Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Αγιος Ιωάννης Πρόδρομος: Τα... παιδιά ενός κατώτερου θεού; - Παρέμβαση υποψηφίου δημάρχου Δημ. Κωνσταντόπουλου [φωτογραφίες]

Δήμος Ηλιδας δεν είναι μόνο η Αμαλιάδα, αλλά και όλη η Πηνεία με τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και τους ακόμη πιο υπέροχους ανθρώπους, πο...

Δήμος Ηλιδας δεν είναι μόνο η Αμαλιάδα, αλλά και όλη η Πηνεία με τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και τους ακόμη πιο υπέροχους ανθρώπους, που ποτέ δεν την εγκατέλειψαν. 
Ανθρωποι κυρίως κάποιας μεγάλης ηλικίας, αφού τα παιδιά τους έχουν φύγει προς τις μεγάλες πόλεις για την αναζήτηση καλύτερης ζωής. 
Οι συνθήκες στα χωριά, δυστυχώς με ευθύνη αυτών που τα τελευταία 20 χρόνια θήτευσαν σε θέσεις δημάρχων είτε αντιδημάρχων είτε ακόμη και απλών συμβούλων, δεν τους επιτρέπουν να έχουν μια -αυτονόητη- καλή ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Παρά ταύτα, σε κάποιες περιοχές έχουν παραμείνει μερικοί νέοι άνθρωποι που ασχολούνται κυρίως με τα αγροκτηνοτροφικά και παλεύουν μέρα την ημέρα, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, να τα φέρουν βόλτα. Νέοι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τους γονείς τους, που παντρεύτηκαν κι απόκτησαν παιδιά. Η προσπάθειά τους δεν είναι μόνο για το μεροκάματο, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και καταστάσεις που ίσως να μην υπάρχουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες εν έτη 2021. 

Διαλυμένοι δρόμοι, έλλειψη πολύ συχνά νερού και άλλα πολλά, που δυστυχώς ποτέ δεν λύθηκαν παρά τα "λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα" τις προεκλογικές περιόδους. 

"Μας θυμούνται μόνο στις εκλογές", λένε. "Μας τάζουν έργα που ποτέ δεν γίνονται και μετά εξαφανίζονται μέχρι τις επόμενες εκλογές". 
Και συνεχίζουν: "Ολοι μόνο για την καρέκλα ενδιαφέρονται. Ανάμεσα στις εκλογές κανείς δεν έρχεται να δει τα προβλήματά μας"

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 

Στη περιοχή αυτή, λίγο μετά την κοινότητα Σκλήβα, ζουν κάποιες οικογένειες. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, τα οποία ο πατέρας τους κάθε πρωί τα μεταφέρει στο σχολείο του Σιμόπουλου και το μεσημέρι τα επιστρέφει σπίτι. 
Ο λόγος; Κανένα ταξί δεν μπορεί να πλησιάσει αφού ο δρόμος έχει σπάσει και τα σίδερα είναι... ορατά!!! Οι οδηγοί, και δικαιολογημένα, φοβούνται μη καταστρέψουν τα αυτοκίνητά τους. 

"Ούτε το γάλα έρχονται να πάρουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να βάλουν τα φορτηγά τους σε τέτοιο δρόμο", είπε ο Ανδρέας Αλμπάνης πατέρας τριών μικρών παιδιών. "Ο δρόμος παθαίνει σε κάποια σημεία καθίζηση και είναι πολύ επικίνδυνος", συμπλήρωσε. 
Το περίεργο είναι ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος μαζί με άλλα ι έχει λάβει χρηματοδότηση, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. 

Η πρόσβαση, λοιπόν, είναι αδύνατη και σύμφωνα με τους κατοίκους οι ίδιοι προσπαθούν να τον συντηρούν, όπως μπορούν, ρίχνοντας χαλίκι, αλλά βέβαια δεν μπορούν να παρέμβουν στα σημεία που η άσφαλτος έχει σπάσει. Οι ίδιοι οι κάτοικοι, επίσης, αναφέρουν ότι έχουν διαμαρτυρηθεί, έχουν καταθέσει κι έγγραφα αλλά η απάντηση που παίρνουν είναι ότι... δεν υπάρχουν λεφτά!!!! 

Παρέμβαση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου 
Υποψηφίου Δημάρχου Ηλιδας

*"Είστε ο μόνος που μας ακούει", του είπαν οι κάτοικοι.

Σήμερα το πρωί, στην περιοχή βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας ο οποίος ενημερώθηκε από τους κατοίκους της περιοχής για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος τους άκουσε με προσοχή και αμέσως μετά δήλωσε στο newsgf.net

"Σήμερα το πρωί, μετά από έκκληση των κατοίκων, βρέθηκαν στον Αγιο Ιωάννη στον Πρόδρομο, στη περιοχή Αμπανέικα. Σίγουρα βρισκόμαστε σε ένα όμορφο τοπίο, στο δάσος Φολόης, που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τμήμα του ανήκει και στον δήμο Ηλιδας, έναν δήμο και μια δημοτική αρχή που έχει ξεχάσει την περιοχή τελείως.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος, τους είχε πει πώς θα τους φτιάξει έναν δρόμο, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και για να γίνει επισκέψιμη και η Μονή του Αγίου Ιωάννη. Δεν έκανε τίποτα!

Δυστυχώς ζούμε σε καταστάσεις παραλόγου διότι όχι μόνο δρόμος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την δημοτική αρχή που έχει ξεχασμένες οικογένειες που βρίσκονται εδώ. Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τελείως εγκαταλειμμένοι. Εν' όψη χειμώνα δεν θα μπορούν πάλι να ξαναφτάσουν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο του Σιμόπουλου και έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι γονείς με τα αγροτικά τους οχήματα να τα μεταφέρουν. Αρα, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται άμεση επέμβαση και άμεση λύση. 

Κύριε δήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής,
θα ήθελα να επικεντρωθείτε, επιτέλους, στα προβλήματα αυτά, στον Αγιο Ιωάννη. Μόλις 800 μέτρα δρόμος είναι. Να δοθεί άμεσα μια λύση και να κλείσει το θέμα σε ότι αναφέρεται στο δρόμο. Είναι βασικό θέμα, στα 800 αυτά μέτρα να πέσει τσιμέντο ώστε να φτάνουν οι άνθρωποι στο τόπο τους, να αναδειχθεί ταυτόχρονα και το τμήμα του δάσους Φολόης που μας ανήκει και έχετε αφήσει και αυτό εγκαταλελειμμένο. 

Δεν φτάνει μόνο κάθε χρόνο, στην εορτή του Αγίου Ιωάννου, να έρχονται όλοι να τρώνε, να πίνουν και να φεύγουν, αλλά θέλει και ανάδειξη η περιοχή. Δεν φτάνει κύριοι μόνο την Πρωτομαγιά να γίνονται εκδηλώσεις στο δάσος και μετά να το ξεχνάτε μέχρι την επόμενη χρονιά. Θέλει επικέντρωση και για τις οικογένειες που βρίσκονται εδώ γιατί είναι άμεσο και σοβαρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον δρόμο, και στο θέμα της ύδρευσης και σε άλλα. 
Βρίσκομαι σε μια περιοχή με τέσσερα προβλήματα ταυτόχρονα που κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν ασχολείται. 

Αγαπητέ δήμαρχε κύριε Λυμπέρη και κύριοι της δημοτικής αρχής, 
δεν πάει άλλο. Επικεντρωθείτε στην καθημερινότητα των πολιτών. Τουλάχιστον στα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές μην τους εγκαταλείπετε στο έλεος. Αυτό δυστυχώς παρατηρώ όπου και αν περπατάω, σε όποια περιοχή και σε όποιο χωριό του δήμου Ηλιδας βρεθώ".

Δείτε φωτογραφίες: 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αγιος Ιωάννης Πρόδρομος: Τα... παιδιά ενός κατώτερου θεού; - Παρέμβαση υποψηφίου δημάρχου Δημ. Κωνσταντόπουλου [φωτογραφίες]
Αγιος Ιωάννης Πρόδρομος: Τα... παιδιά ενός κατώτερου θεού; - Παρέμβαση υποψηφίου δημάρχου Δημ. Κωνσταντόπουλου [φωτογραφίες]
https://1.bp.blogspot.com/-hMsLwkGL9Wk/YUdosoMroBI/AAAAAAAE1M8/nTqfmhAQ2CskbZc_mTP4oZ1xnw1v9rKTgCLcBGAsYHQ/s600/P1210786.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-hMsLwkGL9Wk/YUdosoMroBI/AAAAAAAE1M8/nTqfmhAQ2CskbZc_mTP4oZ1xnw1v9rKTgCLcBGAsYHQ/s72-c/P1210786.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_380.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_380.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy