-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Διαίρεσαν τον κόσμο, διέλυσαν την τοπική κοινωνία και τώρα λένε πώς θα φτιάξουν την πόλη..." [2ο μέρος]

Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλάει για τον τρόπο που η δημοτική αρχή και ...

Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλάει για τον τρόπο που η δημοτική αρχή και ο ίδιος βλέπουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τονίζοντας ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο φαί. "Η τέχνη, λοιπόν, είναι ο δρόμος για να φύγεις από μια μίζερη καθημερινότητα. Να αναζητάς μεγαλύτερες αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός, στηρίζεται η ανθρώπινη κοινωνία.  Δεν μας στηρίζουν τα τσιμέντα, μας στηρίζουν άυλες αξίες", αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρεται, επίσης, στο κυκλοφοριακό του Πύργου και στα μεγάλα έργα που είτε εκτελούνται αυτή τη στιγμή είτε θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Κι αν σε αυτό το δεύτερο μέρος της συνέντευξής του εμφανίζεται κάπως σκληρός, περιμένετε να δείτε και το επόμενο. "Μιλάω έτσι γιατί υπάρχει αγανάκτηση", ανέφερε συγκεκριμένα...

Γιώργος Φάκος
 

-newsgf.net: Βλέπω ότι συνεχίζονται οι εργασίες στο Επαρχείο.

"Είναι ένα έργο το οποίο παραλάβαμε σε ωρίμανση της μελέτης, δηλαδή ωριμάσαμε την μελέτη η οποία πέρασε απ' όλα τα όργανα και από αρχιτεκτονικά και από περιφερειακά. Τα λέω αυτά για εκείνους που ξυπνήσανε με εμπάθεια πάλι όταν ξεκίνησε το έργο, να πάνε να το υπονομεύσουν. Ενώ είχαν προσφύγει κρυφά με βάση την παλιά τους τακτική, καταδοτικά σε υπηρεσίες να το μπλοκάρουν, εξετάστηκαν οι ενστάσεις τους. 

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τους κυνήγησε, τους έστειλε στην Περιφέρεια στην Διαχειριστική Αρχή που τους είπαν ότι δεν ξέρουν τι λένε κι ήρθαν μετά στον Πύργο να κάνουν πάλι φασαρία. Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα. Εχουν πρόβλημα οργανικό στο πώς λειτουργούν. Εχουν μάθει να έχουν ρόλο καταδοτικό. Να πηγαίνουν ένα έγγραφο, μια καταγγελία, να βάζουν κάποιον να κάνει μια καταγγελία, όπως έκαναν κάποιοι παλιά στον Λιατσή. 

Τώρα βέβαια έγιναν φίλοι, πίνουν καφέ μαζί. Αφού διαίρεσαν τον κόσμο, διέλυσαν την τοπική κοινωνία, είπαν όσα είπαν για τον Λιατσή, πήγαν να του μετρήσουν τα έργα, γιατί αυτοί πήγαιναν. Το 2006 δεν έφτιαξαν επιτροπές και μέτραγαν τα χαλίκια του Λιατσή; Ο κ. Καννής ήταν επικεφαλής αυτής της ιστορίας, δημοτικός σύμβουλος που έστηνε όλο το κατηγορητήριο. Και τώρα ο ίδιος πίνει καφέ με τον κ. Λιατσή, να πούνε πώς θα φτιάξουν την πόλη. Αυτά είναι ντροπή, είναι πρόκληση στην ιστορική συλλογική συνείδηση. Είναι πρόκληση. 

Και δεν πήγαν στην Πάτρα όταν έγινε η δίκη κατά του Λιατσή με όλα αυτά που είχαν ξεκινήσει το 2006, δεν έβαλαν ως όφειλαν και ήταν παράβαση καθήκοντος  αλλά δεν τους κυνήγησε κανείς, ως όφειλαν παράσταση πολιτικής αγωγής για να στηρίξουν αυτά που έλεγαν.  
Πήγα να παρακολουθήσω την πρώτη δίκη είπε η εισαγγελέας σε κάποιον βασικό μάρτρα από εκείνη την ομάδα δημοτικών συμβούλων του συνάδελφου κ. Καννή, ότι "κύριε είσαστε αναξιόπιστος".  Τους είπε αναξιόπιστους. Αυτό είναι γραμμένο, είναι δημοσιευμένα τα πρακτικά της δίκης. Τι θέλουν να μας πουν;

Μιλάω έτσι γιατί υπάρχει μια αγανάκτηση για τόσο θράσος, για τόσο νεοφασισμό που δεν το περίμενες. Κι ευτυχώς, νομίζω ότι μας έσωσε μια συγκυρία. Αυτός ο άνθρωπος παραλίγο να στηριχτεί και να γίνει δήμαρχος  το 2006. Τον πήγαμε να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και θα έβγαινε. Προφανώς είχε μια κρίση αυτογνωσίας και την κοπάνησε από την πόρτα. Και δεν μας είπε γιατί το έκανε, ύποπτη η συμπεριφορά του. Δεν εξήγησε ποτέ γιατί ενώ έθεσε υποψηφιότητα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ που τον πήγαμε κι ενώ ήταν έτοιμο να τον ανακοινώσουν από τα κεντρικά την κοπάνισε χωρίς να εξηγήσει ποτέ σε κανέναν τίποτα. Εκλεισε τα κινητά του κι εξαφανίστηκε. Για τέτοια αξιοπιστία πολιτικού ανδρός μιλάμε. Προφανώς κατάλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος και σωστά κατάλαβε ότι δεν μπορεί και το έβαλε στα πόδια. Δεν μπορούσε πριν 15 χρόνια, μπορεί τώρα που οδεύει στο πολιτικό του λυκόφως. 

Είναι πολύ μικροί μπροστά στο έργο που βγαίνει...

Θέλω να πω ότι συμβαίνουν τρελά πράγματα σε αυτή την πόλη. Υπάρχουν άραγε κάποιοι λίγοι άνθρωποι που δίνουν βάση σε αυτούς; Που παρέδωσαν μια πόλη, μια και μιλάμε για πολιτισμό, σκοτεινή, χωρίς εκδήλωση; Εφτιαξαν τον Ξυστρή και τον κλείδωσαν και δεν γινόταν τίποτα; Οπως και τον Κούβελο; Πήγαμε στο πάρκο Ξυστρή και δώσαμε ζωή, έγινε κυψέλη πολιτισμού. Τώρα με τις πυρκαγιές 50 παιδιά φοιτητές-μαθητές, το Γραφείο Αλληλεγγύης του δήμου, συγκέντρωσε άπειρα πράγματα και φτάσαμε να δίνουμε μέχρι και την Γορτυνία. Βραβεύτηκε ο Γιάννης Πλεμένος, ο επικεφαλής, στην Αθήνα σε μεγάλη εκδήλωση -ένας από τους τρεις που πανελλαδικά βραβεύτηκαν.
Τελικά, είναι πολύ μικροί μπροστά στο έργο που βγαίνει και δεν μπορούν να αντιτάξουν τίποτα. Ο Πολιτισμός για εμάς είναι μεγάλη παράμετρος της δράσης μας".  

Κάνουμε και θα κάνουμε πράγματα...

 -newsgf.net: Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις που κάνετε είναι μια προσπάθεια να αποκτήσει και πολιτιστική ταυτότητα ο δήμος Πύργου; Μέχρι να έρθετε εσείς δεν γίνονταν εκδηλώσεις.

"Σαφώς ναι και θέλουμε να έχουμε μια πολιτιστική ταυτότητα. Ηθελαν τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια. Τον ήθελαν μελαγχολικό, να μην συμμετέχει, να φεύγει η νεολαία από εδώ.
Εμείς φέτος ενώ είχαμε προγραμματίσει κάποιες εκδηλώσεις στην πλατεία μας σταμάτησε ο covid. Μεταφέραμε, λοιπόν, κάποιες εκδηλώσεις, όπως λέει ο νόμος, σε χώρο ελεγχόμενο όπως είναι το πάρκο Ξυστρή. Βάλαμε και γκαζόν  κι έγινε φοβερός ο χώρος, σε λίγο καιρό θα τον φωτίσουμε και τα λέμε για να σκάνε οι εχθροί μας. Κάνουμε και θα κάνουμε πράγματα. Ολοι γνωρίζουν το πώς βρήκαμε εκεί τον χώρο. Τελείως παρατημένο. Πέρυσι τα Χριστούγεννα έγινε το μαγικό εργοστάσιο όπου πέρασε 30.000 κόσμος. Φέτος θα κάνουμε άλλα, πολύ ωραία και φοβερά".


"Εμείς ως αναπτυξιακός λαικός κοινωνικός θεσμός ο δήμος πρέπει να διασφαλίζει όρους συλλογικής ψυχαγωγίας. Πρέπει να απευθύνεται στο συλλογικό υποσυνείδητο και να το αναβαθμίζει. Η τέχνη, λοιπόν, είναι ο δρόμος για να φύγεις από μια μίζερη καθημερινότητα. Να αναζητάς μεγαλύτερες αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός, στηρίζεται η ανθρώπινη κοινωνία.  Δεν μας στηρίζουν τα τσιμέντα, μας στηρίζουν άυλες αξίες. Δεν το έχουν καταλάβει οι τσιμεντάδες αυτό καθώς και οι συλλέκτες λεφτών και λιρών στον Πύργο. Κάποιοι, μια μικρή ομάδα που έχουν καταστρέψει την πόλη δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Διαφέρουμε, δεν είμαστε ίδιοι. Εχουμε όμως μεγάλο ακροατήριο με αυτές τις αξίες. 

Είχαμε τρομερή επιτυχία με δυο απλά πράγματα που κάναμε τελευταία στο πάρκο Ξυστρή. Με τον Μίκη Θεοδωράκη, μοναδικής ανταπόκρισης εκδήλωση. Εκεί έγινε και κάτι συγκλονιστικό. Βρήκα μια φωτογραφία του 1976 όπου σε γεύμα ήταν ο αείμνηστος Ξυστρής και ο αείμνηστος Θεοδωράκης. Και πήγαμε στον χώρο που είχε δημιουργήσει ο πυργιωλάτρης Ξυστρής όπου ήταν με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό συγκλόνισαν τον κόσμο που βρέθηκε εκεί.  

Αλλά και όλο το καλοκαίρι τι κάναμε;  Είχαμε παραστάσεις καραγκιόζη σε όλα τα χωριά και σε συνοικίες του Πύργου για τα παιδάκια. Δεν ζωντανέψαμε το Κατάκολο;  Δεν κάναμε τη γιορτή σαρδέλας και αναβιώσαμε το έθιμο αυτό;  Το Κατάκολο είναι θάλασσα, είναι παλιό ψαροχώρι και τώρα μεγάλο λιμάνι, αλλά είναι κουλτούρα της θάλασσας. Πήραμε 300 κιλά σαρδέλα, κρασί και ψωμί δωρεάν για τον κόσμο, είχαμε τοπικά συγκροτήματα, δικά μας παιδιά τραγουδιστές, κάναμε αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά με αναπηρία στον Κούβελο. Φέραμε και τον Χατζηγιάννη και τον είδαν 2.000 παιδιά. Αυτό δε λέει κάτι; Που θα τον έβλεπαν τα παιδιά τον Χατζηγιάννη; Δεν το αξίζουν αυτά τα παιδιά που τους κάναμε και αυτή την εκδήλωση"; 


 -newsgf.net: Δεν είναι μόνο το έργο του Επαρχείου που γίνεται στον Πύργο...

"Ενα είναι αυτό του Επαρχείου. Δύο είναι ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει ο εργολάβος στην Κολοκοτρώνη. Ενα έργο που το βρήκαμε βαλτωμένο. Αφορά ανάπλαση  και συνοδών παροδίων δρόμων. 500.000 ευρώ. Κάναμε την μελέτη κι εντάξαμε χρηματοδοτικά το έργο του κολυμβητηρίου Πύργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, 900.000. Εχει βγει ο προσωρινός ανάδοχος, ολοκληρώνεται η διαδικασία και προχωράμε. 

Βρήκαμε, επίσης, βαλτωμένο το έργο της Αγίας Βαρβάρας και προχωράμε με 600.000 ευρώ αυτό. Ετοιμο κι αυτό να ξεκινήσει. Η δημοπρασία τους έχει γίνει, δεν είναι "ΘΑ" γίνουν. Εχει βγει ο προσωρινός ανάδοχος, δημοπρατήσαμε το έργο της συνδετήριας οδού Πύργου-Ολυμπίας  & Πύργου-Κυπαρισσίας. Εχουμε έργο 1.200.000 που αφορά αγροτική οδοποιία, στο οποίο και αυτό βγήκε προσωρινός ανάδοχος. Το δημοπρατήσαμε. Εχουμε το έργο στην Σκαφιδιά. Εχει βγει ο προσωρινός ανάδοχος. Γέφυρα της Σκαφιδιάς και ανάπλαση στην πεζοδρόμηση, 400.000. 

Υπάρχει το έργο 350.000, ένας δρόμος που είναι στο ύψος του Ελαιώνα που συνδέει τον δρόμο Πύργος-Οινόη με το νταμάρι κλπ. Υπάρχουν επίσης μικρότερα έργα της τάξης των 70.000  αλλά και μια σειρά από αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινάνε τώρα. Και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου που έχουμε εντάξει στο Πράσινο Ταμείο κι έχει πάρει ημερομηνία δημοπράτησης μέχρι τις 12 Οκτώβρη".

Υπάρχει σε λίγους μια κακή νοοτροπία...

-newsgf.net: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πύργου συνεχίζεται. Και θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό και για πολύ κόσμο που θέλει να επισκεφτεί τον Πύργο. Οταν δεν βρίσκεις πάρκινγκ...

"Αδεια είναι όλα τα πάρκινγκ. Υπάρχουν κάποιες νοοτροπίες όχι καλές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να λέμε σωστά τα πράγματα δεν πρέπει να γενικεύουμε. Τι είναι ο Πύργος; Μια πόλη 25.000 κόσμου. Θα πάρουμε κάποιους χώρους για δωρεάν πάρκινγκ αλλά ο Πύργος δεν έχει τόσο φοβερό πρόβλημα.  

Εμείς δημιουργούμε το πρόβλημα. Οταν πάω και τριπλοπαρκάρω στην Μανωλοπούλου δεν είναι νόμιμο. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία, να παρκάρουμε το αυτοκίνητο έξω από εκεί που θέλουμε να πάμε. Αν και θα πάρουμε χώρους για δωρεάν πάρκινγκ, σας λέω ότι υπάρχουν πάρκινγκ με μόλις 2 ευρώ και είναι άδεια. Δεν θα ανεβαίνουμε με το αυτοκίνητο πάνω στην πλατεία. Δεν γίνεται πουθενά στο κόσμο, αλλά εδώ γίνεται. Δεν το κάνει πολύς κόσμος αλλά αυτοί οι λίγοι που το κάνουν δημιουργούν ζημιά. Αυτοί οι λίγοι χαλάνε όλη την πόλη. Αν ένα αυτοκίνητο σταματήσει στη Μανωλοπούλου τριπλοπαρκάρωντας για να πιει καφέ ο ιδιοκτήτης του δημιούργησε μποτιλιάρισμα. 

Θα μου πεις τι κάνει η Τροχαία, τι κάνει η Αστυνομία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ενα είναι η παραβατική συμπεριφορά και δεύτερο είναι ποιος επιβλέπει. Εκεί αρχίζουν οι δημόσιες σχέσεις. Να υποστούμε δηλαδή του καθενός την αυθαιρεσία, την παραβατικότητα για να είμαστε καλά παιδιά; Υπάρχει αυτή η αντίληψη; Να μας την πουν."

Συνεχίζεται... 

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Διαίρεσαν τον κόσμο, διέλυσαν την τοπική κοινωνία και τώρα λένε πώς θα φτιάξουν την πόλη..." [2ο μέρος]
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Διαίρεσαν τον κόσμο, διέλυσαν την τοπική κοινωνία και τώρα λένε πώς θα φτιάξουν την πόλη..." [2ο μέρος]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihR_WfugZ053Honyae0x4Hr5ZfjOwe8kPUAJAqFsgFzdnf3o8Jz5RF2XGteIICZSlGubVy1G7xmrwbAUO8oUDkRhh4YpqBY8ApbweRT82gCJiSis_8gJfDJQToY3PI5EAA1RbjurfIw80/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25283%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihR_WfugZ053Honyae0x4Hr5ZfjOwe8kPUAJAqFsgFzdnf3o8Jz5RF2XGteIICZSlGubVy1G7xmrwbAUO8oUDkRhh4YpqBY8ApbweRT82gCJiSis_8gJfDJQToY3PI5EAA1RbjurfIw80/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25283%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_629.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_629.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy