Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Πηνειού: Ηθική δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο

  ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ  Δήμαρχος Πηνειού : «Οι ασπάλακες λούφαξαν αγκαλιά ...

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 

Δήμαρχος Πηνειού : «Οι ασπάλακες λούφαξαν αγκαλιά με τη γίδα» 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, με την υπ’ αριθμόν 1398/2021 ομόφωνη απόφασή του, δικαιώνει πρωτίστως ηθικά τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο για την ορθή επιλογή του να αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο του ενώ παράλληλα αποστομώνει τους λασπολόγους και απογυμνώνει τους συκοφάντες θιασώτες του σκοταδισμού που άφηναν υπονοούμενα για την ουσία του έργου και την εντιμότητα του Δημάρχου. Έτσι το μεγάλο έργο του «έξυπνου» ηλεκτροφωτισμού παίρνει το δρόμο για την υλοποίησή του μετά το «πράσιο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Προσφυγή στο Έβδομο Τμήμα 

Συγκεκριμένα το Έβδομο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, στις 23 Αυγούστου 2021, για να αποφασίσει σχετικά με την από 4.8.2021 προσφυγή του Δήμου Πηνειού και εκπροσωπήθηκε νόμιμα, διά της πληρεξουσίας δικηγόρου Θεοδώρας Αλεξίου. Με την προσφυγή αυτή επιδιωκόταν η ανάκληση της 318/2021 Πράξης του Z΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Επίσης υπέρ του προσφεύγοντος και κατά του κύρους της προσβαλλόμενης Πράξης παρενέβη με το από 12.8.2021 ιδιαίτερο δικόγραφο η εταιρεία «SIREC ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στο Δήμο Διονύσου Αττικής η οποία παραστάθηκε διά της πληρεξουσίας δικηγόρου Φωτεινής Σάχνικα. Η εταιρεία είχε αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.554.044,88 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). 

Η διαδικασία 

Κατά τη συνεδρίαση το Δικαστήριο άκουσε: 1/Την πληρεξούσια δικηγόρο του προσφεύγοντος, η οποία ζήτησε την παραδοχή της προσφυγής ανάκλησης. 2/Την πληρεξουσία δικηγόρο της παρεμβαίνουσας εταιρείας, η οποία ζήτησε να γίνει δεκτή η υπό κρίση προσφυγή. 3/Τον Αντεπίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος πρότεινε την παραδοχή αυτής. 

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το Δικαστήριο συνήλθε κατ’ άρθρο 295 παρ. 2 του ν. 4700/2020, σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη, μέσω της δημόσιας υπηρεσίας e-presence.gov.gr., με την παρουσία όλων των ανωτέρω μελών του και της Γραμματέως του Τμήματος Πελαγίας Κρητικού. 

Απόφαση-δικαίωση 

Στο πολυσέλιδο, (25 σελίδες) σκεπτικό και αφού αναπτύσσεται λεπτομερώς η νομική επιχειρηματολογία ανακοινώνεται η απόφαση του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: "Δέχεται την προσφυγή ανάκλησης και την υπέρ αυτής ασκηθείσα παρέμβαση. Ανακαλεί την 318/2021 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης με αντικείμενο την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ» μεταξύ του Δήμου Πηνειού και της εταιρείας «SIREC ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»". 

Την απόφαση σταθμό, που δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, υπογράφουν η Πρόεδρος κ. Άννα Λιγωμένου, ο Εισηγητής Σύμβουλος κ. Σταμάτιος Πουλής και η Γραμματέας κ. Πελαγία Κρητικού. 

Η σύνθεση 

Το Έβδομο Τμήμα συνεδρίασε με την ακόλουθη σύνθεση: Άννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος του Εβδόμου Τμήματος, Σταμάτιος Πουλής (εισηγητής) και Θεολογία Γναρδέλλη, Σύμβουλοι, Ευαγγελία Πασπάτη και Αικατερίνη Σπηλιοπούλου, Πάρεδροι που μετείχαν με συμβουλευτική γνώμη.Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας: Ιωάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος της Επικρατείας, κωλυομένης της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Γραμματέας: Σπυρίδων Καββαδίας, ο οποίος αναπλήρωνε νομίμως την Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος. 

Μαρίνος: «Λούφαξαν με τη γίδα αγκαλιά» 

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος μετά την γνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανάβει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του μεγάλου έργου, δήλωσε : «Η ομόφωνη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρωτίστως συνιστά την απόλυτη ηθική δικαίωσή μου ύστερα από την άθλια επίθεση κατασυκοφάντησης που εξαπέλυσαν οι θιασώτες της οπισθοδρόμησης , της στασιμότητας και του σκοταδισμού. Η απόφαση, αποστομώνει , απογυμνώνει και παραδίδει στη χλεύη των δημοτών, τους επαγγελματίες λασπολόγους που τόλμησαν να ψιθυρίσουν υπονοούμενα για την εντιμότητά μου. 

Οι ασπάλακες που έχουν προσαρμοστεί με τον υπόγειο τρόπο ζωής, λούφαξαν με τη γίδα στην πλαδαρή αγκαλιά τους. Ο πολιτικός νανισμός τους δεν τους επιτρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον άνθρωπο που υπηρετεί επι σειρά ετών με απόλυτη διαφάνεια το κοινό συμφέρον. Δεν θα ακολουθήσω στον κατήφορο του ευτελισμού τους αρνητές της πραγματικότητας, τους κατ’ ευφημισμόν «αυθεντίες της αυτοδιοίκησης». 

Οι δημότες έχουν συστρατευθεί με την δημοτική αρχή που δίνει αγώνες για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ο Δήμος Πηνειού με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό, εξασφαλίζει την άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου του δημοτικού φωτισμού, την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας. Θέλουμε Δήμο με άπλετο φως και όχι υποφωτισμένο και βυθισμένο στο σκοτάδι. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, χτίζουμε το μέλλον του Δήμου Πηνειού, προχωράμε μπροστά σε όλους τους τομείς και δεν θα αφήσουμε την ανεπάρκεια και την μιζέρια των άλλων να μας πάει πίσω».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Ηθική δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο
Δήμος Πηνειού: Ηθική δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο
https://1.bp.blogspot.com/-_zILNKi2zsg/YVR3iPYFTlI/AAAAAAAE19M/lzNfjUx9j2gRVygFpWBO1O7U4LnJUy41gCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-29_172506_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-_zILNKi2zsg/YVR3iPYFTlI/AAAAAAAE19M/lzNfjUx9j2gRVygFpWBO1O7U4LnJUy41gCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-29_172506_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_687.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_687.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy