-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και ουσιαστικά και να επιλύει προβλήματα ντροπής..."

Το έχω ξαναγράψει. Το να συζητάς με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο είναι τουλάχιστον ευτυχία. Διότι οι γνώσεις του, η ευφυία το...


Το έχω ξαναγράψει. Το να συζητάς με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο είναι τουλάχιστον ευτυχία. Διότι οι γνώσεις του, η ευφυία του και η αμεσότητα των απαντήσεών του καθηλώνουν τον οποιονδήποτε ακροατή-συνομιλητή του. 

Ο δήμαρχος Πύργου βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση. Από πολύ πρωί μέχρι πολύ αργά το απόγευμα, σε καθημερινή βάση στο δημαρχείο, ελέγχει τα πάντα και τους πάντες "Δεν μπορώ να εφησυχάζω ούτε λεπτό", μου είπε. "Ο άνθρωπος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα". 

Με τον κ. Αντωνακόπουλο, μεταξύ συνεχών οδηγιών του στους συνεργάτες και υπαλλήλους του δήμου, ανάμεσα σε πληθώρα τηλεφωνημάτων αλλά και υπογραφών σε δελτία του δήμου, προσπαθήσαμε να κάνουμε μια συζήτηση που περιέχει πολιτική, φιλοσοφία και ψυχολογία για όσα γίνονται, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Και νομίζω ότι καταφέραμε α κάνουμε ακόμη μία σπουδαία συνέντευξη. 
Απολαύστε την...!

Είναι ντροπή του σύγχρονου πολιτισμού να υπάρχουν παιδιά τα οποία υποσιτίζονται 

-Πριν από λίγες ημέρες τοπική εφημερίδα έβγαλε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι περίπου 200 παιδιά στον δήμο σας υποσιτίζονται. Επειδή έχετε αποδείξει την ευαισθησία σας απέναντι στα παιδιά θα πάρετε ως δήμος κάποιες πρωτοβουλίες; 

"Επειδή έχω υποψιαστεί από την κοινωνική μας συμβίωση με τους συμπολίτες μας προβλήματα, όσο αφορά την διατροφή των παιδιών, ζήτησα από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να μου στείλουν αριθμούς περιπτώσεων παιδιών τα οποία υποσιτίζονται. Είναι περίπου 200 παιδιά στα δημοτικά σχολεία του Πύργου τα οποία δεν λαμβάνουν πρωινό ή το λεγόμενο κολατσιό, το δεκατιανό. Εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. 

Το πρώτο ζήτημα στους ανθρώπους είναι η διατροφή, μετά η παιδεία και η υγεία. Τα υπόλοιπα, τσιμέντα, ασφαλτικά κ.λ.π. είναι χρήσιμα βέβαια αλλά πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες. Τα κάνουμε όλα, αλλά κάποιοι νομίζουν ότι η αυτοδιοίκηση ήταν μόνο για τσιμέντα. Δεν είμαστε γι' αυτό. Είμαστε πρώτα για τους ανθρώπους. Ετσι λοιπόν, άμεσα ανταποκριθήκαμε. 

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο υπήρχαν και εντάσεις και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα παρά μόνο εμείς που το φέραμε -το τονίζω αυτό, καμία παράταξη δεν πήρε τον λόγο, δεν ασχολήθηκε δεν θέλησαν να το βάλουν προ ημερησίας αυτό, αντ' αυτού ήθελαν να βάλουν προ ημερησίας κάτι που αφορά πολεοδομικά τετράγωνα στο βουνό του Κατακόλου, θέματα που ακύρωναν το πράσινο στην πόλη, ακύρωναν το φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου, τέτοιες ανάγκες είχαν. Για οικόπεδα, όχι οι άνθρωποι. 

Εμείς περάσαμε 30 χιλιάδες ευρώ στον προυπολογισμό για οικονομική στήριξη αδύναμων οικονομικά πολιτών στην διατροφή τους -εννοούμε αυτούς τους μαθητές και μετά τις γιορτές, ξεκινώντας η εκπαιδευτική διαδικασία νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε με έναν τρόπο αξιοπρεπή και διαρκή για όλη την υπόλοιπη σαιζόν να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των παιδιών. Ομως θα ρωτήσουμε και στην Β/θμια εκπαίδευση τι γίνεται. 

Θεωρώ ότι ως κοινωνικός λαικός θεσμός που είναι η αυτοδιοίκηση πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και ουσιαστικά και προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων να επιλύει τέτοια προβλήματα ντροπής. Είναι ντροπή του σύγχρονου πολιτισμού να υπάρχουν παιδιά τα οποία υποσιτίζονται. Είναι πισωγύρισμα".


-Τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν και πάλι επίκεντρο τα παιδιά; Θα υπάρχουν εκδηλώσεις και φέτος για τα παιδιά;

"Είμαστε δίπλα στην κοινωνία διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων δωρεάν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον η οικονομική ευκολία να αγοράζονται θεάματα. Φέρνουμε λοιπόν θεατρικές παραστάσεις, παιδικά συγκροτήματα, σήμερα το βράδυ ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, ανάβουμε όλα τα φώτα στην πόλη, είναι απόψε μαζί μας κυρίως για τα παιδιά η Πέννυ Μπαλτατζή και λέμε ότι στην πλατεία θα υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια για τα παιδιά, παιχνίδια ακίνδυνα και με ασφάλεια. Στο πάρκο Ξυστρή θα γίνουν μουσικά και χορευτικά, θα υπάρχει μπαζάρ, θα υπάρξουν παραστάσεις καραγκιόζη και άλλα".

[Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Πύργου]

-Οπότε από απόψε ξεκινάει επίσημα η εορταστική περίοδος για τον δήμο Πύργου.

"Ναι, ναι, ξεκινάμε με όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοιό".

Προτιμώ στη ζωή μου να είμαι χωμάτινος παρά ξύλινος.

-Αυτή την περίοδο ο δήμαρχος Πύργου νιώθει παιδί; Ενας δήμαρχος έχει το δικαίωμα να νιώσει κι αυτός παιδί;

"Ναι βεβαίως. Σας έχω πει κάτι. Προτιμώ στη ζωή μου να είμαι χωμάτινος παρά ξύλινος. Επίσης γελάω και χαμογελάω πολλές φορές γιατί έτσι αισθάνομαι και λειτουργώ σαν άνθρωπος. Ζω με τους ανθρώπους αυθόρμητα εδώ στην περιοχή μας γι αυτό με αγαπάνε και τους αγαπάω. Δεν φοβάμαι τους ανθρώπους, δεν τους βλέπω ως πελάτες στη ζωή μου, τους βλέπω ως συνανθρώπους κι εκτιμώ ότι το σωστό ρήμα στην πολιτική είναι ότι κατεβαίνεις στην πολιτική. Να είσαι δίπλα στους ανθρώπους που έχουν τα προβλήματά τους, την φτώχεια τους και όπου μπορείς να βοηθάς"

-Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας χάνει την αθωότητά του, την παιδικότητά του; 

"Κοίταξε, όταν δεν έχει γερό θεμέλιο προσωπικότητας ναι. Οταν είναι σαθρή η προσωπικότητα ναι. Διότι αφομοιώνεται σε άλλες αξίες η προσωπικότητά του, δηλαδή στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στη φιγούρα, στο δήθεν, στον εγωισμό".

-Η δική σας αξία ποια είναι;

"Η δική μου αξία είναι να ζεις αυθόρμητα και γνήσια σε αυτό το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον που επέλεξε ο πλανήτης, η φύση, ο Θεός να μας ρίξει κάποια στιγμή. Γιατί δεν τα ελέγχουμε όλα σαν άνθρωποι, δεν έχουμε επιλέξει εμείς πότε θα ζήσουμε και που θα ζήσουμε. Ούτε έχουμε επιλέξει πόσο χρόνο θα ζήσουμε. Αρα η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από επικοινωνία με τους ανθρώπους. 

Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό κι επίσης η διαδρομή κάθε ανθρώπου είναι αυτή που μένει με την ενέργεια που έχεις εκπέμψεις προς τους συνανθρώπους σου και στην κοινωνία γιατί διαφορετικά θα σβήσεις και θα εξαφανιστείς. Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να υπάρχουν, να αφήσουν το στίγμα τους πρέπει να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, να βοηθάνε τους ανθρώπους, να συγχωρούν, να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν σε πολλά πράγματα, δεν είναι κακό αυτό. 

Είμαστε χριστιανοί από πεποίθηση και όχι από ανάγκη, ούτε το επέβαλλε κανείς που σημαίνει αλληλεγγύη, ισότητα, σεβασμός και πνευματικές αξίες. Ο χριστιανισμός έχει άυλες πνευματικές αξίες, δεν είναι υλική θεωρία. Αυτοί που λένε δήθεν πως είναι χριστιανοί και υποκριτικά ως Φαρισαίοι υποκρίνονται στους ναούς είναι αυτοί που βλέπεις μπροστά μπροστά με ένα ύφος περισσό σαν τον Φαρισαίο τον υποκριτή τον Ιησουίτη να παριστάνουν τους χριστιανούς ενώ η πρακτική τους όλη είναι καθαρά σε κόντρα με αυτές της αξίες".


-Θα δώσετε μία απάντηση σε αυτά που είπε ο Μητροπολίτης Ηλείας για τους θανάτους των ανεμβολίαστων;

"Ο Μητροπολίτης μας είναι άνθρωπος με μεγάλες αξίες κι αυτό το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια γιατί διοικεί με βάση την αλήθεια, την γνώση και το φως..."

-Η αλήθεια είναι σχετική. Η δική σας αλήθεια δεν μπορεί να είναι και δική μου και αντίστροφα.

"Ναι, αυτό είναι μια άλλη άποψη ότι έτσι νομίζετε. Η αλήθεια έχει να κάνει με το τι δικαιώνεται στην πορεία και τι αντέχει στον χρόνο ως αξία. Αυτό είναι σχετικά αλήθεια. Κάπου υπάρχει η αλήθεια, δεν μπορεί όλα να είναι ψέματα. Αυτό που δεν αντέχει καθόλου είναι σίγουρα το ψέμα. Αυτό που αντέχει ως αξία και υπηρετείται από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι η αλήθεια διαχρονικά και παγκόσμια. 

Ετσι λοιπόν θεωρώ ότι ο άγιος Ηλείας ο οποίος έχει πρωτοστατήσει -εμένα μ' έχει αιφνιδιάσει θετικά με την στάση του στα συλλαλητήρια του δρόμου Πατρών-Πύργου, για τα πανεπιστήμια, δηλαδή είναι ένας ηγέτης για τα θέματα του τόπου, για την πραγματική ανάπτυξη. Είναι ένας άνθρωπος της εποχής που επικοινωνεί, δεν είναι άνθρωπος κλεισμένος μέσα σε ένα σχήμα. Δίνει αξία στο σχήμα. Θεωρώ ότι ο δικός μας Μητροπολίτης είναι αξία στο σχήμα και το έχει δείξει με πράξεις συνέπειας. 

Δεν απέχει από την πραγματικότητα αυτό που είπε. Δηλαδή το να βλέπουμε κάθε μέρα να πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν δεν είναι κρίμα; Εχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή του ή να υποδεικνύει σε άλλους συμπεριφορές που θα τον οδηγήσουν σίγουρα στον θάνατο;"

-Σύμφωνα με τον χριστιανισμό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή του.

"Ακριβώς και όχι μόνο. Εντάξει, να κάνει αυτό που θέλει για τον εαυτό του, να λέει όμως θεωρίες συνωμοσίας που δεν στηρίζονται σε τίποτα για να παρασύρει άλλους ανθρώπους στον θάνατο;"

-Εχοντας περάσει απ' όλα επίπεδα της πολιτικής δήμαρχε, θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Βλέποντας γύρω μας όλα αυτά που συμβαίνουν, με τις συνωνοσιολογίες, με αυτούς τους λεγόμενους θεματοφύλακες του συντάγματος που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, τις γυναικοκτονίες και γένικα όλη αυτή την ανωμαλία που βλέπουμε να υπάρχει, δεν νομίζετε ότι κάπου θα ξεσπάσει; Σε κάτι μεγαλύτερο;

"Ακούστε. Το πρώτο θετικό είναι ότι είδαμε ποιοι ήταν σε λανθάνουσα διαταραγμένη ψυχική κατάσταση στην κοινωνία. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι καλά. Η υγεία δεν είναι η έλλειψη νόσου, υγεία είναι η πλήρης σωματική, πνευματική και ψυχική ευεξία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν διακρίνονται για την πνευματική και ψυχική τους ευεξία. Αρα δεν πληρούν τους όρους της υγείας. Διότι αυτά που λένε όταν είναι τόσο σε εμφανέστατη σύγκρουση με την πραγματικοτητα, την αλήθεια και την σκοπιμότητα για ζωή, δεν είναι καλά. 

Αυτοί όλοι οι οποίοι μπορεί να είναι διάφοροι με ένα υπέρ-εγώ το οποίο δεν χωράει στο εγώ τους πουθενά και προσπαθούν να καταγράψουν ότι κάτι διαφορετικό είναι, είτε είναι φοβικοί και φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, είτε είναι καθοδηγούμενοι από δυνάμεις τους σκότους, όπως είναι κάποιοι ιερείς σκοταδιστές, είναι μια μάζα οπισθοβαρείς και καταστροφικό υλικό για την ζωή κάποιων άλλων που τους πιστεύουν.

Πολλές φορές δεν είναι συνειδητή επιλογή αυτών των ανθρώπων. Είναι η αλόγιστη σε ένταση διασπορά της κακής πληροφορίας που δεν μπαίνει σε φίλτρα και δημιουργεί νέες συμπεριφορές στον άνθρωπο καθώς και τα καλούπια τα οποία βάζουν σήμερα τους ανθρώπους και πολλοί αυτό δεν το αντέχουν διότι βιώνουν μια παθολογική αυτογνωσία για τον εαυτό τους, ότι είναι υπερ-άνθρωποι, ότι είναι σπουδαίοι και ότι άλλο θες. Ενα 10% σε υγιής κοινωνικές καταστάσεις ανθρώπων ψυχιατρικά είναι σε οριακή κατάσταση. Φαντάσου τώρα στην πίεση της φτώχειας, στην πίεση της πανδημίας, σε μια καλλιέργεια ενός υπέρ-ανθρώπου που συνεχώς συμβαίνει μέσα από τα δίκτυα πληροφόρησης, δηλαδή καλλιεργούν τον υπερ-άνθρωπο στην μυική μαζική δύναμη. Την μάζα εννοώ. Πιες αναβολικά για να είσαι πολύ δυνατός. Να είσαι δυνατός γιατί; Μα για να χτυπήσεις τον συνάνθρωπό σου. Σε οδηγούν στη βία. 

Αυτό το υπέρ-εγώ που καλλιεργούν όλοι μέσα από τον κινηματογράφο, την τέχνη, τα πρότυπα αυτά που προβάλλουν, έχω βαρεθεί να βλέπω σχέσεις ανωμαλίας στις ταινίες. Δεν υπάρχει κάτι φυσιολογικό. Δεν υπάρχουν ιστορικά γεγονότα, δεν υπάρχει κοινωνιολογική προσέγγιση στην τέχνη, τίποτα. Απομονώνουμε τρελές καταστάσεις, ανωμαλίες κοινωνικών σχέσεων κ.λ.π. Ψέμα, υπερβολή, θάνατος, σκοτάδι, αίμα. Ολο αυτό είναι μια σκοπιμότητα. 

Οι υπόλοιποι που καταλαβαίνουν πρέπει να αντιδράσουν, όχι σε αυτούς που είναι θύματα, να αντιδράσουν σε αυτούς που καλλιεργούν αυτή την ατμόσφαιρα για να υπάρχουν θύματα. Αυτοί που καλλιεργούν την ατμόσφαιρα έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Αυτοί που τροφοδοτούν αυτό το σύστημα βγάζουν πολλά λεφτά, όπως από τα αναβολικά, τα ναρκωτικά, από αυτόν τον παραβατικό τρόπο ζωής που έχει να κάνει με συγκεκριμένη κοσμοκουλτούρα".



Οι κοινωνικοί αγώνες περιέχουν ένα ρίσκο

-Οταν και το τελευταίο προπύργιο της προστασίας του ανθρώπου φαίνεται να έχει καταρρεύσει, όπως η δικαιοσύνη, τι μέλλον μπορεί να υπάρχει;

"Ολα είναι πολιτικά αρκεί να κουνήσουν το κεφάλι εκείνοι που καταλαβαίνουν, να βρεθούμε σε καμιά συλλογική μαζική συγκέντρωση όπως έχει γίνει η ιστορία της ανθρωπότητας πάντα μέσα από συλλογικές δυναμικές κινητοποιήσεις. Ετσι άλλαζε η ροή της ιστορίας. Μόνο η πολιτική λύνει τα προβλήματα, γιατί είναι η οργάνωση της κοινωνίας. Η κοινωνία για να λύνει τα μεγάλα θέματά της έχει θεσμούς. Αυτό το έχουν ξεχάσει κάποιοι. 

Σήμερα η ιδεολογία που κυριαρχεί στον πλανήτη είναι πως όλα γίνονται για τα χρήματα. Αυτό έχει περάσει και στην ατομική συμπεριφορά. Δεν είναι λογική αυτή. Και πάνε οι φτωχοί και στηρίζουν αυτό το σύστημα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας σήμερα. Εχουν "αγοράσει" το μυαλό του φτωχού και τα θύματα πάνε με τους θύτες. Αυτό είναι τρελό, είναι παρανοικό. Ενα κομμάτι που καταλαβαίνει έχει κι αυτό γαλουχηθεί σε μια θεωρητικοποίηση της αδιαφορίας του, δηλαδή βρίσκει διάφορα θεωρήματα του τύπου ότι δεν συμμετέχει διότι όλοι είναι το ίδιο, δεν συμμετέχει διότι ποιος θα πάει μπροστά, δεν συμμετέχει διότι όλα είναι στημένα... 

Τότε δεν κάνεις αγώνα. Οι κοινωνικοί αγώνες βεβαίως και περιέχουν ένα ρίσκο. Ολοι αυτοί που πολιτεύονται στη δική μας χώρα τι ρισκάρει από την ζωή του; Θέσεις μεγάλες και απολαβές μεγάλες έχουν και τάχα κάνουν τους αγωνιστές. Και τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία μπουκώνουν αρκετά μαύρα από την διαχείριση της εξουσίας λιβανίζουν αυτούς και πάμε όλοι καροτσάκι. 

Πάμε ολοταχώς στην καταστροφή. Ο πλανήτης καταστρέφεται από την αλόγιστη παρέμβαση λόγω καυσαερίων, αυτοκινήτου και βιομηχανίας, πληρώνουν οι δημόσιες οικονομίες τα κέρδη αυτών  διότι οι καταστροφές πληρώνονται από τους δημόσιους προυπολογισμούς, όπως οι φωτιές, οι πλημμύρες, η υπερθέρμανση της Μεσογείου κ.λ.π. Η λαιμαργία των κερδών δεν σκέφτεται καθόλου την φιλικότητα στο περιβάλλον, ούτε την δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου στον κόσμο. Ο πλανήτης δεν είναι φτωχός, φτωχοί στο μυαλό είναι αυτοί που κυβερνάνε τον πλανήτη".

Αύριο το δεύτερο μέρος της συνέντευξης... 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και ουσιαστικά και να επιλύει προβλήματα ντροπής..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και ουσιαστικά και να επιλύει προβλήματα ντροπής..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhWhl81xrdtVtc7QItfRg6ZbNwzOHzEBh_otGaj_7lT9hMNvshapX8r_nJEIF-ZNXsfJp8Uhn3ro0Q1XlRXmJL8fTgrLS6JjwoLX1W0aEpD9WEHjecKWX4FDO7OM4xlPLsd3A67Bz-8-Ne9FyhtsDWZpqeTrj99OJMytxIRwaR7Hi0WZVJ55smxv9kY=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhWhl81xrdtVtc7QItfRg6ZbNwzOHzEBh_otGaj_7lT9hMNvshapX8r_nJEIF-ZNXsfJp8Uhn3ro0Q1XlRXmJL8fTgrLS6JjwoLX1W0aEpD9WEHjecKWX4FDO7OM4xlPLsd3A67Bz-8-Ne9FyhtsDWZpqeTrj99OJMytxIRwaR7Hi0WZVJ55smxv9kY=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_378.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_378.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy