-->

Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

του Γιώργου Φάκου  * Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανέδειξαν πρώτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που πολύ πιθανών θα συμβεί και σήμερα. Ενας νέος άνθρ...


του Γιώργου Φάκου 


*Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανέδειξαν πρώτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που πολύ πιθανών θα συμβεί και σήμερα. Ενας νέος άνθρωπος που παίρνει στους ώμους του μια μεγάλη ευθύνη: Να ξανακάνει το Κίνημα μεγάλο. 

Το αν θα τα καταφέρει είναι ζήτημα χρόνου. Και ο χρόνος πρέπει να του δοθεί, όπως σε όλους τους νέους που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σε αυτούς, τους νέους δηλαδή ανθρώπους, συγχωρείς και λάθη και αδυναμίες, όταν αυτά γίνονται στην προσπάθειά τους να πετύχουν. Η νίκη Ανδρουλάκη είναι ένα μήνυμα προς όλους. Οτι το παλιό πρέπει -επιτέλους- να φύγει αφού ότι είχε να δώσει το έδωσε. 

Η χώρα, όπως και το ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται μια βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. 


*Την στιγμή που οι άλλοι διοργάνωναν εκδηλώσεις κι έστελναν ανούσια δελτία Τύπου ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας έκανε το αυτονόητο: Να ξεκινήσει σειρά επαφών με υπουργούς και αρμόδιους παράγοντες ώστε να πάρει μια μεγάλη χρηματοδότηση για έργα που θα μειώσουν τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων. 

"Χρειάζονται βαθιές τομές, χρειάζονται μελέτες, χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να τα αλλάξουμε όλα βασιζόμενοι στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν", τόνισε εκτός των άλλων σε συνέντευξή του στο newsgf.net., ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "είναι μεγάλες οι ποσότητες του νερού, μιλάμε για μια κλιματική αλλαγή όπου τα φαινόμενα είναι πιο έντονα χωρίς αυτό να το λέω ως δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, πρέπει να είμαστε συνέχεια στη πρώτη γραμμή γιατί μέλημά μας κατά πρώτο λόγο είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας κάθε δημότη"

Νομίζετε πώς τυχαία ο κ. Λέντζας είναι το πιο δημοφιλές και αγαπητό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης Ηλείας; 

*Από την άλλη στον δήμο Ηλιδας έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια. Τα έντονα κύματα κακοκαιρίας απέδειξαν ότι ποτέ δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η "γύμνια" των εκάστοτε αιρετών που διοίκησαν ή διοικούν τον δήμο φάνηκε ιδιαίτερα στα χωριά της Πηνείας όπου η επόμενη ημέρα τρομάζει από τις καταστροφές που εμφανίστηκαν. Οι ίδιοι αυτοί αιρετοί σήμερα προσπαθούν να διασωθούν από το μένος των κατοίκων που για ακόμη μια φορά είδαν τις περιουσίες τους και όχι μόνο να καταστρέφονται. 

*Αλλη μία προκήρυξη για γιατρό πήγε στα... αζήτητα. 
Η Ηλεία και στον τομέα της Υγείας είναι καταδικασμένη. Και συνεχίστε να βαράτε παλαμάκια σε κάθε παπαρ@γία πολιτικού που ενδιαφέρεται μόνο για την διασφάλιση της καρέκλας του παραμυθιάζοντας όλους. Θυμάμαι κάποτε έναν βουλευτή να λέει σε παρέα: "Βρίστε με όσο θέλετε αλλά μη με ξεχάσετε όταν πάτε στην κάλπη"!!! 


*Ο ιός καλπάζει. Στον Πύργο ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος κάνει συνεχής συσκέψεις για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί που... δεν πιστεύουν στον ιό. Δεν εμβολιάζονται, δεν φορούν μάσκες [εκτός και αν πάνε κάπου φοβούμενοι τα πρόστιμα] και γενικά δεν παίρνουν κανένα μέτρο προφύλαξης. Είναι οι ίδιοι "επιστήμονες του facebook" που διαβάζοντας τα όσα γράφουν σκέφτεσαι ότι τελικά είχε δίκιο αυτός που είπε: "Η μαλ@@ία δεν πάει στα βουνά αλλά έρχεται και εγκαθίστανται δια μονίμου βάσεως στους ανθρώπους"! 

*Ο δήμαρχος Πηνειού, σε δελτίο Τύπου που έστειλε, αυτοδιαφημίζεται πώς ... δικαιώθηκε για τον σύνδεσμο Ηρακλής με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. 
Η απάντηση Λέντζα ήταν σαφέστατη: "Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο απερχόμενος Πρόεδρος του «ΗΡΑΚΛΗ» κ. Κωνσταντίνος Χαντζής, τηρώντας απόλυτα την νομιμότητα σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» που προβλέπει αρχαιρεσίες κάθε δύο χρόνια προχώρησαν ως όφειλαν σε πρόσκληση για εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής, και ως εκ τούτου εκλέχθηκε ο νέος Πρόεδρος. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας που εντέχνως αποκρύπτετε κατά την προσφιλή σας συνήθεια τονίζω και πάλι πως σύμφωνα με το καταστατικό του «ΗΡΑΚΛΗ» η θητεία του συμβουλίου είναι διετής. Η νομιμότητα την οποία «ευαγγελίζεσθε» τηρήθηκε μόνο από εμάς, σε αντίθεση με εσάς που έχετε συνηθίσει στις «εκτροπές» και από την αρχή της θητείας του Συνδέσμου θελήσατε να προσεταιριστείτε την αντιπολίτευση του Δήμου μας, μη σεβόμενος τη λαϊκή ετυμηγορία και εν τέλει το ίδιο το καταστατικό του Συνδέσμου αλλά και την ίδια τη νομιμότητα". 


*Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: ΤΟ ΝΕΡΟ – ΝΕΡΑΚΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΑΛΛΑ …. 
Η Δημοτική Αρχή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο Αυτό της αναλγησίας στέλνοντας «ραβασάκια» πληρωμών!... Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης ως άλλος …. «Σουλτάνος» Ζητά το «χαράτσι» για την ύδρευση που ΔΕΝ έχουμε!!! 

Εδώ τι να γράψεις; Για ακόμη μια φορά ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας έχει δίκιο. Ο οποίος επίσης έγραψε ότι το χωριό του, η Ανάληψη, βρίσκεται στα σκοτάδια. 

Αραγε να έχει δίκιο που αναφέρει ότι "«ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» Αν το κάνετε για να με εκδικηθείτε αποδεικνύεστε «κατώτεροι των περιστάσεων» και συμπεριφέρεστε ως … ανθρωπάκια ! 


*Στο... στόχαστρο του Κώστα Λούρμπα μπήκε ο Αλέξης Καστρινός. Ο πρώην δήμαρχος Γαστούνης βρήκε την ευκαιρία μέσα από ένα βιβλίο για το... 1821 να χρησιμοποιήσε βαρύς και άδικους χαρακτηρισμούς κατά πρώην δημάρχων δείχνοντας μια απίστευτη μικροψυχία. 

Αν και το βιβλίο ήταν να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας απέσυρε αυτή την χρηματοδότηση του βιβλίου-λιβελογράφημα κατά πρώην δημάρχων Πηνειού. Και μπράβο του για τα γρήγορα αντανακλαστικά του. 

Οσο για την δημοτική αρχή Πηνειού; Δεν έχει μιλήσει. Ισως έτσι νομίζει ότι... απαξιώνει τον Καστρινό. Μόνο που όλο αυτό γύρισε μπούμερανγκ και φάνηκε από τα σχόλια των πολιτών. Κύριε Βασιλόπουλε είστε περήφανος για το βιβλίο; Ξεχάσατε πώς αν δεν ήταν ο Καστρινός δεν θα σας ήξερε ούτε ο γείτονάς σας; ΚΡΙΜΑ...

ΥΓ.: Τι σημαίνει όταν λέμε "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"; 
Όταν δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που επιδιώκουμε, από εγωισμό το υποτιμάμε, το υποβαθμίζουμε και προσποιούμαστε ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. 

(Κρεμαστάρια λέγονται οι καρποί που τοποθετούνται κάπου ψηλά για να ωριμάσουν).

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
Της Κυριακής το ανάγνωσμα: Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiZ_Xdu21wzLL7Mr6tYODYv0U0c8LmQ1WcLSLIXEsHpvXeOSgvX7je3zhDgn6WQsBYhYA3O42EvHFseycEi-qHQAQDUYW7ynnKDN-_zshiJTSOnWfQl617hhrepJ9ND5opSs42mPhRQ23SebAzPd6wPyqSzr8zSqIE4RHMpNKGUTX3CO0Qe-A91s5H4=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiZ_Xdu21wzLL7Mr6tYODYv0U0c8LmQ1WcLSLIXEsHpvXeOSgvX7je3zhDgn6WQsBYhYA3O42EvHFseycEi-qHQAQDUYW7ynnKDN-_zshiJTSOnWfQl617hhrepJ9ND5opSs42mPhRQ23SebAzPd6wPyqSzr8zSqIE4RHMpNKGUTX3CO0Qe-A91s5H4=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_871.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_871.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy