-->

Άνοιξαν αλλά θα… ξανακλείσουν τα σχολεία; Πάνω από 15.500 κρούσματα!

Έντονοι προβληματισμοί και σενάρια τηλεκπαίδευσης Και μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν, και μαθητές και εκπαιδευτικοί να επέστρεψαν στις αίθο...

Έντονοι προβληματισμοί και σενάρια τηλεκπαίδευσης

Και μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν, και μαθητές και εκπαιδευτικοί να επέστρεψαν στις αίθουσες, ωστόσο επικρατεί έντονη ανησυχία και προβληματισμός καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, σχεδόν τα 16.000! Το κυβερνητικό επιτελείο είχε πάρει την απόφαση να ανοίξει τις σχολικές μονάδες, και δεν έκανε πίσω. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να φανεί το… αποτέλεσμα της απόφασης κυβερνώντων και επιστημόνων, με το συγκεκριμένο ρίσκο να… απειλεί εκ νέου την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. 

Θετικοί 2.500 εκπαιδευτικοί

Σιγή ιχθύος προς το παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση των χιλιάδων θετικών self test για τον κορωνοϊό. Το πρώτο κουδούνι «χτύπησε», αλλά η «καμπανιά» δεν αργεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε 15.547 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα που ανιχνεύθηκαν μέσω self test το βράδυ της Κυριακής στην εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, εκ των οποίων οι 2.500 είναι εκπαιδευτικοί. 

Οικονόμου: «Δεν θα είχαν εντοπιστεί χωρίς την διαδικασία των self test» 

Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την πορεία των αυτοδιαγνωστικών τεστ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας βασίζεται στους αυξημένους ελέγχους, και παρά την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, τα σχολεία, άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες όπως ανέφερε, σε Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λεττονία και Ιρλανδία, ενώ μαζί με την Ελλάδα, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Σουηδία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία, και Ρουμανία. 

Μιλώντας για τα self test στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έγινε τεστ σε 1,6 εκατ. ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα. «Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως 10πλάσια κρούσματα. 

Το κουδούνι «χτύπησε» με… καμπανιές! 

Από τη μία, ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων και από την άλλη ο χαμός που έγινε τις προηγούμενες ημέρες λόγω της έλλειψης των self test, οδηγούν τους γονείς στα όρια της τρέλας, καθώς αναγκάστηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί να στηθούν στις ουρές των σχολείων προκειμένου να λάβουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να προλάβουν να τα πραγματοποιήσουν στα παιδιά τους πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα! Από σήμερα η είσοδος μαθητών και εκπαιδευτικών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού test. 

Ειδικότερα για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου προβλέπεται η διεξαγωγή τριών self test, και από την ερχόμενη εβδομάδα στις 17 Ιανουαρίου τα απαραίτητα self test θα είναι δύο ανά εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, την Τρίτη και την Παρασκευή. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι είναι υπόχρεοι σε 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για 14.000 με 15.000 κρούσματα, όπως προκύπτει από τα θετικά self test που δηλώθηκαν μέχρι και χθες (9/1). Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσαν τόσο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή όσο και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Μίνα Γκάγκα, μέχρι στιγμής «έχουν βρεθεί θετικά 14.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test». Σημείωσε δε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». 

Χαμός στο Μέγαρο Μαξίμου 

Με το βλέμμα στα σχολεία βρίσκεται το Μαξίμου, όπου μετά την επιμονή στο άνοιγμά τους, για λόγους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς, φαίνεται πως αλλάζει… άποψη καθώς αναμένεται να λάβει νέα, πρόσθετα μέτρα υπό τον φόβο έξαρσης του ιού στις εκπαιδευτικές κοινότητες. Μάλιστα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν στα σχολεία τα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε για τις ελλείψεις προσωπικού λόγω νόσησης πολλών εκπαιδευτικών ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί». «Αυτό που μας προβληματίζει στο υπουργείο, όσον αφορά τις νοσηλείες, είναι ότι το 50% αφορούν ασθενείς με Όμικρον και το 50% με Δέλτα», δήλωσε νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης. 

Χανιά: Ποδαρικό με πάνω 300 κρούσματα! 

Ξεκίνημα με… κορωνοϊό στο 2022 στα σχολεία των Χανίων. Εντοπίστηκαν περισσότερες από 300 μολύνσεις σε μαθητές και καθηγητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Αυτή τη στιγμή είναι 45 καθηγητές και 236 οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που νοσούν, ενώ πέντε κρούσματα δηλώθηκαν σε βοηθητικό προσωπικό σε συνολικά 134 τμήματα σχολείων! 

Θεσσαλονίκη: Αποχή από μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου 

Σε αποχή προχώρησαν πολλοί μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλειπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι μαθητές που έκαναν αποχή ήταν αρκετοί και είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, ωστόσο τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά με όσα παιδιά μπήκαν κανονικά στις τάξεις.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Άνοιξαν αλλά θα… ξανακλείσουν τα σχολεία; Πάνω από 15.500 κρούσματα!
Άνοιξαν αλλά θα… ξανακλείσουν τα σχολεία; Πάνω από 15.500 κρούσματα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjC-fBvd3LHcXwnZweR5Q7M51Y9pT92tXPbLl-VjhvmnwlwsbSjQq4QRo45xbNcwVChkBUIEVBL0rScCRjtngwY5nggL3NG3E3BU8WOHIXnBui0HdlHybUef5cIvMr_TOs03gIefSsatWPdeyc1Bxtc7Hst1Go11wOT8iNY3Op-jaa0dqi5nOJrlNkV=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjC-fBvd3LHcXwnZweR5Q7M51Y9pT92tXPbLl-VjhvmnwlwsbSjQq4QRo45xbNcwVChkBUIEVBL0rScCRjtngwY5nggL3NG3E3BU8WOHIXnBui0HdlHybUef5cIvMr_TOs03gIefSsatWPdeyc1Bxtc7Hst1Go11wOT8iNY3Op-jaa0dqi5nOJrlNkV=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/15500.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/15500.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy