-->

Καναδάς: «Θύελλα» αντιδράσεων και διαδηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

  Μέσα σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης, και με τον φόβο επεισοδίων, εκατοντάδες Καναδοί φορτηγατζήδες, υπό τη στήριξη του Έλον Μασκ ταξίδ...

 

Μέσα σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης, και με τον φόβο επεισοδίων, εκατοντάδες Καναδοί φορτηγατζήδες, υπό τη στήριξη του Έλον Μασκ ταξίδεψαν για χιλιόμετρα από πολλά μέρη του Καναδά και συγκεντρώθηκαν στην Οτάβα, την καναδική πρωτεύουσα, χθες Παρασκευή για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τη διέλευση των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ. Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Οτάβα, στα ανατολικά, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy»), όπως ονοματίστηκε από τους φορτηγατζήδες, συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος τις τελευταίες μέρες. 

Το σημείο συνάντησης είναι τώρα ο Λόφος του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας. «Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή»,?είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Λουίζ, η οποία ήρθε για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοχή Βοντράιγ, στο δρόμο προς την Οτάβα. Υπό τις επευφημίες του πλήθους και με κορναρίσματα, η ασπρομάλλα συνταξιούχος είπε ότι φοβάται ότι με το μέτρο αυτό θα χάσει τελείως την ελευθερία της. Συμμετέχει στην κινητοποίηση για να «ευχαριστήσει τους φορτηγατζήδες» και «να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Τριντό».
«Είτε οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα», τόνισε η Ταμπίθα, 26 ετών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατώντας στα χέρια της μια καναδική σημαία.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Καναδάς πρέπει να βρει τα «κοινά σημεία και τα θεμελιώδη ιδανικά». Άλλοι κρατούσαν σημαίες που έγραφαν υβριστικά συνθήματα κατά του Καναδού πρωθυπουργού. «Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί», είπε η Τζένιφερ από την επαρχία Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδο. Οδήγησε επί 18 ώρες για να φτάσει στην Οτάβα με την πομπή από τις ακτές του Ατλαντικού. Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και εκτίνονται σε σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα. Το μέτρο αυτό το κατήγγειλαν ορισμένοι φορτηγατζήδες, οι οποίοι από την Πέμπτη βρήκαν έναν νέο "σύμμαχο". Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, έγραψε την Πέμπτη στο Twitter: «Οι Καναδοί φορτηγατζήδες είναι αυτοί που παρέχουν».
«Αυτή είναι μια πανεθνική διαδήλωση. Θα είναι σημαντική σε μέγεθος και πολωτικής φύσης», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα Πίτερ Σλόλι σε συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή, αναφερόμενος σε μια «σύνθετη και ταχέως μεταβαλλόμενη» κατάσταση. 

Ο τελευταίος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρει τον αριθμό των φορτηγών ή των συμμετεχόντων, αλλά αναμένει «μεγάλα προβλήματα» σε δρόμους γύρω από την πρωτεύουσα και ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τα ταξίδια. Πάνω από όλα, η αστυνομία φοβάται ακρότητες και βιαιοπραγίες, ακόμα κι αν οι διοργανωτές του κινήματος έχουν διασαφηνίσει ότι σκοπεύουν να διαδηλώσουν «ειρηνικά». 

Η αστυνομία της Οτάβα έχει προειδοποιήσει ότι ορισμένοι ενδέχεται να ενταχθούν στην κινητοποίηση για να «υποκινήσουν το μίσος και τη βία». Ορισμένοι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πολιτικοί στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια Πρωτεύουσας ενδέχεται επίσης να αποτελέσουν στόχο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός Τριντό, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα μετά από επαφή του με κρούσμα του νέου κορονοϊού, υπερασπίστηκε την Τετάρτη την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες , υπενθυμίζοντας ότι το 90% από αυτούς είναι ήδη εμβολιασμένοι. «Σχόλια που διατυπώθηκαν από ορισμένους ανθρώπους που συνδέονται με αυτή τη οχηματοπομπή είναι απαράδεκτα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία. 

Ο αρχηγός της συντηρητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έριν Ο' Τουλ, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα συναντήσει ορισμένους από τους φορτηγατζήδες. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι Έριν Ο' Τουλ εκμεταλλεύεται την διαδήλωση για πολιτικούς σκοπούς. Ο Ο' Τουλ αντιτάχθηκε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμών από τότε που ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε το μέτρο τον Οκτώβριο την παραμονή των εκλογών.

«Η ίδια η οχηματοπομπή γίνεται σύμβολο της κούρασης και του διχασμού που βλέπουμε σε αυτή τη χώρα», είπε ο Ο' Τουλ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένα μέλη ακροδεξιών κύκλων έκαναν πράγματι απειλητικά σχόλια και κάλεσαν να μιμηθούν την επίθεση στο Καπιτώλιο, την αντίστοιχη της επίθεσης στο Αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2021. Η καναδική αστυνομία φοβάται ότι η κινητοποίηση των φορτηγατζήδων θα συνεχιστεί και μετά το Σαββατοκύριακο. 

Πιστεύοντας ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των οδηγών φορτηγών είναι εμβολιασμένοι στον Καναδά, η Canadian Trucking Alliance, ένα μεγάλο συνδικάτο του κλάδου, οποία εκπροσωπεί περίπου 4.500 μέλη, «αποδοκίμασε έντονα» την κινητοποίηση αυτή, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο η διαφωνία με τις κυβερνητικές πολιτικές. 

Πολλοί προειδοποιούν ότι η κινητοποίηση ηγείται από ακροδεξιούς με ιστορικό υποκίνησης βίας. Το Canada's Anti-Hate Network, ένας ανεξάρτητο παρατηρητήριο, τόνισε ότι βασικοί από τους υποστηρικτές αυτής της οχηματοπομπής, ορισμένοι από τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει τη διαδήλωση ως ισοδύναμη με τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον πριν από ένα χρόνο. 

Το παρατηρητήριο τόνισε ότι αυτοί δεν είναι φορτηγατζήδες αλλά μέλη της ακροδεξιάς. Η Action4Canada, από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, έχει προειδοποιήσει ότι θα παραμείνει στην Οτάβα μέχρι να αρθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Καναδάς: «Θύελλα» αντιδράσεων και διαδηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Φυγαδεύτηκε ο Τριντό
Καναδάς: «Θύελλα» αντιδράσεων και διαδηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Φυγαδεύτηκε ο Τριντό
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj3GAIeP27MDXnQCoOORIRAfJhIEz2p1bPwfRPaqYnJ8qczwIij_Xm8jlp082GFJa5l7QdnvrUnLCvCCNQpYtgK6uB0ntc6qUNcXu1rIeVoKAp81BZRBS5xEmWXBG5knHl2BF1XojdHxsElffJwGbCs2BsF7dZzr_EyiIvEwp8Yq1gXBsexCSNa82EP=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj3GAIeP27MDXnQCoOORIRAfJhIEz2p1bPwfRPaqYnJ8qczwIij_Xm8jlp082GFJa5l7QdnvrUnLCvCCNQpYtgK6uB0ntc6qUNcXu1rIeVoKAp81BZRBS5xEmWXBG5knHl2BF1XojdHxsElffJwGbCs2BsF7dZzr_EyiIvEwp8Yq1gXBsexCSNa82EP=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_237.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_237.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy