-->

Πύργος-Γιάννης Αργυρόπουλος: "Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο έργο του Επαρχείου"

Για την διακοπή του έργου στήριξης-ανάπλασης του Επαρχείου μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιάννης Αργυρόπουλος.  Οπως τόνισε η αύξησ...

Για την διακοπή του έργου στήριξης-ανάπλασης του Επαρχείου μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιάννης Αργυρόπουλος. 
Οπως τόνισε η αύξηση των πρώτων υλών αλλά και η καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας της πληρωμής του εργολάβου ώθησε τον τελευταίο να διακόψει τις εργασίες. 

Ο κ. Αργυρόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στη σημερινή σύσκεψη θα μπορέσουν να βρουν την χρυσή τομή και το έργο να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Γιάννης Αργυρόπουλος 
Αντιδήμαρχος 

"Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα σε ότι αφορά τα έργα σε όλη τη χώρα. Η ραγδαία αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες, την ενέργεια και γενικότερα στο κόστος των έργων έχει οδηγήσει πολλούς εργολήπτες ακόμη και τους μεγαλύτερους στη χώρα να προχωρούν σε καταγγελίες των συμβάσεων που έχουν υπογράψει, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το έργο της στήριξης και ανάπλασης του Επαρχείου. 

Ο εργολάβος, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε πληρωθεί τους δύο πρώτους λογαριασμούς κι αυτό δεν οφείλεται σε εμάς στον δήμο αλλά στο ότι είχαν σταματήσει το 2021 οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ σε όλη την χώρα, υπέβαλλε αίτηση διάλυσης της εργολαβίας. Οι δύο λογαριασμοί είχαν συνολικό ύψος 215.000 ευρώ τα οποία ήρθαν στα ταμεία του δήμου περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Με το που εγκρίθηκε ο προυπολογισμός το πρώτο έργο που πληρώσαμε ως δήμος ήταν το συγκεκριμένο. 

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι ο δήμος να κάνει δεκτή την αίτηση διάλυσης της εργολαβίας και το δεύτερο να μη γίνει δεκτή η διάλυση της εργολαβίας. Ομως αυτό που προέχει για εμάς δεν είναι να έρθουμε σε σύγκρουση με τον εργολάβο. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να υλοποιηθεί το έργο. Γι' αυτό και είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία μαζί του. Αύριο [σ.σ. σήμερα] θα έχουμε και μια τελική σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί η τελική τομή για να συνεχίσει το έργο. 

Φυσικά κι έχει δίκιο σε ότι αφορά το σκέλος της καθυστέρησης της πληρωμής του κι επίσης σε ότι αφορά την τεράστια αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες. Από κει και πέρα εμείς, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σύσκεψη στην Διαχειριστική Επιτροπή, και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην αποπληρωμή των λογαριασμών. 

Εμείς διαβεβαιώσαμε τον εργολάβο και θα το επαναλάβω στην σύσκεψη, ότι ακόμη και αν υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή των λογαριασμών από την Διαχειριστική, δηλαδή από την Περιφέρεια, εμείς θα αποπληρώνουμε τους λογαριασμούς από ιδίους πόρους και όταν έρχονται τα χρήματα από την Περιφέρεια θα μπαίνουν στα ταμεία του δήμου. 

Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε την χρυσή τομή και το έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Επαναλαμβάνω όμως ότι γι αυτό που έχει συμβεί δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ο δήμος, είναι μια γενικότερη πραγματικότητα που πλέον υπάρχει σε όλη την χώρα. 

Βλέπουμε τι γίνεται στο Κατάκολο που έχει επίσης σταματήσει η εργολαβία, βλέπουμε τι γίνεται στην επαρχιακή οδό Πύργου Κατακόλου που επίσης έχουν σταματήσει οι εργολαβίες αλλά και σε όλη τη χώρα γίνονται σήμερα διαλύσεις εργολαβιών γιατί οι εργολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύργος-Γιάννης Αργυρόπουλος: "Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο έργο του Επαρχείου"
Πύργος-Γιάννης Αργυρόπουλος: "Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο έργο του Επαρχείου"
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhTJH6gpplrPewPzBzG3XPFIDfAWqDAL1L_Kw6cNFVTr9Uc4pB8t2l_Y4mppHLhzV1-uKPloUtqnJ5Kif0jnPomSqI1uQiyoWmkNFVodb4ArV0kKzui-UNDhsyFFRbZEzJ5QKJICnFskJWh0yjtS3Xaw6TBnVBeCPv4Lkq7QbUsCWt_mzt2ms5Fk-4O=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhTJH6gpplrPewPzBzG3XPFIDfAWqDAL1L_Kw6cNFVTr9Uc4pB8t2l_Y4mppHLhzV1-uKPloUtqnJ5Kif0jnPomSqI1uQiyoWmkNFVodb4ArV0kKzui-UNDhsyFFRbZEzJ5QKJICnFskJWh0yjtS3Xaw6TBnVBeCPv4Lkq7QbUsCWt_mzt2ms5Fk-4O=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_567.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_567.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy