-->

Δήμος Πηνειού: Πόσιμο νερό από το Πάσχα! – Ολη η σύμβαση [Video, Δηλώσεις, Φωτογραφίες]

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ  Πόσιμο νερό σε Γαστούνη-Λευκοχώρι από το Πάσχα!  Μαρίνος: Ήταν διακαής πόθος όλων τω...


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ 

Πόσιμο νερό σε Γαστούνη-Λευκοχώρι από το Πάσχα! 

Μαρίνος: Ήταν διακαής πόθος όλων των κατοίκων 

Υπερσύγχρονη η μονάδα επεξεργασίας νερού 

Τοποθετείται στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον υδατόπυργο 


Οριστική λύση στο χρονίζων και μείζον πρόβλημα της υδροδότησης της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου με επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό, έδωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, κάνοντας έτσι πράξη άλλη μία δέσμευσή του. 

Σε περίπου τέσσερις μήνες, το Πάσχα του 2023 οι κάτοικοι των δύο περιοχών θα έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους καθαρό, πόσιμο νερό. 

Σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «SYCHEM Α.Ε» κ. Αλέξανδρο Υφαντή η σύμβαση για εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας νερού (προϋπολογισμού 309.000 ευρώ πλέον 74.160 ευρώ ΦΠΑ ) σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον υδατόπυργο Γαστούνης. Να σημειωθεί ότι οι προεργασίες στο οικόπεδο ήδη έχουν ξεκινήσει.

 

«Πίστεψα και πάλεψα για το έργο»
 

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος ιδιαίτερα συγκινημένος λίγο πριν την υπογραφή δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο διεθνής ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός για την «Προμήθεια Διυλιστηρίου Γαστούνης», ανέδειξε ανάδοχο μία αξιόπιστη και διεθνούς κύρους εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού με πολλά έργα στο ενεργητικό της, την «SYCHEM Α.Ε» και το Πάσχα οι κάτοικοι της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου θα πίνουν επιτέλους καθαρό νερό. Στόχος μας είναι το ίδιο να ισχύσει για όλες τις κοινότητες του Δήμου Πηνειού. 

Είναι διακαής πόθος όλων. Είμαι συγκινημένος γιατί πίστεψα και πάλεψα για το έργο αυτό. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία και τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο έργο. Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Πηνειού που αποτελεί τον καθολικό διάδοχο του Δήμου για θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης τονίζω ότι θα υπηρετήσουμε τον κόσμο και από αυτή την έπαλξη. Αυτή η νεοσύστατη Επιχείρηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην υπηρεσία των δημοτών της και φιλοδοξούμε να είμαστε συνεπείς στην δέσμευσή μας για μείωση των τελών ύδρευσης όταν και εφόσον έρθει ο χρόνος».

Τι είπε ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος:

 
 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «SYCHEM Α.Ε» κ. Αλέξανδρος Υφαντής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι το Πάσχα θα έχει εγκατασταθεί στο ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πηνειού όπου βρίσκεται ο υδατόπυργος μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας νερού, η μοναδική στην Ελλάδα, η οποία θα παρέχει απολύτως πόσιμο νερό σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη του ελληνικού κράτους».

Τι είπε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου SYCHEM

 
 «Έργο ζωής» το χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου συμπληρώνοντας: «Ήταν στόχος του Δημάρχου Πηνειού από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα και τελικά ύστερα από αγώνες το πέτυχε. Άλλη μια δέσμευσή του γίνεται πράξη» Ο πρόεδρος του Λευκοχωρίου κ. Αθ. Δρούλιας απόλυτα ικανοποιημένος από την δήλωση του Δημάρχου για υδροδότηση και του όμορου της Γαστούνης χωριού δήλωσε: «Δήμαρχε εκ μέρους όλων των κατοίκων σε ευχαριστώ, γιατί κάνεις πράξη άλλη μία δέσμευσή σου. Το νερό είναι για όλους μας ζωή και επιτέλους θα έχουμε πόσιμο νερό στο χωριό μας». Μέλημα του κ. Ανδρέα Μαρίνου όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος είναι να υπάρχει πόσιμο νερό σε όλες τις ΔΕ του Δήμου Πηνειού. 

Ηλεκτρονικός έλεγχος 

Σε ότι αφορά τεχνικά θέματα: Η επεξεργασία νερού θα γίνεται με τη μέθοδο της οξείδωσης σιδήρου, μαγγανίου & αμμωνίας με την χρήση του απολυμαντικού υποχλωριώδους νατρίου και φίλτρανση με πολυστρωματικά φίλτρα τα οποία περιέχουν ανθρακίτη και χάλικες χαλαζία ωριαίας παραγωγής 150m3 επεξεργασμένου νερού σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές – με σκοπό την παροχή, επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση από τους κατοίκους. Η μονάδα που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θα ελέγχεται από ειδικό ηλεκτρονικό πίνακα για την απόλυτη προστασία της, ενώ θα σταματά μόνο για συντήρηση-καθαρισμό.

 

Η παραγωγή των 3.600 κ.μ πόσιμου νερού θα είναι η ελάχιστη ημερήσια παραγόμενη ποσότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίσει για κάθε 365 ημέρες πλήρους εργασίας τουλάχιστον 1.314.000 κυβικά μέτρα παραγόμενου πόσιμου νερού. Το τελικά παραγόμενο νερό, θα είναι απολύτως κατάλληλο προς πόση, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη του ελληνικού κράτους.

 

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης: ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ.Κολοκατίνης, Ν.Γεωργόπουλος και Σ. Μάλλιαρης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου και Λευκοχωρίου κ. Αθ. Δρούλιας, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δ. Τσάφα, ο συνεργάτης της κ. Α. Γιαννικόπουλος, εκπρόσωποι εταιρειών συνοδών έργων, η αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας κα Έλσα Τσαγκανού – Κωστοπούλου και ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου και του προέδρου της αναδόχου εταιρείας.

 

Δείτε την Σύμβαση:

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Πόσιμο νερό από το Πάσχα! – Ολη η σύμβαση [Video, Δηλώσεις, Φωτογραφίες]
Δήμος Πηνειού: Πόσιμο νερό από το Πάσχα! – Ολη η σύμβαση [Video, Δηλώσεις, Φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu-mooyNe-5FNDfnwI-Mk88CbDvMGqaQtaiX1BKaFWVmLFjcwBvqbN8zbTAtarp1SylprUOhot1KZlgyMYhyqGmGmjJ5WD10yxGyYfTiSYjxqkqnA6fjKUzOpZXZdfMxGTEqnjMJv3lJT-JLlyP9E-HX9aEuJL2ivS4FIYUSk724cUrhYaF8-B1owM/s600/MARINOS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu-mooyNe-5FNDfnwI-Mk88CbDvMGqaQtaiX1BKaFWVmLFjcwBvqbN8zbTAtarp1SylprUOhot1KZlgyMYhyqGmGmjJ5WD10yxGyYfTiSYjxqkqnA6fjKUzOpZXZdfMxGTEqnjMJv3lJT-JLlyP9E-HX9aEuJL2ivS4FIYUSk724cUrhYaF8-B1owM/s72-c/MARINOS.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/01/video_10.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/01/video_10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy