-->

Οι σημαντικότερες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό για το 2023

Στην Ελλάδα νταμπλ η ΑΕΚ, επιστροφή ο Παναθηναϊκός   Η ΑΕΚ του Matias Almeyda λίγους μήνες μετά τη συγκινητική επιστροφή της στη Νέα Φιλα...


Στην Ελλάδα νταμπλ η ΑΕΚ, επιστροφή ο Παναθηναϊκός
 

Η ΑΕΚ του Matias Almeyda λίγους μήνες μετά τη συγκινητική επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέκτησε το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της, παίζοντας απόλυτο ποδόσφαιρο εντός συνόρων. Για το πρωτάθλημα η Ένωση αντιμετώπισε ισχυρή αντίσταση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια έμεινε εντός του στόχου μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στην Ευρώπη, για τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ πέτυχε ιστορική νίκη επικρατώντας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του οπαδού της, Μιχάλη Κατσούρη. Ο Παναθηναϊκός είδε και πάλι το ΟΑΚΑ να βγαίνει sold out για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γίνεται εκ νέου πρωταγωνίστρια, ωστόσο σε μια απίθανη απόφαση ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων να τον απολύσει και να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον σπουδαίο Τούρκο προπονητή Fatih Terim. 


Η οπαδική βία χτύπησε τη χώρα και πάλι 

Ενάμισι περίπου χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και παρά τα μέτρα για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, δυστυχώς ηττηθήκαμε ξανά, σε κάθε πιθανό και απίθανο άθλημα. Στις 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του 4ου τελικού του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και ενώ οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν 28 πόντους μπροστά, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, διέλυσαν το υλικό της γραμματείας και ο αγώνας διεκόπη οριστικά. Στις 7 Αυγούστου, εκατοντάδες Κροάτες χούλιγκαν μπόρεσαν να διασχίσουν ανενόχλητοι ολόκληρη την Ελλάδα και αν βρεθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου σε συνεργασία με Έλληνες οπαδούς δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη, οπαδό της ΑΕΚ. 

Στις 22 Οκτωβρίου ο αγώνας για τη Superleague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό διεκόπη οριστικά καθώς ένας 21χρονος οπαδός των Πειραιωτών πέταξε κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ποδοσφαιριστής Juankar των φιλοξενούμενων και ο αγώνας να ολοκληρωθεί. Τον τελευταίο μήνα η οπαδική βία κλιμακώθηκε καθώς έγιναν επεισόδια στον Βόλο για τον αγώνα της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του αιώνιου ντέρμπι για το Super Cup του βόλεϊ, οπαδοί των ερυθρολεύκων επιτέθηκαν στην αστυνομία, με αποτέλεσμα την δολοφονία ενός 31χρονου αστυνομικού. Στη συνέχεια η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να βάλει λουκέτο σε όλα τα γήπεδα της SuperLeague για δύο μήνες. 

Η -παρά ένα σουτ- άψογη σεζόν του Ολυμπιακού και η επιστροφή του Παναθηναϊκού 

Το 2023 για τον Ολυμπιακό ήταν μια μαγική χρονιά, που του χάρισε τρεις εγχώριους τίτλους, αλλά αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους φίλους του. Στην Euroleague ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια, κάτι που πετυχαίνει πρώτη φορά ελληνική ομάδα και στη συνέχεια προκρίθηκε στο Final 4 του Κάουνας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλύτερος προπονητής, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ κέρδισε τόσο το βραβείο του πρώτου σκόρερ, όσο και του MVP της σεζόν. 

Στη Λιθουανία ωστόσο η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους Πειραιώτες, καθώς ένα σουτ του Sergio Llull, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, χάρισε το τρόπαιο στη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, μπορεί στο πρώτο μισό του 2023 να ήταν -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- σκιά του καλού του εαυτού, ωστόσο από την αρχή του φετινού καλοκαιριού ακόμα έδειξε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει. 

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα ήταν η σημαντικότερη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ τον τελευταίο χρόνο και μετά από αυτήν ακολούθησαν και οι Hernangomez και Nunn. Από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν ο Ergin Ataman είχε συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, με τους Mathias Lessort και Luca Vildoza να είναι ήδη κλεισμένοι. Ο Παναθηναϊκός λίγο πριν φύγει το 2023 βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Euroleague και στην πρώτη θέση της Basket League αποδεικνύοντας ότι έχει επιστρέψει για τα καλά.


Θα θυμόμαστε για πάντα την παγκόσμια Εθνική Πόλο
 \

Μέσα στο καλοκαίρι έκαναν όλη την Ελλάδα να συντονιστεί στις τηλεοράσεις της και να παρακολουθήσει πόλο. Τα χρυσά παιδιά του Θοδωρή Βλάχου έφτασαν ως τον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ουγγαρία. Η Εθνική Πόλο είχε προηγουμένως αποκλείσει τη Σερβία και τις ΗΠΑ και μετά τον χαμένο τελικό, ο Θοδωρής Βλάχος συγκλόνισε ζητώντας συγγνώμη για ένα τάιμ άουτ που πήρε κόβοντας τον ελληνικό αιφνιδιασμό. Την πράξη αυτή σχολίασαν 4 κορυφαίοι προπονητές στο Oneman.

 

Ο ελληνικός στίβος είναι εδώ
 

Δεν χρειαζόμασταν επιβεβαίωση για αυτόν, αλλά ο Μίλτος Τεντόγλου φροντίζει κάθε χρόνο να μεγαλώνει κι άλλο τον μύθο γύρω από το όνομά του. Είναι ο πιο ράθυμος σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού και μπορεί να έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο για ξεχωριστές ιστορίες. Το καλοκαίρι του 2023 στην Βουδαπέστη κέρδισε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που του έλειπε. Εκείνο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον ανοιχτό στίβο. Το πέτυχε με εμφατικό τρόπο κερδίζοντας τον Τζαμαϊκανό Pinnock στο τελευταίο άλμα. 

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στο Τόρουν της Πολωνίας, είχε κάνει ρεκόρ χρονιάς με ένα άλμα στα 8,40 μέτρα, αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία του το ακύρωσε λόγω των «απαγορευμένων» παπουτσιών του. Μία ημέρα αργότερα ταξίδεψε στη Γαλλία και έκανε 8,41. Η ιστορία της Ελίνα Τζένγκο είναι μια από τις πιο ξεχωριστές στον κλασικό αθλητισμό της χώρας μας και φέτος η 21χρονη ακοντίστρια φρόντισε να μεγαλώσει κι άλλο τον χάρτη των επιτυχιών της. Χρυσή τόσο στις ηλικίες Κ.23 όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων η Τζένγκο συνέχισε την ανοδική της πορεία και πλέον προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. 

Η ιστορία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη είναι γεμάτη από στιγμές αυταπάρνησης. Το 2023 συνέχισε να ξεγελά τον χρόνο και στα 39 της κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη στον κόσμο. Τρία χρόνια μετά το Τόκιο και ενώ έχει κατορθώσει ένα εντυπωσιακό comeback στην ελίτ του παγκόσμιου βάδην, η Ντρισμπιώτη θέλει και ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο και για αυτό ακριβώς εργάζεται φέτος. Στον παγκόσμιο στίβο φυσικά είχαμε μερικές εντυπωσιακές στιγμές με τις Sha’ Carri Richardson (100μ. – 200μ.), Yaroslava Mahuchikh (άλμα εις ύψος) και τους Karsten Warholm (400μ. – 400μ. εμπόδια) και Armand Duplantis (άλμα επί κοντώ) να γράφουν τη δική τους ιστορία. 

Εκείνοι που έφυγαν 

Τα σπορ είναι κομμάτι της ίδιας της ζωής και δεν θα μπορούσαν πέρα από τις υπέροχες στιγμές που μας χαρίζουν, να μας θυμίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον χρόνο. Το 2023 τόσο ο ελληνικός, όσο και ο παγκόσμιος αθλητισμός κατέγραψε μερικές σημαντικές απώλειες σε διάφορα πόστα. Παρακάτω θα βρεις ονόματα εκείνων που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που μας πέρασε κάνοντας μας να θυμηθούμε τα κατορθώματά τους. Κώστας Νεστορίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Νίκος Γιούτσος, Γιώργος Γεωργίου, Βασίλης Γεωργίου, και άλλοι. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι σημαντικότερες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό για το 2023
Οι σημαντικότερες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό για το 2023
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpNCRGL30D83S1nEtoE0ynpF8Z5aLJiESi4UlbZ3G_Ee5j9E-oLMVnJ3c-QIUYMDZJByz_RGpFQK5CSGQDBiMjuRKsHQwHNWL6jpqWUgz8aD90Jj4oY-FcVK7lepQZkpjOI24NrAylw5BHO5r7ggnXG0OQ3fRQ42GDctEIk7IJglDD3WZ83rwmfgc5ad8/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-12-27_151655_www.oneman.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpNCRGL30D83S1nEtoE0ynpF8Z5aLJiESi4UlbZ3G_Ee5j9E-oLMVnJ3c-QIUYMDZJByz_RGpFQK5CSGQDBiMjuRKsHQwHNWL6jpqWUgz8aD90Jj4oY-FcVK7lepQZkpjOI24NrAylw5BHO5r7ggnXG0OQ3fRQ42GDctEIk7IJglDD3WZ83rwmfgc5ad8/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-12-27_151655_www.oneman.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/12/2023_27.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/12/2023_27.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy