-->

«Μετέφερε την αντίδραση των δημοτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος – Κατέθεσε το τελικό ψήφισμα του Δήμου Ήλιδας για το Πρωτοδικείο»

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας σχετικά με το μέλλον του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, μετέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλ...


Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας σχετικά με το μέλλον του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, μετέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με μοναδικό θέμα το νέο δικαστικό χάρτη. Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, μετέφερε την πάγια και σταθερή θέση του Δήμου, ότι το νομοσχέδιο -όπως τέθηκε υπό διαβούλευση- θα φέρει συρρίκνωση, υποβάθμιση και τελικώς το οριστικό κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. 

Παράλληλα, κατέθεσε στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ψήφισμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας του περασμένου Σαββάτου, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Ήλιδας εκφράζει την πλήρη εναντίωσή του και καταδικάζει την επιχειρούμενη αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη που επιχειρείται στη Ηλεία, με την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και της αντίστοιχης Εισαγγελίας, καθώς και με το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων (Λεχαινών) από την κυβέρνηση, προς όφελος, δήθεν, της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου τής κυβέρνησης, που περιήλθε σε γνώση μας, αναφέρει για τους Δικαστικούς Σχηματισμούς τής περιοχής μας τα εξής: “Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πρώην νομός Ηλείας), ορίζεται κεντρικό Πρωτοδικείο, το Πρωτοδικείο Ηλείας (Πύργος) και β) το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και τα Ειρηνοδικεία Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο κεντρικό Πρωτοδικείο Ηλείας. 

Ορίζεται περιφερειακή έδρα τού κεντρικού Πρωτοδικείου Ηλείας, η Αμαλιάδα”. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων στην περιοχή μας, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στους κατοίκους της βόρειας Ηλείας, στους υπαλλήλους των δικαστικών σχηματισμών αυτών, στους δικηγόρους με έδρα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και στους υπόλοιπους επαγγελματίες της περιοχής μας. 

Η κατάργηση που επιχειρείται, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία περισσότερων εμποδίων στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τον απλό πολίτη και τεράστια επιβάρυνση σε δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και λοιπούς επαγγελματίες που τόσα χρόνια δραστηριοποιούνται και έχουν ρυθμίσει τη ζωή τους και το επάγγελμά τους, έχοντας ως βάση το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Με τη λογική τού «κόστους - οφέλους», που εφαρμόζεται σε όλες τις δημόσιες δομές (σχολεία, νοσοκομεία), το κράτος θέλει να βάλει λουκέτο σε δικαστικά καταστήματα, αντιμετωπίζοντας τη Δικαιοσύνη σαν επιχείρηση που λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια και όχι ως δικαίωμα για όλους. Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης απαιτεί στελέχωση όλων των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων και όχι κατάργηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, συλλόγων, φορέων και σωματείων της βόρειας Ηλείας έχουν κατηγορηματικά δηλώσει την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια για κατάργηση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αμαλιάδας και για το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων (Λεχαινών). Ωστόσο, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση αυτού του στόχου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη θέληση των πολιτών και των φορέων.

Απαιτούμε: 

1) Να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αμαλιάδας. 

2) Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι οργανικές θέσεις τού Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με δικαστικούς υπαλλήλους. 

3) Να μην καταργηθούν οι Δικαστικοί Σχηματισμοί των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων (Λεχαινών). 

4) Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και σωματεία τής περιοχής, ώστε να αναδείξουμε με κάθε τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων μας». 

Για όλους του ανωτέρω λόγους το Σώμα αποφασίζει ομόφωνα: 

• Συγκροτείται ενιαίο μέτωπο για το θέμα, με τους δήμους τού νομού Ηλείας, αλλά και με όσους, σε πανελλαδικό επίπεδο, θίγονται, καθώς και με τους αντίστοιχους δικηγορικούς συλλόγους. 

• Συγκροτείται ολιγομελής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπρόσωπους του δήμου, του δικηγορικού συλλόγου και φορέων, η οποία θα συναντηθεί με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, (Συντονιστή παρά τω Πρωθυπουργό τού κυβερνητικού έργου, ή ακόμα και με τον πρωθυπουργό), και θα ζητήσει έγγραφη διαβεβαίωση ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει. 

• Σε αντίθετη περίπτωση, ο δήμος θα προχωρήσει σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, σύμφωνα και με τις προτάσεις τού Δικηγορικού συλλόγου».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Μετέφερε την αντίδραση των δημοτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος – Κατέθεσε το τελικό ψήφισμα του Δήμου Ήλιδας για το Πρωτοδικείο»
«Μετέφερε την αντίδραση των δημοτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος – Κατέθεσε το τελικό ψήφισμα του Δήμου Ήλιδας για το Πρωτοδικείο»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK9yJAgDR5N1HR7-U8DUrK8xDy1l1X6nobM8NPP_DE74nfVMNOXX_o4Esv94WNamskyQ4c4X8PhEHl7bcgzd8MTU90mpmODNTXY8folxFihWBtWTY-JE3hovxH1GvI5lmM81IFQq0k9P9ko92g6oou1ULyX2X88r8aZJWBISeBVNVMUhLsn_J7vwjVpUY/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-01-23_140051_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK9yJAgDR5N1HR7-U8DUrK8xDy1l1X6nobM8NPP_DE74nfVMNOXX_o4Esv94WNamskyQ4c4X8PhEHl7bcgzd8MTU90mpmODNTXY8folxFihWBtWTY-JE3hovxH1GvI5lmM81IFQq0k9P9ko92g6oou1ULyX2X88r8aZJWBISeBVNVMUhLsn_J7vwjVpUY/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-01-23_140051_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/01/blog-post_560.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/01/blog-post_560.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy