-->

Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Επιλογή στην Αξιοπρέπεια και όχι στο «ξεπούλημα ψυχής»

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ...


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΙΩΠΗΣ… 

Όλοι γνωρίζουν για εσένα χωρίς πραγματικά να γνωρίζουν εσένα! 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ : 
Α. ΠΑΠΑΔΑΚΟ : Τον «παγίδευσαν» τον εξαπάτησαν και στην συνέχεια τον «πέταξαν» σαν στημένο λεμόνι…. 
ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ : Δεν θα εκπλαγώ αν τον δω να παραιτείται πριν την ολοκλήρωση της θητείας του για να μην συνδέσει το όνομά του με την καταστροφή… 

« Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !...» 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ : 

Πέρασαν ήδη έξι μήνες από τις εκλογές και σε αυτό το διάστημα έχεις τηρήσει στάση σιωπής . Είναι κάτι που για όσους σε γνωρίζουν δεν συνάδει με τον χαρακτήρα σου ειδικά σε ότι έχει σχέση με την πολιτική και τα δρώμενα στο Δήμο Ήλιδας και την Ηλεία. 

Το ότι είμαι σιωπηλός δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ, δεν ενημερώνομαι και δεν γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου. Απλά αυτό που συνέβη στις εκλογές αλλά και αυτό που ακολούθησε δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού. 

« Ο χρόνος από μόνος του φέρνει στο φώς την αλήθεια….» (Μένανδρος) 

Εξάλλου και η σιωπή όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις, είναι απάντηση και μάλιστα η πιο ξεκάθαρη! Οι μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή μας γίνονται σε στιγμές σιωπής. Δεν το έχετε παρατηρήσει; 

Η πολυπόθητη πάντως αλλαγή στον Δήμο δεν επετεύχθη. Ο λαός στη Ήλιδα επέλεξε να συνεχίσει με την πεπατημένη… 

Σέβομαι και στηρίζω τις αποφάσεις των πολιτών. Όμως ζούμε στον 21ο αιώνα και ουδείς έχει το δικαίωμα της άγνοιας. Θα απαντήσω όμως εδώ με μια αποστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή : «Ο Λαός; Για ποιο λαό μου μιλάς; Αυτός το Σάββατο με υβρίζει, την Κυριακή με ψηφίζει και την Δευτέρα κόβει το χέρι του…» 

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος βλέποντας την προεκλογική διαδικασία και όπως αυτή εξελίχθηκε τον τελευταίο μήνα με τα γνωστά αποτελέσματα αισθάνεται απογοητευμένος; Και αυτό όλο τον αποτρέπει από πιθαμή μελλοντική ενεργοποίηση; 

Το είχα τονίσει προεκλογικά με κάθε τρόπο ότι δεν είχα και δεν έχω κανένα μένος. Ούτε διακατέχομαι από άκρατη φιλοδοξία να γίνω Δήμαρχος για το εγώ μου. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη επαγγελματικής πολιτικής και οικονομικής αποκατάστασης μέσω … δημαρχίας. Ίσως να μην γίνομαι πειστικός αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αγαπώ τον τόπο μου και ενεργά προσφέρω επί 15ετίας ανιδιοτελώς. Η τότε απόφασή μου να είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, ήταν απόφαση καθαρά για την αλλαγή της κατάστασης που μέχρι σήμερα επικρατεί. 

Γνωρίζω τι γίνεται στο Δήμο έχω τα μέσα και τις απαιτούμενες διαπροσωπικές και πολιτικές σχέσεις για να συνεχίσω να προσφέρω και να στηρίξω τον τόπο μου. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η πραγματικότητα. Ασχολούμαι με την πολιτική για πάνω από 30 χρόνια και τουλάχιστον έχω την δυνατότητα να προβλέπω καταστάσεις. Τον τελευταίο μήνα των εκλογών πράγματι υπήρξε αλλαγή τακτικής καθώς οι πολίτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα θίασο κωμωδίας που κυριαρχούσε η πολιτική ανηθικότητα απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο πολιτικός λόγος αντικαταστάθηκε από την προσφορά και ζήτηση με εξαγορές συνειδήσεων πο ξεκινούσε από ελάχιστα έως και χιλιάδες ευρώ ή και το παζάρεμα μιας αμαξάς με χαλίκι και λιγων μέτρων πίσσας !..... 

Οφείλω να πω όμως ότι στάση με περιεχόμενο ηθικής τήρησε μόνο ο συνυποψήφιός μου Βησσαρίων Πολύδωρας. Αλήθεια είναι επίσης ότι σκεπτόμουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και την συμμετοχή της παράταξης στις εκλογές διότι μου ήταν αδιανόητο να μπω στην διαδικασία οικονομικού ανταγωνισμού και εξαγοράς υποψηφίων και ψηφοφόρων. Σεβόμενος τον εαυτό μου αλλά και την οικογένειά μου δεν μπορούσα να σκεφθώ ότι θα έκανα οικονομικά παζάρια για ψήφους των ΡΟΜΑ στην συνοικία Παπακαυκά ή στην Κοινότητα Κέντρου κλπ για να εκλεγώ με αυτό τον τρόπο Δήμαρχος…. 

Η οριστική απόφασή μου ήταν τελικά ήταν η συμμετοχή στις εκλογές να το φθάσω μέχρι το τέλος για να δω συμπεριφορές και βέβαια την τελική ετυμηγορία των πολιτών χωρίς επαναλαμβάνω να συμμετάσχουμε σε οικονομικούς ανταγωνισμούς. 

«Καλύτερα να αποτύχεις με τιμή, παρά να επιτύχεις με απάτη…» (Σοφοκλής) 

Επομένως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης για το αποτέλεσμα. Κάθε πολίτης στο Δήμο μας είναι νοήμων άνθρωπος, γνώριζε, και αποφάσισε ότι αυτό που βλέπουμε στον τόπο μας και στον Δήμο του αρέσει. Για αυτό και ήθελε να το συνεχίσει….. 

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτέλεσε την τελευταία 15ετία τουλάχιστον, σημείο αναφοράς από την ανιδιοτελή προσφορά και την στήριξη που παρείχε σε συμπατριώτες μας. Ωστόσο μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ο ίδιος πλέον τι αποκομίζει ως άνθρωπος αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο ; 

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…» 

Βγαίνοντας από μια οποιασδήποτε μορφής δοκιμασία στην πορεία της ζωής σου, προσωπική, επαγγελματική, πολιτική, ίσως να γίνεσαι πιο δυνατός, να είσαι πιο «σοφός», πιο ώριμος, ή ακόμη και πιο σκληρός… Ποτέ πια όμως δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν. Δεν είναι άλλωστε το ίδιο πράγμα να είσαι φτωχός , ηθικό, αληθινός και με πραγματικό ενδιαφέρον, από το να είσαι φθηνός, ψεύτης, λαμόγιο με στόχο την εκμετάλλευση. Η φτώχεια η ηθική και η δοτικότητα να υπηρετείς τον τόπο και τους συνανθρώπους σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Η φθινή αντιμετώπιση και τα παράγωγά της που οδηγούν σε ιδίον όφελος εις βάρος της ισονομίας της δικαιοσύνης και της ίδιας της λογικής έχουν σχέση με το … «ξεπούλημα ψυχής». 

Ο αχάριστος είναι σαν ένα βάζο χωρίς πάτο. 
Ότι και αν βάλεις μέσα, πάλι άδειο θα είναι (Θανάσης Βέγγος) 

Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι σου φέρθηκαν λανθασμένα να ξέρεις πάντα ότι το νιώθουν. Έτσι από μόνοι τους σε αποφεύγουν! Και αυτό το βλέπω πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές σε γνωστούς και φίλους. Στη ζωή μου «έχω τραβήξει αρκετό κουπί» και ό,τι κάνω , το κάνω μόνο στηριζόμενος στα πόδια μου. Εξάλλου η ίδια η ζωή με έχει διδάξει ότι κανείς δεν είναι φίλος σου μέχρι να υπερασπισθεί το όνομά σου ερήμην σου. Επομένως όπως καταλαβαίνεις έχω και τη γνώση και την εμπειρία για να κρίνω και να αποκομίζω συναισθήματα και διαφορετικές πρακτικές χωρίς να χρειάζομαι για αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών. Προσωπικά δεν κρίνω κανέναν για την στάση και συμπεριφορά του. Έτσι θέλει να είναι , και αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Ότι έπραξα διακατεχόταν από συνείδηση και πραγματική αγάπη για τον τόπο μου χωρίς να σκεφθώ υστερόβουλα. Για αυτό και αν έχετε δει εκφραζόμουν και εκφράζομαι ελεύθερα με αγωνία για τα όσα συμβαίνουν. Εδώ γεννήθηκα και ζω βλέποντας – όπως και όλοι μας – ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο σε σχέση με την ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής μας. 

Και προσέξτε : Στο Δήμο μας και ευρύτερα στην περιοχή μας εύκολα διαπιστώνεις ότι έχουν απελπισθεί ακόμη και οι ελπίδες !!

Είναι γεγονός θα λέγαμε ότι έχεις αποτελέσει μια ξεχωριστή «Σχολή Σκέψης» και Δράσης. Έχεις δημιουργήσει ισχυρές φιλίες και αντιστρόφως αντιζηλίες δεχόμενος αρνητική κριτική σε όλες τις εκφάνσεις της… 

Ζούμε δυστυχώς στην εποχή που… όλοι γνωρίζουν για εσένα χωρίς πραγματικά να γνωρίζουν εσένα! Ας μην γελιόμαστε. Συνήθως σε μισούν πολύ και πρωτίστως οι συγγενείς σου όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια, είτε για αυτό που είσαι είτε για αυτό που προσπαθείς να γίνεις. Κατόπιν είναι εκείνοι που έχεις ευεργετήσει και τους έχεις πραγματικά βοηθήσει. Δεν τολμούν βέβαια να στο δείξουν κατάμουτρα και μοιραία καταφεύγουν σε άλλους τρόπους με περισσή δηλεία. 

«Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι μισούνται αληθινοί 
και αγαπιούνται όταν είναι ψεύτικοι…» (Bob Marley) 

Επίσης, 

«Κανένας δεν είναι πιο μισητός από αυτόν που λέει την αλήθεια…» (Πλάτων) 

Για αυτό αν κοιτάξεις γύρω μας – και εδώ στην Ηλεία- διαπιστώνεις εύκολα ότι πολιτική καριέρα κάνουν αυτοί που δεν λένε και δεν κάνουν τίποτα, παρά μόνο … «χοροπηδούν» Και όμως οι πολίτες αυτούς επιβραβεύουν στο τέλος τους οποίους αρχίζουν να σχολιάζουν από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Δεν είμαι ζηλωτής ούτε της άσκοπης κριτικής ούτε της συκοφάντησης και της καταστροφής. Αλλά ένας πολίτης που γνωρίζει βλέπει και αγωνιά για την εγκατάλειψη του τόπου του. Και δεν έχω ασκήσει ποτέ κριτική χωρίς εμπεριστατωμένη ενημέρωση με ανάλογη τοποθέτηση. 

Όμως αυτό δεν άρεσε στο βαθύ κατεστημένο που επί δεκαετίες επιβιώνει πολιτικά και οικονομικά χωρίς να έχει τα κότσια και το θάρρος να μιλήσει και να απολογηθεί. Αντιθέτως οδηγήθηκε στην τακτική της φημολογίας και της λασπολογίας προς το πρόσωπό μου. Και βεβαίως δεν έχει καμία σημασία τί λένε πίσω από την πλάτη μου. Σημασία έχει όταν είμαι παρών όλοι αυτοί να σιωπούν ακόμη και εκείνοι που λίγο με σχολίαζαν με διάφορα που στερούνται της αλήθειας και της πραγματικότητας. 

«… όταν δείχνεις κάποιον με το δάκτυλο τα άλλα τρία δάκτυλα δείχνουν εσένα….» (K.Naizer) 

Πάντως, δεν είπαν ούτε θα πούν ότι στην διαδρομή μου «εδοξάσθη κρυπτόμενος» και «εξευτελίζεσαι εμφανιζόμενος…» 

Άρα η παρουσία σου στα δρώμενα του Δήμου Ήλιδας θα είναι ενεργή; 

Σε αυτό τον τόπο γεννήθηκα πήγα σχολείο έχω περιουσία και ζω. Εδώ και 3 ο χρόνια έχουν την διαχείριση του Δήμου τρία πρόσωπα από την θέση Δημάρχου. Προέρχονυαι και στηρίζονται από έναν πολιτικό χώρο το ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα η εικόνα που βλέπω και φαντάζομαι βλέπουν και οι άλλοι είναι απογοητευτική έως τραγική. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή γνώριζαν και δεν έχουν ούτε περίοδο χάριτος ούτε πολιτικές δικαιολογίες για να πράξουν τα αυτονόητα. 

Αισιοδοξώ ελπίζοντας ότι θα σταθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού του δήμου και το 2028 να τους συγχαίρουμε και να μην τους σιχτιρίζουμε αν η Αμαλιάδα μείνει χωρίς δημόσιες υπηρεσίες ή αν το Νοσοκομείο μας μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας ή αν στους χώρους των άλλοτε Πανεπιστημιακών Σχολών κατοικούν κουκουβάγιες και τόσα άλλα απλά και καθημερινά αλλά εν τέλει σημαντικά. 

«Σε θέματα συνείδησης ο κανόνας της πλειοψηφίας δεν ισχύει…» (Μ.Γκάντι) 

Πώς βλέπεις την νέα Δημοτική Αρχή στα πρώτα της βήματα; 

Νομίζω ότι δεν έχει βρει τον βηματισμό της και δεν έχει ιεραρχήσει σωστά τα προβλήματα. Βλέπω Αντιδημάρχους να έχουν πάρει από ένα αυτοκίνητο του Δήμου και να γυρίζουν…. Μακάρι να είναι για το καλό του Δήμου και να μην αποτελεί δείγμα εγωπαθητικού ενθουσιασμού. Ο Δήμαρχος τρέχει από Υπουργό σε Υπουργό αλλά όπως φαίνεται χωρίς αποτέλεσμα και με ανησυχεί πολύ έντονα. Εύχομαι να πετύχει κάποια πράγματα για το καλό τ6ου τόπου μας Η δημοτική θητεία είναι η πιο κρίσιμη για το μέλλον μας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι στη Δημοτική Αρχή. Καλές οι εκδηλώσεις, το φαγοπότι, οι χοροί και τα τραγούδια αλλά κάπου να υπάρξει ένα τέλος και ένα μέτρο. Και θα τους παρότρυνα να σηκώσουν τα μανίκια και να βάλουν πλάτη. 

Υπάρχουν θέματα που δεν απαιτούν πολλά χρήματα και χρηματοδοτήσεις αλλά μεράκι και όρεξη για να αλλάξεις μια εικόνα και να κάνεις εύκολη την καθημερινότητά μας. Σημαντικό να βλέπω την σκούπα κάθε πρωί στις 5.00 να καθαρίζει τους δρόμους στο κέντρο της πόλης αλλά από εκεί και ύστερα χάος σε επίπεδο καθαριότητας πρασίνου, χρώματος που θα δώσουν το διαφορετικό… Όλα αυτά ανήκουν στα αυτονόητα μιας Δημοτικής Αρχής . Η καθαριότητα το πράσινο τα λουλούδια το νερό η εξυπηρέτηση του πολίτη οι οργανωμένες υπηρεσίες κλπ. Και όσα κάνουν την διαφορά με θέματα ανάπτυξης με επενδύσεις και κεντρικές παρεμβάσεις. Και τι βλέπω στο Δήμο; Να καυχώνται και να αλληλλοεπαινούνται για τα αυτονόητα που και αυτά γίνονται με βήματα χελώνας… Πώς λοπόν να συζητήσουμε για διαφορά; Και με ποιο ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αρχής; 

Κατά τα άλλα πιστεύεις ότι η «συμμαχία» που δημιουργήθηκε στον β γύρο για να κερδηθούν οι εκλογές δεν έχει μέλλον; 

Κοίταξε. Ο κ. Παπαδάκος χρησιμοποιήθηκε ως «λαγός» από τον κ. Χριστοδουλόπουλο και τον κ. Κράλλη αλλά το επεδίωξε και ο κ. Λυμπέρης. Αρχικά τον ενθάρρυναν και του «φούσκωσαν τα μυαλά» ότι μπορούσε να γίνει και Δήμαρχος μέχρι να τον δεσμεύσουν και να είναι σίγουροι ότι θα είναι υποψήφιος. Κατόπιν αποσύρθηκαν από δίπλα του όσο έπρεπε… και έπαιξαν αρχικά τον ρόλο του υποστηρικτή ώστε να τον εξαναγκάσουν να κάνει δαπάνες και να πληρώνει ότι κινείται!... με στόχο να παρουσιασθεί στους πολίτες ως κάτι νέο στο Δήμο απέναντι στην παράταξη Κωνσταντόπουλου που φοβόντουσαν πραγματικά Και το πέτυχαν ! 

Αν δεν έβρισκαν διαθέσιμο τον κ. Παπαδάκο το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν τελείως διαφορετικό στο Δήμο Ήλιδας. Στο τέλος έβαλαν και το «κερασάκι στην τούρτα» ότι τάχα με την «συμμαχία» στη νίκη θα είχε πρωταρχικό ρόλο με καθήκοντα όταν την ίδια ώρα τον εξαπατούσαν ανοιχτά καθώς ο Νόμος είχε αλλάξει και δεν του έδινε ουδεμία τέτοια δυνατότητα. Και όμως, αυτός «χοροπηδούσε» με τα στήθη του να φουσκώνουν από ικανοποίηση ενώ ακόμη βρισκόταν σε πλήρη άγνοια. Μέχρι, που ήρθε η ώρα και βρέθηκε απέναντι στην πραγματικότητα όταν τον… «πέταξαν σαν λεμόνι στημένο» Απορώ γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε «χαρακίρι» ακόμα… Βέβαια δεν γνωρίζω πως θα συνεχίσει και με ποιο τρόπο θα αντιδράσει. Νομίζω ότι ακόμη είναι σε σύγχιση ψυχολογικά. 

Επιτρέψτε μου όμως εδώ να τολμήσω την πρόβλεψη ότι επειδή με αυτές τις συνθήκες δεν έχει μέλλον στο Δήμο Ήλιδας και δεν θα του… επιτρέψουν να έχει, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Όσον αφορά στον Δήμαρχο τον κ. Χριστοδουλόπουλο, πέρα από την «συμμαχία» εκλέχθηκε με το σύνθημα «να φύγει ο κακός ο λύκος» όπως είχα πει και προεκλογικά και από πρόσωπα με διαφορετικές ιδεολογίες. Δεν είναι εύκολο να φθάσει έως το 2028 με θετικό πρόσημο για τον τόπο. Και δεν θα εκπλαγώ αν δούμε την παραίτησή του πριν την ολοκλήρωση της δημοτικής θητείας εάν συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση με κίνδυνο να συνδυαστεί το όνομά του άμεσα με αυτή την καταστροφή….. 

Δημήτρη από το 2007 έχεις ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο ουσιαστικής προσφοράς στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και στην τοπική κοινωνία. Αναμφίβολα όμως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δεν γνωρίζει το εύρος αυτής της προσφοράς. Πάντως εσύ συνεχίζεις όπως φαίνεται να στηρίζεις την τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο. Γιατί; 

Από το πρώτο κάλεσμα του Μακαριστού Γερμανού το 2007 να βοηθήσω με έργα και χρηματοδοτήσεις την Μητρόπολή μας, ενημερώθηκα και γνώρισα την ευρεία δυναμική της και για αυτό είμαι πάντα παρών για να στηρίζω χωρίς σύνορα… Οι πολίτες δεν γνωρίζουν ούτε την μεγάλη διαχείριση της Ιεράς Μητρόπολης, ούτε τη μεγαλοψυχία τόσο του Μακαριστού Γερμανού όσο και κυρίως του σημερινού Μητροπολίτη κ.κ. Αθανασίου. 

Η Μητρόπολή μας είναι από τις μεγαλύτερες σε Ενορίες σε Ιδρύματα Πρόνοιας κλπ. Απαιτείται έτσι, αγάπη, θέληση, πνευματική διαύγεια κι κυρίως οικονομική υποστήριξη για την λειτουργία και συντήρηση των δομών της. Ο Μητροπολίτης Ηλείας κκ. Αθανάσιος είναι μια ξεχωριστή θρησκευτική οντότητα και προσωπικά έχω άποψη για αυτό και η στήριξή μου στο έργο του θα είναι συνεχής και όσο χρειάζεται. 

Μετά από πολλά χρόνια σεβασμού και γνώσης ως Σύμβουλος και Συνεργάτης της Ιεράς Μητρόπολης, μπορώ να πω δύο πράγματα : Πρώτον ότι ο Σεβασμιότατος έχει πάντα την αγκαλιά του ανοιχτή σε κάθε πολίτη που απευθύνεται στον ίδιο για οποιοδήποτε θέμα, και δεύτερον όσοι επιθυμούν να στηρίξουν πραγματικά την Μητρόπολή μας, να το πράξουν χωρίς υστερόβουλες σκέψεις προσωπικού οφέλους. Γιατί κάτι τέτοιο θα είναι εις βάρος άλλων συμπολιτών μας και της κοινωνίας μας. Και στην κοινωνία μας, όλα γίνονται γνωστά….

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Επιλογή στην Αξιοπρέπεια και όχι στο «ξεπούλημα ψυχής»
Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Επιλογή στην Αξιοπρέπεια και όχι στο «ξεπούλημα ψυχής»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHmC_T7r6yCsRNdJMW8sVd8ZYjODbkrppuHPNVSV7DmS6ltOQmRXHII0_FrIjAxJ5F2krN3Xq9kDP7d4_EnehJTnXamEorwXfblqt_RuGVKaxU-iLX-zWmcBNhnSeOT7Te8c95M_DNpnVivkfVDrWojr7cSmXnBkLipMaqsPlVSJ3O3fcoCV750hdGZCM/s600/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-08_195606_mail.google.com_.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHmC_T7r6yCsRNdJMW8sVd8ZYjODbkrppuHPNVSV7DmS6ltOQmRXHII0_FrIjAxJ5F2krN3Xq9kDP7d4_EnehJTnXamEorwXfblqt_RuGVKaxU-iLX-zWmcBNhnSeOT7Te8c95M_DNpnVivkfVDrWojr7cSmXnBkLipMaqsPlVSJ3O3fcoCV750hdGZCM/s72-c/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-08_195606_mail.google.com_.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_78.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_78.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy