-->

ΚΚΕ: Καμία μετατροπή των σχολείων σε Ωνάσεια

Η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταδικάζει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πύρ...


Η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταδικάζει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πύργου σε Ωνάσεια σχολεία και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της. Η αντιδραστική αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, κατηγοριοποιημένα και ταξικά διαφοροποιημένα. Σχολεία «για λίγους και καλούς που θα περνούν πρώτα από το πυκνό κόσκινο των εξετάσεων». 

Τα Ωνάσεια Σχολεία θα οδηγήσουν και στην κατάργηση του σχολείου της γειτονιάς, καθώς προβλέπεται να εντάσσονται σε αυτά παιδιά από όλη την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα παιδιά λαϊκών γειτονιών να πεταχτούν έξω από το κοντινό τους σχολείο και να τρέχουν χιλιόμετρα μακριά για να φοιτήσουν και πολλές φορές να στοιβαχτούν σε ακατάλληλες αίθουσες σε ένα μακρινό σχολείο! Επίσης, καταγγέλλουμε τη λογική που καλλιεργεί η Κυβέρνηση να αναζητά χορηγούς για τη χρηματοδότηση των σχολείων αντί να δίνει χρήματα από το κράτος. 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για αξιοποίηση των Ωνάσειων σχολείων ως «μέσο για την ανάπτυξη και συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας» και για τα πλεονεκτήματα που τάχα θα αποφέρουν «σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις», την ίδια στιγμή ομολογεί πως αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Παιδεία. Παράλληλα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων αφήνονται στο έλεος όλα τα υπόλοιπα σχολεία που είναι αντιμέτωπα με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διαχρονικά αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. 

Επιπλέον, τα Ωνάσεια Σχολεία αποτελούν πιλότο για την περαιτέρω και απευθείας διείσδυση ιδιωτών στην ίδια τη λειτουργία του σχολείου και το εκπαιδευτικό περιεχόμενό του. Χαρακτηρίζονται από μια σειρά διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ως προς την πηγή χρηματοδότησής τους, τη λειτουργία τους, τον τρόπο εισαγωγής, το απολυτήριο, το πρόγραμμα, το ωράριο λειτουργίας και το διδακτικό ωράριο, τον ανώτερο αριθμό παιδιών στην τάξη, αλλά και το καθεστώς φύλαξης και καθαριότητας, αφού αυτές τις δραστηριότητες προβλέπεται να τις αναλάβουν εταιρείες security και εργολάβοι. 

Επιδιώκεται η θετική προβολή των καπιταλιστών στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού, το ξέπλυμα του αντιλαϊκού και παρασιτικού ρόλου τους με την ταυτόχρονη καλλιέργεια ενός δήθεν φιλολαϊκού προφίλ. Το ίδιο το ίδρυμα Ωνάση θα έχει και οικονομικά οφέλη, καθώς η δωρεά του «εκπίπτει της φορολογίας του ως το ποσό του 40% του συνολικού εισοδήματος», ενώ υπενθυμίζουμε ότι η επιχειρηματική και φορολογική του έδρα βρίσκεται στο ελληνικότατο… Λιχτενστάιν. 

«Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή και για να μην έχουμε και καμιά αμφιβολία για το πόσο “φιλανθρωπικό” είναι τελικά αυτό τους το έργο»!!! Σαν ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ επισημαίνουμε ότι σύγχρονο και καλό σχολείο είναι εκείνο «που τα δίνει όλα σε όλους και όχι κάποια σε λίγους, που μορφώνει ισότιμα όλους τους μαθητές και δεν κλείνει την πόρτα σε όσους έτυχε να μην αντέχει η τσέπη τους, δεν διαχωρίζει τους μαθητές αλλά βοηθά τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του έτσι ώστε όλοι μαζί να προοδεύουν. Το σχολείο που δεν καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και τη λογική "ο θάνατός σου η ζωή μου". 

Σχολείο με όλους τους καθηγητές, ασφαλείς σύγχρονες υποδομές, σύγχρονα βιβλία και μέσα διδασκαλίας και αναγκαίες υποδομές για Αθλητισμό και πολιτιστική δημιουργία. Σήμερα, στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες για να υπάρχουν τέτοια σχολεία και μόνο ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες τους μπορούν να τα κάνουν πραγματικότητα. Χαιρετίζουμε, λοιπόν, τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ενάντια στη μετατροπή των σχολείων τους σε «Ωνάσεια». 

Κινητοποιήσεις που αποδεικνύουν ακριβώς ότι «ούτε οι τοπικές κοινωνίες ούτε, πολύ περισσότερο, η κοινωνία των σχολείων τα στηρίζουν», παρά «τα όσα λέγονται για τη μεγάλη τάχα αποδοχή τους» από κυβερνητικούς βουλευτές, Δημοτική αρχή και άλλους παράγοντες.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL IONION FM LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΚΚΕ: Καμία μετατροπή των σχολείων σε Ωνάσεια
ΚΚΕ: Καμία μετατροπή των σχολείων σε Ωνάσεια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjRuLNmDRxnpJZ3cHXQBn5fbwf20SYq2Mn1EZ1w5PaMDNisfTVS56n1pula0KW-J5nnay8vYAAW9pLtrBOfJr80jp4tIpby3kNJmzAa3Jx4OYzjBzg3oEjiYFvIIzQZMVqUuyU0-5CSCXC1vlqlzc-v4Q5OF-nG4UubVKgFnYzw1tpYFlQb7XJ4NA7rWLm/s600/KKE_Flag.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjRuLNmDRxnpJZ3cHXQBn5fbwf20SYq2Mn1EZ1w5PaMDNisfTVS56n1pula0KW-J5nnay8vYAAW9pLtrBOfJr80jp4tIpby3kNJmzAa3Jx4OYzjBzg3oEjiYFvIIzQZMVqUuyU0-5CSCXC1vlqlzc-v4Q5OF-nG4UubVKgFnYzw1tpYFlQb7XJ4NA7rWLm/s72-c/KKE_Flag.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2026/01/blog-post_11.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2026/01/blog-post_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy