-->

Δεν θα παραστεί στη σύσκεψη ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος – Θέτει κρίσιμα ερωτήματα για την επένδυση

Δεν θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή σύσκεψη για το μέλλον του λιμανιού του Κατακόλου ο πρώην δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της μείζον...



Δεν θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή σύσκεψη για το μέλλον του λιμανιού του Κατακόλου ο πρώην δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σε γραπτή δήλωσή του, ο ειδικός καρδιολόγος και πρώην βουλευτής Ηλείας αναφέρει ότι η εφημερία του στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει στη συνάντηση, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου για το σημαντικό ζήτημα της επένδυσης στο λιμάνι. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική συζήτηση, ακόμη και σε επίπεδο απλής ενημέρωσης, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων – του ΤΑΙΠΕΔ, του Δήμου Πύργου, του Οργανισμού Λιμένος και της Κοινότητας Κατακόλου. Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει, η διαδικασία του διαγωνισμού βρίσκεται πλέον σχεδόν στην ολοκλήρωσή της, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής. Στη δήλωσή του θέτει μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που – όπως υποστηρίζει – απαιτούν σαφείς απαντήσεις. 

Μεταξύ αυτών είναι το πώς θα διασφαλιστεί η ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα της επένδυσης και στην τοπική οικονομία, πέρα από γενικές διαβεβαιώσεις και καλές προθέσεις. Παράλληλα θέτει το ερώτημα εάν η διαχείριση της τουριστικής κίνησης θα εξασφαλίζει τη διέλευση των επισκεπτών από την τοπική αγορά του Κατακόλου και αν προβλέπεται να οριστεί αφετηρία επιβίβασης των τουριστών σε λεωφορεία και τρένα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα, στο ύψος της μαρίνας. Ερωτήματα τίθενται επίσης για το καθεστώς των τελών των καταστημάτων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, καθώς και για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στους λιμενοβραχίονες. 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν δεσμευθεί για έργα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, θέτοντας το ζήτημα αν τα ποσά αυτά θα προσμετρηθούν στο επενδυτικό σχέδιο του ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση. Παράλληλα ζητά διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για ασφαλή και ελκυστική μεταφορά των τουριστών προς τον Πύργο, αλλά και για το αν θα υπάρξουν ανταποδοτικές υπηρεσίες και παροχές προς την τοπική κοινότητα Κατακόλου. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπενθυμίζει ότι όταν το θέμα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για επενδυτή στο λιμάνι του Κατακόλου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, η παράταξή του είχε ψηφίσει «λευκό», ακριβώς επειδή – όπως υποστηρίζει – δεν είχαν δοθεί επαρκείς απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα. Σημειώνει μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο δήμαρχος είχε αναφέρει πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν στάθηκε συνεπές στο αίτημα του δήμου να πραγματοποιηθούν ξεχωριστοί διαγωνισμοί για τα λιμάνια Κατακόλου και Πάτρας.

Όπως τονίζει, η διαδικασία ξεκίνησε τελικά ως κοινός διαγωνισμός για τα δύο λιμάνια, με την αγορά – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – να δίνει τη δική της απάντηση. Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου ζητά να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με την τοπική κοινωνία για το μέλλον του λιμανιού Κατακόλου.

COMMENTS

Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL IONION FM LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δεν θα παραστεί στη σύσκεψη ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος – Θέτει κρίσιμα ερωτήματα για την επένδυση
Δεν θα παραστεί στη σύσκεψη ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος – Θέτει κρίσιμα ερωτήματα για την επένδυση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgztWk2KqVKhNzgbkpFkqmX0z_OxXT5ILPDtC463iQMW-3JAXkewNb3UgLWIB86wp9zyIEKKRJVj0gOdC2GQn2qDtxBLeCNHG55chwenEnaR2_aUgYWR4QdZVfeNlsPRWo6mQBGcmrMjRdoP_6GwN6VfRmzBLjg-hwyA7KUsG2JTCUHZq9O5Rju2-kZbPhT/s600/snapedit_1750240182590.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgztWk2KqVKhNzgbkpFkqmX0z_OxXT5ILPDtC463iQMW-3JAXkewNb3UgLWIB86wp9zyIEKKRJVj0gOdC2GQn2qDtxBLeCNHG55chwenEnaR2_aUgYWR4QdZVfeNlsPRWo6mQBGcmrMjRdoP_6GwN6VfRmzBLjg-hwyA7KUsG2JTCUHZq9O5Rju2-kZbPhT/s72-c/snapedit_1750240182590.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2026/03/blog-post_60.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2026/03/blog-post_60.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy