-->

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος: Για το θεατρικό φεστιβάλ Αμαλιάδας

Τέλειωσε χθες το 5ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Αμαλιάδα. Μια σημαντική προσπάθεια που σκοπό έχει να αναδείξει την ερασιτεχνική...


Τέλειωσε χθες το 5ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Αμαλιάδα. Μια σημαντική προσπάθεια που σκοπό έχει να αναδείξει την ερασιτεχνική θεατρική παραγωγή της περιοχής μας. Δεν είναι πολύ συνηθισμένες εκδηλώσεις πολιτισμού αυτής της ποιότητας από την τοπική αυτοδιοίκησή που έχει άλλες έγνοιες και αφοσιώνεται σε άλλα «μακρόπνοα» έργα…. 

Αυτό από μόνο του κάνει επιβεβλημένο να πούμε ένα μπράβο σε αυτές τις προσπάθειες από όπου και να γίνονται και να ενθαρρύνουμε όλους αυτούς που θυσιάζουν χρόνο και δίνουν την ψυχή τους να τις κάνουν πράξη. Ειδικά για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Αμαλιάδα να πούμε ότι από την στιγμή που στην περιοχή μας υπάρχουν 18 θεατρικές ομάδες μάλλον οι τρεις μέρες δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανές να αποτυπώσουν το εύρος αυτής της προσπάθειας. 

Από την άλλη ίσως κάποιες φορές να χρειάζεται μια κάπως πιο «επαγγελματική» προσέγγιση όπου δεν μπαίνουν θέματα κόστους. Για παράδειγμα σχχετικά με τον συμπατριώτη μας συγγραφέα Αντώνη Σιμιτζή θα μπορούσε να γίνει μια πιο συστηματική προσπάθεια για να τον γνωρίσει πιο καλά το κοινό της Αμαλιάδας και της Ηλείας γενικότερα. Στο σημείο αυτό δυστυχώς φάνηκε μια προχειρότητα … Από την άλλη ίσως και μια από τις θεατρικές ομάδες θα μπορούσε να παίξει κάποιο από τα μονόπρακτα που έχει γράψει ο συμπατριώτης μας. Όλα αυτά όμως σε καμιά περίπτωση δεν αναιρούν την προσπάθεια που έγινε για να μην είμαστε μίζεροι …. 

Αυτά όσον αφορά την οργάνωση. Για τις ομάδες που συμμετείχαν δεν μπορεί να πει κανείς το παραμικρό. Κάποιες κινήθηκαν απολύτως αξιοπρεπώς και κάποιες άλλες κυριολεκτικά υπερέβαλαν εαυτόν. Για άλλη μια φορά μας έδειξαν και μας απέδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κάποιους «επαγγελματικούς» θιάσους των Αθηνών που τα καλοκαίρια κατεβαίνουν στην επαρχία για να κάνουν την «αρπαχτή» τους πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Και κάνουν τις αρπαχτές υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών φορέων των Δήμων που οργανώνουν αυτά τα Φεστιβάλ χωρίς να μπαίνουν καν στο κόπο να «δουν» τι είναι αυτά τα πολυδιαφημισμένα έργα που εντάσσουν στο Πρόγραμμα τους. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουμε δει κάποιες παραστάσεις κυριολεκτικά για τα σκουπίδια για τις οποίες όμως κάποια τοπικά ΜΜΕ εκφράζονται με ενθουσιαστικά λόγια δίνοντας έτσι άλλοθι τους οργανωτές την επόμενη χρονιά να φέρουν ακόμη χειρότερες…. 

Φυσικά μέσα σε αυτά τα καλοκαιρινά φεστιβάλ υπάρχουν πολλά αξιόλογα έργα που είναι και τα περισσότερα αλλά αυτό κάνει αυτά τα «σκουπίδια» να φαίνονται πιο πολύ έντονα και να θολώνουν κάπως την όλη προσπάθεια. Το καλοκαίρι είναι μπροστά. Μένει να δούμε αν φέτος θα ξεφύγουμε από την πεπατημένη των τελευταίων ετών….

COMMENTS

Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL IONION FM LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημήτρης Θεοδωρόπουλος: Για το θεατρικό φεστιβάλ Αμαλιάδας
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος: Για το θεατρικό φεστιβάλ Αμαλιάδας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN61MAtwlIoDLmaTvvvS6V2ounMBQVW4em5fRj9D-ZGlShBoWWjKsaM52phKthdCE3fXzkngxYLIlJo5Voi22ffTpCS2fhmFI7HraFui4fX5jkYOvGFuxnLZ1WyVt06Td8uA0T4K2bkq_eCeDDhZWMUdB01vS6dQOH-EyU2qBkOxFPyiPCJq-JOJugPjlC/s600/conmongt-theatermasken-2091135.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN61MAtwlIoDLmaTvvvS6V2ounMBQVW4em5fRj9D-ZGlShBoWWjKsaM52phKthdCE3fXzkngxYLIlJo5Voi22ffTpCS2fhmFI7HraFui4fX5jkYOvGFuxnLZ1WyVt06Td8uA0T4K2bkq_eCeDDhZWMUdB01vS6dQOH-EyU2qBkOxFPyiPCJq-JOJugPjlC/s72-c/conmongt-theatermasken-2091135.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2026/05/blog-post_23.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2026/05/blog-post_23.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy