-->

«Βρείτε όσους έβριζαν ή απειλούσαν την 60χρονη από την Γαστούνη» – Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών για τους διαδικτυακούς … «νταήδες»

  Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, Ευάγγελου Μάστακα, προκάλεσαν οι απειλές για τη ζωή της 60χρονης οδηγού απο τη Γαστούνη...

 


Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, Ευάγγελου Μάστακα, προκάλεσαν οι απειλές για τη ζωή της 60χρονης οδηγού απο τη Γαστούνη η οποία «πάτησε» με το αυτοκίνητό της ένα υπέργηρο σκυλί αλλά και οι αναρτήσεις με φωτογραφίες λάθος προσώπων στα social media. 

Ο κ. Μάστακας διέταξε έρευνα για την ταυτοποίηση και τη δίωξη όσων προχώρησαν σε απειλές και ύβρεις, τονίζοντας ότι η αυτοδικία δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια. Σύμφωνα με την εφ. Γνώμη, ο κ. Μάστακας ειδοποιήθηκε πως τα σόσιαλ μίντια και κυρίως το Facebook έχει γεμίσει με κατάρες, απειλές για τη ζωή της 60χρονης, ύβρεις κλπ. και αποφάσισε να δράσει. Στέλνει εισαγγελική παραγγελία στις κατά τόπους Εισαγγελίες, Πατρών, Αιγίου, Πύργου, Αμαλιάδας κλπ., ώστε να διερευνηθούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, να ταυτοποιηθούν πρόσωπα, που έχουν απειλήσει ή βρίσει την 60χρονη, και να κινηθούν σε βάρος τους, στέλνοντάς τους στο εδώλιο, με τις αντίστοιχες κατηγορίες. 

«Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για την 60χρονη. Δεν είναι δυνατόν, στο όνομα της ζωοοφιλίας, κάποιοι να απειλούν ανθρώπινες ζωές, ακόμη και κάποιων που έχουν ευθύνη για τον θάνατο ζώου», διαμηνύει ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας. Μάλιστα, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι κάποιοι δημοσίευαν υποτιθέμενη φωτογραφία της 60χρονης… αλλά δεν ήταν αυτή. Έβαζαν δε και τίτλο: «Αυτή είναι που σκότωσε το σκυλάκι».

Όπως είναι γνωστό, η οδηγός του οχήματος εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία. Πρόκειται για μια 60χρονη γυναίκα. Στις κάμερες ασφαλείας φαίνεται το αυτοκίνητο να πλησιάζει το αδέσποτο σκυλάκι, που κινούνταν αργά στο δρόμο, να σταματάει στιγμιαία και στη συνέχεια το όχημα να περνάει από πάνω του, παρασύροντάς το θανάσιμα. 

Η 60χρονη έδωσε προφορική κατάθεση και ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε κι απομακρύνθηκε. Υποστήριξε στους αστυνομικούς πως θεώρησε ότι το σκυλί είχε σηκωθεί και απομακρυνθεί, όταν εκείνη ξεκίνησε κι ότι νόμιζε πως πέρασε πάνω από κάποιο «σαμαράκι». Σε βάρος της έχει σχηματιστεί κακουργηματική δικογραφία, για θανάτωση ζώου (βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για την κακοποίηση ζώων). Η 60χρονη έλαβε επίσημα προθεσμία 48 ωρών από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί γραπτές εξηγήσεις, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της. 

Η κατηγορούμενη φέρεται να έπεσε σε σημαντικές αντιφάσεις, κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς, καθώς το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας δεν συνάδει εύκολα με τον ισχυρισμό της ότι «νόμιζε πως το σκυλάκι είχε φύγει». Ο συνήγορος της οδηγού υποστηρίζει δημόσια ότι η πελάτισσά της δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το ζώο, ότι το περιστατικό συνέβη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (βράδυ) και ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και όχι για εσκεμμένη κτηνωδία. Καθώς η δικογραφία αφορά κακούργημα, η κατηγορούμενη, αν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει, βάσει του Νόμου 4830/2021, ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και διοικητικό/χρηματικό πρόστιμο, που κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 ευρώ. 

Ενδιαφέρον και από τον Ειδικό Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με τον Διευθύνοντα του Εφετείου Πατρών επικοινώνησε ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον για την υπόθεση της Γαστούνης. Ο κ. Μάστακας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον διαβεβαίωσε πως από τις εισαγγελικές Αρχές αρμοδιότητας του Εφετείου Πατρών διερευνούν σε βάθος τις όποιες υποθέσεις αφορούν ζητήματα προστασίας των ζώων, ελέγχοντας όλα τα περιστατικά, καθιστώντας σαφές πως «η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει και θα πρέπει όλοι να την αφήσουν να επιτελέσει το έργο της», τονίζοντας πως οι ακραίες συμπεριφορές απ’ όλες τις πλευρές είναι καταδικαστέες. 

Πηγή: εφ. Γνώμη 

COMMENTS

Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL IONION FM LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Βρείτε όσους έβριζαν ή απειλούσαν την 60χρονη από την Γαστούνη» – Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών για τους διαδικτυακούς … «νταήδες»
«Βρείτε όσους έβριζαν ή απειλούσαν την 60χρονη από την Γαστούνη» – Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών για τους διαδικτυακούς … «νταήδες»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzAveNose9mmAj8GRIKzJqRnzajo2TSeGzulVkpCsc49RQ_KRC7z20IKXq1cIvOrnDRTN2dgBCC1cqh08PZjGxjTtcCPRkK6WNSojK2c9-Fl6As3EzejkrKA5ozrehk5LcIkALx1vYUTy_LhQPQ_vOYvGkpmTb6MJ3Cx1xqyLIHZ7x65o7nkB16NFXUTF/s600/gastouni-photo-1024x574-1-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzAveNose9mmAj8GRIKzJqRnzajo2TSeGzulVkpCsc49RQ_KRC7z20IKXq1cIvOrnDRTN2dgBCC1cqh08PZjGxjTtcCPRkK6WNSojK2c9-Fl6As3EzejkrKA5ozrehk5LcIkALx1vYUTy_LhQPQ_vOYvGkpmTb6MJ3Cx1xqyLIHZ7x65o7nkB16NFXUTF/s72-c/gastouni-photo-1024x574-1-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2026/06/60.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2026/06/60.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy