-->

Η σύγκρουση για τον Σύνδεσμο Ηρακλής οξύνεται επικίνδυνα...

Μόνο ως αδιανόητα μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα συμβαίνουν στον κάμπο της Ηλείας, με αιρετούς του νομού να μη διστάζουν να εκφράσουν τ...

Μόνο ως αδιανόητα μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα συμβαίνουν στον κάμπο της Ηλείας, με αιρετούς του νομού να μη διστάζουν να εκφράσουν την έκπληξη αλλά και την δυσαρέσκειά τους, για τα τεκταινόμενα.

Όλα αυτά βέβαια έχουν στόχο τον Σύνδεσμο Ηρακλής, όπου με βάση την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι, δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης "Δύναμη Ευθύνης" του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Διονύσης Μάλιαρης, ζητούν να ... αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου στον συγκεκριμένο σύνδεσμο [διαβάστε εδώ...].

Άραγε και η προσπάθεια ποινικοποίησης εντάσσεται σε μια διαμάχη όπου τελικά δεν θα υπάρξουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι; 
Ελπίζουμε πως όχι. Πιστεύουμε ότι ίσως και την ύστατη στιγμή οι δύο δήμοι μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν. Αν βέβαια προέχει το συμφέρον των δημοτών, όπως διαλαλούν. 

Μάλιστα, στη τελευταία συνεδρίαση, ο Γιάννης Λέντζας εμμέσως πλην σαφώς έδωσε το στίγμα της διάθεσής του, οι δύο δήμοι να τα βρουν, λέγοντας συγκεκριμένα: "Με λυπεί το γεγονός ότι ο όμορος δήμος αρνείται να συμμετέχει στις διαδικασίες".

Από την άλλη όμως δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω σε ότι αφορά τα συμφέροντα των συνδημοτών του. Χαρακτηριστική η δήλωσή του περί διάλυσης οποιαδήποτε φιλίας που υπονομεύει τα συμφέροντα του δήμου.
Συγκεκριμένα έχει πει:
"Θα διαλύσω οποιαδήποτε φιλία αν αυτή είναι εις βάρος του δήμου μας". 

Οι δύο αιρετοί, Μαρίνος, Μάλιαρης, προσέφυγαν και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση της απόφασης εκλογής των εκλεγέντων προέδρου και αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο, Κώστα Χατζή και Δήμου Βατσή.

Όλα αυτά τα... τερτίπια φυσικά έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αφού βλέπουν ότι κάποιοι δεν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας του συνδέσμου και μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για εγκατάσταση του εργολάβου για το μεγάλο έργο των, περίπου, εξήμισι εκατομμυρίων ευρώ.

  • Άραγε, η διαχείριση αυτού του μεγάλου ποσού είναι η αιτία των παλινωδιών που συμβαίνουν;
  • 'Η μήπως, επιθυμία κάποιων είναι να διαλυθεί ο Σύνδεσμος, αλλά δεν τολμούν να πάρουν την ευθύνη γι' αυτό;
Σίγουρα, υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται στον αέρα....
  • Από και και πέρα, η προσπάθεια ποινικοποίησης του συγκεκριμένου θέματος σε τι ακριβώς στοχεύει; 
Η κατάσταση έχει φτάσει σχεδόν σε αδιέξοδο.
Πλέον η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο δημάρχων Ανδρέα Μαρίνου και Γιάννη Λέντζα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γεφυρωθεί. Και αν δεν γεφυρωθεί δεν θα υπάρξει αγαστή συνεργασία στη λειτουργία του Συνδέσμου Ηρακλής, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται! Και κάποιοι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες!!!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει τοποθετήσει τους δύο εκπροσώπους που επιβάλλει ο νόμος. Απεναντίας δεν το έχει κάνει κάνει ακόμα η αντιπολίτευση!!!

Ο Γιάννης Λέντζας, σε συνέντευξή του στο newsgf.net, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:
"Η δική μας παράταξη δεν έχει πρόβλημα. Έθεσε τους δύο αντιπροσώπους της και τελείωσε. Το πρόβλημα είναι μόνο στην αντιπολίτευση. Ο κος Δημόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν άντεξε την πίεση μιας απόφαση η οποία μάλλον θα ήταν κατά του δήμου και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί και προς τιμή του αυτό. Ο δε κος Βατσής, όπως και ο κος Δημόπουλος, εκλέχθηκαν με την δική μας ψήφο. Ο κος Μάλιαρης για τους δικούς του λόγους διέγραψε τον κο Βατσή. 

Επομένως το πρόβλημα και όλη αυτή η κωλυσιεργία δεν οφείλεται στη δική μας παράταξη. Η δυσλειτουργία του συστήματος της απλής αναλογικής εμφανίζεται εδώ περίτεχνα, γιατί δεν είναι δυνατόν όσο αφορά τον Ηρακλή να εξαρτάται από τις παλινωδίες της μειοψηφίας, αν τελικά θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του δήμου από τον οποίο εκλέγεται ή προσωπικές φιλοδοξίες".
[Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ...]

Υπάρχουν φωνές οι οποίες, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης, ζητούν την διάλυση του Συνδέσμου Ηρακλής, με τον κάθε δήμο να φτιάχνει τον δικό του.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο νόμος 3463/06, στο άρθρο 250, αναφέρει:
«Ο Σύνδεσμος λύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνολικού αριθμού των μελών του: 
α) Όταν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός του ή 
β) όταν λήξει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει συσταθεί. 

Ο Σύνδεσμος λύεται, επίσης, αν τα δύο τρίτα (2/3) των δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων των Δήμων και των Κοινοτήτων που μετέχουν στο Σύνδεσμο, αποφασίσουν τη λύση, επειδή διαπιστώνεται αδυναμία για την εκπλήρωση του σκοπού του. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας εκδίδει τη σχετική απόφαση, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο Σύνδεσμος λύεται και εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν συγκροτηθεί τα όργανά του για διάστημα περισσότερο από ένα (1) χρόνο. 

Παρέμβαση ΚΕΔΕ

Θορυβημένη εμφανίστηκε η ΚΕΔΕ για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο δημάρχων. Μάλιστα, όπως ακούγεται, το θέμα θα την απασχολήσει σύντομα και μάλλον θα παρέμβει. Μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ είναι πλήρως ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα.
Ανάλογη στάση φαίνεται πως θα κρατήσει και η ΠΕΔ.

Η στάση Ναμπίλ Μοράντ

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος πλέον κρατάει αποστάσεις από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, ο ίδιος σε φιλικές παρέες δεν διστάζει να εκφράσει τη λύπη του που οι δύο όμοροι δήμοι έφτασαν σε ένα τέτοιο σημείο.

Πάντως ο κος Μοράντ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα διαδραματιζόμενα. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι επί των δικών του ημερών εγκρίθηκε το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι λογικό να αγωνιά για το τι θα γίνει τελικά.

Νέο θέμα για τον Διονύση Μάλιαρη

Ο επικεφαλής της "Δύναμης Ευθύνης" Διονύσης Μάλιαρης δεν έχει μόνο τον ... βραχνά του Εφετείου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου [αν δεν υπάρξει αναβολή], αλλά αποκτά κι έναν δεύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαγραμμένοι της παράταξής του, Νίκος Κόλλιας και Δήμος Βατσής, θα κινηθούν εναντίον του με όποια νόμιμα μέσα μπορούν για το γεγονός ότι πετάχτηκαν από την παράταξη.

Μάλιστα, γι' αυτό το θέμα δυσαρέσκεια ακούγεται ότι εκφράζεται και από τον Ανδρέα Κορομηλά, ο οποίος δεν επιθυμούσε την αποδυνάμωση της παράταξης, θεωρώντας ότι όλα μπορούσαν να λυθούν με τον διάλογο και να μην δημιουργηθεί ρήξη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Δεν επιθυμούμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά...

Όπως θα καταλάβατε, στο κείμενο αποφύγαμε να αναφερθούμε σε οριστικό αδιέξοδο μεταξύ των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Κι αυτό διότι θεωρούμε ότι ακόμη και τώρα οι δύο, καθ' όλα άξιοι δήμαρχοι, Α. Μαρίνος και Γ. Λέντζας, μπορούν να καθίσουν και να συζητήσουν και είτε να τα βρουν είτε να "χωρίσουν" οριστικά οι δρόμοι τους. 

Δεν χρειάζονται διαμάχες, δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις και δημόσιοι διαξιφισμοί, δεν χρειάζονται μηνύσεις τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα κατάχρησης χρημάτων και όλα αυτά που προκαλούν αποστροφή και δυσαρέσκεια στους πολίτες και των δύο δήμων, οι οποίοι [ευτυχώς, ένα πολύ μικρό ποσοστό] συμμετέχουν σε αυτό τον "πόλεμο".

Προσωπική μας άποψη: Τους δύο δημάρχους τους ενώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως τους χωρίζουν. Η σχέση φιλίας κι εκτίμησης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους πριν μερικούς μήνες και που όλοι χειροκροτήσαμε θεωρώντας ότι μια νέα εποχή ξημερώνει στο νομό ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί και να μην επιτρέπουν, σε όσους επιθυμούν για δικούς τους λόγους να καλλιεργείται αυτή η αντιπαράθεση, να συνεχιστεί.

Εύκολα διαλύεται κάτι που δύσκολα αποκτήθηκε!!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η σύγκρουση για τον Σύνδεσμο Ηρακλής οξύνεται επικίνδυνα...
Η σύγκρουση για τον Σύνδεσμο Ηρακλής οξύνεται επικίνδυνα...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2UfQAvWzPry1-EshgKkXtKN8kKvrWwrKlnmSR0zJc5rtUsjIbI_09QuBzH-SoH7_uGwouABa53zF2km3Sh_uXlanD1ATBRZMVLuuYZS1_xsG9xfPafzHEZVMWecKG-Nn3yaVCjF1r-Fw/s640/Sindesmos_Iraklis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2UfQAvWzPry1-EshgKkXtKN8kKvrWwrKlnmSR0zJc5rtUsjIbI_09QuBzH-SoH7_uGwouABa53zF2km3Sh_uXlanD1ATBRZMVLuuYZS1_xsG9xfPafzHEZVMWecKG-Nn3yaVCjF1r-Fw/s72-c/Sindesmos_Iraklis.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/12/blog-post_48.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/12/blog-post_48.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy