-->

20 χρυσές συμβουλές για να μείνετε ερωτευμένοι για πάντα

Όταν υπάρχει αγάπη όλα είναι δυνατά. Σας παρουσιάζουμε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον έρωτά σας ζωντανό ...


Όταν υπάρχει αγάπη όλα είναι δυνατά. Σας παρουσιάζουμε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον έρωτά σας ζωντανό και να είστε ευτυχισμένοι. 

Μιλήστε, επικοινωνήστε...

Τα ζευγάρια που μένουν μαζί και είναι ερωτευμένα δεν μιλούν απλώς για να μιλούν αλλά τους αρέσει και να συζητούν με το ταίρι τους. Γνωρίζουν επιπλέον να ακούν με προσοχή, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό.

Εκτιμήστε την κοινή σας καθημερινότητα

Το πάθος δεν κρατά για πάντα. Θα ήταν τελείως ουτοπικό να πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να διαρκεί μια ζωή. Η ρουτίνα και οι καθημερινές συνήθειες χαρίζουν στη σχέση μια άλλη προοπτική, μια γήινη πλευρά που σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια και ευγνωμοσύνη. Κάποιες φορές η ρουτίνα μοιάζει βαρετή βέβαια αλλά είναι στο χέρι μας να την κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Όλα εξαρτώνται από το να μάθουμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε εκείνη τη στιγμή κι όχι να κοιτάμε συνεχώς στο μέλλον που το φανταζόμαστε ρόδινο και ιδανικό.

Βγείτε έξω

Κανονίστε τις εξόδους σας (μουσεία, σινεμά, ποδηλατάδες, εστιατόριο) και φροντίστε να βρίσκεστε εκτός σπιτιού (μακριά από τις έννοιες της δουλειάς)! Με αυτόν τον τρόπο είστε μαζί σε ένα νέο περιβάλλον με καινούργια ερεθίσματα. Ειδικά εάν έχετε παιδιά, είναι απαραίτητο να "σπάτε" τη ρουτίνα με εξόδους για να βρίσκεστε μόνοι σας και να αναθερμαίνεται η σχέση σας.

Κάντε κομπλιμέντα

Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τον άλλο πιο συχνά από ότι τον επικρίνετε. Πρόκειται για μια εξίσωση που επιτρέπει στην αγάπη να ανθίσει. Ωστόσο, τα κομπλιμέντα σας θα πρέπει να είναι ειλικρινή, έντιμα και να τα αισθάνεστε. Το να λέτε οτιδήποτε χωρίς να το εννοείτε δεν έχει καμία αξία και δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Μιλήστε θετικά και για τη σχέση σας. Μετά από μια δύσκολη κατάσταση πείτε: "Είμαστε φοβερό ζευγάρι εμείς οι δύο. Τα καταφέραμε μια χαρά".

Διατηρήστε τα προσωπικά σας πάθη

Ζευγάρι σημαίνει η ένωση δύο διαφορετικών προσώπων και όχι η πλήρης συγχώνευση. Ένας σοφός έλεγε: "να πίνετε από το ίδιο κρασί αλλά ποτέ από το ίδιο ποτήρι". Διατηρήστε τα προσωπικά σας γούστα και πάθη. Φυσικά και θα μοιράζεστε κάποια εάν αρέσουν και στους δύο αλλά δεν μπορείτε να επιβάλετε αυτά που δεν ενδιαφέρουν τον άλλον στο ταίρι σας. Τα γούστα μας και τα πάθη μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε και κανείς που μας αγαπά δεν θα μας ζητούσε ποτέ να τα στερηθούμε.

Οργανώστε ταξίδια

Τα ταξίδια μας κάνουν χαρούμενους, μας κρατούν παιδιά στην ψυχή. Η οργάνωση ενός ταξιδιού κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά από ανυπομονησία και λαχτάρα. Το να βρεθούμε μακριά από το σπίτι, τη δουλειά και τα παιδιά μας βοηθά να γεμίσουμε πάλι τις μπαταρίες μας και να θυμηθούμε ποιοι είμαστε έξω από τα προβλήματα και τις έγνοιες. Δεν χρειάζεται να φύγουμε μακριά, να πάμε σε εξωτικά μέρη ή να λείψουμε καιρό. Ακόμη και μια διανυκτέρευση κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει φτάνει για να μας γεμίσει χαρά και ικανοποίηση.

Δείξτε την αγάπη σας

Η αγάπη δεν τρέφεται με μεγάλες δηλώσεις οι οποίες σπάνια αντέχουν στο χρόνο. Προτιμά τις μικρές καθημερινές πράξεις που κάνουν τη διαφορά μέσα στην καθημερινότητα. Κινήσεις αγάπης, λέξεις τρυφερές που κάνουν την καρδιά να γεμίζει.

Αφιερώστε χρόνο

Μην αφήνετε την ρουτίνα να σας παρασύρει στους ρυθμούς της και μην σταματάτε να προσπαθείτε για τον άλλο και τη σχέση σας. Θα πρέπει να αφιερώνετε πάντα έστω λίγο χρόνο στον σύντροφό σας. Καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει με σποραδικές στιγμές εδώ κι εκεί. Βρίσκουμε τρόπους να ξεκλέψουμε χρόνο, ακόμη και λίγο πριν φύγουμε για τη δουλειά!

Οι καβγάδες είναι χρήσιμοι

Δεν πρέπει να αποφεύγουμε τους καβγάδες και τις διαφωνίες ούτε να καταπίνουμε όσα σκεφτόμαστε ή εκείνα που μας ενοχλούν ή μας πληγώνουν. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε να "υπερπηδάμε" τα εμπόδια της επικοινωνίας ακούγοντας προσεκτικά και με θετικό τρόπο. Μόλις περάσει η μπόρα και ξεθυμάνουμε, είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε πλέον εποικοδομητικά και να ξεκινήσουμε με νέες βάσεις από την αρχή.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Μέσα σε ένα ζευγάρι ο καθένας φέρνει και κάτι καινούργιο, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ξεκινούσαμε και οι δύο κάτι από την αρχή. Κάποιο μάθημα, κάποια δραστηριότητα που δεν έχουμε κάνει ποτέ και να τολμήσουμε να βγούμε από τα καθιερωμένα. Ο καλύτερος τρόπος να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και σαν άτομα αλλά και σαν ζευγάρι.

Είμαστε ομάδα

Ένα ζευγάρι είναι μια ομάδα! Για να είστε πάντα ερωτευμένοι δεν πρέπει να βλέπετε τον άλλο σαν αντίπαλο. Θα πρέπει να ενώσετε τις δυνάμεις σας και εκτός από 'εγώ' να είστε και 'εμείς'. Μπροστά στις αντιξοότητες το ζευγάρι πρέπει να ξέρει ότι είναι μαζί, ότι ο ένας στηρίζει τον άλλο.

Κάντε σχέδια για το μέλλον μαζί

Ένα ζευγάρι που κάνει σχέδια, είναι ένα ζευγάρι που έχει μέλλον μαζί. Ο καθένας από τους δύο νιώθει σίγουρος ότι θα είναι με τον άλλο και αύριο. Ένα κοινό σχέδιο ή ένα μελλοντικό όνειρο δημιουργεί δεσμούς και δένει το ζευγάρι σε ένα κοινό στόχο. Είναι δύναμη και δίνει κίνητρο.

Στηρίξτε ο ένας τον άλλον

Έτυχε στον σύντροφό σας κάποια αναποδιά; Κάποια δυσκολία; Δώστε του χρόνο να συνέλθει. Δεν χρειάζεται να κάνετε πράγματα που μπορεί να κάνει και μόνος του. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ανήμπορος. Έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είστε εκεί, δίπλα του. Στηρίζουμε τον σύντροφό μας και τον βοηθάμε μένοντας στο πλάι του.


Γελάστε μαζί

Το γέλιο αποσυμφορίζει τις καταστάσεις και κάνει την ατμόσφαιρα πιο ελαφριά. Πολλές φορές, στα πρώτα ραντεβού, οι ερωτευμένοι αναφέρονται στο πόσο καλά πέρασαν γελώντας με το χιούμορ του άλλου. Είναι μια σαφής ένδειξη ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

Επενδύστε στον σεβασμό

Δεν υπάρχει αληθινή αγάπη χωρίς σεβασμό. Και η αξία αυτή παίρνει πολλά πρόσωπα μέσα σε μια σχέση. Σημαίνει ότι λέτε την αλήθεια, είστε αληθινοί, μιλάτε ειλικρινά, ακούτε την άποψη του άλλου, κλπ. Χωρίς σεβασμό κανένα ζευγάρι δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ.

Κάντε τις εξηγήσεις σας

Για να παραμείνετε ερωτευμένοι είναι απαραίτητο να συζητάτε για όλα. Να λέτε τι σας ενοχλεί και πάνω από όλα να αναζητάτε από κοινού λύσεις. Μια σχέση απαιτεί κατά καιρούς νέες προσαρμογές και κανείς δεν έχει τη μυστική συνταγή επιτυχίας. Συζητώντας και μέσα από τις διαπραγματεύσεις γινόμαστε καλύτεροι, γινόμαστε ζευγάρι.

Κάντε εκπλήξεις

Οι εκπλήξεις έχουν κάτι το μαγικό που μας παραπέμπει στην ανεμελιά των πολύ νεανικών μας χρόνων και ξυπνά τη φλόγα της αγάπης! Μην διστάζετε να κάνετε εκπλήξεις στον σύντροφό σας. Με αυτόν τον τρόπο του/της δείχνετε ότι τους σκέφτεστε και ότι θέλετε να είναι ευτυχισμένοι έτσι όπως το έχουν φανταστεί εκείνοι.

Αποφύγετε τη ζήλεια

Η ζήλεια πνίγει την αγάπη. Καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον καχυποψίας και γκρίνιας. Δεν αφήνουμε τη ζήλεια να μας κυριεύσει, δεν την προκαλούμε και δεν την ανεχόμαστε. Η ζήλεια δεν αποτελεί απόδειξη αγάπης σε καμία περίπτωση.

Θαυμάστε τον άλλον

Υπάρχει ένα σημάδι απόλυτης αγάπης στα ζευγάρια που είναι αγαπημένα για χρόνια: το βλέμμα τους. Κοιτάξτε τον άλλον σαν να είναι ένας ξένος και θαυμάστε επάνω του όλα εκείνα που σας τράβηξαν την πρώτη φορά που τον είδατε. Να αισθάνεστε περήφανοι για εκείνον/η και όσα έχει καταφέρει. Ο αμοιβαίος θαυμασμός κρατά την αγάπη ζωντανή.

Πείτε 'σ' αγαπώ'

Ναι, το ξέρει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να το ακούει. Ο ήχος της φωνής και το βάθος των συναισθημάτων, δημιουργούν την πιο γλυκιά υπόσχεση, την πιο όμορφη δέσμευση και γι' αυτό έχουν τεράστια αξία.

www.espressocommunication.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 20 χρυσές συμβουλές για να μείνετε ερωτευμένοι για πάντα
20 χρυσές συμβουλές για να μείνετε ερωτευμένοι για πάντα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh15IlB1-2jTI5zOw_zta8fxsEscdMrUK8d1CS27Sx-h0srk2D5R1BfDSPujqTM4-uAnsHdAWWRdtBoNHRpxAnUdxS0Lmfs8Yt5F6b_ACxaDL1tQI4bX3Mempf8B07VuPa6gNPvDzDiIB0/s640/engagement-1718244_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh15IlB1-2jTI5zOw_zta8fxsEscdMrUK8d1CS27Sx-h0srk2D5R1BfDSPujqTM4-uAnsHdAWWRdtBoNHRpxAnUdxS0Lmfs8Yt5F6b_ACxaDL1tQI4bX3Mempf8B07VuPa6gNPvDzDiIB0/s72-c/engagement-1718244_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/02/20_17.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/20_17.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy