-->

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν μπαίνεις σε μια νέα σχέση

Για κάποιους το ξεκίνημα μιας σχέσης είναι η καλύτερη φάση. Συνήθως είναι εκείνοι που όταν αυτή τελειώνει, ρίχνουν και την ταφόπλακα χωρ...


Για κάποιους το ξεκίνημα μιας σχέσης είναι η καλύτερη φάση. Συνήθως είναι εκείνοι που όταν αυτή τελειώνει, ρίχνουν και την ταφόπλακα χωρίς πολλά πολλά και πάνε παρακάτω. Για άλλους, το πρώτο στάδιο είναι και το χειρότερο, με τόση αμηχανία ολούθε.

Σε κάθε περίπτωση η αρχή μιας ερωτικής σχέσης είναι ίσως η πιο καθοριστική γιατί εδώ (κι αν) ισχύουν τα γνωστά «όπως μάθεις τον άλλο» , «όπως στρώνεις κοιμάσαι» κτλ κτλ. Η τάση να κάνεις κάτι ή όλα από τα παρακάτω είναι συχνά ανεξέλεγκτη, λες και κάποιος σου τα φυτεύει στο κεφάλι κι εσύ δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

Η εμπειρία, όμως με το πέρασμα του χρόνου ίσως αποτρέπει ώστε να κάνεις αυτά τα λάθη με την ίδια ένταση. Επειδή οι συνέπειες μιας κακής αρχής θα πλήξουν όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τη σχέση σας- που τόσο πολύ θες να φροντίσεις- προνόησε και συγκρατήσου. Προσπάθησε λοιπόν να μην:

Απομακρύνεσαι από τους φίλους σου 

Ως ένα βαθμό είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Μια ερωτική σχέση, ειδικά όταν μπαίνει σε προτεραιότητα, αλλάζει τα δεδομένα και το πρόγραμμα, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί όταν είσαι ερωτευμένος, θες να βλέπεις το πρόσωπο που σου το προκάλεσε αυτό όσο πιο συχνά γίνεται. Ναι, αλλά το να χάνεσαι από τον κόσμο γι' αυτό το λόγο δεν τιμάει ούτε εσένα, ούτε εκείνη, ούτε τους φίλους σου, οι οποίοι θα νιώσουν πως δεν τους χρειάζεσαι και δε σου λείπουν και πως αναγκαστικά έκανες παρέα μαζί τους μέχρι να βρεις γκόμενα και να «πέσεις με τα μούτρα».

Αν είναι για ένα μικρό διάστημα, δεκτόν, όλοι θα σε δικαιολογήσουν. Αλλά αν εμφανίζεσαι μόνο όταν δε μπορεί εκείνη να σε δει ή όταν είστε τσακωμένοι ή όταν χωρίσετε, δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Φρόντισε να κρατάς τις ισορροπίες.

Υπολογίζεις πως 1+1 δίνει πάντα 1 

Και ξαφνικά, δεν υπάρχει «εγώ», ούτε «εσύ», μόνο «εμείς». Τα κάνετε όλα μαζί, αποχωρίζεστε ο ένας τον άλλο μόνο για να πάτε τουαλέτα. Προσωπικός χώρος δεν υπάρχει πλέον και το βρίσκετε και πάρα πολύ νορμάλ όλο αυτό. Ναι, γιατί είστε ακόμα «στα μέλια». Ωστόσο, ίσως θα ήταν καλύτερα να σέβεστε ο ένας το χώρο του άλλου από νωρίς, προτού ο ένας από τους δύο κλωτσήσει κι ο άλλος πονέσει. Δυστυχώς μόνοι μας ερχόμαστε, μόνοι φεύγουμε.

Βλέπεις μόνο τα καλά 

Σε ρωτάει λοιπόν ο φίλος σου «και πώς είναι; καλή;» κι εσύ πραγματικά όσο κι αν σφιχτείς δε μπορείς να σκεφτείς ούτε ένα αρνητικό πάνω της. Ηρέμησε λίγο. Εννοείται πως ο ενθουσιασμός είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στην αρχή ενός έρωτα και μακάρι να διατηρηθεί στον αιώνα τον άπαντα. Αλλά το να βλέπουμε μόνο τα καλά σ' έναν άνθρωπο σημαίνει ότι εθελοτυφλούμε. Ούτε δύσπιστος πρέπει να είσαι, απλά ρεαλιστής.

Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα, ώστε αν (φτου φτου) κάποια στιγμή το συννεφάκι πάνω στο οποίο έχεις ξαπλώσει αναπαυτικά σκάσει από καμιά διερχόμενη καρφιτσούλα (#πρόβλημα στην ατμόσφαιρα), εσύ να πέσεις ψύχραιμα και μαλακά, κι όχι να γκρεμιστείς. 

Συγκρίνεις με το παρελθόν 

Κάθε σχέση είναι διαφορετική γιατί τη σκαρώνεις με διαφορετικό άνθρωπο. Μη πέφτεις στη λούμπα κι αρχίζεις τις συγκρίσεις γιατί δε θα σε βγάλουν πουθενά. Άλλα καλά έχει η μία, άλλα η άλλη. Επίσης, το να κοντράρεις τις σχέσεις επίμονα σημαίνει πως ίσως δεν έχεις ξεπεράσει κάτι από τα παλιά. Κι ούτε είναι και πολύ σοφό να βγάζεις σκάρτη την όποια γυναίκα έχει περάσει από τη ζωή σου για χάρη της νέας σχέσης σου, ακριβώς γιατί συγκρίνεις κάτι το πεπερασμένο με κάτι που μόλις ξεκίνησε.

Χάνεις τον εαυτό σου 

Επειδή δεν θες η άλλη να σχηματίσει «κακή εικόνα» για σένα. Οπότε βγάζεις προς τα έξω ένα τυπάκο που μεταξύ μας δεν θ' αντέξεις να ερμηνεύεις και για πολύ, άσε που αν το κορίτσι δεν είναι καμιά αγαθιάρα, αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθεί μήπως είσαι πολύ καλός για να 'σαι αληθινός; Μην πας να πλασάρεις κάτι που δεν είσαι. Καλύτερα να γνωριστείτε από την αρχή κι όχι να ξανασυστήνεστε εκ των υστέρων.

Τεντώνεις πολύ τα όριά σου 

Προκειμένου να πετύχει αυτή η ριμάδα η σχέση κάνεις συνειδητά το μ@@@@@ με συμβιβασμούς και διάφορα τέτοια οπισθοχωρητικά. Κάποια στιγμή, σου τη δίνει όλο αυτό και τρέχεις να το μαζέψεις. Too late. Και είναι άδικο να το ρίχνεις πάνω της, ήταν επιλογή σου εξαρχής να γίνεις αυτός με τα πέντε παπάκια (@).

Μέσα στη σχέση μπαίνουμε με όλα μας τα καλά και τα κακά και με τα κομμάτια μας προσπαθούμε από κοινού να φτιάξουμε ένα παζλ που αν γίνεται να τα βολεύει όλα. Εννοείται ότι θα κάνεις βήματα πίσω, από την αρχή μέχρι το τέλος της σχέσης, αλλά φρόντισε να γίνονται από κοινού προσπάθειες.

AskMen

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν μπαίνεις σε μια νέα σχέση
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν μπαίνεις σε μια νέα σχέση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc47nNoTUYEHrNygUFX8kJyZvv0BBMhiG0Y3czbAWekQm8ry6V6_KJDDFPn1aVS4qj5WC36c9f1k0blsJkqEZfcMOYJD9Mdvw0dEflCynD0DLHuU-Y2JP-fLYiFH2CNE2rQV7-Crt4W0k/s640/love-560783_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc47nNoTUYEHrNygUFX8kJyZvv0BBMhiG0Y3czbAWekQm8ry6V6_KJDDFPn1aVS4qj5WC36c9f1k0blsJkqEZfcMOYJD9Mdvw0dEflCynD0DLHuU-Y2JP-fLYiFH2CNE2rQV7-Crt4W0k/s72-c/love-560783_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_697.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/blog-post_697.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy