-->

Με όλες μας τις δυνάμεις, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά

Η φετινή Παγκόσμια µέρα κατά των ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σηµασία, καθώς η πανδηµία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο µε εκκωφαντικό ...


Η φετινή Παγκόσμια µέρα κατά των ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σηµασία, καθώς η πανδηµία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο µε εκκωφαντικό τρόπο τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, του συστήματος της αδικίας και εκµετάλλευσης, που παράγει, διαφηµίζει και προσφέρει απλόχερα ναρκωτικές ουσίες, προκειµένου να "ναρκώνει" τη σκέψη, να "καταστέλλει" το µυαλό και τη ζωή.

Η πανδημία του κορονοϊού απέδειξε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και η Υγεία εμπόρευμα στην κοινωνία της εκμετάλλευσης που ζούμε. Στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τα ναρκωτικά σήμερα είναι νόμιμο εμπόρευμα, που η διακίνηση και εμπορία τους δεν επηρεάστηκε ούτε από το lockdown της πανδημίας.

Ήδη οι πρώτες έρευνες που εξετάζουν την επίδραση της πανδηµίας στη χρήση ναρκωτικών καταγράφουν αύξηση της χρήσης, µε σοβαρές ενδείξεις συστηµατοποίησής της. Οι ουρές στα ολλανδικά "coffee shops" και στα καταστήµατα πώλησης κάνναβης σε ΗΠΑ και Καναδά τη µέρα που ανακοινώθηκαν τα µέτρα περιορισµού, το "στοκάρισµα" ουσιών, οι αυξήσεις των πωλήσεων κάνναβης στο "darknet", η αύξηση των τιµών των ναρκωτικών λόγω αυξηµένης ζήτησης κ.λπ. το επιβεβαιώνουν.

Η αποθέωση της "ατοµικής ευθύνης", απουσία της κρατικής, έκανε πιο εµφανή τα αδιέξοδα του καπιταλισµού. Ενέτεινε σε πλατιά λαϊκά στρώµατα, διεθνώς, την αβεβαιότητα για την επόµενη µέρα, ενώ η "κοινωνική αποστασιοποίηση" αύξησε τα αισθήµατα εγκλωβισµού και µοναξιάς, δηλαδή παράγοντες που πυροδοτούν τη χρήση ναρκωτικών. Αυτά, σε συνδυασµό µε τη χρόνια, ενορχηστρωµένη προσπάθεια του συστήµατος να αθωώσει τη χρήση ναρκωτικών, δηµιούργησαν το έδαφος για µεγαλύτερη ζήτηση. Τα ναρκωτικά -νόµιµα ή παράνοµα- αποτελούν τεράστια πηγή κερδοφορίας, συµβάλλουν στη µεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το εµπόριο ναρκωτικών, εν µέσω καραντίνας, τα µονοπώλια του χώρου προχώρησαν σε αναγκαίες προσαρµογές. Από ειδικές διαδικτυακές πλατφόρµες πώλησης έως και fake news που συνέδεαν τη χρήση ουσιών, όπως η κάνναβη και η κοκαΐνη, µε την προστασία από τον κορονοϊό! Την ώρα, λοιπόν, που κρινόταν η ζωή, κάποιοι συνέχιζαν να θησαυρίζουν πουλώντας το θάνατο. Η στάση όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων είναι άκρως υποκριτική.

Με τις θέσεις τους και με τους νόμους τους, έχουν συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να γιγαντωθεί η τοξικομανία και να αθωωθούν τα ναρκωτικά στις νεανικές συνειδήσεις. Οι αποτυχημένες πολιτικές τους, που βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τη στρατηγική της ΕΕ, αποθεώνουν σήμερα την πολιτική της "μείωσης της βλάβης" και αποδέχονται την τοξικομανία ως "φυσικό" φαινόμενο.

Γι' αυτό θέλουν να ιδρύσουν Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, δηλαδή χώρους που θα επιτρέπεται νόμιμα η χρήση ναρκωτικών με ιατρική επίβλεψη απλά για να μην είναι ορατοί οι χρήστες. Διαχειρίζονται το πρόβλημα με προγράμματα υποκατάστατων ηρωίνης, υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την πρόληψη και τα "στεγνά θεραπευτικά προγράμματα".

Για την αστική τάξη και τα κόμματα της, η αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικομανίας έχει ως βασικό πυρήνα την πολιτική "κόστος - όφελος" αδιαφορώντας για τη ζωή και τον κοινωνικό θάνατο χιλιάδων νέων ανθρώπων. Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται για μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής. Αντιπαλεύουμε τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τους σε "σκληρά και μαλακά", την κυρίαρχη αστική πολιτική της "μείωσης της βλάβης" που συντηρεί και θεριεύει το φαινόμενο της τοξικομανίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και με τους αγώνες μας στηρίζουμε κάθε άνθρωπο που δίνει τη μάχη να απαλλαγεί από τα ναρκωτικά.

Στηρίζουμε την οικογένεια του, τους εργαζόμενους στην πρόληψη και τη θεραπεία και τους καλούμε σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για μια αντιναρκωτική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Διεκδικούμε ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης και των "στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων" με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.

Διεκδικούμε ενιαία στρατηγική πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης και επιστημονικής έρευνας και "θεραπεία υποκατάστασης" υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες εξαρτημένων.

Το ΚΚΕ πιστεύει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όσο η οργανωμένη λαϊκή πάλη θα αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλισμό.

Λένα Κορδονούρη,
μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με όλες μας τις δυνάμεις, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά
Με όλες μας τις δυνάμεις, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaem8V7HwomaaqdEzbxRI1vnQx5xvIW_TLbJH6z8Hs4VZvJfTJeY2boAJDPVWFsTOuCJAVXHAVxvDI5iHANGvJQmt7mm3uBq0pvTmn92SvCYRc8UmVd35ZVIhbBmCGME8XXffWHItJ1D4/s640/drugs-908533_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaem8V7HwomaaqdEzbxRI1vnQx5xvIW_TLbJH6z8Hs4VZvJfTJeY2boAJDPVWFsTOuCJAVXHAVxvDI5iHANGvJQmt7mm3uBq0pvTmn92SvCYRc8UmVd35ZVIhbBmCGME8XXffWHItJ1D4/s72-c/drugs-908533_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_808.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_808.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy