-->

Έρχεται η μάσκα υποχρεωτικά στα γραφεία και τους χώρους εργασίας

Μάσκα στα γραφεία και σε όλους τους χώρους εργασίας φαίνεται να εξετάζουν οι επιστήμονες ως το επόμενο βήμα για τον κορονοϊό, καθώς τα ν...


Μάσκα στα γραφεία και σε όλους τους χώρους εργασίας φαίνεται να εξετάζουν οι επιστήμονες ως το επόμενο βήμα για τον κορονοϊό, καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται στην Ελλάδα. 

Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, στις εκκλησίες αλλά και στα γραφεία, εξετάζουν στη χώρα μας οι ειδικοί επιστήμονες. Το πρώτο βήμα έγινε χθες όταν μάσκα θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά όσοι επισκέπτονται καταστήματα λιανικού εμπορίου και τροφίμων, ΔΕΚΟ, τράπεζες, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η παράταση της απαγόρευσης των πανηγυριών και έως το τέλος Αυγούστου. «Η κατάσταση είναι προς το παρόν υπό έλεγχο, αλλά σίγουρα ανησυχητική», σημειώνει στην Καθημερινή ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας, που τονίζει ότι «είναι σαν να βρισκόμαστε σε έναν λεπτό πάγο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει. Ειδικά εάν συνεχιστούν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κυρίως από νέους».

Όπως εξηγεί, τα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις έχουν σημάνει συναγερμό, με δεδομένο ότι πρόκειται για πυκνοκατοικημένες περιοχές στις οποίες μπορεί να γίνει γρήγορα διασπορά του ιού από ένα κρούσμα. Αναφέρει δε το παράδειγμα του Βελιγραδίου, όπου επί 2-3 εβδομάδες εντοπίζονταν 15 με 20 κρούσματα ημερησίως και τα οποία ανέβηκαν από τη μία ημέρα στην άλλη σε 100 και 200.

Ο Ν. Σύψας επισημαίνει ότι οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ένα βήμα περαιτέρω και να προτείνουν την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης τους σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Υπέρ αυτής της θέσης τάσσεται ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας.

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Ακόμα τα στοιχεία δεν στοιχειοθετούν εικόνα ανάφλεξης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, ωστόσο υπάρχουν όλα τα εύφλεκτα υλικά για να συμβεί αυτό», επισημαίνει ο κ. Τούντας, που εκφράζει την άποψη ότι για τους επόμενους μήνες θα πρέπει να απαγορευθούν και όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων έχουν προκαλέσει τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες, ιδίως παιδιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού εμφανίστηκε ανησυχία της για τα αυξημένα κρούσματα, ενώ επέμεινε στη χρήση της της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς. «Πρέπει να παρθούν και επιπλέον μέτρα, όπως η εξ αποστάσεως εργασία και ο καθορισμός μικρών ομάδων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, ώστε να ελέγξουμε τη μετάδοση του ιού και να μπορεί να γίνει εύκολα η ιχνηλάτησή του», σημείωσε η κυρία Λινού.

Η ίδια τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι εμφανίζεται σε νέους ανθρώπους, γι’ αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε τη σύνεση, τη σύμπνοια και τη συνεργασία. Κυρίως να δούμε πως θα καταπολεμήσουμε την καινούργια εμφάνιση του ήδη παλιού εχθρού». Παράλληλα, η Αθηνά Λινού σημείωσε πως «όλες οι χώρες σχοινοβατούν ανάμεσα στην προστασία της υγείας και στην προστασία της οικονομίας».

Εξάλλου, ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε πως είναι ανάγκη να αραιώσουν τα παιδιά αίθουσες διδασκαλίας. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είπε πως δεν είναι για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό και ζήτησε να εφοδιαστούν με υπολογιστές, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής ατομικών μέτρων.

www.ieidiseis.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έρχεται η μάσκα υποχρεωτικά στα γραφεία και τους χώρους εργασίας
Έρχεται η μάσκα υποχρεωτικά στα γραφεία και τους χώρους εργασίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgW9e-u7uWl6PKr_L8Sj137cliymXjoFrAueAsloAHiJvwODOw37gt3zW5KpqFnexVePtt0u6D3C1kZgzSZsvPm9hjZHK6t3SnfWFY9imnvvM8Pyz5qy0MQfdcz9-wBPf8kWOwQvdQ8A/s640/mask-4898571_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgW9e-u7uWl6PKr_L8Sj137cliymXjoFrAueAsloAHiJvwODOw37gt3zW5KpqFnexVePtt0u6D3C1kZgzSZsvPm9hjZHK6t3SnfWFY9imnvvM8Pyz5qy0MQfdcz9-wBPf8kWOwQvdQ8A/s72-c/mask-4898571_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_882.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_882.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy