-->

Βουλευτές Ηλείας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί η Ηλεία είναι στον πάτο;

Του Γιώργου Φάκου Ο Τζιντού Κρισναμούρτι , το 1981, είχε πει ότι  "κανένας πολιτικός και καμιά μορφή πολιτικής, είτε είναι της Αριστε...



Του Γιώργου Φάκου


Ο Τζιντού Κρισναμούρτι, το 1981, είχε πει ότι "κανένας πολιτικός και καμιά μορφή πολιτικής, είτε είναι της Αριστεράς είτε της Δεξιάς ή ακόμη και του Κέντρου, δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα προβλήματά μας. Οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται να λύσουν τα προβλήματα αλλά μόνο το πώς θα διατηρήσουν τις θέσεις τους",  ενώ ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει ότι "οι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δεν πιστεύουν ότι είναι και οι ίδιοι κομμάτι της Ελλάδας γιατί θεωρούν τη χώρα κομμάτι του εαυτού τους"!

Τα παραπάνω, βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους και σήμερα, με τους εκλεγμένους [από εμάς] που -υποτίθεται- μας εκπροσωπούν στη Βουλή, που υποστηρίζουν τα συμφέροντά μας και τη θέλησή μας για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. 

Διαχρονικά, οι πολιτικοί μας, στη βάση της διατήρησης της καρέκλας τους, ΠΟΤΕ δεν έκαναν κάτι για να πάει αυτός ο τόπος [ο νομός Ηλείας] μπροστά... να βαδίσει κι αυτός στη νέα εποχή.
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω το εξής: Ολοι μας ζούμε σε αυτό τον τόπο, οπότε όλους θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η πρόοδός του, τόσο για εμάς όσο και τα παιδιά μας. Οταν όμως βάζουμε πάνω και από τη ζωή μας το όποιο πολιτικό κόμμα που σε κάθε προεκλογική περίοδο μας πουλάει "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες", και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε και να ... βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια για το ποιο είναι καλύτερο το άλλο, τότε είμαστε έρμαιοι της άθλιας μοίρας μας, για την οποία ευθυνόμαστε. 

Τρανό παράδειγμα ο πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος ενώ για μια 20ετία περίπου προσπαθούσε να εκλεγεί βουλευτής, τελικά μεταπήδησε σε άλλο κόμμα καταγγέλλοντας το κόμμα το οποίο στήριζε και υποστήριζε, ανακαλύπτοντας τώρα λάθη και παραλείψεις. Χωρίς βέβαια ο ίδιος να έχει την ευθιξία να αναλάβει καμία ευθύνη. Απλά, βλέποντας ότι με τη ΝΔ δεν πρόκειται να δει έδρα βουλευτή, ξέχασε όλα όσα έκανε και στήριζε στη ΝΔ και μεταπήδησε στο κόμμα του Βελλόπουλου μήπως και δει "άσπρη ημέρα"!

"Η ευτυχία δεν είναι έργο των κομμάτων, η δυστυχία όμως μπορεί να είναι προιόν δραστηριότητάς τους"
-Αθανάσιος Κανελλόπουλος-


Τι πολιτικούς έχουμε;

Πολιτικούς οι οποίοι πρωτίστως ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή. Αυτό επιτυγχάνεται με τα ανούσια δελτία Τύπου που στέλνουν συνοδευόμενα πάντα από την φωτογραφία τους. Δελτία Τύπου, τα οποία πληροφορούν για κάτι συναντήσεις με υπουργούς χωρίς ποτέ να μαθαίνουμε εάν υλοποιούνται τα όσα -υποτίθεται- ότι ζητούν να γίνουν. 
Αλλά προφανώς δεν υλοποιούνται... ειδάλλως ο νομός θα ήταν σε καλύτερη θέση!

Κάποιοι από αυτούς, χρησιμοποιούν κείμενα από site και τα παρουσιάζουν ως δικά τους επιτεύγματα. Το "κατόπιν ενεργειών μου", στην Ηλεία, ζει και βασιλεύει

Ενα άλλο που παρατηρείται είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ βουλευτών του ιδίου κόμματος, όπου ο ένας προσπαθεί να καπελώσει τον άλλον για να φανεί περισσότερο στους πολίτες. Για παράδειγμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, αυτές τις κακές σχέσεις τις μεταφέρουν στην Αθήνα, όπου βεβαίως γελούν με τα παιδιάστικα καμώματά τους! 

Από την άλλη έχουμε και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατηγορούν τους νυν για παραλείψεις και αβλεψίες, όταν οι ίδιοι την εποχή που τα κόμματά τους ήταν στην εξουσία, τα ίδια έκαναν με το νομό να συνεχίζει να παραμένει στον πάτο του βαρελιού. 
Προφανώς το ότι έχασαν την εξουσία το φέρνουν βαρέως! 
Ποτέ ένα συγνώμη για όσα υποσχέθηκαν και ποτέ δεν έκαναν!

Ξέρετε, η πολιτική στην ουσία δεν είναι επάγγελμα άσχετα εάν οι σημερινοί πολιτικοί το έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα και μάλιστα επικερδές. Η πολιτική είναι λειτούργημα και στην Ελλάδα πολιτικούς με την ευρύτερη έννοια είχαμε μέχρι το 1967, όταν κηρύχθηκε η δικτατορία. Από το 1974 και μετά δεν μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, εκτός ίσως από κάποιες εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Δεν θέλω να εμφανιστώ μηδενιστής, σε όσα γράφω, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τι ακριβώς έχει επιτευχθεί στο νομό Ηλείας; 
Να θυμίσουμε τι γινόταν για τα σκουπίδια;
Να θυμίσουμε τι γινόταν για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας και πόσες φορές πολιτικά μυαλά το δημοπράτησαν, μόνο και μόνο για να ξαναεκλεγούν;
Να θυμίσουμε τι ακόμα συμβαίνει με τον δρόμο φονιά της Πατρών Πύργου; 
Να θυμίσουμε τα παιχνίδια που παίχτηκαν στο θέμα Υγείας στην Ηλεία με πρώην υπουργό να λέει: "Πρώτα βρέστε τα εκεί κάτω και μετά ελάτε να μιλήσουμε;"
Και... και... και...

Αν ανασύρω από το αρχείο μου όλες τις κασέτες των τηλεοπτικών εκπομπών μου "Ενδείξεις-Αποδείξεις" κάποιοι θα ντραπούν αν ξανακούσουν τις υποσχέσεις που έδιναν...
Και ίσως πρέπει να το κάνω!

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τι να πρωτογράψω; Τι άλλο να γράψω απ' όσα ήδη έχω γράψει; 
Το δυστύχημα ήταν πώς πιστέψαμε ότι τα νέα παιδιά θα έχουν μια διαφορετική αντίληψη και νοοτροπία. Και φτάσαμε στο σημείο να νοσταλγούμε τον Κατσιφάρα. Διότι ο Απόστολος δεχόταν την κριτική που ασκούσαμε, οι σημερινοί όχι μόνο δεν την δέχονται, αλλά βάζουν σε black list όσους γράφουν κάτι που δεν τους αρέσει. 
Για παράδειγμα το site, newsgf.net, το οποίο αφού προσπάθησαν να εντάξουν στα site που παίρνουν κάποια λεφτά, όπως στη περίπτωση του "Μένουμε σπίτι" κι εμείς αρνηθήκαμε... αφού τους γράφουμε για παραλείψεις τους [η πιο ήπια έκφραση που χρησιμοποιώ προς το παρόν], απέκλεισαν το site από τις ενημερώσεις, τις οποίες στέλνουν μόνο στα φιλικά τους μέσα, τα οποία συνηθίζουν να τους βαρούν παλαμάκια!

Αλλά έχουν κάνει ένα τραγικό λάθος τα "φωτεινά" μυαλά της Περιφέρειας. Νομίζουν ότι στο site δεν θα γράφονται τα... κατορθώματά τους!!!

Τα έργα...

Καθημερινά διαβάζω το site ypodomes.com και είναι απίστευτο το πόσα έργα υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα ή προγραμματίζονται να γίνουν. Ακόμη και η Ηπειρος που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας, τώρα έχει "φύγει" πολύ μπροστά. 
Και αναρωτιέσαι διαβάζοντάς τα, εάν η Ηλεία δεν ανήκει στην Ελλάδα. Καμία σημαντική υποδομή. Ακόμη και για έναν δρόμο μόλις 100 χλμ βρίσκουν δικαιολογίες να μη φτιαχτεί.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι κάποτε θα γίνει, αφού πρώτα θα έχει πάρει μερικές επιπλέον ζωές. Και θα έρθει η όποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία με τα παπαγαλάκια βουλευτές της και στελέχη της να... πανηγυρίζουν που τον έφτιαξαν λες και μας έκαναν χάρη. 
Και βέβαια τότε θα λησμονηθούν όλοι οι νεκροί, όλοι οι σακάτηδες αυτού του δρόμου φονιά! 


Ολοι έχουμε τις ευθύνες μας. Οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων γιατί ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα κι εμείς οι πολίτες γι' αυτούς που ψηφίζουμε. 

Κι όπως είπε κάποτε ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης "ο πολιτικός κόσμος οφείλει να κάνει αυτοκάθαρση, αλλά και το εκλογικό σώμα πρέπει να προχωρήσει σε αδέκαστη αυτοκάθαρση..."

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βουλευτές Ηλείας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί η Ηλεία είναι στον πάτο;
Βουλευτές Ηλείας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί η Ηλεία είναι στον πάτο;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7D1C5s_kCHcztOceUUtn483_oP6CWeS8TShkyuNS6Gd3-Ei57g-8i_q0Fc2EwRhaac3FJz6Q4Ir5U2mv4eNswEt4Vz_xr_U0R3VABuIBALx0sRX3e9NOdCsR4U5cd0ZChjsWM6AlXkYU/s600/mannequin-1208188_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7D1C5s_kCHcztOceUUtn483_oP6CWeS8TShkyuNS6Gd3-Ei57g-8i_q0Fc2EwRhaac3FJz6Q4Ir5U2mv4eNswEt4Vz_xr_U0R3VABuIBALx0sRX3e9NOdCsR4U5cd0ZChjsWM6AlXkYU/s72-c/mannequin-1208188_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_297.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_297.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy