-->

Κυβέρνηση & δημοτική αρχή Πύργου παίζουν με την αγωνία των γονιών

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρώντας στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών της χώρας από την 1 η Σεπτέμβρη, παίζοντας με την αγωνία των γονέων, δια...


Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρώντας στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών της χώρας από την 1 η Σεπτέμβρη, παίζοντας με την αγωνία των γονέων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους, που περιορίζεται στο εξής ένα: Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και την προαιρετική από τα παιδιά.

Το γεγονός ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα είναι συγχρωτισμένοι σε μία τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων από 6, 7 έως και 8 ώρες, χωρίς όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και τους όρους υγιεινής, αποτελούν ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και μάλιστα στην τωρινή φάση όπου έχουμε έξαρση και διπλασιασμό των κρουσμάτων.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τον περασμένο Ιούνη, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, τόσο παιδαγωγικού, όσο και βοηθητικού, με ελλείψεις υποδομών, καταλαβαίνουμε, ότι δεν διασφαλίζεται η υγεία τόσο των βρεφών, των νηπίων, των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους.

Στο Πύργο για ακόμα μια χρονιά βλέπουμε την υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών. Τόσα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, δεν έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για να φτιαχτούν νέοι σύγχρονοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δημοτικοί σταθμοί να στεγάζονται σε ακατάλληλες δομές και με τις απειλές των δημάρχων ότι θα τους κλείσουν, ενώ την ίδια ώρα οι ιδιωτικές δομές να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση συγκεντρώνοντας τα περισσότερα κουπόνια(voucher).

Τρανή απόδειξη όλων αυτών είναι το γεγονός ότι κατά την φετινή χρονιά οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έφτανε με τα βίας το 50%. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κλείσει εδώ και χρόνια ο βρεφικός δημοτικός σταθμός και δεν απασχολεί καμιά δημοτική αρχή να ξαναανοίξει. Για όλη αυτή την κατάσταση σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η σημερινή δημοτική αρχή γιατί δεν αξιοποίησε το διάστημα μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς, για βελτίωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Ο εκλεγμένος του ΚΚΕ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στο Δήμο Πύργου είχε έγκαιρα υποβάλει προτάσεις για τη λειτουργία συνολικά των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβρη. Επειδή η ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες είναι δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού και παιδιού ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από κυβέρνηση και δήμο :

 Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

 Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες.

 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας. Σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας.

 Με ευθύνη της κυβέρνησης μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Να προσληφθούν παιδίατροι και ιατροί εργασίας για να καλυφτούν οι ανάγκες.

 Δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που να παρέχουν επιστημονικό έργο για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημόσια και δωρεάν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κυβέρνηση & δημοτική αρχή Πύργου παίζουν με την αγωνία των γονιών
Κυβέρνηση & δημοτική αρχή Πύργου παίζουν με την αγωνία των γονιών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPLu9ilhl5kuHJLYDDReF_7fyvzVJiF1un4LaB9sWzhaspOisf9dWtrp1S_ZGQq40-aUyA4ERw__Ae2D1B_Yqd-TtnsUTyuJK7iiGdgQVd_3dHYnD64Se3XnXN2zthFUroe0gSZLI2no8/s640/kindergarten-1322559_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPLu9ilhl5kuHJLYDDReF_7fyvzVJiF1un4LaB9sWzhaspOisf9dWtrp1S_ZGQq40-aUyA4ERw__Ae2D1B_Yqd-TtnsUTyuJK7iiGdgQVd_3dHYnD64Se3XnXN2zthFUroe0gSZLI2no8/s72-c/kindergarten-1322559_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_298.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_298.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy