-->

Τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα της Ηλείας που ξεχώρισαν το 2020: Κοροβέσης-Μπαλιούκος-Αντωνακόπουλος-Λέντζας

Μια ακόμη χρονιά, σε λίγες ώρες, μας αφήνει για να έρθει ένας νέος χρόνος γεμάτος όνειρα κι ελπίδες. Και το 2020 είχε τα ευχάριστα και τα...

Μια ακόμη χρονιά, σε λίγες ώρες, μας αφήνει για να έρθει ένας νέος χρόνος γεμάτος όνειρα κι ελπίδες. Και το 2020 είχε τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα γεγονότα τα οποία σημάδεψαν το νομό Ηλείας. Και βέβαια κάποια πρόσωπα "μονοπώλησαν" το ενδιαφέρον μας για τις δράσεις τους, τις συμπεριφορές τους, τις προσπάθειές τους... 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ 
ΑΝΤ/ΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

"Η ευγένια και το χαμόγελό του, σήμα κατατεθέν" 

Ο Νίκος Κοροβέσης, από τους καλύτερους και πιο αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες στην εστίαση, μας κερδίζει με την ευγένεια και το χαμόγελό του. Ενας άνθρωπος ήπιων τόνων που προσπαθεί, εν μέσω πανδημίας, να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον Πολιτισμό. 

Να διευκρινήσουμε εδώ ότι στη νεότερη Ελλάδα τη λέξη "πολιτισμός" μετέφρασε και χρησιμοποίησε από τη αγγλική λέξη “civilisation” ο Αδαμάντιος Κοραής ταυτίζοντάς την με τα ανώτερα προϊόντα του τρόπου ζωής μιας κοινότητας, προϊόντα που έχουν να κάνουν με την υψηλή τέχνη, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες. 

Σήμερα με τη λέξη "πολιτισμός" νοούμε ολόκληρο το παρελθόν αλλά και το παρόν του ανθρώπινου βίου, το βαθμό ανάπτυξης των υλικών και πνευματικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Το σύνολο των υλικών και πνευματικών δημιουργημάτων του σε ορισμένη χώρα και εποχή, δηλ. τα Γράμματα και τις Τέχνες, τον τρόπο Ζωής, τα Βασικά Δικαιώματα, το Σύστημα Αξιών του, τις Παραδόσεις και τα Δόγματα. Με τη στενή του έννοια ο όρος δηλώνει, κυρίως, το σύνολο των αξιών καθώς και τις γνωστικές και αισθητικές συνήθειες μιας κοινότητας και ως εκ τούτου, περιλαμβάνει την Πολιτιστική Κληρονομιά, τις Τέχνες, τη Λογοτεχνία και τα Κινήματα Σκέψης. 

Η ατυχία του κ. Κοροβέση έγκειται στο γεγονός ότι ακριβώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να υλοποιήσει όλο το όραμά του, το οποίο θα εκτόξευε την Ηλεία στις πρώτες θέσεις ανάδειξης του πολιτισμού σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρά ταύτα έστω κι έτσι έκανε σημαντικά πράγματα στο τομέα του το 2020! 

ΣΑΚΗΣ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 

"Ο Πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" 

Οτι και να γράψεις ή να πεις για τον συγκεκριμένο δήμαρχο είναι ελάχιστο μπροστά στη τεράστια προσφορά του τόσο προς τον δήμο του όσο και προς όλο το νομό. 

Διανύοντας την έκτη [και προφανώς τελευταία] θητεία του ο κ. Μπαλιούκος όχι μόνο αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη αλλά κι ένα ήθος που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους εμπλένονται στα κοινά! 

Να σημειωθεί ότι παρά τα πολλά χρόνια ως δήμαρχος ΠΟΤΕ δεν ακούστηκε το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπό του, ενώ καθημερινά απολαμβάνει την αγάπη των συνδημοτών του!


ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 

"Ο άνθρωπος Τάκης" 

Ο δήμαρχος Πύργου κατάφερε αυτές τις γιορτινές ημέρες να μας συγκινήσει. Με δώρα στα παιδιά και φαγητά για τις ευπαθείς ομάδες ο Τάκης δεν ξέχασε ποτέ τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. 

Και κατάφερε να δώσει χαρά κι ελπίδα αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο τη "χρυσή" του καρδιά. 

Σε ότι αφορά τη θητεία του το 2020 ο δήμαρχος άνοιξε πολλά μέτωπα στη προσπάθειά του να αλλάξει ριζικά την εικόνα του δήμου και μάλλον θα τα καταφέρει όταν τα έργα που έχει δρομολογήσει υλοποιηθούν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται όμως και την κατανόηση των πολιτών, που σίγουρα προσωρινά ταλαιπωρούνται αλλά το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ικανοποιητικό. 

Αν ένα μείον μπορούμε να καταλογίσουμε στον κ. Αντωνακόπουλο, είναι η ιδιαίτερα σκληρή κριτική που ασκεί μέσω facebook, αν και τελευταία φαίνεται να έχει "ηρεμήσει". 
Κατά τα άλλα παραμένει ένα μεγάλο παιδί, πάντα γελαστός και με ιδιαίτερα αξιόλογο κι αιχμηρό πολιτικό λόγο. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Ο γιατρός της καρδιάς μας" 

Το σλόγκαν "ο γιατρός της καρδιάς μας", πρώτα ειπώθηκε και γράφτηκε στις καρδιές κυρίως των Βουπράσιων για τον Γιάννη Λέντζα και μετά το πήραν κι άλλοι αφού αποτέλεσε ίσως το πιο πετυχημένο σύνθημα στην προεκλογική περίοδο. 

Ο Γιάννης Λέντζας, πολύ σύντομα, εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της Ηλείας, ενώ το 2020 κατάφερε να ξεμπλοκάρει έργα και δαδικασίες που χρόνιζαν, να προγραμματιστούν νέα έργα και να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για όλο τον δήμο. 

Ο κ. Λέντζας είναι και ο πιο... ανθεκτικός αυτοδιοικητικός παράγοντας, ο οποίος έχει δεχτεί λυσσαλέα επίθεση από πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να διανοηθούν τη συντριβή που υπέστησαν στις εκλογές από τον ίδιο. 
Πάντως ο δήμαρχος χαμογελάει συνέχεια και συνεχίζει υλοποιώντας το όραμά του σε μια "Νέα Πορεία" για τον δήμο του.

________________

ΥΓ: Φυσικά το 2020 υπήρξαν και αυτοδιοικητικά πρόσωπα που αποδείχτηκαν κάτω των προσδοκιών των πολιτών. Αλλά ας μη "χαλάσουμε" την διάθεσή μας αναφέροντάς τους!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα της Ηλείας που ξεχώρισαν το 2020: Κοροβέσης-Μπαλιούκος-Αντωνακόπουλος-Λέντζας
Τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα της Ηλείας που ξεχώρισαν το 2020: Κοροβέσης-Μπαλιούκος-Αντωνακόπουλος-Λέντζας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizexElrSafWXWfk6NuS1_FvfCTgCa4hGxeGUKcPJyPd6HOCKLLsKWnEKxmzTMHY_gHTNzCogJa9phNNU8LximHCakKzwv-OJztxV67p1cRme-6sdSRnmBMUDQAN-uhyemuJbYdNnuZEQM/s600/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizexElrSafWXWfk6NuS1_FvfCTgCa4hGxeGUKcPJyPd6HOCKLLsKWnEKxmzTMHY_gHTNzCogJa9phNNU8LximHCakKzwv-OJztxV67p1cRme-6sdSRnmBMUDQAN-uhyemuJbYdNnuZEQM/s72-c/%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/2020_38.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/2020_38.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy