-->

Ενότητα & "μάχη" για την παραμονή των Σχολών στην Ηλεία

Την ενότητά τους στο θέμα της διατήρησης των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία τόνισαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησ...

Την ενότητά τους στο θέμα της διατήρησης των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία τόνισαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος το περασμένο Σάββατο. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας, οι βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας.  

Βασίλης Γιαννόπουλος 
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας 

«Η θέση και άποψή μου για το θέμα είναι γνωστές και καταγεγραμμένες. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός αγώνα, μιας σημαντικής διεκδίκησης. Η σημερινή σύσκεψη έρχεται στη συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και όλοι γνωρίζουμε και πρέπει να εμμείνουμε, ούτως ώστε να διατηρήσουμε άρρηκτο το ενιαίο μέτωπο που έχει διαμορφωθεί. 

Αυτή τη στιγμή, και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό στην διαδικασία, είναι ότι υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο έκφρασης τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Αυτή η ενιαία γραμμή έκφρασης, διατυπώθηκε και επανακαθορίστηκε σήμερα και αποφασίσαμε τις επόμενες ενέργειές μας. 

Αυτή τη στιγμή, έχουμε στα χέρια μας την απόφαση της Συγκλήτου, η οποία δεν περιλαμβάνει την Ηλεία στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Αυτό, αποτελεί αναμφίβολα μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή μας, καταδικάζει και γυρίζει την Ηλεία πολλά χρόνια πίσω. Οι πρωτοβουλίες μας και οι προσπάθειές μας έχουν να κάνουν έτσι ώστε να ανατρέψουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Αποφασίσαμε ομόφωνα, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και να απευθυνθούμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Να του γνωστοποιήσουμε ότι η περιοχή βρίσκεται σε αναβρασμό, ότι όλοι αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής και για το αν θα βρισκόμαστε στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας. Ήδη, έχει ξεκινήσει η σύνταξη μιας επιστολής, στην οποία θα συμπεριληφθούν και τα όσα αποφασίσαμε σήμερα, ενώ στην συνέχεια, μετά τον Πρωθυπουργό, θα απευθυνθούμε και στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων». --

Διονυσία Αυγερινοπούλου 
Βουλευτής ΝΔ 

«Είχαμε μια σημαντική συζήτηση καθώς συντονιστήκαμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μεταξύ μας, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο εμπορικός κόσμος, με την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου. Οι επόμενες κινήσεις θα είναι πολύ δυναμικές γιατί η Ηλεία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγει από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Αυτό που πρέπει όλοι οι Ηλείοι να έχουμε υπόψη, είναι ότι δεν είναι μία μάταιη  διεκδίκηση αλλά αντιθέτως, η Ηλεία είναι εκείνη που με τη φωτεινότητά της, τις ιδέες και την ιστορία της, μπορεί να προσφέρει στο πανεπιστήμιο. Είμαστε όλοι μαζί, για να διεκδικήσουμε για την Ηλεία αυτό που της αξίζει». 

Κώστας Τζαβάρας 
Βουλευτής ΝΔ 

«Σήμερα, είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία, με την καθοδήγηση και ευλογία του Σεβασμιότατου, υπό την διεύθυνση της συνεδρίασης από τον Αντιπεριφερειάρχη, να διαπιστώσουμε ότι και οι πέντε βουλευτές της Ηλείας, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, έχουμε ταυτόσημες απόψεις για τον μεγάλο αγώνα που ανοίγεται μπροστά μας, προκειμένου να αποτρέψουμε την διαγραφή της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας. 

Αυτή την αδικία θα την πολεμήσουμε και θα προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα να αποδείξουμε σε αυτούς που πήραν την απόφαση, ως καθηγητές πανεπιστημίου και μέλη της Συγκλήτου, ότι δεν μπορεί η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, που επί 40 χρόνια έχει χτιστεί με βάση την διακτίνωση, να ξεκινάει την καθαίρεση αυτού του συστήματος από την Ηλεία. Αυτό είναι μέγιστη αδικία, μία δυσμενής διάκριση την οποία κανένας σύγχρονος πολίτης, δεν μπορεί να την ανεχτεί. 

Αυτή την διάκριση λοιπόν θα την πολεμήσουμε και θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα που μας προσφέρονται για να πείσουμε, τον πρωθυπουργό της χώρας, τους αρχηγούς των κομμάτων, όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ότι από την Ηλεία θα πρέπει να αρχίσει μία μεταρρύθμιση, η οποία θα σέβεται πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα που έχει ένας μεγάλος τόπος που έχει τιμηθεί από την ιστορία και από τον πολιτισμό – μ’ ένα ορόσημο τοπικό που λέγεται Αρχαία Ολυμπία. 

Από εδώ θα χτίσουμε ένα καινούργιο πανεπιστήμιο που θα συνδέεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε περιοχής και θα αναδεικνύει τα προσόντα, τα πλεονεκτήματα, τα ιδεώδη, τις αξίες, τις αρχές που έχει κληροδοτήσει η ιστορία του τόπου στους τωρινούς και στους επόμενους κάτοικος της περιοχής και σε όλους τους Έλληνες. Θεωρώ λοιπόν ότι σήμερα πάλι όλοι μαζί ενωμένοι, θα δώσουμε το παράδειγμα που όλοι περιμένουν από εμάς να αγωνιστούμε για μία κοινή υπόθεση, την οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει». 

Ανδρέας Νικολακόπουλος 
Βουλευτής ΝΔ 

«Έχω ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε υποβάθμιση και υποστηρίζω την ενίσχυση του ρόλου της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη με την συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και των βουλευτών. 

Είμαστε ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια και συνεχίζουμε τον αγώνα. Απέναντι μας έχουμε μόνο μία απόφαση της Συγκλήτου και στο τέλος η πολιτεία είναι αυτή που θα αποφασίσει, η Βουλή ακόμα δεν έχει απαντήσει. Νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και η Ηλεία θα έχει ρόλο στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Όσοι σπεύδουν να καταστροφολογήσουν, νομίζω ότι στο τέλος θα διαψευστούν». 


Διονύσης Καλαματιανός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 

«Στη σημερινή σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι οι αιρετοί της Ηλείας, οι Βουλευτές, η Περιφέρεια οι Δήμαρχοι, , ο Σεβασμιότατος, είμαστε σε κοινό μέτωπο και κοινή προσπάθεια, για να μην επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας για μία ακόμα φορά. 

Ετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας, και μέσα από ένα σύντομο Υπόμνημα θα εκθέτουμε το δίκιο του αγώνα μας, θα ζητήσουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Δεν ξεχνάμε ότι είναι πια ζήτημα της κυβέρνησης, κι αυτή θα έχει την τελική ευθύνη για τη δρομολόγηση των εξελίξεων, αφού το πανεπιστήμιο εκφράστηκε με την σύγκλητό του. 

Εμείς θα αναδείξουμε είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ( τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές, φορείς, επιμελητήρια, εκκλησία, όλοι οι ενεργοί πολίτες, εκπαιδευτική κοινότητα, πολιτιστικοί σύλλογοι, οικονομικοί φορείς, επιμελητήριο) οτι είμαστε αδιαπραγμάτευτα, αταλάντευτα και σταθερά υπέρ του αγώνα για την διατήρηση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας, αλλά και τη βελτίωση και μακροημέρευσή τους και δυνατότητά τους να συνεχίσουν στο μέλλον να υπάρχουν και να ευημερούν». 

Μιχάλης Κατρίνης 
Βουλευτής ΚΙΝΑΛ 

«Σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι το μέτωπο των Ηλείων αιρετών είναι αρραγές απέναντι σε μία πρωτοφανή και άδικη απόφαση που συντελείται εις βάρος της Ηλείας, με τον ακαδημαϊκό ακρωτηριασμό της περιοχής, χωρίς να υπάρχει διαβούλευση και επαρκής επιχειρηματολογία. Πλέον η λύση είναι το κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, θα πρέπει η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, συνολικά η Βουλή να τοποθετηθεί συνολικά επί της απόφασης αυτής. Δεν μπορεί ο νομός Ηλείας να αποτελεί πειραματόζωο στις προθέσεις κάποιων να συγκεντρώσουν τα τμήματα μόνο στην έδρα του Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάει η προσπάθεια και θα πρέπει όλοι, με τη στάση και την ψήφο τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία να τοποθετηθούν ανοιχτά και υπεύθυνα, με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη της περιοχής». 

Τάκης Αντωνακόπουλος
Δήμαρχος Πύργου 

«Ήταν δημιουργική η συνάντηση, στην πρόταση του Σεβασμιότατου για να ενοποιηθούν όλοι και στο αίτημα της συναντήσεως με τον πρωθυπουργό, συμφώνησαν όλοι. Νομίζω ότι με αυτή την κορυφαία συνάντηση μπορεί κάτι να γίνει, ενώ από έχουν δρομολογηθεί και ενημερώσεις των αρχηγών των κομμάτων. 

Υπάρχει και το συμβούλιο αιρετών που εκφράζει σε χαμηλότερο βαθμό και την αυτοδιοίκηση και όλο τον συνδικαλισμό και τις συλλογικότητες του νομού, το οποίο κινείται και έχει ήδη ενημερώσει όλο το πολιτικό σύστημα . 

Έχουμε το στοιχείο της εξαίρεσης εδώ στην Ηλεία και της αδικίας. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ηλεία. Το Αίγιο πήρε παράταση, όλοι κάπως βολεύονται στην περιφέρεια. Κανένα πανεπιστήμιο στην υπόλοιπη χώρα δεν κάνει αυτό που κάνει η Πάτρα, άρα είμαστε μία εξαιρετική περίπτωση αδικίας. Και ως τέτοια, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, στο πολιτικό σύστημα και όπου μπορούμε, ενωμένοι, με τις υπογραφές μας. Νομίζω ότι αυτή την φορά μπορεί και να κερδίσουμε». 

Κώστας Νικολούτσος 
Πρόεδρος ΕΒΕ Ηλείας

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο για την πρωτοβουλία που είχε για την σημερινή συνάντηση γιατί έτσι η Ηλεία έδωσε ένα ενιαίο μέτωπο, για το πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα, μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, και στην οποία καταλήξαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το πως πρέπει να κινηθούμε. Η παρουσία ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στην Ηλεία είναι εκ των ων ουκ άνευ για το μέλλον της οικονομίας τον τόπο. Σήμερα η νέα οικονομία (νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτομία, επιχειρηματικότητα), δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ακαδημαϊκό περιβάλλον. Άρα η αποκοπή της Ηλείας από το ακαδημαϊκό περιβάλλον σφραγίζει κατά κάποιον τρόπο και την οικονομική απαξίωση και αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την πρόοδο από εδώ και πέρα. 

Οι σχολές οι οποίες ήρθαν στην Ηλεία, και η Μουσειολογία και το πανεπιστήμιο το Γεωπονικό, δημιούργησαν μία παράδοση την οποία φαίνεται να χάνουμε. Οτιδήποτε καινούργιο θέλει χρόνο να χτιστεί, γι’ αυτό και νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε αταλάντευτα στο χώρο των υπαρχουσών σχολών στην Ηλεία, να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν. Γιατί δεν έχουν μόνο τον κίνδυνο να εξαιρεθούν από το μηχανικό μηχανογραφικό δελτίο, αλλά και με τη βάση του 10 οι σχολές αυτές πρέπει να είναι αξιολογημένες ψηλά στις επιθυμίες των συμμετεχόντων. 

Πιστεύω ότι η Μουσειολογία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα που υπάρχει και πιστεύω ότι τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία ενιαία αντιμετώπιση από όλους μας στα θέματα της Ηλείας. Ζητάμε και από τον κόσμο να συστρατευτεί μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ενότητα & "μάχη" για την παραμονή των Σχολών στην Ηλεία
Ενότητα & "μάχη" για την παραμονή των Σχολών στην Ηλεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv6dTcL309ez_v4BGOxxdNSf9qw7fAHkzSjyt_e31_wQkV0lwPf70YlFvHWVTP-EoKDB24qjJ9w2Q0t2i5nwL2TiFNgYTb2LnQXi0e28tHiolfkqZByamrvrrchQrPYzqf8uAoJ7D7enQ/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-03-29_150531_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv6dTcL309ez_v4BGOxxdNSf9qw7fAHkzSjyt_e31_wQkV0lwPf70YlFvHWVTP-EoKDB24qjJ9w2Q0t2i5nwL2TiFNgYTb2LnQXi0e28tHiolfkqZByamrvrrchQrPYzqf8uAoJ7D7enQ/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-03-29_150531_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_516.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_516.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy