Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Οι Έλληνες της Διασποράς ιδρύουν κόμμα!

Άρχισε η συλλογή υπογραφών για το «Πρώτα η Ελλάδα» (καμία σχέση με τον Τραμπ που έλεγε «Πρώτα η Αμερική»)   Έντονες διεργασίες που θα κατα...

Άρχισε η συλλογή υπογραφών για το «Πρώτα η Ελλάδα» (καμία σχέση με τον Τραμπ που έλεγε «Πρώτα η Αμερική») 

Έντονες διεργασίες που θα καταλήξουν στην ίδρυση ενός πολιτικού σχηματισμού νέου τύπου, μακριά από τα αρχηγικά κόμματα της μεταπολίτευσης βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Έλληνες της Διασποράς και Έλληνες που ζουν στην πατρίδα βρίσκονται εδώ και καιρό υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας εν είδει νέας Φιλικής Εταιρείας σε ανοικτή γραμμή προκειμένου να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν εκ του μηδενός κάτι νέο που δεν θα έχει καμία σχέση με τους υπάρχοντες σχηματισμούς, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι υποστηρίζουν. 

Στρατιωτικοί, άνθρωποι της αγοράς, δικαστές, δικηγόροι, νομικοί ιατροί και άλλοι συγκροτούν τον ιδρυτικό του πυρήνα, ο οποίος έχει ως έδρα την Νέα Υόρκη. Από εκεί που άρχισαν οι προπαρασκευαστικές κινήσεις για την δημιουργία αυτής της πολιτικής κίνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας» (η οποία από ενδιαφέρον δημοσιογραφικό και μόνον καταγράφει τις εξελίξεις που υπάρχουν στα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ ομογένειας και εντόπιων παραγόντων μετά την έγκριση του νόμου για την παροχή ψήφου στους Αποδήμους), η κίνηση αυτή διαθέτει πυρήνες στην Αμερική, στην Γερμανία, στην Μεγάλη Βρετανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Αίγυπτος) στην Κύπρο καθώς και στην Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά. Ακόμη και στο Άγιο Όρος. 

Τα στελέχη της στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αμαρτωλά πρόσωπα της μεταπολίτευσης και τα περισσότερα θήτευσαν, ή έχουν δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, με την παλαιά Ένωση Κέντρου, με κόμματα όπως η ΔΗΑΝΑ, η ΠΟΛΑΝ και το ΚΕΠ. Η συγκολλητική ουσία που τα ενώνει είναι η αντίθεσή τους στον εθνομηδενισμό, στην παγκοσμιοποίηση με την παρούσα μορφή, στην μείωση των ατομικών ελευθεριών, στην δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού και βεβαίως η ανησυχία τους για τον τουρκικό επεκτατισμό. Στόχος τους είναι να αποταθούν στην μεγάλη δεξαμενή του 46% που απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές καθώς και στους ψηφοφόρους του λεγόμενου πατριωτικού χώρου σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν σήμερα. Αυτό που αποκλείουν ρητά είναι η συνεργασία με τα υπάρχοντα κόμματα. 

Η διακήρυξη του κόμματος των Ελλήνων της διασποράς ίσως δοθεί στην δημοσιότητα αυτές τις ημέρες κατά τον εορτασμό για την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας. Η ιδρυτική διακήρυξη θα τεθεί σε διαβούλευση διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Avaz -φέρει τον τίτλο «ΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ,ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ» και θα εγκριθεί αν το σχήμα στερεωθεί στις 25 Μαρτίου 2022.
Προσωρινό όνομα της κίνησης είναι το «Πρώτα η Ελλάδα» αλλά προκειμένου να μην δημιουργούνται συνειρμοί οι έχοντας την πρωτοβουλία αναφέρουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Πρόεδρο Τραμπ, καμία σχέση με πρώην Έλληνες πρωθυπουργούς ή και γνωστά νέα κόμματα. Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με τον Πρόεδρο Μπάιντεν καθώς με την διακήρυξη τους τάσσονται υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και Ελλάδας-Γαλλίας. Και βεβαίως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τα υπάρχοντα κόμματα. Ο προβληματισμός για την ίδρυση του στην Ομογένεια ειδικά άρχισε κατά την διάρκεια των μνημονίων όταν υποθηκεύτηκε εθνική κυριαρχία, συνεχίστηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών με την παράδοση ιστορικών τίτλων και κορυφώνεται τώρα. Με τα ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας» με τον υπό ίδρυση σχηματισμό είναι σε διαρκή επαφή:

Ναύαρχος εν αποστρατεία, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με το ενιαίο αμυντικό δόγμα 
Διάσημος Έλληνας γεωπολιτικός αναλυτής με ιστορική καταγωγή, ο οποίος υπηρέτησε σε κομβικές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Υιός ανώτατου ιστορικού στελέχους της Ένωσης Κέντρου. 
Εκδότης βιβλίων, ο οποίος κινείται χρόνια στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. 
Γνωστός ιστορικός. 
Κορυφαία στελέχη των Παμμακεδονικών οργανώσεων που αποστασιοποιήθηκαν από τα κόμματα τους λόγω Σκοπιανού. 
Στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Μεμονωμένοι πολιτικοί φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωστή Στεφανόπουλου, οι οποίοι παρά την ηλικία τους θεωρούν απαράδεκτο να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. 

Η «Εστία» έχει πληροφορίες ότι μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα πρόσωπα που στηρίζουν την νέα κίνηση θα αρχίσουν να ανακοινώνουν με δημόσιες δηλώσεις τους την συμμετοχή τους σε αυτήν. Η «Εστία» η οποία παρακολουθεί όλες τις διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ καθώς ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα την επόμενη μέρα στην πατρίδα μας διευκρινίζει το εξής: Δεν υποστηρίζει αυτή την κίνηση ούτε κάποια άλλη. 

Την παρακολουθεί και την προβάλλει όμως γιατί θεωρεί ότι η προσέγγισή μας για τα μελλούμενα δικαιώνεται πλην των δημοσκοπήσεων και στην πράξη. Όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει ο αριθμός των Ελλήνων που κινείται στα δεξιά της ΝΔ, στον πατριωτικό χώρο και θεωρεί ότι δεν βρίσκει εκπροσώπηση στους υπάρχοντες σχηματισμούς. Το γεγονός αυτό είναι εξ ορισμού ανησυχητικό για την πολιτική σταθερότητα. Και καθίσταται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την λαμβάνουν αυτή την φορά οι Έλληνες της Διασποράς που ηγούνται στην απόπειρα ίδρυσης κόμματος. Αυτοί υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι Έλληνες της Διασποράς ιδρύουν κόμμα!
Οι Έλληνες της Διασποράς ιδρύουν κόμμα!
https://1.bp.blogspot.com/-C2S1QXuu33I/YFuVxvzHP9I/AAAAAAAEkfQ/rHOKH9vm4ysGdLmbmE_E5_3bXbyi_1KFACLcBGAsYHQ/s600/nb_greek_flag-1068x601.webp
https://1.bp.blogspot.com/-C2S1QXuu33I/YFuVxvzHP9I/AAAAAAAEkfQ/rHOKH9vm4ysGdLmbmE_E5_3bXbyi_1KFACLcBGAsYHQ/s72-c/nb_greek_flag-1068x601.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_797.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_797.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy