-->

Πύρινος όλεθρος στα Μέγαρα: Αναζωπυρώσεις σε Παπαγιαννέϊκα, Καλκάνι, Πευκανάσι και Ζάχουλι

Η κατάσταση κρίνεται ως πάρα πολύ δύσκολη και μη ελέγξιμη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ευελπιστούν τουλ...

Η κατάσταση κρίνεται ως πάρα πολύ δύσκολη και μη ελέγξιμη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ευελπιστούν τουλάχιστον στην αλλαγή φοράς της πυρκαγιάς προς τις ήδη καμένες εκτάσεις. 

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα με μεγάλη αναζωπύρωση να υπάρχει δυστυχώς αυτή την ώρα σε Παπαγιαννέικα, Καλκάνι, Πευκανάσι και Ζάχουλι. Στο Ζάχουλι, εναέριες και επίγειες δυνάμεις από όλη τη χώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες που κατακαίει το δάσος. Τα καναντέρ θα βρίσκονται στον αέρα μέχρι τις 21:20 πραγματοποιώντας συνεχώς ρίψεις νερού προκειμένου να μην απειληθούν σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πύρινη κόλαση. 

 Η κατάσταση κρίνεται ως πάρα πολύ δύσκολη και μη ελέγξιμη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ευελπιστούν τουλάχιστον στην αλλαγή φοράς της πυρκαγιάς προς τις ήδη καμένες εκτάσεις.

Οι κόποι μια ζωής... στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.  Στη θέση της πετρόκτιστης ωραίας κουζίνας, δυστυχώς δεν έμεινε τίποτα από την πυρκαγιά στο σπίτι του κ. Γιώργου, ένα σπίτι που κατάφερε να το πάρει με δάνειο, 20 χρόνια το αποπλήρωνε και μέσα σε λίγα λεπτά  «Εύχομαι να μην το ζήσει κανείς αυτό το πράγμα, γιατί από την εμπειρία που βλέπαμε από το Μάτι πριν 2 χρόνια ήταν φρικιαστικό, η φλόγα, η ζέστη και να προσπαθείς να σώσεις ότι μπορείς να σώσεις να μην μπορείς να κάνεις τίποτα και να παραιτείσαι» αναφέρει.  

Η φωτιά κατέστρεψε ότι βρήκε στο πέρασμα της.  Δύο αυτοκίνητα με ιστορία. Το ένα ήταν ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο, λάντσια ντεγκράλε, το οποίο είχε πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους, αλλά επί της ουσίας ήταν το μεράκι του ιδιοκτήτη. Καήκανε όπως έχουν καεί και άλλα αυτοκίνητα στη γύρω περιοχή.  Ο Νίκος Υποφάντης και η κάμερα του ΣΚΑΙ συνεχίζουν το οδοιπορικό ανάμεσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.  Από ένα εξαιρετικό με θέα όλη την περιοχή της Κορινθίας, δεν έμεινε τίποτα. Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι το μέγεθος της καταστροφής τόσο σε αυτό το σπίτι, όσο και στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον.  

Πολλά κελιά του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής παραδόθηκαν στις φλόγες.  Είκοσι καλόγεροι αλλά και αξιωματικοί και Πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλο το βράδυ για να μην επεκταθεί στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκεύης η πυρκαγιά. Ωστόσο πολλά κελιά παραδόθηκαν στις φλόγες.  Με κατάνυξη και συγκίνηση οι καλόγεροι της μονής της Αγίας Παρασκευής κάνουν λιτανεία με την εικόνα που κατάφεραν να σώσουν από τις φλόγες.  «Η φωτιά πήγε στην ανατολική πάνω πτέρυγα και έκαψε τη μισή. Δηλαδή μπήκε μέσα και κάηκαν 4 κελιά κάτω και άλλα 4 πάνω. Το ένα ήταν παρεκκλήσιο και εκεί είχαμε το σκευοφυλάκιο της μονής, τα ιερά σκεύη, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς» αναφέρει ο Πατήρ Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ηγούμενος Μονής Αγίας Παρασκευής. 

Στη μόνιμη κατοικία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή Μαυρολίμνη δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.  Όλα, από την στέγη, τα παράθυρα, τις ηλεκτρικές συσκευές έχουν γίνει όλα στάχτη. Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατάφερε να φύγει την τελευταία στιγμή.  Όμως μέχρι αυτή την ώρα δεν γνωρίζει ότι το σπίτι του έχει καταστραφεί ολοσχερώς.  «Ευτυχώς που πρόλαβαν οι άνθρωποι και δεν είδαμε τα χειρότερα, γιατί θα ασχολούμασταν με χειρότερα τώρα και σωθήκαν οι άνθρωποι από αυτό το πράγμα που τους ενημερώσαμε εμείς από την Αθήνα» αναφέρει κάτοικος προσθέτοντας πως οι ιδιοκτήτες δεν είχαν έρθει ακόμη στην περιοχή. 

«Δεν ξέρω αυτά που θα δούνε πώς θα τα δούνε, γιατί είναι κόποι μιας ζωής. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ρούχα να φορέσουν. Φύγανε άρον, άρον από δω» δηλώνει. Στην περιοχή  Χάνι Δερβένι στα Μέγαρα μέσα σε λίγα λεπτά όλη η πλαγιά παραδόθηκε στις φλόγες.  Δεν έχει μείνει κανένα δέντρο ζωντανό ενώ δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου. Όλο το σημείο αυτό έχει γεμίσει στάχτη ενώ ακόμη και οι πέτρες έχουν αλλάξει χρώμα. Παρόλο που έχουν περάσει αρκετές ώρες από εκείνη τη στιγμή κάποιοι κορμοί δέντρων εξακολουθούν να σιγοκαίγονται.  

Παντού στάχτες και αποκαίδια.  Η φωτιά κατάφερε να λυγίσει τις λαμαρίνες ενός λυόμενου σπιτιού , η οροφή έχει κατέβει προς τα κάτω, ενώ στο εσωτερικό δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.  Στο παρεκκλήσι των Ταξιαρχών στο Χάνι Δερβένι Μεγάρων,  η Αγία Τράπεζα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, το χρυσό τέμπλο δεν υπάρχει πια, ούτε καν οι εικόνες. ' Έχουν καεί ιερά σκεύη και κειμήλια και σε αυτό το σημείο βρίσκεται καμένο το ευαγγέλιο. Συγκλονισμένη η τραγουδίστρια Μπέσυ Αργυράκη δεν μπορεί να πιστέψει ότι το σπίτι της έγινε στάχτη.  

«Δεν υπάρχουν συναισθήματα, δεν υπάρχουν λέξεις να σας πω. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Είναι μια κατάσταση που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις πού να τελειώσεις και τι θα μείνει. Τίποτα δεν θα μείνει. Αυτό θέλει τώρα όλο από την αρχή. Εγώ όλο το βράδυ είχα αγωνία, σαν να διαισθανόμουν. Αυτό έγινε ξημερώματα. Λαίλαπα. Κάτω από τις ρεματιές, ανέβηκε πάνω και το έκαψε» αναφέρει Η φωτιά έκαψε δεκάδες σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες, ενώ στάχτη έγινε δάσος σε έκταση που ξεπερνάει τα 40.000 στρέμματα.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύρινος όλεθρος στα Μέγαρα: Αναζωπυρώσεις σε Παπαγιαννέϊκα, Καλκάνι, Πευκανάσι και Ζάχουλι
Πύρινος όλεθρος στα Μέγαρα: Αναζωπυρώσεις σε Παπαγιαννέϊκα, Καλκάνι, Πευκανάσι και Ζάχουλι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHTnst4KfNN-7GX2tOlYMW11BVMHSwwUWi5rPXQJLSyHd3LrB_hnR6KgQO9x8-kjbbNP2wwQAjanHLuof-P95AloSTM_jjIrlTt-M3-jG63NMG2-uBrhYulukC95AS_z7kCA-Gf5E7Mfg/s600/olethr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHTnst4KfNN-7GX2tOlYMW11BVMHSwwUWi5rPXQJLSyHd3LrB_hnR6KgQO9x8-kjbbNP2wwQAjanHLuof-P95AloSTM_jjIrlTt-M3-jG63NMG2-uBrhYulukC95AS_z7kCA-Gf5E7Mfg/s72-c/olethr.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_709.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_709.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy