-->

Δήμος Πηνειού: Στα "χαρακώματα" Μαρίνος-Καστρινός

Του Γιώργου Φάκου Το "θέατρο του παραλόγου" φαίνεται πώς παίζεται στον δήμο Πηνειού, που πλέον έχει συγκεντρώσει πάνω του τα [α...




Του Γιώργου Φάκου


Το "θέατρο του παραλόγου" φαίνεται πώς παίζεται στον δήμο Πηνειού, που πλέον έχει συγκεντρώσει πάνω του τα [αρνητικά] βλέματα αιρετών και πολιτών της Ηλείας, αφού ως αδιανόητα φαντάζουν τα όσα συμβαίνουν με την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο.
Γιατί, ως "θέατρο του παραλόγου" μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τότε που εκλέχθηκαν μέχρι σήμερα. 

Ας μην αναφερθώ ούτε στη συμπεριφορά τους απέναντι στον άνθρωπο που τους έδωσε τη νίκη στις δημοτικές εκλογές, τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο ή στα όσα έγιναν εις βάρος του Γιάννη Λέντζα. Τα έχω γράψει και είναι γνωστά σε όλους και προφανώς είναι και αλήθεια, αφού ο κ. Μαρίνος, παρά τις υποσχέσεις του στη συνέντευξη Τύπου περί δημιουργίας Ογκολογικού Ιατρείου [λειτουργεί αυτό;;;], μου υποσχέθηκε, παρουσία συναδέλφων, ότι θα μας καλέσει για να δώσει απαντήσεις. Και η δέσμευσή του αυτή, την οποία ποτέ δεν τήρησε, είχε να κάνει [γι' αυτό και την ζητούσα] με την δημοσιοποίηση όλων των απόψεων. 

Αλλά ο κ. Μαρίνος προτίμησε την... αφωνία, όπως άλλωστε κάνει και απέναντι στον π. δήμαρχο Αλέξη Καστρινό στον οποίο, παρά τις απανωτές προσκλήσεις να του απαντήσει αν υπάρχει αντίρρηση στα δημοσιεύματά του, κωφεύει.

Δεν θα αναφερθώ ούτε στα όσα τραγελαφικά έκαναν με το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, ούτε σε άλλα που έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Γνωστά, επίσης, που όμως φοβάμαι ότι οδήγησαν στην "απομόνωση" τον δήμο.

Προφανώς το... "φάντασμα" του κ. Καστρινού πρέπει να πλανάται από πάνω τους, στη δημοτική αρχή, ως "εφιάλτης". Αλλωστε, εάν ο κ. Καστρινός κατέβαινε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, προφανώς όσοι είναι στη σημερινή δημοτική αρχή το δημαρχείο θα το έβλέπαν από επισκέψεις τους ενώ κάποιοι θα παρέμεναν στην αντιπολίτευση και ποτέ δεν θα κάθονταν στην καρέκλα της εξουσίας, ίσως για να νιώσουν λίγη από... την αίγλη που νομίζουν ότι αυτή προσδίδει. 

Θα σταθώ, όμως, στη σημερινή ανακοίνωση του κ. Καστρινού και ιδιαίτερα στη πρώτη παράγραφο, η οποία είναι πολύ σοβαρή για να περάσει αδιάφορα: "Το τελευταίο καιρό ο κ. Μαρίνος έχει επιδοθεί σε απειλές, εκφοβισμούς, καταγγελίες, εξώδικα, μηνύσεις μέσω τρίτων κλπ, στοχεύοντας στον εκφοβισμό και στην φίμωση πολιτών και αιρετών επικαλούμενος την σχέση του με υπηρεσίες…, άλλες ψευδόμενος και άλλες έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μόνο αυτός ασκεί τα καθήκοντά του καλώς..." [διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση]

Εάν αυτό που αναφέρει ο π. δήμαρχος συμβαίνει, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άμεση απάντηση του νυν δημάρχου, ώστε να μην διαφαίνεται πως αυτός προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη πολιτική ζωή του δήμου. Αν δεν υπάρξει άμεση απάντηση -όπως ο κ. Μαρίνος συνηθίζει να κάνει- τότε τα όσα αναφέρει ο κ. Καστρινός είναι πέρα για πέρα αληθινά. 

Κάθε δήμος έχει μια συνέχεια. Και κάθε νέος δήμαρχος έχει την ηθική, τουλάχιστον, υποχρέωση να συνεχίζει ένα έργο που αφήνει ο προκάτοχός του, είτε όπως ακριβώς το βρήκε είτε κάνοντας κάποιες αναγκαίες, κατά την εκτίμησή του, προσθήκες ή διαφοροποιήσεις. Αλλά το έργο πρέπει να συνεχίζεται. Εάν παράλληλα αναγνωρίζει και την προσπάθεια του προκατόχου του τότε μιλάμε για δήμαρχο που δεν τον διακατέχουν ανασφάλειες. 
Αλλά τι να περιμένεις, όταν ο κ. Μαρίνος συγκάλεσε πριν μερικούς μήνες σύσκεψη με πρώην δημάρχους του δήμου και απέκλεισε τον Αλέξη Καστρινό; Τι δείχνει αυτό; Νομίζω ότι το καταλαβαίνει ο καθένας! 

Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά και να μη λειτουργούμε με εκτίμηση και κατανόηση για το καλό του νομού που όλοι μας ζούμε; 

Πάμε παρακάτω:

Χθες τόσο από την εφημερίδα "Πρώτη" όσο και από τον ίδιο τον κ. Καστρινό [και με αναδημοσίευση από εμάς] ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα του όρχου σε αθλητικό χώρο της Γαστούνης. 
Διαβάστε εδώ... και εδώ... και εδώ...

Κι ενώ το γραφείο Τύπου του δημάρχου Πηνειού στέλνει πάντα δελτία Τύπου για οτιδήποτε, καμία απάντηση δεν στάλθηκε στις παραπάνω σοβαρές αναφορές. Αυτό που έκαναν ήταν να... δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση στην δικτυακή ομάδα της παράταξής τους...

Δείτε την ανακοίνωση:
Οπως θα καταλάβατε, ο κ. Μαρίνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι ο όρχος είναι παράνομος. Ισως γι' αυτό και απέσυρε το όνομά του από την πινακίδα και προς το παρόν χάθηκε η ευκαιρία οι πολίτες να μάθουν για το μεγαλειώδες έργο του. Προφανώς φοβήθηκε τυχόν προβλήματα νομικής φύσεως;; 

Δείτε τις φωτογραφίες:


Το θέμα έχει και συνέχεια...

Σήμερα το πρωί η εφημερίδα "Πατρίς" δημοσίευσε τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού στην διαδικτυακή ομάδα του, ως... απάντηση που ο ίδιος έδωσε στην εφημερίδα. 
Δείτε για να καταλάβετε και συνεχίζουμε...


Η απάντηση του κ. Μαρίνου δημοσιεύεται στη σελίδα 6, ενώ η σοβαρή καταγγελία του κ. Καστρινού δημοσιεύεται στη σελίδα 24, δηλαδή σχεδόν στο τέλος, εκεί όπου κοντά δημοσιεύονται οι κηδείες και τα μνημόσυνα. Δεν είναι μόνο ότι δεν δημοσιοποίησε η εφημερίδα και τις φωτογραφίες που στάλθηκαν με την δήλωση Καστρινού ώστε ο αναγνώστης να καταλάβει, αλλά υπήρξε και σούπερ προνομιακή μεταχείριση στον δήμαρχο Πηνειού. 

Η δημοσιογραφική δεοντολογία που προβλέπει ίση μεταχείριση, δηλαδή να δίνεται ίδιος χώρος για την ανάπτυξη των απόψεων, πήγε περίπατο!!!!


Εν κατακλείδι...

Κάποιοι πρέπει να σοβαρευτείτε. Εχω πει κι έχω γράψει πολλές φορές ότι η Ηλεία είναι μια αλυσίδα και ο κάθε δήμος είναι ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας. Δυστυχώς, ο δήμος Πηνειού έχει σπάσει τον δικό του κρίκο και το δυσάρεστο αποτέλεσμα θα φανεί στο νομό είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. 
Εκτός κι αν θεωρείτε, ότι δεν πρέπει να ανήκετε στην Ηλεία, οπότε μήπως να κάνετε ένα δημοψήφισμα για την αποχώρησή σας, όπως προσφάτως διαβάζουμε να προτείνετε να γίνει για την απόσχιση της Ηλείας από την Δυτική Ελλάδα;

Σας έχω ικανούς να έχετε σκεφτεί και κάτι τέτοιο...

ΥΓ.: Εχω αναφέρει στο παρελθόν ότι μόνο την "Πατρίς" διαβάζω και ιδιαίτερα το site, patrisnews.com, από το οποίο αντλούμε θέματα. Φυσικά, πάντα δημοσιεύουμε την πηγή [σ.σ. το όνομα της εφημερίδας] σεβόμενοι ότι κάποιοι συνάδελφοι κάνουν μια δουλειά και είναι αδιανόητο να παίρνεις το θέμα τους, να το αλλάζεις λίγο και να το παρουσιάζεις ως δικό σου [ακούει κανείς;;;;].

Κι επειδή εργάστηκα στον Ομιλο για χρόνια, είναι κρίμα κάποιοι να μη σέβονται τον Ομιλο, να μη τηρούν την δημοσιογραφική δεοντολογία. Ελπίζω κι εύχομαι να μη ξανασυμβεί αυτό, ώστε να μην προκαλείται η δυσαρέσκεια των πολιτών. Οι εργαζόμενοι, ας συνειδητοποιήσουν που εργάζονται και την ιστορία που έχει το Μέσο που εργάζονται. 

Αυτά και όπως γράφει ο κ. Καστρινός σε κάθε δήλωσή του: "Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Στα "χαρακώματα" Μαρίνος-Καστρινός
Δήμος Πηνειού: Στα "χαρακώματα" Μαρίνος-Καστρινός
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd5FxTvI_el6K3kZkJrneirg8mvrzqeLEjK5y-J6PHymvPrB5Fsq_mQsy8CCVoj7VIGeRT-uGyFLOds93zJ88gVkgdAggGjvNcAhVsJmHz-4zOYgE_OrFNe5KmxvB1sLRMyWUc3P-MS6U/s600/%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A31.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd5FxTvI_el6K3kZkJrneirg8mvrzqeLEjK5y-J6PHymvPrB5Fsq_mQsy8CCVoj7VIGeRT-uGyFLOds93zJ88gVkgdAggGjvNcAhVsJmHz-4zOYgE_OrFNe5KmxvB1sLRMyWUc3P-MS6U/s72-c/%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A31.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_79.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_79.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy