-->

ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Κύριοι, αποτύχατε οικτρά και στον τομέα της καθαριότητας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ  ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ   Μια εικόνα χίλιες λέξεις και επει...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις και επειδή ως γνωστόν η εικόνα που παρουσιάζει μία πόλη, ένας δήμος, αντικατοπτρίζει την εικόνα αυτών που τον διοικούν, την αισθητική και την αποτελεσματικότητά τους, με λύπη διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η εικόνα του δήμου Ήλιδας είναι κάτι παραπάνω από… θλιβερή… 

Πολύς λόγος, πολλή διαφήμιση, από την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη για την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην καθαριότητα, στην ανάδειξη του πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό και πολλά ακόμη, αλλά στην πράξη βαθμολογείστε κύριοι της Δημοτικής Αρχής και πάλι με ΜΗΔΕΝ! 

Ο Πράσινος Δήμος που ονειρευόσασταν όχι μόνο έμεινε στα χαρτιά αλλά κατορθώσατε κατά την διάρκεια της θητείας σας να μετατρέψετε τον δήμο μας σε χαβούζα.
Τα ‘πασαλείμματα’ τα παρουσιάζετε ως έργο 

Ο…. πολύς αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος πολυδιαφημίζει το «έργο» του και δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφίζεται με τα συνεργεία του δήμου, το μόνο που έχει καταφέρει τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι να γυρίζει γύρω- γύρω από τον εαυτό του και με τα πασαλείμματα να υποστηρίζει ότι παράγει έργο. 

Τη μία φταίει ο καιρός, την άλλη φταίνε οι δημότες που δεν σέβονται τον κανονισμό καθαριότητας και τους απειλεί με πρόστιμα, την άλλη έχει έλλειψη προσωπικού- σημειωτόν τον Νοέμβριο του 2019 ο τομέας καθαριότητας ενισχύθηκε με έντεκα (11) νέους μονίμους υπαλλήλους συν τους συμβασιούχους- την άλλη χαλάνε τα απορριμματοφόρα, και οι δικαιολογίες δίνουν και παίρνουν, θεωρώντας ότι οι πολίτες είναι αδαείς και μπορούν να τους δουλεύουν ασύστολα. 

Να σας πληροφορήσουμε ότι οι πολίτες ούτε αδαείς είναι, ούτε κουτόχορτο τρώνε, αντιθέτως ζουν στον δήμο και είναι αυτοί που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την ανικανότητα της δημοτικής αρχής.
‘Μετρ’ στις ‘απευθείας αναθέσεις’ 

Σας αναγνωρίζουμε όμως κ. Χριστοφόρου ότι είστε μετρ των ‘απευθείας αναθέσεων’. Από αναθέσεις πάτε καλά, από έργο πάσχετε! 

Απευθείας αναθέσεις για ‘μικρά’ και ‘μεγάλα’, που έχουν ξεπεράσει κατά την διάρκεια της θητείας σας τις 450.000,00 ευρώ. 

Πρέπει να γνωρίζετε όμως, ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό! Άλλο οι φίλοι και οι συνεργάτες και άλλο η διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, που θα ‘ματώσουν’ ακόμη περισσότερο με την ‘γενναία’ αύξηση των δημοτικών τελών, που και εσείς ψηφίσατε ελαφρά τη καρδία. 

Η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού για δύο χρόνια έχει αγγίξει τις 48.000 ευρώ -και ο δημοτικός φωτισμός είναι για κλάματα- η κοπή χόρτων και τα κλαδέματα έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ευρώ, ο εορταστικός διάκοσμος ξεπέρασε τις 36.000 ευρώ- η προμήθεια του οποίου δύο φορές έγινε από εταιρεία στην Χαλκίδα- και το μόνο που καταφέρατε να στολίσετε ήταν τα κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας, για την επισκευή οχημάτων το ποσό ξεπερνά τις 26.000 ευρώ- ΑΛΗΘΕΙΑ, επισκευή ενός μόνο απορριμματοφόρου το 2020 κόστισε 14.656 ευρώ;;;- για ατομικά είδη ένδυσης για τους υπαλλήλους του τομέα καθαριότητας έχουν δαπανηθεί 66.000 ευρώ, ωστόσο οι υπάλληλοι έχουν διαμαρτυρηθεί με στάσεις εργασίας για ελλείψεις. 

Μήπως δεν κάνετε κάτι καλά; Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διατεθεί από τον δήμο 60.000 ευρώ για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων, αλλά τους ψάχνουμε και δεν τους βρίσκουμε. Εκτός και εάν είναι κρυμμένοι πίσω από τα σκουπίδια που κατακλύζουν συχνά- πυκνά τα σημεία εναπόθεσης. Αλλά ξέρουμε, οι δημότες φταίνε και για αυτό. 


Δώστε απαντήσεις στους δημότες 

Το πρόγραμμα προμήθειας ‘καφέ’ κάδων και απορριμματοφόρου για την διαχείριση βιοαποβλήτων πήγε περίπατο κύριε Χριστοφόρου;
Οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων ( 8 στον αριθμό), που κόστισαν 145.000 ευρώ, θα λειτουργήσουν ή πήγαν και αυτοί στα αζήτητα; Ο καθαρισμός των παραλιών τα έτη 2020 και 2021 πόσο κόστισε και τι προέβλεπε; Γιατί μόνο καθαρές δεν ήταν και σημειωτέον, εσείς που κόπτεστε τόσο για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεχάσατε να τοποθετήσετε καλαθάκια απορριμμάτων στις παραλίες για τους λουόμενους οι οποίοι έψαχναν μάταια να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Αλλά γνωστή η θέση σας, για όλα φταίνε οι πολίτες. 

Το περιβόητο σάρωθρο που προμηθευτήκατε και φωτογραφιζόσασταν με καμάρι, ποιους δρόμους καθαρίζει; Των ημετέρων μόνο; Και τα μηχανήματα του δήμου και αυτά που μισθώνετε επιτελούν έργο μόνο σε συγκεκριμένες κοινότητες του δήμου; Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένης της Πηνείας, είναι στην ατζέντα σας μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους; Πολλές οι φωτογραφίες σας και με τους φοίνικες που τοποθετήσατε στον κόμβο Παπακασελά. Τους έχετε δει τελευταία τους φοίνικες αντιδήμαρχε; Και με τα δένδρα που περιλαμβάνονταν στο έργο της αστικής ανάπλασης και διαμαρτυρόσασταν ότι δεν ήταν αυτά που προέβλεπε η μελέτη τι έγινε; 

Τελικά, τι δένδρα προέβλεπε αυτή η περιβόητη μελέτη; Πληροφορούμαστε ότι έχετε πλέον τακτική παρουσία και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου κύριε Χριστοφόρου, τα έχετε κάνει όλα καλά στην καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό και είπατε να ασχοληθείτε και με τα έργα του δήμου ή σχεδιάζετε το πρόγραμμα για το που θα πέσουν χαλίκια; 


Η ανακύκλωση πήγε ‘περίπατο΄’ και εσείς πανηγυρίζετε… 

Έχετε την δική σας οπτική και τα βλέπετε όλα καλά. Όπως και με την ανακύκλωση, που έχει πάει περίπατο τα τελευταία χρόνια, αλλά γιατί να ασχοληθείτε, ας είναι καλά το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων και οι δημότες που πληρώνουν αδρά. Εσείς δεν δηλώνατε άλλωστε τον Δεκέμβριο του 2021 σε Μέσο του νομού ότι ο δήμος Ήλιδας δίνει μεγάλη βάση στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης και μάλιστα είπατε επί λέξη:

«Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πούμε πως η ανακύκλωση είναι σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα». Ποια είναι τα απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα κύριε Χριστοφόρου; Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, το έτος 2021 συγκεντρώθηκαν περίπου 60 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης το έτος 2016 συγκεντρώθηκαν 205 τόνοι και το έτος 2017 συγκεντρώθηκαν 97 τόνοι. 

Η πορεία είναι φθίνουσα, αλλά εσείς τα βλέπετε όλα καλά. Βγείτε κύριε Χριστοφόρου και δώστε επίσημα στοιχεία για την ανακύκλωση στον δήμο Ήλιδας, τι ανακυκλώσιμα υλικά συγκεντρώνονται και που μεταφέρονται, για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Γιατί και εκεί έχετε αποτύχει οικτρά. 

Σκουπίδια από παντού… 

Το μόνο που κάνετε, και ως μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, είναι να συμφωνείτε και να ψηφίζετε ότι προστάζει ο επικεφαλής σας. Πείτε στους δημότες ότι μετά τους 2.400 τόνους απορριμμάτων που μεταφέρθηκαν από τον δήμο Σπάρτης στην Τριανταφυλλιά τον Φεβρουάριο, έρχονται άλλοι 1.000 τόνοι μέχρι τις 20 Μαρτίου και πείτε στους δημότες ότι έχετε ψηφίσει και εσείς για την μεταφορά άλλων 17.000 τόνων αστικών αποβλήτων από τον δήμο Αιγιαλείας στην Τριανταφυλλιά για το έτος 2022.

Μία φιλική συμβουλή κ. Χριστοφόρου, αφήστε λίγο στην άκρη τα υπηρεσιακά οχήματα του δήμου και περπατήστε στους δρόμους της Αμαλιάδας και τον τοπικών κοινοτήτων Αμαλιάδας και Πηνείας και δείτε την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος. Ίσως κάτι να αποκομίσετε. Πάντως, επειδή δεν έχουμε την ίδια αισθητική, ούτε την ίδια οπτική, να είστε σίγουρος ότι η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου- ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, έχει και όραμα και θέληση να αλλάξει την εικόνα του δήμου. 

Αναγνωρίζουμε ότι κουραστήκατε, καιρός να καθίσετε στον πάγκο…

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Κύριοι, αποτύχατε οικτρά και στον τομέα της καθαριότητας
ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Κύριοι, αποτύχατε οικτρά και στον τομέα της καθαριότητας
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqNWnfoEFlsPZf2n4Cw6mInqXxYt91bQmVxTEKehf5atKhNW6wD1dddkorJa-0Q4R1ERGsyYuidhabjoKuzseyl_91siPXGvFzD4wFFJDGBgO_vzk-ODquxoMsGxozJ-CyYgSOxUvQrsDCl_4z6WUNFkrhtbfcFV9iYLLZzrQpntF0-GakPGIq1D61=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqNWnfoEFlsPZf2n4Cw6mInqXxYt91bQmVxTEKehf5atKhNW6wD1dddkorJa-0Q4R1ERGsyYuidhabjoKuzseyl_91siPXGvFzD4wFFJDGBgO_vzk-ODquxoMsGxozJ-CyYgSOxUvQrsDCl_4z6WUNFkrhtbfcFV9iYLLZzrQpntF0-GakPGIq1D61=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_688.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_688.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy