-->

Με Εθνική Περηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με το Tarpon Springs

Η 18 η Μαρτίου ανακηρύχθηκε ως μέρα της Ήλιδας στο Tarpon Springs Με συγκίνηση, υπερηφάνεια, αλλά και έντονο το συναίσθημα διαφύλαξης τη...

Η 18 η Μαρτίου ανακηρύχθηκε ως μέρα της Ήλιδας στο Tarpon Springs Με συγκίνηση, υπερηφάνεια, αλλά και έντονο το συναίσθημα διαφύλαξης της ιστορίας και των δεσμών της ελληνικής ομογένειας με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με το Tarpon Springs. Με έντονη την παρουσία Ελλήνων ομογενών από την πόλη του Tarpon Springs και από τις γύρω περιοχές, ξεκίνησε η τελετή με παρουσίαση Δημοτικών Παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Τάπρον Σπρινγκς «Η Λεβεντιά».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. John Lulius, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης, και καλωσόρισε την ελληνική αντιπροσωπεία από το Δήμο Ήλιδας. Την τελετή ευλόγησε ο Πατήρ Ρουσάκης, ο οποίος επίσης συγκινημένος δήλωσε πως είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς η αδελφοποίηση με το Δήμο Ήλιδας, μια ελληνική περιοχή με μεγάλη ιστορία. Στη συνέχεια το λόγο πήραν θεσμικοί φορείς του Δήμου του Tarpon Springs και ο Γενικός Πρόξενος στην Τάμπα της Φλόριντα κ. Λουκάς Τσώκος. 

Ο κ. Τσώκος στην ομιλία του επισήμανε το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι συνεργασίες της ομογένειας με τη μητέρα Ελλάδα, αφού κρατούν ζωντανό και ενεργό το ελληνικό στοιχείο σε όλη την υφήλιο. Μάλιστα αποκάλυψε πως έχει τη χαρά και τη τιμή να είναι παρών και στις δύο αδελφοποιήσεις του Δήμου Ήλιδας, αφού ήταν παρών και στην αδελφοποίηση με το χωριό Μπελογιάννη ως Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
Ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδάκος, εμφανώς συγκινημένος, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως και ο ίδιος ως άνθρωπος της ελληνικής διασποράς νιώθει ιδιαίτερη τιμή για αυτήν την αδελφοποίηση, υπενθυμίζοντας πως αυτό που ενώνει όλους τους Έλληνες είναι η αγωνία της διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας στους δύσκολους καιρούς που βιώνει όλη η ανθρωπότητα. Ήταν ένας στόχος ζωής αυτή η αδελφοποίηση με τη πόλη του Tarpon Springs, σε μια περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο, που καθημερινά η όλη δραστηριότητα του αναδεικνύει την μεγάλη αγάπη για την πατρίδα μας και όλα τα ιδανικά περιλαμβάνονται σε αυτή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα όμορφο συμβάν που βίωσε το πρωί της ίδιας μέρας. Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Καθώς περπατούσα στο δρόμο της όμορφης πόλης του Tarpon Springs, σε κάποιο σημείο υπήρχε μια ομάδα εθελοντών που συγκέντρωνε χρήματα για την ενίσχυση της Παραολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ. Αυτό ήταν ένα δυνατό στοιχείο που αναδεικνύει και τη σημαντικότητα της περιοχής μας, αλλά και των αξιών που γεννήθηκαν στο τόπο μας, ο Ολυμπισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Αρχαία Ήλιδα και η Αρχαία Ολυμπία παρέδωσαν σε όλη την ανθρωπότητα σημαντικούς θεσμούς συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και κυρίως της Ειρήνης.
Εδώ γεννήθηκε ο θεσμός της Εκεχειρίας από τον Βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο, δηλαδή της διακοπής των πολεμικών συρράξεων κατά τη τέλεση των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων, κάτι που όλοι μας σήμερα καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Ρωσία και την Ουκρανία. 

Από τον Βασιλιά, επίσης της Ήλιδας Αέθλιο, προστάτη των Ολυμπιακών αγώνων προέρχονται οι λέξεις αθλητισμός, άθλημα, άθλος. Άρα είναι μεγάλη η συγκίνηση να βλέπεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα σου πως όλοι αυτοί οι θεσμοί αγγίζουν τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε και όλα τα ιδανικά και οι θεσμοί της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν στη χώρα μας, αποτελούν επίσης τα συστατικά στοιχεία δόμησης των σημερινών κοινωνιών σε όλο κόσμο.
Αυτή η αδελφοποίηση, η οποία ήταν και το όνειρο του συνεργάτη μου και καλού μου φίλου Ανδρέα Παπαδάκου, είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς αφού το Tarpon Springs έχει τον πρώτο Δήμαρχο που γεννήθηκε στην Ελλάδα, τον κ. Κρις Αλαχούζο και του μεγαλύτερου, κατά αναλογία πληθυσμού, ελληνικού στοιχείου σε όλη την Αμερική. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί η πόλη της Αμαλιάδας αποτελεί τη γενέτειρα πόλη του Πέτρου Τατάνη, του ιδρυτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΉΡΥΚΑΣ που μέχρι και σήμερα αποτελεί τη φωνή των Ελλήνων της διασποράς στην Αμερική και σε όλο το κόσμο. 

Αυτή η αδελφοποίηση πέρα από την διασύνδεση της ελληνικής ομογένειας με την Ελλάδα, αποτελεί και την επισφράγιση της βούλησης και των δύο πόλεων μας για ανάπτυξη όχι μόνο σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών, αλλά και των συνεργασιών στους τομείς της Οικονομίας και του Τουρισμού, αφού και οι δύο περιοχές αποτελούν τουριστικούς προορισμούς».
Ο Δήμαρχος του Tarpon Springs κ. Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους δεσμούς που η κοινωνία του Δήμου του κρατά με την Πατρίδα λέγοντας πως «το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην καθημερινότητα όλων μας. «Να αναφέρω πως τα Θεοφάνια πραγματοποιείται η μεγαλύτερη γιορτή για όλο το Δυτικό ημισφαίριο και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25 ης Μαρτίου αποτελούν σημεία αναφοράς για όλη την ελληνική ομογένεια της Αμερικής». 

Κλείνοντας ο κ. Αλαχούζος επεσήμανε πως είναι τιμή για το Τάρπον Σπρινγκς να αδελφοποιείται με την πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πολύ σημαντικό να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξε την ημέρα της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης την 18 η Μαρτίου, ως ημέρα αφιερωμένη στην Αμαλιάδα και το Δήμο Ήλιδας.  

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο νέος δήμαρχος, επίσης Ελληνικής καταγωγής, του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κώστας Βατικιώτης που από τις 12 Απριλίου 2022 θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσόστομο (Κρις) Αλαχούζο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά αλλά και την ικανοποίηση του για αυτή την αδελφοποίηση, την οποία και ο ίδιος στη θητεία του που ξενικά σε λίγες μέρες θα συνεχίσει στο επίπεδο των συνεργασιών που συμφωνήθηκαν ήδη από τους δύο Δημάρχους. 

Μετά την υπογραφή των πρωτοκόλλων αδελφοποίησης και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών από τους Δημάρχους Κρις Αλαχούζο, Γιάννη Λυμπάρη και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Ανδρέας Παπαδάκο, κ. Αλαχούζος παρέδωσε στον κ. Λυμπέρη το κλειδί της πόλης, ως επίτιμο δημότη, ένδειξη πως η πόλη είναι ανοικτή για τον ίδιο και για όλους τους δημότες της Ήλιδας για πάντα. Με τη σειρά ο Δήμαρχος Ήλιδας πρόσφερε μια εικαστική δημιουργία με ανάγλυφο από μαγνήσιο το αρχαίο νόμισμα της Ήλιδας από το οποίο προέρχεται το έμβλημα του Δήμου Ήλιδας και ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος σε ειδική κατασκευή τα δυο ψηφιδωτά δάπεδα με τους 12 άθλους του Ηρακλή και τις εννέα Μούσες που κοσμούν το Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας. 

Στην αποστολή του Δήμου εκτός από το Δήμαρχο κ. Λυμπέρη και τον αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπαδάκο συμμετέχουν ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Ντάνασης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη, ο άμισθος σύμβουλος κ. Γιάννης Χουζούρης και ο επιστημονικός συνεργάτης Βασίλης Καψής.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με Εθνική Περηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με το Tarpon Springs
Με Εθνική Περηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με το Tarpon Springs
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhLErRwJqC8gGS_YJ3gpBZND6uVg4zP4JFtLNJuMfuvE3Zff3F_gvdM2f-iqIbwYq0qoYESbAyZIvANCwxwhQwraHPdgggjG6e0WMYr-2j-GochxJDuGdfYSoZ2YCV5eI85FCkksernxSK-N4-c2n1KILtc-HmghgE8u3IfFYU1nTopeAGLVaEeAl5T=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhLErRwJqC8gGS_YJ3gpBZND6uVg4zP4JFtLNJuMfuvE3Zff3F_gvdM2f-iqIbwYq0qoYESbAyZIvANCwxwhQwraHPdgggjG6e0WMYr-2j-GochxJDuGdfYSoZ2YCV5eI85FCkksernxSK-N4-c2n1KILtc-HmghgE8u3IfFYU1nTopeAGLVaEeAl5T=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/tarpon-springs.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/tarpon-springs.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy