-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Μικροεντάσεις με φόντο τα οικονομικά

Με αρκετές εντάσεις και με εκατέρωθεν κατηγορίες από τις δύο μεγάλες παρατάξεις του δήμου για κακή οικονομική διαχείριση, τόσο σήμερα όσο...


Με αρκετές εντάσεις και με εκατέρωθεν κατηγορίες από τις δύο μεγάλες παρατάξεις του δήμου για κακή οικονομική διαχείριση, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στο συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε για όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις προηγούμενες μέρες και για το γεγονός πως δεν υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα από τις παρατάξεις μετά από χρόνια, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως δεν έγινε τίποτα από αυτά που είχαν ειπωθεί στο περσινό συνέδριο της ΚΕΔΕ με αποτέλεσμα την καταψήφιση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αδυναμία της κυβέρνησης να βοηθήσει τους δήμους επισημαίνοντας πως τα όλα τα παραπάνω προβλήματα πρέπει να επιλυθούν. Μεταξύ άλλων μίλησε και για το διυλιστήριο, υπογραμμίζοντας πως οι βλάβες στον αγωγό δεν σημαίνουν κακή λειτουργία ή μη του διυλιστηρίου. 

Πρόσθεσε δε πως η προγραμματική συμφωνία με τους δήμους του Κάμπου για να λαμβάνουν νερό δεν έχει ολοκληρωθεί με υπαιτιότητά τους, συμπλήρωσε πως με την ολοκλήρωση του δικτύου από τη Χαβαρόβρυση μέχρι τη δεξαμενή του Γερακίου που δημοπρατείται άμεσα θα σταματήσουν οι βλάβες και τόνισε πως ανάλογο έργο τέτοιου μεγέθους δεν θα συναντήσει εύκολα σε άλλους δήμους κανείς.

Ερωτήσεις των επικεφαλής και απαντήσεις δημάρχου 

Τα δικά τους θέματα προς απάντηση από το δήμαρχο έθεσαν μονάχα ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα – Νέα Μέρα» Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Χριστόπουλος, ενώ σύντομη τοποθέτηση για την απομάκρυνση τον σχολών έκανε ο Γιώργος Κράλλης εστιάζοντας στις δεσμεύσεις που κατά καιρούς είχε κάνει η τωρινή υπουργός Νίκη Κεραμέως αλλά και την αδράνεια των τοπικών αρχών στο θέμα της απομάκρυνσης. 

Ο κ. Λυμπέρης ξεκίνησε με το θέμα των βλαβών, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται να αποκατασταθούν τα αντλιοστάσια που έχουν προβλήματα και το παλαιό δίκτυο, ενώ όσον αφορά τους δήμους του Κάμπου σημείωσε πως το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αν δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης, ανάλογο γεγονός με αυτό των απορριμμάτων δηλαδή που σε παλαιότερα ρεπορτάζ της «Π» έχει γίνει λόγω για τα χρωστούμενα.

Όσον αφορά το θέμα του νοσοκομείου, μεταξύ άλλων ανέφερε πως όλα τα νοσοκομεία έχουν προβλήματα, πως οι ευθύνες για την κατάσταση αυτών της Ηλείας είναι διαχρονικές και πως κυβερνητικά δεν «βγαίνουν τα κουκιά» για αυτό και γίνεται η μίξη Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα, ενώ συμπλήρωσε για την τετραπλή προγραμματική σύμβαση που οδήγησε στην δημιουργία της νέας πτέρυγας και τις υποδομές της μονάδας πως αποτελούν τους λόγους που δεν κλείνει, καθώς και κινήσεις που δείχνουν ότι η δημοτική αρχή δεν παραδίδει τα όπλα. 

Οι στιγμές των εντάσεων

Δεν θα μπορούσαν και από αυτό το δημοτικό συμβούλιο να λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των παρατάξεων, με βασικότερες αυτές ανάμεσα στο δήμαρχο και τον κ. Χριστοδουλόπουλο, με εκατέρωθεν κατηγορίες για κακή οικονομική διαχείριση που έχει οδηγήσει στο δήμο σε αυτή του την κατάσταση. 

Δύο έκτακτα θέματα 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρόπουλος, πριν την έναρξη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έθεσε δύο έκτακτα θέματα προς ψήφιση. Το πρώτο αφορούσε κοπή δέντρων σε κοινότητες και το οποίο τέθηκε από την Ποιότητα Ζωής, με τις παρατάξεις να ψηφίζουν ομόφωνα για τις περιοχές Αμαλιάδα και Σαβάλια και να αποσύρουν αυτή του Καρδαμά. Το δεύτερο θέμα αφορούσε το σχέδιο «Ξενοκράτης» που απέστειλε το υπουργείο για την περίπτωση σεισμών, το οποίο αποτελεί επικαιροποίηση του προηγούμενου και το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία. 

Η ψηφοφορία των θεμάτων ημερήσιας διάταξης 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν το 1ο, το 2ο, το 4ο, το 5ο, το 6ο και το 10ο, ενώ ομόφωνα ψηφίστηκαν το 3ο, το 7ο, το 8ο, το 9ο και το 11ο. Ωστόσο, από τα εν λόγω θέματα μεγαλύτερη ένταση επέφερε το πρώτο που αφορούσε την έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ Δήμου Ήλιδας «Ο Ηλείος», όπου έγινε ανάλυση των χρωστούμενων του νομικού προσώπου και των οικονομικών υποχρεώσεων που τον βαραίνουν κάθε μήνα μέσα στο έτος. 

«Να συνεχίσουμε να ζητάμε το δίκιο μας» 

Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Λυμπέρης δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει και το ζήτημα της διεκδίκησης Κτηνιατρικής Σχολής από το Αγρίνιο. Χαρακτήρισε ως υπαίτιο το νόμο Γαβρόγλου που προέβλεπε την τύχη των σχολών μας και οδήγησε στο κλείσιμό τους, έκανε σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για τα «ψεύτικα» λόγια περί κατάργησής του και για τη χρησιμοποίησή του όπως αυτοί επιθυμούν και τέλος επεσήμανε πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να ζητούν το δίκιο τους και το καλύτερο δυνατό για τον τόπο, ελπίζοντας να βρουν τις κατάλληλες συγκυρίες και τους κατάλληλους «Μπαρμπάδες της Κορώνης». 

Παράλληλα, απαντώντας λίγο αργότερα σε τοποθέτηση του κ. Κράλλη είπε πως δεν καταβλήθηκαν οι προσπάθειες που έπρεπε μιας και ήταν ήδη αργά για τη σχολή και υποστήριξε πως πρέπει η μάχη να δίνεται υπολογίζοντας διάφορες παραμέτρους όπως το τι έχουμε για να εξασφαλίσουμε μια σχολή και τις πιθανότητες να γίνει αυτή. 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Μικροεντάσεις με φόντο τα οικονομικά
Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Μικροεντάσεις με φόντο τα οικονομικά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjuZ7p1vJIBx6ywGB6ieLCMLCh6SYGag5nbem-LkUTmT1h69SaWL5sU8vcjOXJrgl72OeZRjGWGhLWvQFtGaNaO52yX_0rwrAx22Vzg1hJD-RoB3_nJAcIJ5lM-iJOIV4xzqJwu_RYq7xVrlUlsqqEGINFZhggN8YTHoXLbZlJj0DMYziSBLHJ4Qyy/s600/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A31.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjuZ7p1vJIBx6ywGB6ieLCMLCh6SYGag5nbem-LkUTmT1h69SaWL5sU8vcjOXJrgl72OeZRjGWGhLWvQFtGaNaO52yX_0rwrAx22Vzg1hJD-RoB3_nJAcIJ5lM-iJOIV4xzqJwu_RYq7xVrlUlsqqEGINFZhggN8YTHoXLbZlJj0DMYziSBLHJ4Qyy/s72-c/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A31.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/11/blog-post_92.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/11/blog-post_92.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy