-->

1η Επιστημονική Διημερίδα για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό

  - Στις 27 & 28 Μαΐου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή  Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το επιστημονικό πεδίο της διημερίδας σχε...

 


- Στις 27 & 28 Μαΐου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το επιστημονικό πεδίο της διημερίδας σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και την Παιδεία» 

Με στόχο να θεσμοθετηθεί και να εξελιχθεί σε συνέδριο Πανελλήνιας εμβέλειας που θα διεξάγεται σε ετήσια βάση, ο Δήμος Πύργου και ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγή Ν. Ηλείας, διοργανώνουν την 1η Επιστημονική Διημερίδα για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θράκης. 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην Επιστημονική Διημερίδα είναι: «Άσκηση και υγεία για όλους», «Άσκηση και προπόνηση στην παιδική ηλικία», «Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Οι εργασίες της Διημερίδας θα ξεκινήσουν το Σάββατο 27 /5 στις 09.00 με χαιρετισμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του Προέδρου ΕΣΠΦΑΝΗ Στυλιανού Βασιλείου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Βασιλική Τσαντίλη. Για τους σκοπούς και τη διεξαγωγή της Επιστημονικής Διημερίδας, μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος και ο πρόεδρος ΕΣΠΦΑΝΗ Στυλιανός Βασιλείου.

«Επιμένουμε στο αίτημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» 

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Ως Δήμος έχουμε μια ιδιαίτερη ενασχόληση με τα θέματα της φυσικής αγωγής, όχι τόσο όσον αφορά το επιστημονικό πεδίο, αλλά κυρίως τις υποδομές και την παρουσία Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη χώρα. Να θυμίσουμε ότι είχε υπάρξει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο θεσμοθέτηση τέτοιου τμήματος στον Πύργο, αλλά ήταν ατυχής η εξέλιξη. Επιμένουμε όμως σ’ αυτό το αίτημα και πάντα θέτουμε το ζήτημα «Πύργος και εξωστρέφειά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». 

Το επιστημονικό πεδίο της διημερίδας μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί σχετίζεται άμεσα και με την ποιότητα της ζωής μας και την Παιδεία». Τέλος ο Δήμαρχος Πύργου μίλησε με τα πιο θετικά λόγια για την πρωτοβουλία του ΕΣΠΦΑΝΗ και αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν ή εκτελούνται για την αναδιοργάνωση των αθλητικών υποδομών στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες. Το λόγο πήρε έπειτα ο κ. Αργυρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως: «Ως Δημοτική Αρχή και Τμήμα Αθλητισμού, στηρίζουμε κάθε ανάλογη δράση και έχουμε τη χαρά να έχουμε πάντα δίπλα μας τον δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο ο οποίος δείχνει για άλλη μια φορά την ευαισθησία και τα φιλαθλητικά του αισθήματα», ενώ συνεχάρη τον σύλλογο για την πρωτοβουλία του.

 

«Να γίνει διάχυση της γνώσης»
 

Αναφερόμενος στην Επιστημονική Διημερίδα ο κ. Βασιλείου, τόνισε ότι είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που σχεδιάζει ο ΕΣΠΦΑΝΗ με σκοπό την επιμόρφωση των συναδέλφων γυμναστών αλλά και όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο του Αθλητισμού. «Η συγκεκριμένη ημερίδα προσφέρει γνώσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα του χώρου δραστηριοποίησης των καθηγητών Φ.Α.

Ταυτόχρονα όμως μπορεί να γίνει διάχυση αυτής της γνώσης στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα καθώς η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους εργάζονται στον αθλητικό χώρο αλλά και όσους γυμνάζονται κι ενδιαφέρονται για την σωματική και ψυχική τους υγεία. Πρόθεσή μας είναι η συγκεκριμένη Ημερίδα, με τον καιρό, να εξελιχθεί σε συνέδριο Πανελλήνιας εμβέλειας που θα διεξάγεται σε ετήσια βάση και θα το παρακολουθούν ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα». 

Ο κ. Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου για την υποστήριξή του, τον Γ.Γ. του Δήμου Γιάννη Βαρελά και όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, κάνοντας ειδική μνεία στον Καθηγητή στο ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ Αργύρη Τουμπέκη. 

Το πρόγραμμα των ομιλιών Σάββατο 27 Μαΐου 2023 Θεματική ενότητα «Άσκηση και υγεία για όλους» 

10:00 - 10:30 ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Καθηγητής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Άσκηση και Υγεία στη Παιδική ηλικία» 
10:30 - 11:00 ΣΜΗΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ Αναπληρωτής Καθηγητής,Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δημοκριτείο Πανεπιστήμιο Θράκης «Προπόνηση ενδυνάμωσης στην τρίτη ηλικία» Θεματική Ενότητα «Άσκηση και προπόνηση στην παιδική ηλικία» 
12:00 - 12:30 ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Καθηγητής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Προπόνηση της ικανότητας ταχύτητας στην παιδική ηλικία» 
12:30 - 13:00 ΟΛΙΒΙΑ ΔΟΝΤΗ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Ευλυγισία στις αναπτυξιακές ηλικίες: η σημασία της για την αθλητική απόδοση και την υγεία» 
15:30 - 16:00 ΤΟΥΜΠΕΚΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Ανάπτυξη της αερόβιας ικανότητας στην παιδική ηλικία» 
16:00 - 16:30 ΤΕΡΖΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ. Καθηγητής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Προπόνηση δύναμης στην παιδική ηλικία»

Κυριακή 28 Μαΐου 2023 Θεματική ενότητα «Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». 

10:00 - 11:00. ΔΑΝΙΑ ΑΣΠΑΣΙΑ Επίκουρη Καθηγήτρια, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Το σχολείο της μπάλας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» 
11:15 - 12:15 ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ Μέλος Ε.Ε.Π., Σχολή Επιστημών Αγωγής, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Φυσική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: βιωματική ξενάγηση στη μουσικοκινητική και ψυχοκινητική αγωγή»

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 1η Επιστημονική Διημερίδα για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό
1η Επιστημονική Διημερίδα για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgygEADCYCLaQX47ol4FMXsipNVU8m1JbPnng3B3f761c17qweYdtmnsXw4ks6PatXWIr9-7ULzS7wBsWKcAlQnTEGdeZ5jDK8MCp3y-UKhM-SHi8yrgnUTMzo3hSeen5lSHECi5eZVaX_ezqZyHDme-1DnsoM_o9EELJJ5J_QzpoNiHtVM3BoPk1wj/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-24_145632_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgygEADCYCLaQX47ol4FMXsipNVU8m1JbPnng3B3f761c17qweYdtmnsXw4ks6PatXWIr9-7ULzS7wBsWKcAlQnTEGdeZ5jDK8MCp3y-UKhM-SHi8yrgnUTMzo3hSeen5lSHECi5eZVaX_ezqZyHDme-1DnsoM_o9EELJJ5J_QzpoNiHtVM3BoPk1wj/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-24_145632_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/05/1_24.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/1_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy