-->

Συνάντηση Του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου Με Την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας [Φωτογραφίες-Δηλώσεις]

Ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τόσο στον τομέα της καλλιέργειας και διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων όσο και των υποδομών, σ...


Ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τόσο στον τομέα της καλλιέργειας και διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων όσο και των υποδομών, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στην Αμαλιάδα.
 

Με την διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στα γραφεία της Ομάδας στην Αμαλιάδα. Ο Πρόεδρος της Ομάδας Χρήστος Βαλιανάτος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για όλα τα αγροτικά προβλήματα του νομού και αποφάσισαν από κοινού να κάνουν όποιες ενέργειες χρειάζονται, πιέζοντας παράλληλα και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δοθούν άμεσα λύσεις. 

Η πορεία της καλλιέργειας και διάθεσης της βιομηχανικής τομάτας, αλλά και της Κορινθιακής σταφίδας, ζητήματα ασφαλιστικά και αποζημιώσεων των ζημιών που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, οι υποδομές και το παλαιωμένο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ σε συνδυασμό με το πρόβλημα των τεράστιων οφειλών προς τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότησή τους, οι εργάτες γης αλλά και η διάθεση προς καλλιέργεια των εκτάσεων πρώην λιμνών, ήταν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση. 

Ζητήματα γνωστά, για τα οποία μάλιστα όπως σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος, «…η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο γνωρίζει αλλά έχουν γίνει και παρεμβάσεις, τόσο από εμένα, όσο και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, αφού ως Περιφερειακή Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Ηλείας, ο οποίος συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας κατ’ έτος». Κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ.Βαλιανάτος, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων Γιώργος Τσακοπιάκος που ανέλυσε στον κ. Γιαννόπουλο τα προβλήματα που υπάρχουν στον οργανισμός και ιδιαίτερα αυτά με την ΔΕΗ. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να βοηθήσει, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει, κάτι που ικανοποίησε τον κ. Τσακοπιάκο βλέποντας στο πρόσωπό του έναν συμπαραστάτη. 

O κ.Γιαννόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο βασικά χρόνια προβλήματα, η επίλυση των οποίων – όπως εξήγησε – είναι καταλυτικής σημασίας για την στήριξη του καλλιεργητικού έργου και κατ’ επέκταση για την ισχυροποίηση – ακόμα περισσότερο – της Ηλείας στον Πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για τη νομοθετική επίλυση του ζητήματος της διάθεσης των αποστραγγισμένων γαιών (σ.σ το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο την κεντρική και νότια Ηλεία) αλλά και του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου. 

Μάλιστα, συζητήθηκαν προτάσεις, πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και δράσεις, με παρεμβάσεις και σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυσή τους. Κι αυτές, θα πρέπει – όπως συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές – να γίνουν με συνεργασία και κοινή προσπάθεια της παραγωγικής τάξης με την Αυτοδιοίκηση και με τους οικονομικούς φορείς του τόπου, αφού ο στόχος είναι κοινός. 

Η σημερινή συνάντηση κρίθηκε τόσο από τον κ. Βαλιανάτο όσο και από τον κ. Τσακοπιάκο άκρως ικανοποιητική, τονίζοντας ότι με την συμπαράσταση του κ. Γιαννόπουλου ανοίγει μια νέα σελίδα στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και στην επίλυση αρκετών από αυτών. 

Αυτό που τους εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο ήταν οι γνώσεις του κ. Γιαννόπουλου για τα αγροτικά ζητήματα και οι ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες απαντήσεις που τους έδινε σε όλα τα ζητήματα που του έθεταν.

 

Βασίλης Γιαννόπουλος 
Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας 

«Άκουσα με προσοχή από τον κ.Βαλιανάτο και τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, τα οποία, όχι μόνο είναι γνωστά, αλλά έχουν τεθεί, τόσο από εμένα, όσο και από τον Περιφερειάρχη στους αρμόδιους υπουργούς, με επιστολές αλλά και σε δια ζώσεις συναντήσεις. Σε όσα μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα, η συμβολή μας είναι δεδομένη και το αναγνωρίζει ο αγροτικός κόσμος. 

Βλέπουν την προσπάθεια που καταβάλουμε για την διευκόλυνση του καλλιεργητικού τους έργου, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην σωστή λειτουργία του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου, με καθαρισμούς και συντηρήσεις. Για όσα δεν άπτονται των δικών μας αρμοδιοτήτων, η στήριξη μας στους αγροτικούς Συλλόγους και στις Ομάδες παραγωγών είναι δεδομένη, ενώ η όποια προσπάθεια διεκδίκησης γίνεται σε κεντρικό επίπεδο θα πρέπει να είναι συλλογική, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών, η χρονική συγκυρία να απευθυνθούμε στα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης είναι η πλέον κατάλληλη».

 

Χρήστος Βαλιανάτος 
Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών 

“Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο. Τον ενημερώσαμε για όλα τα αγροτικά προβλήματα του νομού μας. Είδαμε μια συγκατάβαση από τον κ. Γιαννόπουλο, ήταν θετικός σε όσα του είπαμε. Κανονίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε μια συνάντηση στην Αμαλιάδα με τους αγρότες και τους φορείς για να δούμε τα προβλήματά μας και μετά θα ζητήσουμε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία. Πραγματικά η σημερινή ήταν μια πολύ καλή συνάντηση και πιστεύω ότι και στο άμεσο μέλλον θα κάνουμε κι άλλες συναντήσεις σε μια προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες”.

 

Γιώργος Τσακοπιάκος 
Πρόεδρος ΤΟΕΒ Σαβαλίων 

“Είχαμε σήμερα, στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη. Του θέσαμε από την πλευρά μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ΤΟΕΒ Σαβαλίων. Ήταν πολύ θετικός στην υλοποίηση κάποιων πραγμάτων. Θεωρεί ότι οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες κι ευελπιστούμε σε μια καλύτερη μεταχείριση στα άμεσο μέλλον”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνάντηση Του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου Με Την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας [Φωτογραφίες-Δηλώσεις]
Συνάντηση Του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου Με Την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας [Φωτογραφίες-Δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiteMhxoXD52LmXIoRyBYtZATyimyiqyrb_an2OCybUYJdy-3rXNHhyC13nubHKPpQ5VK6iLc80wAuDaro_cE1LUlJlru2B8dnKWHksPGdSk57snHRCShm7hzsfw-INIlKD2j6JJ773iLCz4AA6yYhyQoe35LWZkrfzafXs1-aXB2xxaVK8HPwVJGXGyTY/s600/IMG_20230629_123338.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiteMhxoXD52LmXIoRyBYtZATyimyiqyrb_an2OCybUYJdy-3rXNHhyC13nubHKPpQ5VK6iLc80wAuDaro_cE1LUlJlru2B8dnKWHksPGdSk57snHRCShm7hzsfw-INIlKD2j6JJ773iLCz4AA6yYhyQoe35LWZkrfzafXs1-aXB2xxaVK8HPwVJGXGyTY/s72-c/IMG_20230629_123338.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_428.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_428.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy