-->

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: “Σημαντικές οι προοπτικές σε υποδομές και δράσεις”

< Στα νέα έργα που βρίσκονται προς χρηματοδότηση αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κατά την πρώτη λογοδοσία της Δ.Α.   Η υλο...

<

Στα νέα έργα που βρίσκονται προς χρηματοδότηση αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κατά την πρώτη λογοδοσία της Δ.Α.
 

Η υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων στην περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ειδικής συνεδρίασης για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου στην αίθουσα της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος αφού αρχικά χαιρέτησε το νέο θεσμό, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές του δήμου σε υποδομές και σημαντικές δράσεις, υπογράμμισε ότι όλα τα έργα του δήμου είναι εξασφαλισμένα και οι πληρωμές συνεχίζονται, ενώ συγχρόνως ανέφερε πως για λόγους που η ίδια η πολιτεία επέλεξε, ορισμένα από τα έργα τα πέρασε ως γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ. 

Εξάλλου αναφερόμενος στα περιβαλλοντικά έργα και δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο κ. Μπαλιούκος τόνισε τα εξής: 

-Παραλαμβάνουμε το μηχανολογικό εξοπλισμό που διευκολύνει στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Παραλάβαμε πρόσφατα κλαδοτεμαχιστή και ήδη έχει αποδοθεί στα συνεργεία μας και αποφεύγουμε να καίμε τα κλαδέματα. Θα ακολουθήσει η προμήθεια και 2ου για την κάθε ενότητα για να δίνεται σε χρήση και των πολιτών όπου χρειάζεται. 

-Παραλάβαμε πρόσφατα ένα απορριμματοφόρο όχημα και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παραλαβή και του δεύτερου, μέσα από το ΕΣΠΑ. 

-Προμηθευτήκαμε όχημα πλύσης των κάδων , μία δράση που μας έλειπε και επιτέλους την κατακτήσαμε. 

-Αναμένεται η παραλαβή εξοπλισμού που προβλέπει κάδους απορριμμάτων, μηχανικούς κομποστοποιητές και κάδους πράσινους για τα ογκώδη και τα πράσινα κλαδέματα, ενώ έχει προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής συμφωνητικού για το Πράσινο Σημείο στο οποίο θα στεγασθεί η συνολική προσπάθεια του Δήμου για ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ.

Τα έργα
 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα, συνέχισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, προχωράμε στη συμβασιοποίηση του έργου οδοποιίας με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ. 

-Τελειώσαμε με τις αδειοδοτήσεις για το φωτοβολταικό πάρκο, το σύστημα έχει πλήρως αδειοδοτηθεί και πλέον πάμε στον ανάδοχο για ν' αρχίσει η κατασκευή του πολύ σημαντικού έργου. 

-Πετύχαμε τη συνέχιση των αναπλάσεων στην Ανδρίτσαινα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Σημείο. Θα έχει η Πέτρινη Πολιτεία ένα έργο που της έλλειπε και είναι συνέχεια των προηγούμενων αναπλάσεων σε όλο αυτό το διάστημα.

-Υπογράψαμε σύμβαση για έργο οδοποιίας στον αγροτικό χώρο που θα γίνει στην κοινότητα Γραίκα και αφορά τη σύνδεση κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και χώρου εκκλησιαστικού μνημείου από τον κεντρικό δρόμο προς Ανδρίτσαινα. 

-Συμβασιοποιείται το έργο ανάπλασης των μικρών κοινοτήτων Δραγωγίου και Γρύλλου από το Πράσινο Ταμείο. 

-Ξεμπλοκαρίσαμε όλες τις πληρωμές των έργων που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα και καθυστερούσε η πληρωμή τους. 

-Είμαστε σε συμβασιοποίηση ενός έργου αποκατάστασης της βατότητας που αφοράει την περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές το 2022 προϋπ. 150.000 ευρώ στο επόμενο διάστημα. 

-Συμβασιοποιείται η κατασκευή του γηπέδου στην Πλατιάνα, ένα έργο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 

-Στον προνοιακό τομέα που είναι σημαντικό κεφάλαιο για τους πολίτες τα δύο σημαντικά προγράμματα το Κέντρο Κοινότητας αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο μπήκαν στο νέο ΕΣΠΑ, υπήρξε χρηματοδότηση και συνεχίζουν ομαλά την λειτουργία τους. 

Επίσης αναφορικά με την κατασκευή γέφυρας στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, ο κ. Μπαλιούκος αφού άσκησε κριτική στο γεγονός πως η πολιτεία δεν φρόντισε να δόσει το 112 στις φονικές πλημμύρες, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και σε άλλες περιοχές, κάτι που περιλαμβάνεται στο μάστερ πλαν που κατέθεσε πρόσφατα ο δήμος, εκτιμώντας ότι τα χρήματα για τα αναγκαία έργα έχουν εξασφαλιστεί από τα αρμόδια υπουργεία. Κατά τη λογοδοσία της Δ.Α. εξάλλου δόθηκαν απαντήσεις για θέματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους και προέδρος Τ.Κ. τα οποία αφορούν την ύδρευση, τις παιδικές χαρές, την οδοποιία κ.α.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: “Σημαντικές οι προοπτικές σε υποδομές και δράσεις”
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: “Σημαντικές οι προοπτικές σε υποδομές και δράσεις”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Irrz05nOszmozph0JR4RFdmTFvVuPKixLPvt7StIOAq3fqYESRFjqTISZ4VWMd5-By0sNjHWyxZh5CCYzEQOffYdbsM-viaOkUOG7DewHWaLGxIxVFyxsNK2lm4MiqQm0jVE_NZOQ_PL5Vgt9X8eux-5Ksj4Dy48kYCqyaYig_8SXdiAPbpMui0fxzs/s600/LOGODOSIA.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Irrz05nOszmozph0JR4RFdmTFvVuPKixLPvt7StIOAq3fqYESRFjqTISZ4VWMd5-By0sNjHWyxZh5CCYzEQOffYdbsM-viaOkUOG7DewHWaLGxIxVFyxsNK2lm4MiqQm0jVE_NZOQ_PL5Vgt9X8eux-5Ksj4Dy48kYCqyaYig_8SXdiAPbpMui0fxzs/s72-c/LOGODOSIA.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_24.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy