-->

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα»

Περισσότερους από δύο τόνους σκουπιδιών συνέλεξαν δύτες από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι Αμαλιάδας, κατά τη μεγάλη περιβαλ...Περισσότερους από δύο τόνους σκουπιδιών συνέλεξαν δύτες από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι Αμαλιάδας, κατά τη μεγάλη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιήθηκε στο γραφικό λιμανάκι. Πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια μπύρας, ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης και κάθε λογής σκουπίδι ανασύρθηκε από τον πυθμένα του Παλουκίου, δείχνοντας το μέγεθος, αλλά και την έκταση της ρύπανσης που έχει υποστεί συνολικά το θαλάσσιο οικοσύστημα από τον ίδιο τον άνθρωπο. Παρά τη βροχή, στη δράση συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές δύτες, αλλά και απλός κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Ήλιδας και των διοργανωτών και μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο προκειμένου να συνεισφέρει. 

Άλλωστε, «το περιβάλλον είναι ζωή» κι αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν άπαντες από αυτή την ξεχωριστή δράση καθαρισμού. Η περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία δύο ανθρώπων με καταγωγή από την Αμαλιάδα, του ιδιοκτήτη της TURBOMED κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλου, ο οποίος ήταν και ο βασικός χορηγός στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και του γενικού γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σούλη, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της όλης δράσης, αλλά και της ημερίδας συμπερασμάτων που ακολούθησε. 

Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους εθελοντές δύτες της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος (Mediterranean Company Environmental Protection – MEPP), αλλά και τη στήριξη της HELMEPA (Ένωση Ναυτικών & Πλοιοκτητών για την Προστασία της Θάλασσας), με την όλη διοργάνωση να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας. Για την ξεχωριστή δράση και την ημερίδα της, στην πόλη της Αμαλιάδας βρέθηκε -τιμώντας την όλη εκδήλωση με την παρουσία του- ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των δυτών και των εθελοντών. Στην πρωινή δράση, τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, που λόγω των εκλογών της ΚΕΔΕ στην Αθήνα δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», εκπροσώπησαν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων την δημοτικής του αρχής.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου, μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό του βυθού του αλιευτικού καταφυγίου, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν και άλλες ανάλογες δράσεις και τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής στο μέλλον. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πηνείας και Πρωτογενούς τομέα κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος εστίασε στη μεγάλη προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει απ’ όλους, ώστε να υπάρχουν καθαρές θάλασσες, ενώ ως σημαντικότερη στιγμή της δράσης χαρακτήρισε την ευαισθητοποίηση του απλού κόσμου για τον καθαρισμό και κατ’ επέκταση για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
 

Τα συμπεράσματα της περιβαλλοντικής δράσης, αλλά και γενικότερα οι προσπάθειες που γίνονται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε σχέση με την προστασία των Ελληνικών θαλασσών, παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα που ακολούθησε το απόγευμα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας. Για την δράση στο Παλούκι, αλλά και την όλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου που γίνεται σε σημεία ανά την Ελλάδα για το πρόβλημα της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης, μίλησε ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Χρήστος Σούλης, ενώ τα συμπεράσματα από τον καθαρισμό στο βυθό του Παλουκίου ανέλυσαν τόσο ο πρόεδρος της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Τάσος Χάλαρης, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Νικολάου. Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος έκανε μία γενικότερη τοποθέτηση πάνω σε θέματα του χαρτοφυλακίου του, εντοπίζοντας και τα προβλήματα που παρατηρούνται στις Ελληνικές θάλασσες. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TURBOMED κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στον τόπο μας, χωρίς να υπολογίζουμε το παραλιακό μας μέτωπο», τονίζοντας στην συνέχεια πως: «Μόνο η θάλασσα μπορεί να κάνει και πάλι την Ελλάδα μεγάλη ως χώρα». Από πλευράς Δήμο Ήλιδας, στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θέωνη Γεωργοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Η δράση με τους δύο τόνους υποθαλάσσιων απορριμμάτων που συνέλεξαν δύτες από ένα μικρό Αλιευτικό Καταφύγιο όπως αυτό του Παλουκίου, δείχνει και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και κυρίως τα θαλάσσια περιβάλλοντα. 

Κυρίαρχος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στα θέματα της θαλάσσιας ρύπανσης και να συνειδητοποιήσουν όλοι τις ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και τις ευθύνες, που κάθε ένας από εμάς έχει. Μόνοι μας καταστρέφουμε τον πλανήτη μας, αφήνοντας τις συνέπειες να περάσουν τόσο σε εμάς τους ίδιους, όσο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στις επόμενες γενιές».

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα»
«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglMX5s9FTC_aNC0W99QKy4ScGjTaeovYKL8ejjrczWTiFqjVn9oZevaqX_K1gLOrUE8r0HXCKAvedpxqDTn01Ub-BS4Ct7bv7KFr8HAHQZfdfA5f0DMYEhYYa9hF3NTQ-6GTmar7NMf8yezUaClLHTFTTxoIuN7ihhAFWvp0pz6bc2EVrBi4wn6UU5t4E/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-03-03_171105_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglMX5s9FTC_aNC0W99QKy4ScGjTaeovYKL8ejjrczWTiFqjVn9oZevaqX_K1gLOrUE8r0HXCKAvedpxqDTn01Ub-BS4Ct7bv7KFr8HAHQZfdfA5f0DMYEhYYa9hF3NTQ-6GTmar7NMf8yezUaClLHTFTTxoIuN7ihhAFWvp0pz6bc2EVrBi4wn6UU5t4E/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-03-03_171105_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_3.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_3.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy