-->

Κίνα: 30 πληροφορίες που μάλλον θα σας αφήσουν άφωνους

Η Κίνα είναι μια αχανής χώρα με μοναδική γοητεία και έναν πολιτισμό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο. Όποιος αποφασίσει να την...


Η Κίνα είναι μια αχανής χώρα με μοναδική γοητεία και έναν πολιτισμό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο. Όποιος αποφασίσει να την επισκεφθεί ή και να ζήσει εκεί, θα πρέπει να ξέρει ότι ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες του λαού αυτού είναι μοναδικές και κάποιες φορές ξένες σε εμάς τους δυτικούς. Κάντε κλικ και μάθετε όλα αυτά που ίσως δεν μάθατε ποτέ.


Πεθαινω να μαθω

Οι Κινέζοι είναι ιδιαίτερα προληπτικοί. Ο 4ος, ο 14ος και ο 24ος όροφος σε πολλά κτίρια απλώς δεν υπάρχουν καθώς το ιδεόγραμμα του 4 είναι παρόμοιο με το σύμβολο του θανάτου.


Ο τυχερος αριθμος 8

Ο αριθμός 8 συνδέεται με την ευημερία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου άρχισαν στις 8 Αυγούστου του 2008 στις 8 το βράδυ.


Ωρα για υπνο η ωρα να σηκωθουμε;

Η κινεζική επικράτεια καλύπτει τέσσερις ζώνες ώρας αλλά η χώρα εφαρμόζει την ώρα Πεκίνου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει διαφορά ώρας στις διάφορες πόλεις της Κίνας μπερδεύοντας ελαφρώς τα πράγματα.


Νιαουρισματα στο γευμα;

Εκείνοι που αγαπούν τις γάτες σίγουρα θα ανατριχιάσουν. Κάθε χρόνο στην Κίνα καταναλώνονται περίπου τέσσερα εκατομμύρια από τα αξιαγάπητα αυτά κατοικίδια τα οποία θεωρούνται σπουδαία λιχουδιά στη χώρα αυτή.


Πισω στην παλαιολιθικη εποχη

Όλως περιέργως, περίπου 30 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε σπηλιές. Τουλάχιστον δεν αναγκάστηκαν να πάρουν δάνειο.


Κουζινα που ερπεται και σπαρταραει

Στις νότιες περιοχές της χώρας οι κάτοικοι τρώνε τα πάντα, από σκορπιούς και ακρίδες μέχρι ποντίκια του αγρού, σκύλους, γάτες και φίδια.


Η οδος της τεχνολογιας

Σε κάποιες κινεζικές πόλεις υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι πεζόδρομοι για εκείνους που είναι εθισμένοι στο κινητό τους ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να τραυματιστούν ενώ τα μάτια τους είναι κολλημένα στην οθόνη. Μην δουν και κανένα γνωστό και αναγκαστούν να τον χαιρετίσουν!


Η θρησκεια των πολλων

Στην Κίνα ζουν περίπου 50 εκατομμύρια Χριστιανοί, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνον στις περισσότερες δυτικές χώρες.


Γουρουνια

Σε ένα ποταμό στην Σαγκάη βρέθηκαν περισσότερα από 16.000 νεκρά γουρούνια. Το μυστήριο δεν λύθηκε ποτέ γιατί οι αρχές δεν ανακάλυψαν ποτέ από πού προέρχονταν και από τι πέθαναν.


Παγκοσμιος "ρυπαντης"

Από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, οι 16 βρίσκονται στην Κίνα καθιστώντας τη χώρα το δεύτερο μεγαλύτερη "ρυπαντή" του κόσμου.


Οταν σου κοβεται η ανασα

Η ατμόσφαιρα στο Πεκίνο είναι τόσο μολυσμένη ώστε εάν βρίσκεσαι εκεί όλη μέρα είναι σαν να έχεις καπνίσει τουλάχιστον 20 τσιγάρα.


Οξυγονο σε κονσερβα

Τα επίπεδα ρεκόρ της μόλυνσης της ατμόσφαιρας είναι τόσο υψηλά ώστε υπάρχουν καταστήματα που πωλούν κονσέρβες με φρέσκο αέρα για να ανακουφίσουν τους πνεύμονες των πολύπαθων κατοίκων.


Τειχος νερου

Το Σινικό Τείχος συναντά τα νερά της Κίτρινης Θάλασσας σε μια πόλη που ονομάζεται Κινχουανγκντάο, η οποία βρίσκεται περίπου 186 μίλια μακριά από το Πεκίνο.


Οι χηνες φυλακες

Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Ζινγιάνγκ η αστυνομία αντί για σκυλιά χρησιμοποιεί χήνες για να επιβάλλει την τάξη. Από ότι φαίνεται τα φτερωτά αυτά ζωάκια είναι πιο επιθετικά και έχουν καλύτερη όραση.


Εγκαταλελειμμενες πολεις

Η μεγάλη οικοδομική φούσκα την τελευταία δεκαετία είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες σπίτια ανεκμετάλλευτα και να δημιουργηθούν πόλεις-φαντάσματα σε όλη την επικράτεια.


Η κινεζικη πρωτοχρονια

Ο εορτασμός του κινεζικού νέου έτους προσελκύει περισσότερους από 300 εκ. ανθρώπους στην Κίνα οι οποίοι επισκέπτονται φίλους και συγγενείς.


Απλα σοκαριστικο!

Για να εκπαιδευτούν οι στρατιώτες να σηκώνουν τα χέρια τους στο σωστό ύψος για τις παρελάσεις, οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν ηλεκρικά καλώδια.


Νεοι και γεροι

Στην Κίνα οι νέοι τρέφουν σεβασμό για τους ηλικιωμένους για τη σοφία τους και τις πλούσιες εμπειρίες τους. Για το λόγο αυτό είναι πολύ συνηθισμένο οι παπούδες να μοιράζονται το ίδιο σπίτι με τα εγγόνια τους.


Μηπως σας κοροιδεψουν;

Προσέξτε να μην εκφράσετε παράπονα σε κάποια μέρη καθώς είναι πολύ πιθανόν να γελάσουν μαζί σας οι υπάλληλοι. Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι εργαζόμενοι οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν φιλοδώρημα. .


Μηπως να εβγαιναν εξω πιο συχνα;

Σύμφωνα με την παράδοση που υπάρχει στα κεντρικά της χώρας, οι άνδρες που πεθαίνουν ανύπαντροι έχουν εξασφαλισμένη την απόκτηση απογόνων στην επόμενη ζωή. Αυτό δεν θα βοηθά ιδιαίτερα στη λίμπιντο μάλλον.


Ενα και μοναδικο παιδι

Κάθε χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο θηλυκά έμβρυα πέφτουν θύματα έκτρωσης και πολλά νεογέννητα εγκαταλείπονται εξαιτίας της νομοθεσίας που απαγορεύει στους γονείς να αποκτούν περισσότερα από ένα παιδιά στην ίδια οικογένεια.


Θανατικη ποινη

Η θανατική ποινή εξακολουθεί να εφαρμόζεται στην Κίνα και η χώρα διατηρεί το απεχθές ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού εκτελέσεων από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.


Οι κυριες με τα κοκκινα

Προκειμένου να εξευμενίσουν την τύχη, οι νύφες παντρεύονται στα κόκκινα, κάτι που εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια.


Το μεγεθος μετραει

Με 70 μέτρα ύψος, ο μεγάλος Βούδας του Λεσάν που βρίσκεται στα νότια της χώρας, δεσπόζει παντού και είναι ο μεγαλύτερος πέτρινος βούδας του κόσμου.


Κατσαριδες στο μενου

Το ανατριχιαστικό για εμάς αυτό έντομο καλλιεργείται σε όλη τη χώρα και χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα πρέπει να σας πούμε ότι υπάρχουν εστιατόρια που τις σερβίρουν ως ορεκτικό.


Σε ουρα;

Σε κάποιες κινεζικές πόλεις είναι σύνηθες να βράζουν τα αυγά σε ούρα από μικρά αγόρια.


Ολα καλα

Παρόλο που η Κίνα είναι αχανής και οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα, είναι εξαιρετικά σπάνιο να δείτε καβγά στο δρόμο εκτός κι εάν σας χτυπήσει κάποιος.


Οι τουαλετες και αλλες ασχημες συνηθειες

Στα περισσότερα μέρη στην Κίνα οι τουαλέτες είναι μικροσκοπικές και έχουν μόνο μια τρύπα στο έδαφος για να ανακουφιστείτε. Επίσης το φτύσιμο είναι πολύ συνηθισμένο, ακόμη και στα γυαλιστερά πατώματα των καταστημάτων και σε άλλους κλειστούς χώρους.


Κοιτα τη δουλεια σου

Το κουτσομπολιό είναι εθνικό σπορ. Οι Κινέζοι δεν θεωρούν την ιδιωτικότητα σημαντική και το να κρυφακούν τη συζήτηση του διπλανού τους είναι σύνηθες.


Οι παρθενες εργατριες

Στην φυτεία τσαγιού Γκούσι επιτρέπεται να εργάζονται μόνο παρθένες. Σύμφωνα με μια αρχαία παράδοση, το τσάι που επιλέχθηκε από τα στόματα των νεράιδων μπορεί να επιλεγεί μόνο από μια παρθένα.

 StarsInsider

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κίνα: 30 πληροφορίες που μάλλον θα σας αφήσουν άφωνους
Κίνα: 30 πληροφορίες που μάλλον θα σας αφήσουν άφωνους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2RPhTQVDpV4jgBNwdg_Cq-e3f8_d_PwPdYvb9FihO2p2e08xrQ1571e3oDvgH2OryxIuobLUnq3YsXwDxbVBRgwEUrmscqVeIGCnVoi-eF8wlifTnu4sIC6jlfKTOM8wq1g3AyGat-Jw/s640/AArV6RE.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2RPhTQVDpV4jgBNwdg_Cq-e3f8_d_PwPdYvb9FihO2p2e08xrQ1571e3oDvgH2OryxIuobLUnq3YsXwDxbVBRgwEUrmscqVeIGCnVoi-eF8wlifTnu4sIC6jlfKTOM8wq1g3AyGat-Jw/s72-c/AArV6RE.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/30_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/30_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy