-->

Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ σκηνοθέτησε το θάνατό του για να το σκάσει στην Αργεντινή;

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, η οποία έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ο Αδόλφος Χίτλερ εγκατέλειψε μυστικά το Βερολίνο το 1945 με τ...


Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, η οποία έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ο Αδόλφος Χίτλερ εγκατέλειψε μυστικά το Βερολίνο το 1945 με τη βοήθεια της γυναίκας του. Παρόλο που η συγκεκριμένη θέση δεν έχει εξεταστεί ποτέ σοβαρά από τους ιστορικούς, μοιάζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσω του διαδικτύου.


Η θεωρια

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, ο αιμοσταγής δικτάτορας δεν αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945. Μαζί με τη γυναίκα του Εύα Μπράουν, διέφυγε στην Αργεντινή όπου και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.


Το βιβλιο πισω απο την γεννηση της θεωριας

Το 2011, οι συγγραφείς Simon Dunstan και Gerrald Williams μελέτησαν την πιθανότητα της μετάβασης του Χίτλερ στην Αργεντινή. Μήπως δεν βρέθηκε ποτέ από τους Σοβιετικούς και αντ' αυτού έφυγε κρυφά για το εξωτερικό; Το βιβλίο έχει τίτλο; "Ο Γκρίζος Λύκος: Η απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ" ("Gray Wolf: The Escape of Adolf Hitler").


Η ιστορια

Η θεωρία λέει ότι στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας αριθμός από υποβρύχια εγκατέλειψαν την Γερμανία με προορισμό την Αργεντινή. Ο μελλοντικός πρόεδρος της Αργεντινής, ο Χουάν Περόν, πληρώθηκε από τους Γερμανούς για την προεκλογική του εκστρατεία και ήταν με το μέρος τους.


Και ο Χιτλερ που βρισκοταν;

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Φύρερ και η γυναίκα του βρίσκονταν σε ένα από αυτά τα υποβρύχια και στη συνέχεια κρύφτηκαν σε ένα σπίτι στα σύνορα Αργεντινής-Χιλής.


Και πως ηταν η ζωη του;

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η Εύα Μπράουν εγκατέλειψε τον Χίτλερ για να πάει να ζήσει στην πόλη Νεουκέν της Αργεντινής με την Ούρσουλα Σνάιντερ, την κόρη φίλης της. Ο Χίτλερ πέθανε τελικά τον Φεβρουάριο του 1962.


Αποδειξεις

Έξω από το καταφύγιο του Χίτλερ βρέθηκε μέρος ενός κρανίου το οποίο φέρει ίχνος από σφαίρα. Το κρανίο αυτό φυλάσσεται στα ομοσπονδιακά αρχεία της Μόσχας. Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι το κρανίο ανήκει στον Χίτλερ. Παρόλα αυτά, το τεστ DNA που έγινε το 2009 απέδειξε ότι το κρανίο ανήκει σε γυναίκα 40 ετών.


Αποδειξεις

Παρόλα αυτά, το τμήμα αυτό του κρανίου, δεν αποτέλεσε ποτέ ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο που να πιστοποιεί τον θάνατο του Χίτλερ. Υπήρξαν άλλα κομμάτια, από την γνάθο καθώς και δόντια τα οποία εξετάστηκαν από τον οδοντίατρο του Χίτλερ, από έναν βοηθό και από έναν ειδικό. Και οι τρεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανήκαν στον Φύρερ.


Συμπληρωματικες ενδειξεις

Υπάρχουν έγγραφα του FBI τα οποία μελετήθηκαν πρόσφατα και δόθηκαν στη δημοσιότητα, στα οποία αναφέρονται μαρτυρίες ατόμων που τον είδαν. Το FBI υποστηρίζει παρόλα αυτά ότι οι πληροφορίες αυτές που περιλαμβάνονται στα έγγραφα δεν αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις.


Πως ξεκινησε ο μυθος

Εϊναι πολλοί οι ιστορικοί που υποστηρίζουν ότι η θεωρία αυτή αποτελεί αντικείμενο προπαγάνδας από την σοβιετική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία της εποχής, εικάζεται ότι ο στρατηγός Γκεόργκι Γιούκοβ υπήρξε ο εγκέφαλος της προπαγάνδας την οποία και υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου στις 9 Ιουνίου του 1945 με διαταγή του Στάλιν.


Η διαδοση του μυθου

Ο ίδιος ο Στάλιν αποκάλυψε στον Αμερικανό πρόεδρο Χάρι Τρούμαν ότι ο Χίτλερ ήταν ζωντανός. Του το εκμυστηρεύτηκε στο Πότσνταμ μετά το τέλος του πολέμου. Η πληροφορία αυτή οδήγησε στη συνέχεια σε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.


Απορρητες πληροφοριες

Προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην όλη σύγχυση, ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Dick White, ο οποίος εργαζόταν στα γραφεία στο Βερολίνο, ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στον πράκτορα Hugh Trevor-Roper και του έδωσε εντολή να εξετάσει τις συνθήκες θανάτου του Χίτλερ. Η πρώτη αναφορά, η οποία δημοσιεύθηκε με μορφή βιβλίου το 1947, αναφέρει ότι το 1946 ο πράκτορας είχε ήδη ανακαλύψει επαρκείς αποδείξεις για το θάνατο του Φύρερ.


Οι ιστορικοι τι λενε;

Είναι πολλοί οι ιστορικοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη θεωρία είναι παράλογη και δεν έχει καμία απολύτως βάση.


Η γνωμη των ιστορικων

Ο Guy Walters είναι ένας ιστορικός ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την άποψή του σχετικά με το θέμα. Δήλωσε ότι η θεωρία αυτή είναι αβάσιμη και αποτελεί έργο συνωμοσιολόγων. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη άποψή του σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail.


Ντοκιμαντερ

Το 2014, οι συγγραφείς του βιβλίου που προαναφέραμε, "Ο Γκρίζος Λύκος: Η απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ" γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέμα, με παραγωγό τον ένα από τους συγγραφείς, τον Gerrard Williams.


Ντοκιμαντερ

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι είδαν τον Χίτλερ στην Αργεντινή.


Η απαντηση

Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε πολλά σχόλια και επικρίθηκε κυρίως για το γεγονός ότι χρηματοδοτήθηκε από αδιαφανείς πηγές.


Το τηλεοπτικο δικτυο History

Το τηλεοπτικό δίκτυο History παρουσίασε μια εκπομπή με τίτλο "Κυνηγώντας τον Χίτλερ" ("Hunting Hitler") όπου εμφανίζονται διάφοροι μάρτυρες οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Αργεντινή και οι οποίοι ταξίδεψαν στην Νότια Αμερική συγκεντρώνοντας στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν την θεωρία τους.


Το κυνηγι του Χιτλερ

Η εκπομπή αποκαλύπτει ότι ο Χίτλερ κατά την υποτιθέμενη παραμονή του στην Νότια Αμερική δημιούργησε με άλλους ναζί το τέταρτο Ράιχ.


Θα μπορουσε να ειχε πεθανει στη Βραζιλια;

Το βιβλίο "Ο Χίτλερ στη Βραζιλία: Η ζωή του και ο θάνατός του" ("Hitler in Brazil: His life and His death") από την Βραζιλιάνα συγγραφέα Simoni Renee Guerreiro Dias, μας παρουσιάζει μια άλλη θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο Χίτλερ έφτασε στη Βραζιλία όπου και πέθανε κάποια στιγμή.


Ποια ειναι η θεωρια;

Ο τρομερός δικτάτορας κατάφερε να διαφύγει στην Αργεντινή χάρη στις επαφές που είχε στο Βατικανό και άλλαξε το όνομά του σε Αδόλφος Λάιπτσικ.


Η φωτογραφια

Η ερευνήτρια ανακάλυψε μια φωτογραφία από την πολιτεία της Βραζιλίας Μάτου Γκρόσου, στην οποία και διαμένει, η οποία εμφανίζει έναν άνδρα που μοιάζει πολύ με τον Χίτλερ. Η ίδια είναι πεπεισμένη ότι πέθανε στην πόλη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο το 1984 σε ηλικία 95 ετών.


Η συγκαλυψη

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας ηλικιωμένος άνδρας που αγκαλιάζει από τους ώμους μια μαύρη συνοδό. Η Simoni Dias ισχυρίζεται ότι η επιλογή της μη λευκής συνοδού αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του Χίτλερ να μην αναγνωριστεί.


Το ονομα

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ερευνήτριας, ο Χίτλερ ήταν γνωστός στην πόλη με το όνομα "ο γέρος Γερμανός".


Περισσοτερες πληροφοριες

Στο βιβλίο της, η Simoni Dias αναφέρει επίσης την μαρτυρία μιας μοναχής η οποία επέζησε από το Ολοκαύτωμα και η οποία ταράχτηκε αναγνωρίζοντας τον Χίτλερ στο πρόσωπο ενός ανθρώπου με το όνομα Αδόλφος Λάιπτσικ. Αναφέρει ότι τον είδε το 1979 όταν εκείνος έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο που εργαζόταν.


Κριτικες

Υπήρξαν πολλοί που αμφισβήτησαν την φωτογραφία που ανακάλυψε η Dias για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η φωτογραφία είναι παλιά και μοιάζει να έχει υποστεί επεξεργασία. Ο δεύτερος είναι ότι η συγγραφέας την "βρήκε" την εποχή που δημοσιεύθηκε το βιβλίο της.


Τα τεστ DNA

Η Simoni Dias πήρε άδεια να πάρει δείγματα από τη σορό του Αδόλφου Λάιπτσικ για να προβεί σε εξετάσεις DNA σε σύγκριση με εκείνα των απογόνων του Χίτλερ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών.


Ο θανατος του συμφωνα με τους ιστορικους

Η θεωρία που αποδέχονται οι περισσότεροι ιστορικοί είναι ο δικτάτορας ήπιε δηλητήριο και στη συνέχεια έβαλε το όπλο στο κεφάλι του και τράβηξε την σκανδάλη.


Η δευτερη υποθεση

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ιστορικοί που πιστεύουν ότι ο Χίτλερ σκοτώθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από βόμβα που έπεσε από αέρος απευθείας πάνω στο καταφύγιό του.


Εσεις τι πιστευετε;

Εσάς ποια θεωρία σας φαίνεται πιο πιστευτή; Πιστεύετε ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις οι οποίες να αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ δεν πέθανε με το τέλος του πολέμου;

 StarsInsider

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ σκηνοθέτησε το θάνατό του για να το σκάσει στην Αργεντινή;
Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ σκηνοθέτησε το θάνατό του για να το σκάσει στην Αργεντινή;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiynLXho6AVi2sTk49dymcBsQ0aXXH_FhtBsg9wP4cYpId52h0_krvvuPM-iambDI1x_OnCPkV37uf4ONe9Zj1MIQiS_b2B407uVAkKCyteYVNUuWj4hd1D0uniSiY0MavikV3J3YX_zD4/s640/BBJHML7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiynLXho6AVi2sTk49dymcBsQ0aXXH_FhtBsg9wP4cYpId52h0_krvvuPM-iambDI1x_OnCPkV37uf4ONe9Zj1MIQiS_b2B407uVAkKCyteYVNUuWj4hd1D0uniSiY0MavikV3J3YX_zD4/s72-c/BBJHML7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_36.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_36.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy