-->

Βασίλης Παπαδόπουλος «Η Πηνεία γεύεται την απαξίωση και την εγκατάλειψη…»

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Αγραπιδοχώρι της Πηνείας το 1953. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου και στη συνέχεια στο Λύκειο Αμαλ...


Ο Βασίλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Αγραπιδοχώρι της Πηνείας το 1953. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου και στη συνέχεια στο Λύκειο Αμαλιάδας. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Τεθωρακισμένων. Είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά.

Για μια 20ετία εργάστηκε στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος στην κοινότητα Αγραπιδοχωρίου. Τη διετία 1997-1998 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής με έδρα το Σιμόπουλο. Το 1998 διεκδίκησε την δημαρχία του νεοσύστατου δήμου Πηνείας. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2002 εκλέχτηκε δήμαρχος με μεγάλο ποσοστό. Επανεκλέχτηκε στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006.

[συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Πολίτης"] 

• Τι σηματοδοτεί η κάθοδός σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές; 

Η υποψηφιότητα μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Ήλιδας έχει ΕΝΩΤΙΚΟ χαρακτήρα και η παράταξη μας ΕΝΩΜΕΝΗ ΗΛΙΔΑ -ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ σηματοδοτεί την ανανέωση στο δήμο Ήλιδας. Εκτιμώ ότι έχει έλθει η ώρα της ανάδυσης μιας νέας εποχής στο δήμο μας, οι δημότες έχουν την δυνατότητα με την ψήφο τους και το αλάθητο κριτήριο που διαθέτουν ο καθένας ξεχωριστά να εκλέξουν μια νέα δημοτική αρχή που να είναι ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και να οδηγήσει το δήμο στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

• Η απλή αναλογική δίνει το ερέθισμα της δημιουργίας πολλών σχημάτων. Πιστεύετε ότι αυτό είναι προς όφελος ενός δήμου; 

Είναι γεγονός ότι η ψήφιση της απλής αναλογικής με το γνωστό νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου 2019. Με την απλή αναλογική το σύνολο των εδρών του δημοτικού συμβουλίου κατανέμεται στους συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις εκλογές ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στον Α γύρο. Δήμαρχος εκλέγεται την επομένη Κυριακή στον Β γύρο, ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των δυο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Δηλαδή αποκαθίσταται η πλήρης αντιπροσώπευση και η απόλυτη αντιστοίχιση της διοίκησης των δήμων με την βούληση του εκλογικού σώματος.

Καταργείται η ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ στο δήμο, προωθούνται οι συνεργασίες και συγκλίσεις των παρατάξεων προκειμένου να λαμβάνονται οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Όντως με την εφαρμογή της απλής αναλογικής δίνεται το ερέθισμα στην συγκρότηση παρατάξεων και δημοτικών ομάδων, σε ομάδες, συλλογικότητες και κινήματα ώστε να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η συγκρότηση ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια. Θεωρώ ότι οι προγραμματικές συγκλίσεις θα ωφελήσουν το δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες.

• Ποια κατά την γνώμη σας είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει σήμερα ο δήμος Ήλιδας. 

Τα προβλήματα είναι πολλά και διάφορα και η μη επίλυση τους οι επιπτώσεις μεταφέρονται στους δημότες μας. Μερικά εξ αυτών είναι η μη λειτουργία του διυλιστηρίου, η καθυστέρηση του εργοστασίου απορριμμάτων, η μη προστασία του παραλιακού μετώπου, η εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων και η μη στήριξη της αγροκτηνοτροφίας με αποτέλεσμα η συρρίκνωση του εισοδήματος τους και γενικότερα η οικονομική δυσπραγία να μεταφέρεται στο αστικό κέντρο, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των δημοτών μας, η μη ύπαρξη χώρων στάθμευσης και η μη ανάδειξη και προβολή της αρχαίας ΗΛΙΔΑΣ και η μη αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης φράγματος Πηνειού, η υποβάθμιση λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδας, η ελλιπής στήριξη του ΤΕΙ κλπ.

• Κύριε Παπαδόπουλε ήσασταν 8 χρόνια δήμαρχος Πηνείας με σημαντικό έργο. Σήμερα, 9 χρόνια μετά, σε τι κατάσταση βρίσκεται η δημοτική ενότητα Πηνείας; 

Από το 2003 μέχρι το 2010 διατέλεσα δήμαρχος Πηνείας, μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε μια δημιουργική πορεία, ήρθε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ανέκοψε αυτήν την πορεία. Σήμερα μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι στις δυο δημοτικές θητείες Λυμπέρη, Χριστοδουλόπουλου, συνολικά η Πηνεία γεύτηκε την απαξίωση και την εγκατάλειψη. Ακολούθησαν με συνέπεια την μη υλοποίηση της ολοκλήρωσης του δρόμου της Πηνείας ( ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ) προβάλλοντάς το κατά καιρούς ως αυτοδιοικητική τους δράση, εξαγγελία που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Συνεχίστηκε το σχέδιο εγκατάλειψης της αξιοποίησης και τουριστικής προβολής της τεχνητής λίμνης φράγματος Πηνειού, όπως επίσης δεν πάρθηκε δημοτική πρωτοβουλία για την χάραξη του παραλίμνιου δρόμου. Δεν αξιοποίησαν το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η δημοτική ενότητα Πηνείας για την χρηματοδότηση έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι μελετών από το δήμο Πηνείας για χρηματοδότηση έργων υποδομών.

Εγκαταλείφθηκαν οι αγροτικοί εξηλεκτρισμοί και οι επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού, συντηρήσεις των αρδευτικών υδραυλάκων, τομείς σημαντικοί για την πρωτογενή παραγωγή κλπ.

• Το ψηφοδέλτιο σας θα είναι ένα κράμα παλαιών και νέων αυτοδιοικητικών στελεχών; 

Εργαζόμαστε για την συγκρότηση ενός συναινετικού ψηφοδελτίου το οποίο θέλουμε να είναι ευρύ και να εκπροσωπεί όλες τις παραγωγικές τάξεις του δήμου. Επιδίωξη μας είναι να πλαισιωθούν καταξιωμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με νέες και νέους, με την νέα γενιά η οποία που είναι το μέλλον του δήμου και στους οποίους θα παραδώσουμε την σκυτάλη, σε αυτούς, δηλαδή, που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας.

• Θα επιδιώξετε την στήριξη από κάποιο κόμμα; 

Η πολύχρονη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πάντα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κόμματα, σέβομαι τα κόμματα διότι είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας. Η τωρινή κάθοδος είναι ανεξάρτητη. Είμαστε όμως ανοικτοί σε συζήτηση αν υπάρξουν πρωτοβουλίες στήριξης από κόμματα του δημοκρατικού τόξου, με τα οποία έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και συμφωνούμε στους στόχους και στις πρωτοβουλίες που θέτουμε στις αυτοδιοικητικές ενέργειες.

• Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες που έχετε θέσει εφόσον εκλεγείτε; 

Άμεση και σωστή λειτουργία του διυλιστηρίου παρέχοντας πόσιμο νερό στους δημότες μας, εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, προστασία του περιβάλλοντος με σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, προστασία του παραλιακού μετώπου και αξιοποίηση της λίμνης ΠΗΝΕΙΟΥ, ανάδειξη της αρχαίας Ηλιδας, άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών εφαρμόζοντας καινοτόμους ιδέες και πρακτικές, απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων με ένταξη έργων, ισόρροπη ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Το ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινότητες πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερο διότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους τα τελευταία χρόνια.

• Στην περιοχή υπάρχουν πολλά προβλήματα με θέματα ασφάλειας των κατοίκων και φαινόμενα κλοπών. Τα κρούσματα είναι πολλά και συνεχόμενα. Υπάρχει τρόπος ο δήμος να προστατεύει τους πολίτες η αυτό είναι θέμα κατά την γνώμη σας μόνο της αστυνομίας; 

Είναι γεγονός ότι η ασφάλεια των κατοίκων είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας της δημοτικής αρχής. Τα κρούσματα κλοπών είναι πολλά και αυτό εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αμυνθούν και να προστατευτούν από κακόβουλες- παράνομες πράξεις.

Ασφαλώς η ασφάλεια των πολιτών ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελληνική αστυνομία και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Ο δήμος πρέπει να συνεργάζεται και να διεκδικεί από το υπουργείο παράλληλα με την αστυνομική υπηρεσία του δήμου την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό και οχήματα.

• Ο κόσμος πιστεύει πλέον σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά; 

Όπως έχω προαναφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και ο πολίτης τον εμπιστεύεται. Έξαλλου για αυτό το λόγο έχουμε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια ώστε οι πολίτες δείχνουν με την ψήφο τους ποιους πιστεύουν και ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν και μπορούν να οδηγήσουν καλυτέρα τον δήμο στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

• Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στο λαό της Ήλιδας; 

Το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της αλλαγής νοοτροπίας στην διοίκηση του δήμου, επιδίωξη μας η καλύτερη και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, διότι σύμφωνα με έρευνες, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που είναι πιο κοντά στο πολίτη. Να αφήσουμε πίσω μας όσα κράτησαν στάσιμο τον τόπο μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία αναγέννησης που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βασίλης Παπαδόπουλος «Η Πηνεία γεύεται την απαξίωση και την εγκατάλειψη…»
Βασίλης Παπαδόπουλος «Η Πηνεία γεύεται την απαξίωση και την εγκατάλειψη…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7sA3-qQV2YC8CIt5-FhAOgrpD57-3qN2DubytkyiAyLosTjVoF52UDKfVin12qG4AubkWCEEOozvjONyjdUBkGm27KSbp7X2PrypRbUJ69pk0U0X49uOj88L4k5u33llLO4c4n4tmjV8/s640/papadopoulos_dimarxos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7sA3-qQV2YC8CIt5-FhAOgrpD57-3qN2DubytkyiAyLosTjVoF52UDKfVin12qG4AubkWCEEOozvjONyjdUBkGm27KSbp7X2PrypRbUJ69pk0U0X49uOj88L4k5u33llLO4c4n4tmjV8/s72-c/papadopoulos_dimarxos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_775.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/02/blog-post_775.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy