-->

Ρώμη: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Μία πόλη μουσείο. Μία πόλη με κρυμμένες γωνιές και ιστορία αιώνων. Μία αιώνια πόλη, προσωνύμιο που οι ίδιοι οι κάτοικοί της τής έδωσαν δ...


Μία πόλη μουσείο. Μία πόλη με κρυμμένες γωνιές και ιστορία αιώνων. Μία αιώνια πόλη, προσωνύμιο που οι ίδιοι οι κάτοικοί της τής έδωσαν διότι πίστευαν πως ό,τι και να γίνει σε όλο τον κόσμο, όσες αυτοκρατορίες κι αν υπάρξουν, η Ρώμη θα υπάρχει για πάντα, θα είναι αιώνια. Η Ρώμη βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.

Η ιταλική πρωτεύουσα σου δημιουργεί μία αίσθηση μοναδική. Θέλεις να την περπατήσεις, να τη γνωρίσεις, να τη βιώσεις. Ένα ταξίδι δεν είναι ποτέ αρκετό. Αν την αγαπήσεις, αν σε μαγέψει θα επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Η ευχή στη Fontana di Trevi


Γύρνα την πλάτη σου στην Fontana di Trevi, κάνε μία ευχή και πέτα μέσα το κέρμα που κρατάς στα δάχτυλά σου. Σύμφωνα με την παράδοση, αν ρίξεις κέρμα στο σιντριβάνι θα επιστρέψεις κάποια στιγμή στη Ρώμη. Το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της Ρώμης σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι. Ο κόσμος που μαζεύεται είναι υπερβολικός αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένεις υπομονετικά ώστε να βρεθείς μπροστά και να θαυμάσεις τη μεγαλοπρέπειά του. Το 2013 η Fontana μπήκε σε πρόγραμμα ανακαίνισης την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Οίκος Fendi και ήταν μία ιδέα του Karl Lagerfeld, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος, με αυτό τον τρόπο ο Οίκος επέλεξε να ευχαριστήσει τη Ρώμη για την έμπνευση που προσφέρει στον Οίκο από το 1925.

Ανέβα στον τρούλο του Αγίου Πέτρου




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Gladkova (@gladkovam) στις

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στην Πόλη του Βατικανού και είναι χτισμένος πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Η εκκλησία είναι εντυπωσιακή αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η θέα που προσφέρει ο επισκέψιμος τρούλος της. Με το ασανσέρ θα παρακάμψεις τα 320 πρώτα σκαλοπάτια. Γράφω πρώτα γιατί μόλις οι πόρτες του ασανσέρ ανοίξουν σε περιμένουν άλλα 231 μέχρι την κορυφή.

Στο Πάνθεον κοίτα ψηλά




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yana (@ya.unum) στις

Αρχικά, το Πάνθεον ήταν ναός αφιερωμένος σε όλες τις θεότητες της Αρχαίας Ρώμης. Μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία κατά τον 7ο αιώνα. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος ρωμαϊκό μνημείο, που να έχει διασωθεί έως σήμερα σχεδόν άφθαρτο, λόγω της ασταμάτητης χρήσης του. Μέσα υπάρχουν τάφοι Ρωμαίων βασιλίαδων αλλά και του ζωγράφου Ραφαήλ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις ψηλά και να παρατηρήσεις τον τρόπο που διαχέεται το φως μέσω του μικρού ανοίγματος στην οροφή.

Ρωμαϊκή Αγορά και Παλατινός Λόφος


Η Ρωμαϊκή Αγορά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης. Ο περίπατος στον Παλατίνο Λόφο θα τελειώσει με μία στάση στο πολύ καλά διατηρημένο τμήμα των Κήπων Φαρνέζε. Εκεί μία βεράντα με πανοραμική θέα προς τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Κολοσσαίο και το Καπιτώλιο θα σου δώσει τη δυνατότητα να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες.

Για καφέ στο Antico Caffe Greco




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Novikova (@mensh.m) στις

Το Caffe Greco είναι το πιο ιστορικό καφέ της Ρώμης και βρίσκεται σ' έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στη Via Condotti στον αριθμό 86. Ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Nicola della Maddalena, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Διάσημοι θαμώνες της καφετέριας ήταν μια πλειάδα συγγραφέων απ' όλο τον κόσμο, όπως ο Κάρλο Γκολντόνι, ο Νικολάι Γκόγκολ (που έγραψε εδώ ένα μέρος από το μυθιστόρημά του "Νεκρές Ψυχές", 1845), ο Νίτσε, ο Γκαίτε, ο Σοπενχάουερ, ο Ανρί Σταντάλ, ο Κάρολος Ντίκενς, ο Σατωμπριάν, ο Μαρκ Τουαίν, ο Ναθάνιελ Χώθορν, ο Ουίλλιαμ Θάκαιραιη, ο Λόρδος Βύρων, ο Πέρσι Σέλλεϋ, ο Τζων Κητς, ο Τζιάκομο Λεοπάρντι, ο Σαρλ Μπωντλαίρ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ανατόλ Φρανς, ο Ιππόλυτος Ταιν, ο Γκαμπριέλε ντ' Αννούντσιο, ο Αλμπέρτο Μοράβια και άλλοι.

Για γεύμα με θέα, στο Mirabelle




Le location mozzafiato a Roma non finiscono mai di stupirci...e siamo convinti che ne sarete entusiasti anche voi quando verrete con noi a visitare questa splendida terrazza per organizzare il vostro evento privato o corporate 🥂⁠ ⁠ Ci troviamo al Ristorante Mirabelle dell'Hotel Splendide Royal di Roma...e siamo pronti a realizzare i vostri desideri!⁠ *⁠ The breathtaking locations in Rome never cease to amaze us ... and we are convinced that you too will be thrilled when you come to visit this beautiful terrace to organize your private or corporate event 🍾⁠ ⁠ We are at the Mirabelle Restaurant of the Splendide Royal Hotel in Rome ... and we are ready to fulfill your wishes!⁠ *⁠ *⁠ *⁠ ⁠ #luxuryhotel #wanderlust #instagood #interiordesign #restaurant #hotels #summer #relax #view #terraceinrome #luxe #eventplanner #eventorganization #eventplanner #plan #setup #flowers #vatican #mirabelle #flowersetup #miseenplace #placee #events #location #locationforevents #magicalplace #businesslunch #businessbreakfast #businessdinner #teambuilding
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A&G Global Events (@ag_globalevents) στις

Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Splendide Royale θα βρεις το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Mirabelle. Δοκίμασε ριζότο θαλασσινών και πάπια με σάλτσα πορτοκάλι και καραμελωμένα αχλάδια. Η θέα του μπαλκονιού είναι πραγματικά καθηλωτική.

Gelato στο Della Palma


Ρώμη χωρίς παγωτό δεν είναι Ρώμη. Gelato θα βρεις σε κάθε γωνία της πόλης αλλά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις στο Della Palma. Βανίλια, φιστίκι και nocciola οι δικές μας αγαπημένες.

Για cucina romana στην Trastevere


Ιταλική κουζίνα σημαίνει πίτσα με λεπτή ζύμη, ragù alla bolognese, bucatini all’amatriciana, spaghetti alla carbonara και tagliatelle cacio e pepe και αγκινάρες τηγανητές. Το γεύμα δεν γίνεται να μην ολοκληρωθεί με γλυκό (τιραμισού οπωσδήποτε) και εσπρέσο. Στη γειτονιά Trastevere θα δεις την μποέμ πλευρά της πόλης και θα γευτείς τα πιο νόστιμα πιάτα.

Για aperitivo στο Freni e Frizioni


Στο Freni e Frizioni θα απολαύσεις το aperitivo σου κι ένα πλούσιο μπουφέ ή ένα ποτήρι κρασί από αμπελώνες της Τοσκάνης. Φημίζεται για τα κοκτέιλ του οπότε ζήτα τον κατάλογο και λίγες παραπάνω πληροφορίες αν δεις και δεν μπορείς να αποφασίσεις. Η καλύτερη θέση είναι στα σκαμπό του μπαρ όπου μπορείς να δεις όλη την ιεροτελεστία παρασκευής.

Το παζάρι της Porta Portese και η Via Condotti




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J A N E 🧿 (@jannykyr) στις

Στη Via Condotti θα βρεις τα καταστήματα των μεγάλων σχεδιαστών. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα πάρεις κάτι αλλά και μόνο το χάζι στις βιτρίνες αρκεί. Για ανεξάρτητες μικρότερες μπουτίκ ψάξε τις Via del Boschetto, Via del Pellegrino και Via dei Governo Vecchio. Στο παζάρι της Porta Portese θα βρεις κρυμμένους vintage θησαυρούς και σε πολύ καλή τιμή. Είναι η μόνη αγορά που είναι ανοιχτή τις Κυριακές.

www.ladylike.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ρώμη: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις
Ρώμη: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0F1M3VpQAF-JuN3lLifRnYwMonEooJCgepdvOnElmjDM8ZtYUXBroOkJ5P98RoB6aA7COBhJHhLPwrnipo8m0yqxd7AI5LJBg9DsLaubiYwNCXTpFL9krgoc9yDyh26kVCxMg8oa41ao/s640/rome-4124391_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0F1M3VpQAF-JuN3lLifRnYwMonEooJCgepdvOnElmjDM8ZtYUXBroOkJ5P98RoB6aA7COBhJHhLPwrnipo8m0yqxd7AI5LJBg9DsLaubiYwNCXTpFL9krgoc9yDyh26kVCxMg8oa41ao/s72-c/rome-4124391_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/10_12.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/10_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy