-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ομόφωνη απόφαση για το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]

Είκοσι λεπτά μετά τις 11.00' σήμερα το πρωί ξεκίνησε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με μον...


Είκοσι λεπτά μετά τις 11.00' σήμερα το πρωί ξεκίνησε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με μοναδικό θέμα, "Περί λήψης απόφασης για παραχώρηση αιθουσών διδασκαλίας για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας" και εισηγητή τον ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, κι αφού λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες του Διονύση Μάλιαρη και του Δήμου Βατσή για καθυστέρηση της διαδικασίας.

Γιάννης Λέντζας-Γεωργία Κακαλέτρη
"Κυρία Πρόεδρε δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, έχουμε και δουλειές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μάλιαρης.

Γεωργία Κακαλέτρη: "Περιμένουμε τον δήμαρχο. Άλλωστε, δεν ήρθαν όλοι οι σύμβουλοι στην ώρα τους".

Αμέσως όμως μόλις εμφανίστηκε ο δήμαρχος η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των ονομάτων των παρευρισκομένων συμβούλων. Από τη συνεδρίαση έλειπε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος λόγω -όπως ειπώθηκε- προβλήματος υγείας του πατέρα του.

Στην εισήγησή του ο κος Λέντζας ανέφερε ότι η κατεπείγουσα συνεδρίαση γίνεται με αφορμή έγγραφο της Α/Θμιας εκπαίδευσης η οποία ζητάει από τον δήμο να ορίσει τις αίθουσες για τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, του οποίου το κτήριο έχει υποστεί ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι, καθολικό αίτημα των γονιών είναι η πρωινή λειτουργία του σχολείου, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι στις 5.00' το απόγευμα έχει συνάντηση στην Αθήνα με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διονύσης Μάλιαρης
Στη συνέχεια ο Διονύσης Μάλιαρης ζήτησε την τοποθέτηση των συμβούλων που είναι από την Ανδραβίδα, και με τον Ανδρέα Κορομηλά να ρωτάει αν την εισήγηση του δημάρχου την αποδέχεται ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο σύλλογος των δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου.

Η απάντηση της προέδρου ήταν πως, "εμείς σήμερα καλεστήκαμε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε στο έγγραφο της Α/Θμιας εκπαίδευσης που μας ζητάει να ορίσουμε χώρο. Η δική μας αρμοδιότητα είναι να βρούμε αίθουσες".

Γιάννης Λέντζας: "Απαιτούνται συνολικά 11 αίθουσες. Μέσα σε όλο το πλέγμα της Ανδραβίδας δεν υπάρχουν. Εμείς ψηφίζουμε για το χωροταξικό". 

Βασίλης Τσιρίκος
Βασίλης Τσιρίκος: "Δεν καλεστήκαμε στη σύσκεψη [σ.σ.: Αναφέρεται στη προχθεσινή συνάντηση στην Ανδραβίδα με την συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων, των εκπαιδευτικών , του τοπικού συμβουλίου - διαβάστε εδώ]. Καλό ήταν να παρευρισκόμασταν. Κι εμείς θέλουμε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Είμαστε θετικοί σε ότι καλύτερο αποφασίσει το συμβούλιο". 

Στη τοποθέτησή του ο π. δήμαρχος, Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε ότι, "μιλάμε για μια προσωρινή λύση για να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο. Είμαι υπέρ η λειτουργία του σχολείου να είναι πρωινή. Να ακούσουμε τι προτείνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων".

Γιάννης Λέντζας: "Ευελπιστούμε ότι σε 5-6 μήνες το σχολείο θα είναι έτοιμο". 

Διονύσης Μάλιαρης: "Είχαμε δεσμευτεί και οι τρεις μας [σ.σ.: αναφέρεται στο πρόσωπό του, στον Γιάννη Λέντζα και στον Ναμπίλ Μοράντ] να μη γίνει μεταφορά των μαθητών της Ανδραβίδας αλλού".

Ναμπίλ Μοράντ
 Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια του   δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι και   ο  προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος   Τσουραπάς.

 Ενδιάμεσα, ο Διονύσης Μάλιαρης κατηγόρησε   τον  δήμαρχο ότι δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το   θέμα, για να του απαντήσει ο κος Λέντζας πως, "θα με ακούσετε είτε σας αρέσει είτε όχι", και   αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έκανε και   τις επαφές που είχε για την όσο το δυνατόν πιο   σύντομη διευθέτηση του ζητήματος.

 Λίγο πριν τις 12.00' το μεσημέρι ο Διονύσης   Μάλιαρης ενημέρωσε ότι έπρεπε μνα φύγει λόγω   ενός πολύ σημαντικού επαγγελματικού του ραντεβού, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά την  αντίθεσή του στη μεταφορά των μαθητών εκτός Ανδραβίδας.


Ανδρέας Κορομηλάς
Την παραχώρηση δικής του αίθουσας για τις ανάγκες του σχολείου, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Λάμπης Δημόπουλος για να του απαντήσει ο δήμαρχος πως, "υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις αίθουσες".


Η πρόταση του Οδυσσέα Μαννιά ήταν τα παιδιά να παραμείνουν στην Ανδραβίδα και το σχολείο να λειτουργήσει, αν χρειαστεί, σε απογευματινή βάρδια.


Μετά τις τοποθετήσεις όλων, ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία ομόφωνα το δημοτικό σχολείο αποδέχτηκε την παραχώρηση αιθουσών.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
"Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την παραχώρηση αιθουσών στη διεύθυνση Α/Θμιας εκπαίδευσης για τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας.

Όπως γνωρίζετε και γνωρίζει όλος ο κόσμος, μετά τους σεισμούς του Μαΐου το δημοτικό σχολείο έχει κριθεί ακατάλληλο.

Από κει και πέρα στην δεύτερη έκθεσή της η ΤΥΔΚ αναφέρει ότι μπορεί να λειτουργεί αλλά πρέπει να γίνουν κάποια έργα τα οποία απαιτούν πολύ χρόνο.

Προκρίθηκε η λύση από το υπουργείο της μεταστέγασης στο υπάρχων οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και ήδη έγινε προκήρυξη κι ανοίχτηκαν οι φάκελοι. Βρέθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου είναι περίπου 5-6 μήνες για να εκτελεστεί το έργο.

Σήμερα, με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού σχολείου, μεταβαίνω στην Αθήνα και την υφυπουργό κα Ζαχαράκη για να συζητήσουμε τις προδιαγραφές εκείνες και τις προοπτικές για την λειτουργία του σχολείο το πρωί καθώς και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από αυτή την απόφαση όπως η μεταφορά των μαθητών και τα προβλήματα που προκύπτουν και στους μαθητές, στους γονείς και τους δασκάλους".

Ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ δεν αρνείται να προσφέρει τη βοήθειά του για το καλό του δήμου. Εδώ με το νυν δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τον εξαίρετο Αλέξη Γαλάνη συζητούν το θέμα του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας. 




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ομόφωνη απόφαση για το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ομόφωνη απόφαση για το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας [Δηλώσεις-Φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDJBlmG0g99HkUYAzZRdrMaZHaVrcY1W0Emu-E8A9dCRdue2bq1eArIkrO88fPN83jU_uX6v7IhvBII2vGQhIr-9AhorQR_z9MP2TcNDV4IVJkS-L2HuJfgsm9KnC5PghK1TA3htIOWwI/s640/P1190692.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDJBlmG0g99HkUYAzZRdrMaZHaVrcY1W0Emu-E8A9dCRdue2bq1eArIkrO88fPN83jU_uX6v7IhvBII2vGQhIr-9AhorQR_z9MP2TcNDV4IVJkS-L2HuJfgsm9KnC5PghK1TA3htIOWwI/s72-c/P1190692.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy