-->

Δημήτρης Κράλλης: "Οι πολίτες της Ηλείας επιβάλλεται να γνωρίζουν με σαφήνεια το ιστορικό του έργου..."

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ:  ΣΥΝΕΧΙΣΗ Ή ΜΑΤΑΙΩΣΗ "ΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ"   Οι πολίτες της Ηλείας παρακολουθούν εμβρό...


ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ: 
ΣΥΝΕΧΙΣΗ Ή ΜΑΤΑΙΩΣΗ "ΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ" 

Οι πολίτες της Ηλείας παρακολουθούν εμβρόντητοι την επιχειρούμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για επαναδημοπράτηση του έργου της Πατρών - Πύργου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της οριστικής ματαίωσής του. Οι πολίτες της Ηλείας επιβάλλεται να γνωρίζουν με σαφήνεια το ιστορικό του έργου, όπως έχει αποτυπωθεί στον καμβά της πραγματικής πολιτικής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Ολυμπία Οδός δημοπρατήθηκε ως ενιαίο έργο για το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος. Το 2013, η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου απένταξε από το έργο το τμήμα Πάτρα - Πύργος, ικανοποιώντας το αίτημα των "Έθνικων" εργολάβων, που είχαν αναλάβει το φιλέτο του έργου, το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα. Το επιχείρημα είναι γνωστό ότι, το απενταχθέν τμήμα είναι ασύμφορο γι' αυτούς λόγω της χαμηλής κυκλοφορίας.

Επισημαίνω ότι στο απενταχθέν τμήμα Πάτρα - Πύργος προέβλεπε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς στηθαίω στη μέση. Εδώ επισημαίνουμε ότι, για το τμήμα Πάτρα - Πύργος είχαν δαπανηθεί 100 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις κσι τεχνικά έργα, π.χ. γέφυρα Πηνειού.

Η ιστορία έγραψε ότι, το τμήμα Πάτρα - Πύργος δημοπρατήθηκε επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη, με εξασφαλισμένη Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 300 εκάτ. ευρώ, για ένα σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο συνολικής οδού 75 χιλιομέτρων. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει η όποια κριτική αν το έργο δημοπρατήθηκε με 8 ή 18 εργολαβίες, αλλά το αποτέλεσμα στη δημιουργία του έργου.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στα ήδη εγκατεστημένα 5 εργοτάξια. Οι εκκρεμότητες που αφορούν στις εναπομείνασες 3 εργολαβίες, οι γνωρίζοντες το αντικείμενο ξέρουν ότι αυτές θεραπεύονται και θα υλοποιηθούν με βάσει την κείμενη νομοθεσία. Το έργο είναι εφικτό να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023, ίσως και νωρίτερα.

Αυτή την εξέλιξή την εγγυάται με έγγραφό της στις 2/9/2019 η Ιταλική Εταιρεία GD INFRASTRUTTURE προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία έχει αναλάβει τις δύο εργολαβίες στο έργο Πάτρα - Πύργος, την 1η και την 4η, και η οποία γνωστοποιεί ότι έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο 6 μήνες ενωρίτερα, με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Υποδομών θα άρει την αναστολή της χρηματοδότησης του έργου που έχει επιβληθεί σήμερα. 

Χρειάζεται για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη της Ηλείας, άλλη διαβεβαίωση για την ολοκλήρωση του έργου; Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους πολίτες και τους φορείς της Ηλείας, οι οποίοι έχουν επίγνωση ιστορικα, πως το ό,τι αποκτήθηκε στο Νομό, αυτό έγινε από την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Το σύνθημα ενός γενικού αιτήματος να γίνει ο δρόμος, είναι σύνθημα που μπορεί να χωράνε όλοι, αλλά πίσω ρο5 να κρύβονται κι όλοι. Το δίλημμα που μπαίνει και είναι κρυστάλλινο, είναι σε ποια πλευρά της ιστορίας ο καθένας ξεχωριστά τοποθετείται.

Η πλευρά της νίκης του λαού είναι να αρχίσουν ξανά οι εργασίες στα εγκατεστημένα εργοτάξια, για συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου το 2023. Η άλλη πλευρά είναι εκείνη όλων όσοι επιλέγουν να είναι συνοδοιπόροι της κυβερνητικής επιλογής της επαναδημοπράτησης του έργου ξανά από την αρχή. Είναι άποψη απόλυτα σεβαστή, αλλά η έκφρασή της δεν έχει το αζημίωτο. Όσοι συμπράττουν με αυτή την εκδοχή αναλαμβάνουν απόλυτα ευθύνες που σε ενδεχόμενη ματαίωση του έργου θα έχουν μόνο μία επιλογή απέναντι στον Ηλειακό λαό: να παραιτηθούν από κάθε αιρετό αξίωμα που σήμερα κατέχουν.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου, που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των δημάρχων, για ειδική συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων με θέμα την κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Η κινηματικότητα της αυτοδιοίκησης είναι η ελπίδα για την νικηφόρα έκβαση του αγώνα του Ηλειακού λαού, προκειμένου να έχουμε σε λειτουργία το έργο πνοής του νέου Αυτοκινητόδρομου, στο τέλος του 2023.

"ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ"

Αμαλιαδα 11/09/2019

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία ΗΛΙΔΑ - ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ
Ο επικεφαλής
Κραλλης Δημήτριος

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημήτρης Κράλλης: "Οι πολίτες της Ηλείας επιβάλλεται να γνωρίζουν με σαφήνεια το ιστορικό του έργου..."
Δημήτρης Κράλλης: "Οι πολίτες της Ηλείας επιβάλλεται να γνωρίζουν με σαφήνεια το ιστορικό του έργου..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaR-PHHVaTSnZ4GL1-4jLQCv5JX9bazcvBAjk18gIhbYaW281SAC3tzyXEYO2-FhckYzINd-nrAnXXhqq8UsreqRIq-FNLTBgOHksKwuPjMqezd0IYfzhxKO90jaywky7v7nCxoummpAE/s640/%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BD.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaR-PHHVaTSnZ4GL1-4jLQCv5JX9bazcvBAjk18gIhbYaW281SAC3tzyXEYO2-FhckYzINd-nrAnXXhqq8UsreqRIq-FNLTBgOHksKwuPjMqezd0IYfzhxKO90jaywky7v7nCxoummpAE/s72-c/%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BD.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_609.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/09/blog-post_609.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy