-->

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Ποια είναι η πολιτική ηγεσία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Νότης Μηταράκης Ο Νότης Μηταράκης είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας. Κα...


ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Νότης Μηταράκης

Ο Νότης Μηταράκης είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (2014), κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περίοδο 2012 – 2015, διατέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παράλληλα ορίσθηκε Αναπληρωτής Διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και Διοικητής στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSTDB).

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα την κοινωνική ασφάλιση. Το 2012 (Μάιος & Ιούνιος) εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών, το 2015 (Ιανουάριος & Σεπτέμβριος) και το 2019 Βουλευτής Χίου. Επίσης, το 2019 διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα του στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας. Βραβεύτηκε το 2005 ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας και μέλος του Δ.Σ. της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών. 

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (Chartered Financial Analyst - CFA).

Έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Απόστολου και Ευαγγελιστού Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Γεννήθηκε το 1972 και είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχουν μια κόρη.

Αναπληρωτής Υπουργός
Γιώργος Κουμουτσάκος

Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση «magna cum laude». Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Διπλωματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου των Εξωτερικών το 1992.

Υπηρέτησε: στο διπλωματικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, στην μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών τον Μάρτιο του 2004 έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας/EPP έως το 2014. Τον Ιούνιο του 2013 ψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών. Για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του απονεμήθηκε τον Μάιο του 2014 το Βραβείο «Ευκράντη».

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Β Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και για δεύτερη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Διατέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2016 και στη συνέχεια επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξελέγη Βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών και ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής 
Πάτροκλος Γεωργιάδης 

Γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά μαθήματα Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διαχείριση Κρίσεων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά.

Έχει εργαστεί ως Δημοσιογράφος και ως Ειδικός Εμπειρογνώμων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, ενώ έχει υπηρετήσει ως Γενικός Γραμματέας στο Εθνικό Τυπογραφείο (2004-2006), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (2006-2009), Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας (2012-2014) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (2014-2015).

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (2014) στον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, ήταν αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική και επικεφαλής των αντιστοίχων Υπηρεσιών. Από την 1η Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο 
Εμμανουήλ Λογοθέτης 

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι Ιατρός, απόφοιτος του του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης με βαθμό «Άριστα». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» καθώς και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μόνιμος ιατρός του ΕΟΔΥ, ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας σε θέματα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (2007-2009), καθώς και Σύμβουλος στο Γραφείο Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το 2015 διατέθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο ως Συντονιστής Πεδίου Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου ΚΥΤ Σάμου.

Και το 2019 κατέλαβε τη θέση του Γενικού Συντονιστή Πεδίου Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου 2ης ΥΠΕ Νήσων (ΚΥΤ Σάμου, Μυτιλήνης. Χίου, Κω, Λέρου), στην οποία παρέμεινε έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους, όπου και διορίστηκε ως Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής.

Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων 
Ειρήνη Αγαπηδάκη

Είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα. Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων 
Ευάγγελος Κωνσταντίνου 

Ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου είναι οικονομολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα χρηματοοικονομικά (MSc in Financial Management and Control) από το Aston Business School, του Aston University.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τομέα της Επικοινωνίας το 2003, από την εταιρεία επικοινωνίας MWG POLITICS του πολυεθνικού Ομίλου Mc Cann Erickson. Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας με εταιρείες του κλάδου και ιδιώτες. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αρμόδιου για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, ΣΔΙΤ, Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Το 2018 συνεργάστηκε με το ΤΜΕΔΕ και το ΤΕΕ και ανέλαβε το νεοσύστατο Ινστιτούτου ΤΕΕ-ΤΜΕΔΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Από το Σεπτέμβριο του 2019 είναι Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΔΕΚΤ Α.Ε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Ποια είναι η πολιτική ηγεσία
Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Ποια είναι η πολιτική ηγεσία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmCPFp1taku5gbkmNKut3SfSUY_UBmMyW-3dHmvr0rRuRkgbDl3aL7jw75PpCRX9J87CcgAg3EOmLddB4qpTa0FkV2Z3H_7YUw8xtUOsTYSDrhBKSUnROEWYZV0yA9SKRuMLkXax-8w1Y/s640/syria-1202174_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmCPFp1taku5gbkmNKut3SfSUY_UBmMyW-3dHmvr0rRuRkgbDl3aL7jw75PpCRX9J87CcgAg3EOmLddB4qpTa0FkV2Z3H_7YUw8xtUOsTYSDrhBKSUnROEWYZV0yA9SKRuMLkXax-8w1Y/s72-c/syria-1202174_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_493.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/blog-post_493.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy