-->

Νεκτάριος Φαρμάκης: "Ομηρος" της κυβέρνησης;

Του Γιώργου Φάκου Οταν πριν 11 μήνες περίπου, έγιναν οι Περιφερειακές εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στήριξ...



Του Γιώργου Φάκου


Οταν πριν 11 μήνες περίπου, έγιναν οι Περιφερειακές εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στήριξε τον Νεκτάριο Φαρμάκη για συγκεκριμένους λόγους: Ηταν ένας νέος πολιτικός και υποσχέθηκε πράγματα τα οποία ο Κατσιφάρας, αν και τα είχε υποσχεθεί το 2014, δυστυχώς δεν τα πραγματοποίησε, για να επιβεβαιώσει μια ρήση του αείμνηστου Καραμανλή: "Στην πολιτική λες πράγματα που δεν κάνεις και κάνεις πράγματα που δεν λες".

Δυστυχώς, την ρήση του αείμνηστου ηγέτη της Δεξιάς έρχεται να επιβεβαιώσει σήμερα και ο νέος [και ηλικιακά] Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Ο οποίος, δεν ξέφυγε από την... πεπατημένη των προηγουμένων. Ασχολείται με τα μέσα ενημέρωσης που του... βαρούν παλαμάκια, όπως κάνουν πάντα όταν προσβλέπουν σε οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ αποκλείονται όλοι όσοι ασκούν κριτική.

Σε ότι αφορά την Ηλεία, ο Φαρμάκης ψηφίστηκε κατά κύριο λόγο για την υπόσχεσή του περί κατασκευής νέου δρόμου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον δρόμο-καρμανιόλα, που ένα σωρό ζωές έχει "πάρει" και που όσο δεν κατασκευάζεται όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα.

Στο σημερινό Editorial δεν θα αναφερθώ στους βουλευτές οι οποίοι είναι υποχειρίδια του εκάστοτε κόμματος που εκλέγεται και που τυχόν φωνασκίες θα τους οδηγήσουν είτε στο περιθώριο είτε θα τους δείξουν την πόρτα της εξόδου. Αλλωστε διαχρονικά, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, οι βουλευτές για το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να... δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και να προσπαθούν πώς θα διατηρήσουν τη βουλευτική τους θέση για να ικανοποιείται η ματαιοδοξία τους.

Δεν τους ενδιαφέρει να λύνονται προβλήματα. Μάλλον, να διατηρούνται αυτά τα προβλήματα, για να εμφανίζονται οι ίδιοι ως "υπερασπιστές" του δικαίου αισθήματος. Και όπως είπε κάποτε ένας υπουργός: "Αλλα λέτε εκεί κάτω, άλλα μεταφέρεται σε μας"!

Οι βουλευτές ενδιαφέρονται μόνο για να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες, να τις μοιράσουν στα τοπικά ΜΜΕ για να μη... ξεχνιούνται από τους πολίτες. Καθημερινά διαβάζουν τον έντυπο Τύπο ή παρακολουθούν τα site τι γράφουν και αμέσως ετοιμάζουν δελτία τύπου τα οποία μοιράζουν για να κερδίσουν το... χειροκρότημα του κόσμου.
Με κάποιες ανούσιες ερωτήσεις που θέτουν νομίζουν ότι εκπλήρωσαν τον σκοπό για τον οποίο εκλέχτηκαν.

Αλλά τι να περιμένεις από βουλευτές όταν τολμούν και δημοσιεύουν φωτογραφίες όπου κάνουν το... σταυρό τους μπροστά από εικόνισμα για να συγκινήσουν τους θρησκόληπτους; 'Η όταν επισκέπτονται τον Μητροπολίτη, τάχα για να πάρουν την ευχή του, και βέβαια τη φωτογραφία θα την ανεβάσουν στα social media;
Φυσικά και υπάρχουν, όπως προανάφερα, οι εξαιρέσεις.
Μόνο που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ας γυρίσουμε όμως πάλι στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη πάνω στον οποίο οι πολίτες εναπόθεσαν τις ελπίδες τους. 

Ο κ. Φαρμάκης, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπου προσβλέπει αργότερα να είναι και βουλευτής της, πολύ πολύ επιδερμικά αγγίζει το μείζον πρόβλημα του δρόμου καρμανιόλα. Μέχρι σήμερα, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι κάποιες... δηλώσεις κι επιστολές του τύπου «Παιδιά τελειώνετε με τον εθνικό Μινώταυρο!», όπως έκανε πρόσφατα, μόνο και μόνο για να βγαίνουν οι δογματικοί υποστηρικτές του κόμματός της ΝΔ να θριαμβολογούν για τις... ικανότητές του!

Πολιτική παλαιών εποχών που νομίζαμε ότι ξεπεράστηκαν, αλλά όμως ο ίδιος τις επαναφέρει!

Κοντά του και οι αιρετοί της Ηλείας, οι οποίοι πέρα από κάποιες "επαναστατικές" δηλώσεις και κάποιες κινητοποιήσεις λίγων ωρών μόνο και μόνο για τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, δεν έχουν να επιδείξουν κάτι ουσιαστικό.

Τι κι αν ήταν οι ίδιοι που προεκλογικά διαλαλούσαν ότι το πρώτο μέλημά τους ήταν η κατασκευή νέου δρόμου; Από τη στιγμή που κέρδισαν την εξουσία, τα στόματα έκλεισαν στη βάση ότι όλα ξεχνιούνται, όλα λησμονιούνται σε λίγο καιρό!

Και ο κόσμος συνεχίζει να σκοτώνεται σε έναν δρόμο "φονιά" μόλις 90 χλμ. 

Από το 1999, όταν άρχισα τις κοινωνικο-πολιτικές εκπομπές στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μιλούσαμε για έναν νέο δρόμο. Και παρά τις υποσχέσεις ποτέ αυτός δεν έγινε. Οπως ποτέ δεν έγινε το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας πολιτικό, όταν ποτέ δεν έγινε Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όταν ποτέ δεν έγινε... ένα πλήθος σοβαρών ζητημάτων που έμπαιναν!!!

Σήμερα, παρακολουθώντας κάποιος τις εξελίξεις, διαπιστώνει ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας προγραμματίζονται νέες σιδηροδρομικές γραμμές. Ακόμη και η πιο φτωχή Περιφέρεια της χώρας, πριν κάποια χρόνια, η Ήπειρος, διεκδικεί την έλευση του τρένου μέχρι Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα. Η έλευση του τρένου της Πάτρας θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα από τον υπουργό Υποδομών... για να μη μιλήσουμε για παρεμβάσεις που δρομολογούνται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα που θα οδηγήσουν στη νέα εποχή.

Στην Ηλεία ακόμη προσπαθούμε [;;;] για έναν δρόμο μόλις 90 χλμ. 
Και στη προσπάθεια αυτή, ο Φαρμάκης διαλαλεί: «Παιδιά τελειώνετε με τον εθνικό Μινώταυρο!». Και, να συμπληρώσω με μια παροιμία "χέ@@κε η φοράδα στο αλώνι"!!! 

Εμείς, θα συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε, διότι γι' ακόμη μία φορά πιστέψαμε "τα λόγια τα μεγάλα τα ψεύτικα"!!!

Οποιος διαφωνεί, ευχαρίστως να το συζητήσουμε...

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι "όμηρος" μιας κυβέρνησης της οποίας ο, τότε πρόεδρός της και σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα στελέχη-παπαγαλάκια, διαλαλούσαν ότι η πρώτη προτεραιότητά τους ήταν ο δρόμος Πατρών-Πύργου... για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ένα σωρό προβλήματα...!!!



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νεκτάριος Φαρμάκης: "Ομηρος" της κυβέρνησης;
Νεκτάριος Φαρμάκης: "Ομηρος" της κυβέρνησης;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyLaiaPep8jQmSuLHO1ZpfOx63JR2BJ6VpqRdGkwmdddeNaYvcFetwL09n3yX5dy9GTVMHnSwwdCmeJ4NGxZJV8eCYjO_dq4a2xI22AmvCFhgt6j0ByVFI7uKmmRSbj-5aQhH0k_PA78U/s640/%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyLaiaPep8jQmSuLHO1ZpfOx63JR2BJ6VpqRdGkwmdddeNaYvcFetwL09n3yX5dy9GTVMHnSwwdCmeJ4NGxZJV8eCYjO_dq4a2xI22AmvCFhgt6j0ByVFI7uKmmRSbj-5aQhH0k_PA78U/s72-c/%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_167.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_167.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy