-->

Κορονοϊός: Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (22/10) στις 19:00, αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως ...

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (22/10) στις 19:00, αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως όπως έγινε γνωστό από το τραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Ωστόσο, προηγουμένως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο προς βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση. «Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», είπε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Η χώρα μας, συμπλήρωσε, τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό», γνωστοποίησε. Όσον αφορά στα μέτρα, τόνισε πως «αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα διότι στην ουσία έχουμε λίγους που παραβιάζουν κάποιος κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται». 

«Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για τους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης. 

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι 

Μεταξύ των μέτρων που πιθανόν να τεθούν σε ισχύ είναι τα: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4). 

Ανησυχία για τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ θα πλησιάσει τα 1.000, ενώ σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας- μιλώντας στον ΣΚΑΙ- άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με τα χθεσινά κρούσματα που ήταν 865. 

Κρίσιμη η κατάσταση - Έκκληση προς τους πολίτες 

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την Τετάρτη, την κατάσταση που επικρατεί ο Νίκος Χαρδαλιάς που απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για την πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία». 

Ακόμη, απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση» προς τους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών, των Ιωαννίνων, «όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου» να παραμείνουν σε εγρήγορση. 

Επιπλέον, τόνισε ότι μαζί με τους περιφερειάρχες και τους αιρετούς, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης, μια προσπάθεια που, όπως υπογράμμισε, θα ενταθεί τις επόμενες μέρες αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων. 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και να αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας. Πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο, την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας», σημείωσε. 

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: Εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κορονοϊός: Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα
Κορονοϊός: Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg34c6C1-FvJoBJa4eWh_2TQppxJGGZBm0zpCAFhLzOJkVZp6JwmOAhHNHw9sr06TaQ53rjClbsFDOZ-HxKgY8_oZDtE4zpitWbylnw5LEyJkoy6rSYcj3Nefbkw7DG7pNKq4P6BWggoJ0/s600/virus-5178466_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg34c6C1-FvJoBJa4eWh_2TQppxJGGZBm0zpCAFhLzOJkVZp6JwmOAhHNHw9sr06TaQ53rjClbsFDOZ-HxKgY8_oZDtE4zpitWbylnw5LEyJkoy6rSYcj3Nefbkw7DG7pNKq4P6BWggoJ0/s72-c/virus-5178466_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/10/1000_22.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/1000_22.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy