-->

Ποια είναι τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας.   Η πιο βαθιά χαράδρα του πλανήτη, το πιο ψηλό βουνό τη...

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας. 

Η πιο βαθιά χαράδρα του πλανήτη, το πιο ψηλό βουνό της Γης, η πιο άγρια ράτσα σκύλων, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι από τον χώρο του επιχειρείν - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι κορυφές πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον μας, άσχετα με το κατά πόσο το αξίζουν ή όχι μερικές φορές. Έτσι, αντίστοιχα, σε όσους ασχολούνται με το βιβλίο, η ερώτηση για τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών επανέρχεται ξανά και ξανά. 

Η αναζήτηση, όμως, των στατιστικών δεν είναι πάντα εύκολη. Για αυτό πριν προχωρήσουμε στη λίστα καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποιους άγραφους κανόνες, όπως το ότι θα μιλήσουμε αποκλειστικά και μόνο για λογοτεχνία. Είναι κοινά αποδεκτό ότι το ίσως το πιο ευπώλητο κείμενο όλων των εποχών είναι η Βίβλος με πωλήσεις άνω των 5 δισ.. αντίτυπων (ας μην ξεχνάμε ότι για χρόνια στα περισσότερα ξενοδοχεία του Δυτικού Κόσμου υπήρχε πάντα ένα αντίτυπο στο συρτάρι του κομοδίνου). 

Αντίστοιχα, το Κόκκινο Βιβλίο του Mao Tse Tung πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 800 εκ. αντίτυπα - στην περίπτωσή του, όμως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ήταν σχεδόν υποχρεωτική η ανάγνωσή του από το σύνολο του κινεζικού πληθυσμού. Τέλος, best sellers παλιότερων αιώνων όπως ο Κόμης Μοντεχρίστος (εκδ. Gutenberg) του Αλέξανδρου Δουμά (1802-1870) που κανονικά θα βρίσκονταν πολύ ψηλά στη λίστα, δεν μπαίνουν στη δεκάδα μιας και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά για τις πωλήσεις τους. 

Τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών 

Το Όνειρο της Κόκκινης Κάμαρας
Συγγραφέας: Cao Xueqin 
Εκδόσεις: Gutenberg 
Έτος έκδοσης: 1791 
Χώρα: Κίνα Πωλήσεις: 100 εκ. περίπου 

Ένα διάσημο κείμενο της Άπω Ανατολής που δειλά δειλά επανέρχεται στο αναγνωστικό προσκήνιο της Δύσης κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Μία βουτιά μέσα στον χρόνο και τις ανθρώπινες σχέσεις, πίσω στη μακρινή εποχή της Αυτοκρατορικής Κίνας, μέσα από μία πολυθρύλητη οικογενειακή saga. 

Και δεν έμεινε κανένας
Συγγραφέας: Agatha Christie 
Εκδόσεις: Ψυχογιός 
Έτος έκδοσης: 1939 
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία 
Πωλήσεις: 100 εκ. περίπου 

Για εκείνη ήταν, όπως είχε παραδεχτεί, η ιστορία που τη δυσκόλεψε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Για τον υπόλοιπο πλανήτη το πιο χαρακτηριστικό κείμενο της μεγάλης κυρίας του whodunnit και των best sellers. 

Χόμπιτ
Συγγραφέας: J.R.R Tolkien 
Εκδόσεις: Κέδρος 
Έτος έκδοσης: 1937 
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία 
Πωλήσεις: 100 εκ. περίπου 

Όπου ο Bilbo Baggins αφήνει το σπίτι του στο Shire για να ξεκινήσει μία τεράστια περιπέτεια δίπλα σε μάγους και νάνους πολεμιστές που θα τον φέρει αντιμέτωπο με δράκους και ορκ. Ή αλλιώς το πρώτο δείγμα γραφής του μεγαλύτερου παραμυθά του 20ου αιώνα. 

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Συγγραφέας: Lewis Carroll 
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 
Έτος έκδοσης: 1865 
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία 
Πωλήσεις: 100 εκ. περίπου 

Ένα "παιδικό" βιβλίο που αφηγείται το πώς ένα κοριτσάκι πέρασε μέσα από μία λαγουδότριπα σε έναν παράξενο και θαυμαστό φανταστικό κόσμο; Ίσως, οι ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις σε σχέση με το κείμενο και η υποψία χρήσης ψυχοτρόπων από τον συγγραφέα θα του δίνουν πάντα μία πολύ πιο ενήλικη χροιά. 

Ο Μετρ και η Μαργαρίτα
Συγγραφέας: Mikhail Bulgakov 
Εκδόσεις: Μίνωας 
Έτος έκδοσης: 1967 
Χώρα: Ρωσία 
Πωλήσεις: 100 εκ. περίπου 

Ο μύθος του Φάουστ σε μία σύγχρονη εκδοχή, ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα που γράφτηκε στη Σοβιετική Ρωσία τη δεκαετία του '30 για να εκδοθεί πολλές δεκαετίες και έξι χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού. Ένα σπουδαίο κείμενο, δηλαδή, που γεμάτο πικρό χιούμορ μιλά με τον τρόπο του για το υπέρτατο αγαθό: την ελευθερία. 

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Συγγραφέας: J. K. Rowling 
Εκδόσεις: Ψυχογιός 
Έτος έκδοσης: 1997 
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία 
Πωλήσεις: 120 εκ. περίπου 

Όταν έγραφε το πρώτο βιβλίο της σειράς, η J.K. Rowling καθόταν σε μία καφετέρια με τις ώρες μιας και το δικό της σπίτι δεν είχε θέρμανση. Σήμερα, είναι μία πολυεκατομμυριούχος που χρωστά την τεράστια επιτυχία της σε έναν μικρό μάγο, την παρέα του και τις ιστορίες τους από την προεφηβεία μέχρι και τη (δύσκολη) ενηλικίωση. 

Ο μικρός πρίγκιπας
Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupéry 
Εκδόσεις: Αρμός 
Έτος έκδοσης: 1943 
Χώρα: Γαλλία 
Πωλήσεις: 140 εκ. περίπου 

Ένας αφηγητής, ένα αεροπορικό ατύχημα, μία τεράστια έρημος, ένας μικρός πρίγκιπας και μαγικά ταξίδια σε άλλους πλανήτες όπου οι "παιδικές" αφηγήσεις και φαντασιοπληξίες καταφέρνουν να μιλήσουν για πανανθρώπινες αλήθειες που αφορούν κάθε ηλικία. 

Ο Αλχημιστής
Συγγραφέας: Paulo Coelho 
Εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνη 
Έτος έκδοσης: 1988
Χώρα: Βραζιλία 
Πωλήσεις: 150 εκ. περίπου

"Το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει, όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το προσωπικό μας όνειρο" ή αλλιώς η πιο διάσημη ατάκα συγγραφέα που βγαίνει από το στόμα ανθρώπων που δεν διαβάζουν. Ίσως, έχει δεχθεί σαν βιβλίο περισσότερη κριτική από ότι του αξίζει, σίγουρα πάντως το new age πόνημα του Βραζιλιάνου μπεστσελερίτσα δεν έχει κατακτήσει το δικαίωμα να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο κείμενο αυτής της λίστας. 

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών
Συγγραφέας: J.R.R Tolkien 
Εκδόσεις: Κέδρος 
Έτος έκδοσης: 1954 
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία 
Πωλήσεις: 150 εκ. περίπου 

Δεύτερη εμφάνιση του κου Καθηγητή και πρωτιά στη λίστα, αφού το magnum opus του Tolkien συνεχίζει, πολλές δεκαετίες μετά, να γοητεύει, όχι άδικα, μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει την τριλογία, η καραντίνα είναι ιδανική ευκαιρία. Άλλωστε, όπως φανερώνει περίτρανα η συγκεκριμένη δεκάδα, η καλπάζουσα φαντασία -όσο και αν έχει αντιμετωπιστεί με δυσπιστία από τους κριτικούς-έχει δώσει μερικά από τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ποια είναι τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών
Ποια είναι τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3XMnS5IleCTnGP41XGIvIM_7VF6_xxd0nv8i-ewUam9tDeebR8KOppxFs5jTjdI7-QWyc1_zZU9jvI7Edl6CJmXYEgA2trzxV4qtGDwEAOgbv4rKFL0ovgbCFaCm8fSp0TYc7-z7OSCY/s600/reading-1246520_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3XMnS5IleCTnGP41XGIvIM_7VF6_xxd0nv8i-ewUam9tDeebR8KOppxFs5jTjdI7-QWyc1_zZU9jvI7Edl6CJmXYEgA2trzxV4qtGDwEAOgbv4rKFL0ovgbCFaCm8fSp0TYc7-z7OSCY/s72-c/reading-1246520_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/10/best-sellers.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/best-sellers.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy