Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Εργαζόμενη μητέρα: πλεονεκτήματα για τη γυναίκα

Κάθε γυναίκα όταν πρόκειται να γίνει μητέρα, πρέπει να διαχειριστεί το ζήτημα της εργασίας της και της καριέρας της. Συχνά έχουμε στο μυαλ...

Κάθε γυναίκα όταν πρόκειται να γίνει μητέρα, πρέπει να διαχειριστεί το ζήτημα της εργασίας της και της καριέρας της. Συχνά έχουμε στο μυαλό μας ότι μια μητέρα εργάζεται για καθαρά βιοποριστικούς λόγους. Δεν είναι ακριβώς έτσι ή δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Μικρά κορίτσια ακόμα, οι σημερινές γυναίκες και εργαζόμενες μητέρες, έκαναν όνειρα για το επάγγελμα των ονείρων τους και την καριέρα τους. 

Καμιά από αυτές δεν έθεσε ως ημερομηνία λήξης του ονείρου της τον ερχομό των παιδιών της. Η εργαζόμενη μητέρα χρειάζεται τον σεβασμό μας και βοήθεια από την πολιτεία πέρα από τον δικό της μηχανισμό υποστήριξης. Έχει να διαχειριστεί προκλήσεις που έχουν σχέση με το μεγάλωμα των παιδιών της, την απόφαση μιας νταντάς που θα βοηθάει σε αυτό ή την επιλογή να στείλει πολύ νωρίς τα παιδιά της σε κάποιον βρεφονηπιακό σταθμό. 

Η εργαζόμενη μητέρα είναι μια γυναίκα που πασχίζει προκειμένου να είναι καλή σε όλα. Πολλές από τις εργαζόμενες μητέρες γίνονται μοιραία και ενοχικές. Εύχονται η μέρα να είχε περισσότερες ώρες και οι ίδιες μεγαλύτερες αντοχές. Εμείς ας εστιάσουμε σε αυτό το άρθρο στα πλεονεκτήματα μιας γυναίκας που είναι παράλληλα και εργαζόμενη μητέρα. Πλεονεκτήματα για την ίδια τη γυναίκα. 

-Η εργαζόμενη μητέρα έχει χρόνο να μείνει μόνη της 

Οι μητέρες που μεγαλώνουν στο σπίτι τα παιδιά τους, ειδικά αν εκείνα είναι βρέφη ή νήπια, σπανίως έχουν μια στιγμή απόλυτης ηρεμίας. Πολλές φορές είναι αδύνατον ακόμη και στο μπάνιο να πάνε μόνες τους. Η εργαζόμενη μητέρα, από την άλλη, έχει χρόνο μακριά από το περιβάλλον της οικογένειας. Όχι ότι το περιβάλλον της δουλειάς ή ο εργασιακός χώρος είναι ό,τι καλύτερο για να ηρεμήσει κανείς και να χαλαρώσει.

Όμως η εργαζόμενη μητέρα έχει 5 και πλέον λεπτά να σκεφτεί ήσυχα και μόνη της στη διαδρομή για την δουλειά. Η εργαζόμενη μητέρα θα κάνει ένα διάλειμμα για φαγητό και σ’ αυτόν τον χρόνο θα μπορέσει να σκεφτεί, να μιλήσει με κάποιον που δεν έχει σχέση με την οικογένειά της. Να «ξεφύγει» μ’ ένα τρόπο. Η εργαζόμενη μητέρα, θα πιει μια κούπα καφέ στο κομμωτήριο ή ενώ περιποιείται τα νύχια της για να είναι ευπαρουσίαστη στην εργασία της και θα μπορέσει να χαλαρώσει και να οργανώσει όλα όσα πρέπει μέσα στο κεφάλι της.

-Η εργαζόμενη μητέρα αλληλεπιδρά με άτομα της… ηλικίας της που δεν είναι απαραίτητα άλλες μαμάδες! 

Όσο πολύτιμο και ωραίο και αν είναι για μια μητέρα να μιλάει με άλλες μητέρες για τα παιδιά τους και για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν ή στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των παιδιών τους, μια γυναίκα έχει ανάγκη να μιλήσει και με άλλου είδους κόσμο. Μια γυναίκα έχει ανάγκη να συναναστραφεί και να αλληλεπιδράσει με ενήλικες που δεν είναι απαραίτητα άλλες μητέρες. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της εργαζόμενης μητέρας αφού έχει τη δυνατότητα να συναναστρέφεται άτομα από τον επαγγελματικό της χώρο. 

Ένα επαγγελματικό ραντεβού, μια παρουσίαση, οι συσκέψεις, τα σεμινάρια την βάζουν σε μια διαδικασία κοινωνικοποίησης πολύ διαφορετική από αυτή που θα είχε αν δεν εργαζόταν. Και δεν είναι βεβαίως μόνο τα επαγγελματικά ζητήματα. Μια εργαζόμενη μητέρα μπορεί να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις μέσα από τον εργασιακό της χώρο, να συζητήσει θέματα της πολιτικής, της μόδας, της κοινωνίας και τόσα άλλα που είναι άσχετα με την οικογένεια, τα παιδιά και το σπίτι. Μικρά διαλλείματα δηλαδή, που κρατούν το μυαλό της καθαρό και σε φόρμα. 

-Η εργασία δίνει στην γυναίκα μια άλλη ιδιότητα πέρα από εκείνη της μητέρας 

Το να είναι μια γυναίκα μητέρα, είναι η πιο σημαντική ιδιότητα της ζωής της. Η εργαζόμενη μητέρα ωστόσο έχει μια άλλου είδους υπόσταση και ταυτότητα. Η γονική μέριμνα είναι μια διαδικασία που βάζει τους γονείς να επαναλαμβάνουν κάποια πράγματα ξανά και ξανά. Μια μητέρα θα ντύσει τα παιδιά της, θα μαγειρέψει για αυτά, θα τα αγκαλιάσει για να τα βάλει για ύπνο, θα τα χαϊδέψει στις στενοχώριες τους, θα τα βοηθήσει στα μαθήματά τους, θα περιποιηθεί τα ρούχα τους, θα τα φροντίσει όταν είναι άρρωστα και τόσα τόσα άλλα που επαναλαμβάνονται μέχρι τα παιδιά να φύγουν από το σπίτι. Είναι μια ατέλειωτη επανάληψη αν και τόσο πολύτιμη και όμορφη. 

Στη δουλειά η ίδια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με projects που έχουν αρχή και τέλος. Η εργαζόμενη μητέρα μπορεί να βάζει στόχους, να του πετυχαίνει, να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της και να γυρίζει στην οικογένειά της και στα παιδιά της με άλλη όρεξη και με περισσότερο κέφι. 

-Η εργαζόμενη μητέρα είναι μια ανεξάρτητη οικονομικά γυναίκα που μπορεί να συνεισφέρει στο σπίτι 

Είναι υπέροχο για την ψυχική κατάσταση μιας γυναίκας να νιώθει ότι συνεισφέρει στο σπίτι. Είναι όμως και πραγματικά καλό για την γυναίκα να πατάει γερά στα πόδια της και να νιώθει ίση με τον σύντροφό της σε αυτόν τον τομέα των οικονομικών. Κατ’ αρχήν είναι ανεξάρτητη η ίδια. Όχι πως θα πάρει τον μισθό της και θα πάει μόνη της μιας εκδρομή ή θα χαλάσει όλα της τα χρήματα σε ψώνια και περιποιήσεις. Όμως είναι τόσο σημαντικό, να μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες στηριζόμενη στο πορτοφόλι της και μόνο. Να επενδύει για το καλό της οικογένειας, να κάνει εκπλήξεις στην οικογένεια προγραμματίζοντας εκδρομές χωρίς να επιβαρύνει τον πατέρα και τόσα τόσα άλλα… 

-Η εργαζόμενη μητέρα αποτελεί παράδειγμα 

Οι επιλογές μιας μητέρας είναι το πρότυπο ενός παιδιού. Τα παιδιά για να το θέσουμε πιο απλά παραδειγματίζονται από τους γονείς τους. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τη συμπεριφορά, το ίδιο γίνεται και με όλα τα άλλα. Ευγενικοί γονείς έχουν ευγενικά παιδιά, δραστήριοι γονείς έχουν δραστήρια παιδιά. Ομοίως μια μητέρα που εργάζεται γίνεται πρότυπο για τα παιδιά της και ειδικά για τα κορίτσια. Τα κορίτσια θέτουν στόχους να σπουδάσουν και να κάνουν καριέρα σε κάποιο επάγγελμα που αγαπούν. Κάνουν σχέδια και έχουν τη μαμά τους ως το παράδειγμα της μητέρας που είναι εργαζόμενη μητέρα, επαγγελματίας, καλή μάνα και σύντροφος. 

Πηγή:Parenting.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εργαζόμενη μητέρα: πλεονεκτήματα για τη γυναίκα
Εργαζόμενη μητέρα: πλεονεκτήματα για τη γυναίκα
https://1.bp.blogspot.com/-mHsgduoA17k/X5CJAo8-s2I/AAAAAAAEVik/MC07dfdYPJwtMawDhzPPDnKz5jm8VA3_ACLcBGAsYHQ/s600/woman-5380641_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-mHsgduoA17k/X5CJAo8-s2I/AAAAAAAEVik/MC07dfdYPJwtMawDhzPPDnKz5jm8VA3_ACLcBGAsYHQ/s72-c/woman-5380641_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_860.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_860.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy