-->

Θέσπιση μέτρων για την πρόληψη της εισαγωγής και της διασποράς στην Ένωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (ToBRFV)

Σας ενημερώνουμε ότι με την εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1191 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη «θέσπιση μέτρων για...

Σας ενημερώνουμε ότι με την εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1191 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη «θέσπιση μέτρων για την πρόληψη της εισαγωγής και της διασποράς στην Ένωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (ToBRFV)» από 15 Αυγούστου 2020 ισχύει πιο αυστηρό και λεπτομερές πλαίσιο για τον έλεγχο του πολλαπλασιαστικού υλικού, σπόροι και φυτά προς φύτευση τομάτας και πιπεριάς, με στόχο να περιοριστεί η εισαγωγή και η διασπορά του ιού. 

Επιπλέον, επισημαίνονται τα ακόλουθα: 

 Ο συγκεκριμένος επιβλαβής οργανισμός δεν επιτρέπεται να εισάγεται, να διακινείται, να διατηρείται, να πολλαπλασιάζεται ή να απελευθερώνεται στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Οποιοδήποτε πρόσωπο έχει υποψία παρουσίας του «συγκεκριμένου οργανισμού» ενημερώνει άμεσα την οικεία υπηρεσία φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες. 

 Για τη διακίνηση των «συγκεκριμένων φυτών προς φύτευση» εντός της Ένωσης πρέπει να συνοδεύονται από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο και να πληρούν τις απαιτήσεις της παρ.1 του άρθρου 6 του ανωτέρου Κανονισμού, εκτός των εξαιρέσεων αυτού. 

 Για τη διακίνηση των «συγκεκριμένων σπόρων» εντός της Ένωσης πρέπει να συνοδεύονται από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο και να πληρούν τις απαιτήσεις της παρ.1 του άρθρου 7 του ανωτέρου Κανονισμού. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ανωτέρω Κανονισμό, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αναδρομικός έλεγχος σπόρων που βρίσκονταν ακόμη σε αποθήκευση πριν από τις 15 Αυγούστου 2020, υποβαλλόμενοι σε δειγματοληψία και σε δοκιμές για τον συγκεκριμένο επιβλαβή οργανισμό από την αρμόδια αρχή ή από επαγγελματίες υπό επίσημη εποπτεία της αρμόδιας αρχής, προτού διακινηθούν εντός της Ένωσης και βρεθούν απαλλαγμένοι από τον εν λόγω επιβλαβή οργανισμό. 

Για το λόγο αυτό καλούμε όσους κατέχουν σπόρους τομάτας και πιπεριάς πριν από τις 15 Αυγούστου, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα ελέγχου αυτών, που θα αποδεικνύουν ότι είναι απαλλαγμένοι από τον εν λόγω επιβλαβή οργανισμό. 

Τονίζεται ότι όποιος διακινήσει πολλαπλασιαστικό υλικό (σπόρους) που δεν έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις, θα φέρει ο ίδιος την νομική ευθύνη. 

 Τα «συγκεκριμένα φυτά προς φύτευση» και οι «συγκεκριμένοι σπόροι» που εισέρχονται στην Ένωση θα πρέπει να συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κανονισμού 2016/2031, και να αναγράφονται οι «πρόσθετες δηλώσεις» των άρθρων 8 & 9 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1191. 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές της Υπηρεσίας μας. 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 
Σπυροπούλου Παναγιώτα 
Κτηνίατρος

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Θέσπιση μέτρων για την πρόληψη της εισαγωγής και της διασποράς στην Ένωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (ToBRFV)
Θέσπιση μέτρων για την πρόληψη της εισαγωγής και της διασποράς στην Ένωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (ToBRFV)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6_Pr5HZARI2N03FUfVRup8oVaGv6uyYABeszbRQkOaN6na0YlNN0bjzF0qLosAFhIC4MGO-PJMVw7BQxzngDfK_NPN0SHEzoYIRQPFOJ7-3qJYaLDdRm3gSlNKNRpf1CnxTtRBf-6eNs/s600/tomato-435867_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6_Pr5HZARI2N03FUfVRup8oVaGv6uyYABeszbRQkOaN6na0YlNN0bjzF0qLosAFhIC4MGO-PJMVw7BQxzngDfK_NPN0SHEzoYIRQPFOJ7-3qJYaLDdRm3gSlNKNRpf1CnxTtRBf-6eNs/s72-c/tomato-435867_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/10/tobrfv.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/tobrfv.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy