Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Αυτοί είναι όλοι οι δικαιούχοι

Το έκακτο επίδομα Χριστουγέννων θα λάβουν όλοι όσοι παίρνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Ει...

Το έκακτο επίδομα Χριστουγέννων θα λάβουν όλοι όσοι παίρνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Χριστούγεννα. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε τις σχετικές διευκρινίσεις, βάσει των οποίων ωφελούμενα είναι 256.562 νοικοκυριά που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Το επίδομα θα αρχίζει από 200 ευρώ και θα αυξάνεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Συνολικά έτσι θα ωφεληθούν 482.335 μέλη νοικοκυριών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής: 

Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ. 
Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ. 
Για παράδειγμα: Nοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη που λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ, με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ. 
Νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη που λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ, το Δεκέμβριο θα λάβει 800 ευρώ. 
Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος που λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ, θα λάβει 700 ευρώ 
Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη που λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ, θα λάβει 800 ευρώ. 

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε το διπλασιασμό του ποσού που θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί συνολικά μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Αυτά είναι τα εξής: 

Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ για εργαζόμενους σε πληττόμενες επιχειρήσεις. 
Aναστολή καταβολής ΦΠΑ για επιχειρήσεις και αναστολή πληρωμής οφειλών για εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται. 
Αναστολή πληρωμής δανειοληπτών και ένταξη στο Πρόγραμμα Γέφυρα. 
Υποχρεωτική μείωση ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήττονται. 
Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι αύριο και θα προβλέπει αποζημίωση 50% στους εκμισθωτές. 
Οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%, κάτι που ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που έχουν μπει σε αναστολή. 
Για την τελευταία κατηγορία υπάρχει και πρόβλεψη για μείωση στο ενοίκιο της φοιτητικής κατοικίας των τέκνων τους. 
Αναστολή λήξης επιταγών για 75 μέρες. Ισχύει για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή πλήττονται. Όσες πλήττονται θα πρέπει να εμφανίσουν μειωμένο κύκλο εσόδων κατά 50% σε σχέση με το 2019. 
Διευρύνεται η λίστα για τη συμμετοχή στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εμφανίσει μείωση τζίρου κατά 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με ποσό αναφοράς τα 300 ευρώ. 
Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα, παραμένοντας ενεργή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Τι θα γίνει με το Δώρο Χριστουγέννων 

Παράλληλα, το σχέδιο καταβολής του φετινού Δώρου Χριστουγέννων εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, διευκρινίζοντας πως η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για την περίοδο κατά την οποία η σύμβαση του μισθωτού μπαίνει σε αναστολή θα δοθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους και όχι μέσω των εργοδοτών. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, το «δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ». Κάτι που σημαίνει πως ο εργαζόμενος θα λάβει Δώρο Χριστουγέννων σε δυο δόσεις. 

Το ποσό του εργοδότη που θα αντιστοιχεί στο τμήμα του Δώρου που ο μισθωτός δούλεψε κανονικά θα καταβληθεί από τον εργοδότη, ενώ το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής θα πληρωθεί από το κράτος. 

Επιμήκυνση επιδομάτων ανεργίας και έκτακτο επίδομα μακροχρόνια ανέργων 

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, διευκρινίζοντας πως η καταβολή του ποσού θα ξεκινήσει αύριο την Παρασκευή. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκ ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ύψους 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους. Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκ. ευρώ. 

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους 

Στις Επιτροπές της Βουλής μπαίνει σήμερα διάταξη με την οποία προβλέπεται χορήγηση έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων. Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτή την ειδική εισφοράς υπέρ του κλάδου ανεργίας. 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Αυτοί είναι όλοι οι δικαιούχοι
Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Αυτοί είναι όλοι οι δικαιούχοι
https://1.bp.blogspot.com/-X7EVkE6hYxM/X7Y6QTS4HmI/AAAAAAAEYys/F9grVI2rdoYrMvQ2p7ZBZZr10oDvMgYSQCLcBGAsYHQ/s600/8906002_0_25_1201_675_1000x0_80_0_1_5529bf6ac50f877cbe12553f7986e67a.jpg.webp
https://1.bp.blogspot.com/-X7EVkE6hYxM/X7Y6QTS4HmI/AAAAAAAEYys/F9grVI2rdoYrMvQ2p7ZBZZr10oDvMgYSQCLcBGAsYHQ/s72-c/8906002_0_25_1201_675_1000x0_80_0_1_5529bf6ac50f877cbe12553f7986e67a.jpg.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/11/blog-post_494.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/11/blog-post_494.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy