-->

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη «προτιμά» τις ηλικίες 0-19 ετών

  Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναλύει τα ευρήματα έκθεσης του Impe...

 

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναλύει τα ευρήματα έκθεσης του Imperial College-London για την μετάδοση της παραλλαγής του κορωνοϊού η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα στην Βρετανία ενω χθες, 3 Ιανουαρίου,ταυτοποιήθηκε και στην Ελλάδα. 

Ανησυχία προκαλεί η επισήμανσή του πως το μεταλλαγμένο στέλεχος κυριαρχεί στις ηλικιακές ομάδες από 0 μέχρι 19 ετών. «Η νέα παραλλαγή απαντάται συχνότερα στις ηλικιακές ομάδες 0-9 ετών και 10-19 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Ανεξάρτητα από τη σχετική προβολή της παραλλαγής μεταξύ παιδιών, η επικράτηση είναι μεγαλύτερη μεταξύ των 10-19 ετών, όπως προκύπτει από την ανάλυση του συνόλου όσων έκαναν διαγνωστικά τεστ» σημειώνει . 

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

"H επιδημιολογική έκθεση του Imperial College- London, για τη μετάδοση της παραλλαγής B.1.1.7 του κορωνοϊού, που πρόσφατα ταυτοποιήθηκε και στη χώρα μας, παραθέτει ευρήματα πως η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανόν να επιδεινωθεί. Σύμφωνα με τα δεδομένα, έως τα μέσα Δεκεμβρίου το αρχικό στέλεχος -και όχι η παραλλαγή- εξακολουθούσε να κυριαρχεί μεταξύ των άνω των 60 ετών. Η νέα παραλλαγή όμως βρέθηκε να απαντάται συχνότερα στις ηλικιακές ομάδες 0-19 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναλύσεις συναινούν πως αυτή η παραλλαγή έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα μετάδοσης. 

Η εκτιμώμενη διαφορά στους αριθμούς αναπαραγωγής R μεταξύ αυτής της παραλλαγής και άλλων (μη ανησυχητικών παραλλαγών) κυμαίνεται μεταξύ 0,4 και 0,7. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως αυτές οι εκτιμήσεις του πλεονεκτήματος μετάδοσης της παραλλαγής, ισχύουν για μια περίοδο κατά την οποία υπήρχαν υψηλά επίπεδα φυσικής αποστασιοποίησης στην Αγγλία. 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή μηχανισμό για το πώς η παραλλαγή αυξάνει τη δυνατότητα μετάδοσης, αλλά οι εξελίξεις στο ΗΒ παρακολουθούνται στενά και αναλύονται ταχύτατα. [Δείτε εδώ τη σχετική έκθεση σε μορφή PDF] Πιο αναλυτικά, η παραλλαγή B117 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια διαγραφή στο γονιδίωμα του ιού που έχει συσχετιστεί με διαφορές στα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR). Αναφέρεται ως «spike dropout», αλλιώς ‘S-‘ και οι αναλύσεις εξετάζουν το «spike dropout» ως έμμεσο δείκτη για τη νέα παραλλαγή B117. 

Ενώ η διαγραφή S- δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την παραλλαγή B117, άνω του 97% των τεστ που δείχνουν S- από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν αποδοθεί στη νέα παραλλαγή (δεδομένου ότι επικρατεί σε σχέση με άλλες παραλλαγές του ιού που κυκλοφορούν στην Αγγλία). Παρατηρείται επίσης, μια ταχεία αύξηση της συχνότητας της παραλλαγής B117 στο Λονδίνο, και στη Νοτιοανατολική Αγγλία, που αυξήθηκε στο 80% στα μέσα Δεκεμβρίου. Εξετάζοντας την κατανομή σε όλη την Αγγλία, η εκτιμώμενη συχνότητα ποικίλλει ανά περιοχή- μεταξύ 15% στο Γιορκσάιρ και 85% στη ΝΑ Αγγλία. 

Τι σημαίνει αυτό; 

Ενώ η παραλλαγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε πολλά μέρη της Αγγλίας, η τροχιά της εμφάνισής της σε ορισμένες περιοχές (Oxford & Birmingham) δείχνει πως υπάρχουν αυξήσεις στη συχνότητά της σε νέες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά και σε άλλες περιοχές, εκτός αν οι αρχές ενεργήσουν άμεσα. 

Πώς επηρεάζονται οι ηλικιακές ομάδες; 

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι επί του παρόντος το τυπικό στέλεχος - το αρχικό δηλαδή- εξακολουθεί να κυριαρχεί μεταξύ των άνω των 60 ετών (τουλάχιστον μεταξύ αυτών που έκαναν τεστ). Όπως γνωρίζουμε αυτές οι ηλικίες είναι πιο ευαίσθητες στο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο COVID-19. Η νέα παραλλαγή απαντάται συχνότερα στις ηλικιακές ομάδες 0-9 ετών και 10-19 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα έως τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Ανεξάρτητα από τη σχετική προβολή της παραλλαγής μεταξύ παιδιών, η επικράτηση είναι μεγαλύτερη μεταξύ των 10-19 ετών, όπως προκύπτει από την ανάλυση του συνόλου όσων έκαναν διαγνωστικά τεστ. Πέραν της αυξημένης μεταδοτικότητας της ίδιας της παραλλαγής, θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτή την ηλικιακή κατανομή. 

Για παράδειγμα τα ανοιχτά σχολεία κατά τη διάρκεια του λόκνταουν τα οποία πιθανώς ευνόησαν την παραλλαγή τα παιδιά και οι έφηβοι που κόλλησαν και φέρουν την παραλλαγή ίσως ανέπτυξαν συμπτώματα και επομένως οδηγήθηκαν στο να κάνουν διαγνωστικό τεστ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αυξημένη βιολογική ευαισθησία στα παιδιά και στους εφήβους έναντι των ενηλίκων και δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως τέτοια. Δεδομένου ότι αυτά δεν είναι τυχαία δείγματα από υγιείς ανθρώπους, αλλά αποτελέσματα που βασίζονται σε πιο στοχευμένα τεστ, πρέπει να ερμηνεύονται προσεκτικά 

Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά; 

Γνωρίζουμε ότι η μετάδοση ιών που ξεκινά σε νεότερες ηλικιακές ομάδες αναπόφευκτα εξαπλώνεται σε ηλικιωμένους και οδηγεί στην περίπτωση του κορωνοϊού και σε σοβαρή ασθένεια. Έχουμε δει αυτό το μοτίβο στο παρελθόν. Εάν η μόλυνση στα παιδιά και τους εφήβους δεν περιοριστεί, η νέα παραλλαγή πιθανότατα θα κυριαρχήσει γρήγορα και στους ενήλικες. Αυτό πιθανώς θα οδηγήσει σε ακόμη ταχύτερη εξάπλωση της λοίμωξης στους ηλικιωμένους, όπου η μόλυνση είναι πιο πιθανό να είναι πιο σοβαρή και να δημιουργήσει περαιτέρω πίεση στο Βρετανικό σύστημα υγείας. 

Η γεωγραφική και η ηλικιακή κατανομή υποδηλώνουν ότι παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση, υπάρχει δυνατότητα αυτή να επιδεινωθεί. Μπορεί να δούμε να εξαπλώνεται δηλαδή η παραλλαγή σημαντικά εκτός της Νοτιοανατολικής Αγγλίας. Εδώ να προσθέσω ένα σύντομο σχόλιο, καθώς πολλοί ρωτούν πώς η παραλλαγή αυξάνει τη δυνατότητα μετάδοσης. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή μηχανισμό. 

Υπάρχουν κάποιες μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα επίπεδα του ιού στο λαιμό και στη μύτη είναι υψηλότερα μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από τον αρχικό τύπο του ιού. Αυτό υποδηλώνει ένα από τους τρόπους που μπορεί να διευκολύνεται η εξάπλωση. Η εμφάνιση και ο ρυθμός μετάδοσης της συγκεκριμένης παραλλαγής δείχνει απλά πως δεν έχει τελειώσει η μάχη με τον ιό. Οι μαζικοί εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων προστασίας θα μας δώσουν την αυξημένη δυνατότητα πρόληψης που χρειαζόμαστε για να σταματήσουμε τη διασπορά και να κερδίσουμε τον ιό». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μόσιαλος: Η μετάλλαξη «προτιμά» τις ηλικίες 0-19 ετών
Μόσιαλος: Η μετάλλαξη «προτιμά» τις ηλικίες 0-19 ετών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg30T328-_AyI4F1mLDsqhE41bo6HiJ8T4rUJ47ge0QXYxltMDAZNwJbydsdjNNbgY895BHmmUCzuhAtEvDYnQrhVcPDM8olyLSl11iDZd1vrf2PhR8GCx7KRaFlg053UkuTZTTJ0_3obs/s600/ilias-mosialos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg30T328-_AyI4F1mLDsqhE41bo6HiJ8T4rUJ47ge0QXYxltMDAZNwJbydsdjNNbgY895BHmmUCzuhAtEvDYnQrhVcPDM8olyLSl11iDZd1vrf2PhR8GCx7KRaFlg053UkuTZTTJ0_3obs/s72-c/ilias-mosialos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/0-19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/0-19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy