-->

Συνέντευξη Τάκη Αντωνακόπουλου: "Δεν υπήρχε ποτέ μια ορατή διαδικασία σύγκρουσης για τα συμφέροντα της πόλης" [2ο μέρος]

Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο newsgf.net , ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέρεται σε νοοτροπίες του πα...

Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο newsgf.net, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέρεται σε νοοτροπίες του παρελθόντος αλλά και σε έργα που έχει δρομολογήσει. 
Τονίζει ότι δεν είναι θαυματοποιός, όμως σε μόλις ένα χρόνο και δύο μήνες θητείας έχουν γίνει πολλά και η διαφορά είναι εμφανής...


Ξαναγράφουμε την ιστορία της πόλης

"Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε το ιστορικό μουσείο στον Πύργο, κάτι που ποτέ δεν υπήρχε. Η πολιτική, ξέρετε, είναι και διαχείριση των συμβόλων. Κοινωνίες χωρίς σύμβολα δεν υπάρχουν". 

newsgf.net: Ξαναγράφετε την ιστορία του τόπου; 

"Ναι, γιατί έχει αδικηθεί αυτός ο τόπος. Έχει ιστορία. Ο Πύργος είναι, μέχρι τώρα, στο χάρτη της ιστορίας, μια αδιάφορη πόλη. Ενώ δεν είναι έτσι. Αδιάφορους πολίτες και πολιτικούς είχε. Η πόλη έχει μεγάλο ενδιαφέρον ιστορικά, οικολογικά, μνημειακά, παραγωγικά. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πόλης αδικημένης από τους ανθρώπους. Και δεν ομιλώ μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τους πολίτες -πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Και να σταματήσει μια ανόητη ιδιοτέλεια σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δεν αφορά όλους, αλλά ξέρετε πως μια σταγόνα καφέ στο γάλα αλλάζει το χρώμα. Έστω κι αυτό το λίγο, κάνει ζημιά. Δεν μπορεί να σταθεί μια κοινωνία έτσι κι απορώ πώς δεν το έχουν ακόμα καταλάβει". 

 Στις εκλογές ηττήθηκε ένα στοιχείο "δήθεν"... 

"Προέρχομαι, όπως σας είπα, από μια αγροτική οικογένεια κι έβλεπα συνεχώς τη μάνα και τον πατέρα μου στη δουλειά. Φυσικά αυτό ήταν ένα θετικό παράδειγμα. Για μας, το να ζήσουμε καλύτερα, ένας τρόπος ήταν η δουλειά. Δεν υπήρχε τότε το ψέμα, η απάτη, το παραμύθι. Φυσικά δεν είναι κακό να έχεις γεννηθεί σε μια πλούσια ατμόσφαιρα, απλά αυτό δε συνέβη σε μένα και θεωρώ τύχη που γεννήθηκα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, αγροτικής οικογένειας με τα χαμηλά οικονομικά χαρακτηριστικά εκείνης της περιόδου". 

newsgf.net: Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι είστε ο μοναδικός δήμαρχος που εκλέχθηκε στον Πύργο και δεν προέρχεται από μια αστική κοινωνία. 

"Ναι και ξέρετε; Κάποιους τους ενοχλεί αυτό. Σε αυτές τις εκλογές, κ. Φάκο, ηττήθηκε ένα στοιχείο "δήθεν" της πόλης, άσχετα από την κομματική του τοποθέτηση. Υπάρχει, αυτό που λέω, μια δηθενιά στη πόλη από μια κλειστή ομάδα η οποία ζούσε σε βάρος της πόλης. Αυτό είναι πολύ σκληρό που σας λέω. Και αυτοί την έχουν καταστρέψει την πόλη, με το σχέδιο πόλης, με τους συντελεστές δόμησης, με τα άχρηστα έργα που έκαναν, με τη διαχείριση του περιβάλλοντος... αυτή η ομάδα είναι, οι ίδιοι άνθρωποι. Και θα δείτε πώς τώρα ενοποιούνται και κοινωνικά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο φαίνονται κάποια πράγματα. 

Άλλοι ναι μεν έχουν αστική προέλευση άλλοι ήταν διψασμένοι, ξεπεσμένοι λόρδοι, όπως τους ονομάζω, να γίνουν αστοί γιατί είχαν κακή παιδεία στο μυαλό τους. Δηλαδή, αντί να σκληραγωγηθούν από την τάξη την οποία προέρχονται -πολλοί ήταν από φτωχά στρώματα κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό- αντί να το θεωρήσουν αυτό τιμή τους, το θεώρησαν μειονέκτημα. Και ήθελαν να γίνουν κάποιοι. Να φορούν παλτό των 5.000 ευρώ, ρολόι των 2.000 ευρώ, να περπατούν στη πλατεία νιώθοντας ότι είναι κάποιοι. Αυτά είναι ματαιοδοξίες και δηλώνουν φοβερή νοητική ρηχότητα και αξιακή. 

Όταν ένας άνθρωπος στη ζωή του έχει σκοπό να συσκευαστεί σε ένα πλούσιο αμπαλάζ είναι κενού περιεχομένου. Ντενεκέδες που θέλουν μόνο να κάνουν θόρυβο. Ευτυχώς, ποτέ δεν είχα τέτοια φιλοδοξία στη ζωή μου. 

Δεν ήθελαν το προσωπικό να δουλεύει...

Είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου γι' αυτό και βρίσκομαι καθημερινά στο δημαρχείο από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 4.00' το απόγευμα και από τις 6.00' μέχρι τις 10.00' το βράδυ. Και λίγο που είσαι εδώ, βλέπεις τι γίνεται, πώς δουλεύουμε, πώς ελέγχουμε τα πάντα, διότι η μεγαλύτερη ζημιά που έγινε στο παρελθόν ήταν που αχρήστευσαν το προσωπικό του δήμου. Είχαν μάθει σε άλλες λειτουργίες και φτύσαμε αίμα για να βάλουμε μπροστά κάποια πράγματα. Κατορθώσαμε όμως να διορθώσουμε τα πράγματα. 

Για παράδειγμα, εκεί που έπαιρναν το ΤΑΠ σε ένα χρόνο τώρα το παίρνουν σε δύο μήνες. Εκεί που δεν δούλευε κανένα αυτοκίνητο δουλεύουν τώρα 9 από τα 10. Και ξέρετε; Όχι μόνο δεν δούλευαν αλλά είχαν δαπάνες 250.000 ευρώ το χρόνο, στα συνεργεία. Εδώ και δύο μήνες δεν χαλάνε εύκολα τα αυτοκίνητα. 

Δεν είμαι θαυματοποιός αλλά κάναμε σε λίγο χρόνο πολλά...

Εκεί που δεν πήγαινε ποτέ χαλίκι κατορθώσαμε να στέλνουμε 10-15 αυτοκίνητα για να στρώνουν τους δρόμους. Αυτοί είναι οι απλοί δείκτες που σας αναφέρω. Κατορθώσαμε κι άλλα. Δεν κατηγορώ το προσωπικό, αλλά έτσι το ήθελαν κάποιοι, να μην δουλεύει, να χρησιμοποιούν κάποιους υπαλλήλους στις δικές τους δουλειές και να περνάει ο καιρός. Γι' αυτό η παραγωγικότητα ήταν μηδέν. 

Βρήκαμε, την τελευταία 5ετία, να έχουν κάνει έργο μόλις 400.000 ευρώ και δεν είχαν καμία μελέτη. Το καταλαβαίνετε; Ούτε μία μελέτη. Αυτή ήταν η παραγωγικότητά τους. 
Η πόλη βρώμαγε γιατί είχαν μόλις ένα αυτοκίνητο να κινείται, είχαν βρωμίσει όλο το περιβάλλον. Ας έρθει κάποιος να μου πει πώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ας βγει ένας. Τι κάναμε εμείς στον ένα χρόνο και δύο μήνες; Αρκετά, αλλά όχι όλα. Δεν είμαι θαυματοποιός. 
Αλλά κάναμε πολλά. 

Ξεβρομίσαμε την πόλη, καθαρίσαμε τις παραλίες, διώξαμε όλη τη σαβούρα από το νοσοκομείο, πήγαμε στον Κούβελο και βάλαμε το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, 25 επιστήμονες δουλεύουν σε ένα εταιρικό σχήμα με τον δήμο και την ΔΗΚΕΠ κι έχουμε 50 άτομα με αναπηρίες που τα εκπαιδεύουμε, τους δίνουμε χαρά, ψυχαγωγία κ.λ.π. - με βάουτσερ από το κράτος πληρώνονται. 

Κάναμε πράγματα. Τώρα έχουμε έτοιμη τη μελέτη για το Ποτόκι. Θαύματα σε ένα χρόνο δεν μπορώ να κάνω και μάλιστα με 8 μήνες κλειδωμένοι. Όταν δεν λειτουργεί το κράτος, τι περισσότερα θα μπορούσαμε να κάνουμε στον ένα και κάτι χρόνο; Αλλά σας είπα και πάλι κάναμε πολλά. 
Ξέχασαν ότι καταργήσαμε τα 3 ευρώ που αφορούσαν το τέλος Ερυμάνθου; Μειώσαμε 50% τα τέλη στα ΑΜΕΑ και άλλα". 

Οι "συγκρούσεις" για τα απορρίμματα

"Ποτέ δεν ήθελα να γίνω πρόεδρος στον ΦΟΣΔΑ. Απλά ήθελα να κάνω μία συζήτηση. Αυτοί βρήκαν την ευκαιρία, να μαζευτούν εννέα στους δέκα επτά, να πάρουν μια τιμολογιακή απόφαση. Αυτό λέει κάτι. Τι ήθελαν; Είναι οι ίδιοι που ταυτίζονται με τον Καραμανλή και δεν μιλούν για τον δρόμο, είναι οι ίδιοι που βάζουν πολύ ψηλά τέλη καθαριότητας στο δήμο τους, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν με το νερό κάτι να κάνουν... τι είναι αυτά; Δεν υποψιαζόμαστε τι γίνεται; 

Θεωρώ έλλειψη αγωνίας για τον κόσμο. Όταν μου λες να πληρώσω 100 ευρώ τον τόνο σε ένα χρόνο για την διαχείριση των απορριμμάτων από 47 που πληρώνω σήμερα, είναι εφιαλτικό. Και η πρώτη κίνηση που έκανα, τον Οκτώβριο του 2019 ήταν να φέρω εδώ τον κ. Γεωργόπουλο, Δ/νων Σύμβουλο της Μεσογείου και να τον στριμώξω αποδεικνύοντάς του ότι πληρώνουμε τα πιο ακριβά σκουπίδια στην Ελλάδα. Γιατί να είναι πιο ακριβά στον Πύργο της Ηλείας; Και είμαι ο βασικός πελάτης με 16.000 τόνους τον χρόνο. 

Και φρόντιζαν οι προηγούμενοι να μη συμμετέχουν πουθενά πρωταγωνιστικά στην ιστορία. Ο μεν κ. Λιατσής δεν έμπαινε αρχικά στον ΦΟΣΔΑ, οι άλλοι όταν μπήκαν δεν διεκδίκησαν τίποτα. Και όχι μόνο δεν διεκδίκησαν αλλά παραχώρησαν τον χώρο που είναι στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου -θα βγει αυτό από τη δικαιοσύνη κάποια στιγμή. Γιατί όλο αυτός ο χώρος του εργοστασίου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου. Το λένε οι δασάρχες, το αποτυπώνουν οι χάρτες της περιοχής. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία που λένε ότι εκεί είναι Πύργος. 

Δεν διεκδικώ τίποτα περιουσιακά, απλά για την ιστορία. Ήταν αδιάφοροι. Δεν υπήρχε μια ορατή διαδικασία σύγκρουσης για τα συμφέροντα της πόλης. Και θα πληρώνουμε τώρα εμείς 100 ευρώ τον τόνο; Προχθές πήρε απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν εγκρίνει αυτή την πολιτική, το ίδιο θα κάνουν και άλλοι. Βέβαια, αυτοί έχουν την πλειοψηφία στον ΦΟΣΔΑ μπορεί να περάσουν ότι απόφαση θέλουν, αλλά εμείς θα μιλάμε. 

Μα, να σας πω και κάτι ακόμα; Πάνε να γίνουν προτεκτοράτες της Μεσογείου. Διαχείριση απορριμμάτων η Μεσόγειος με αναθέσεις κλπ. Το νερό ποιος θα το έπαιρνε κάτω; Και που πάει το νερό; Η διαχείριση, η τιμολογιακή πολιτική του νερού για τον κάμπο μέχρι την Αχαγιά που θα πήγαινε; Στη Μεσόγειο. Το Φράγμα ποιος το έχει; Η Μεσόγειος. Μα, τι γίνεται επιτέλους; 
Δεν κατηγορώ κανέναν για κάτι -αυτά μακριά από εμένα. Είναι όμως πολιτικό λάθος. Κάτι δεν πάει καλά. Και πληρώνει ο κόσμος; Πληρώνει, πληρώνει... Αυτή είναι η ευθύνη μας"


 

Είμαστε πολιτικά πρόσωπα, όχι διευθυντές!

Δεν ήρθα να κάνω τον διευθυντή στις υπηρεσίες. Βλέπω καμιά φορά κάποιους αντιδημάρχους να ρέπουν προς τον δοιηκητισμό. Δεν είναι κανείς μας διευθυντής, είμαστε πολιτικά πρόσωπα. Ήρθαμε να ανατρέψουμε πράγματα, να κάνουμε βελτιώσεις, όχι να το παίξουμε διευθυντές. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. 

Αυτές είναι, λοιπόν, οι προκλήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στη ποιότητα της καθαριότητας, στο κόστος αυτής, στο νερό. Είδες ότι έχουμε συνεχιζόμενο έργο, που το βρήκαμε, για την αυτοματοποίηση του συστήματος ύδρευσης έγκυρα να μη σπάει το δίκτυο, έγκαιρα να γίνονται γνωστές οι βλάβες. Ξέρετε ότι το 40% του νερού δεν πληρώνεται στο δήμο Πύργου; Αλλά το πρόβλημα τελικά αναγάγετε σε αυτούς που πληρώνουν, τους έντιμους. Εκείνος που έχει ρολόι, που το μετράμε. Αυτός που πληρώνει είναι κορόιδο τελικά; Θα μπουν λοιπόν ρολόγια παντού, συστήματα να προλαβαίνουμε τις βλάβες, να περιορίσουμε την κλοπή νερού. Πρέπει να νοικοκυρέψουμε τον δήμο, πρέπει να εφαρμόσουμε τους κανόνες δικαίου. 

Αυτά είναι ζητήματα που όλο το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας πρέπει να τα δει. Γεμίσαμε από φανφάρες". 

Οι σχέσεις με τους συναδέλφους του 

"Με τους περισσότερους είναι καλή η σχέση μου. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας πολιτικός και κοινωνικός θεσμός, όχι μια απλή διοίκηση ή δημοπρατήριο τσιμέντου και ασφάλτου. Και η πρωτεύουσα του νομού είναι η ατμομηχανή. Έχουμε όλες τις αρμοδιότητες συγκεντρωμένες εδώ, επί πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων και αναπτυξιακών. Ο Πύργος είναι δικαστική έδρα, είναι έδρα της Υγείας, των υπηρεσιών. 
Θέλω να σας πω κάτι σε αυτό το σημείο που αφορά το Πάτρα-Πύργος: Θα κάνουμε μια διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη όλοι οι δήμαρχοι. Καταφέραμε και σηκώσαμε το θέμα. Για πρώτη φορά έγινε τέτοια συγκέντρωση στη Βουπρασία με όλους τους δημάρχους, παπάδες, δεσποτάδες, λαός, τα Ιόνια νησιά. Αναδείξαμε το θέμα. 

Να φτιάξουμε συνείδηση όχι μόνο δήμου, αλλά πανηλειακή και περιφερειακή. Τώρα με τον δήμαρχο Πατρέων κάνουμε μια συνεργασία ωραία για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η Πάτρα είναι η έδρα της περιφέρειας, να μη συνεργαστούμε; Να ανοίξουμε τους ορίζοντες".

Οι πλημμύρες στον Πύργο και... οι συντελεστές δόμησης! 

"Υπήρχε μια αντίληψη, "άσε να κάνω τη δουλίτσα μου και δεν σε πειράζω". Ποια δουλίτσα σου να κάνεις; Και πάντα μας έφταιγαν όλοι οι άλλοι. Εμείς ποτέ δεν φταίγαμε; Δεν φταίγαμε για την κατάντια της πόλης, του δήμου; Ποιοι έφτιαξαν συντελεστές δόμησης σε αυτή την πόλη; Πήγαν στην Αγγινάρα και στο Λάπατο συντελεστές δόμησης πολύ καλύτερους απ' ότι η ανατολική πλευρά της πόλης που είναι στέρεη. Εκεί λοιπόν που δεν είχαν ενδιαφέροντα οικόπεδα είχαν χαμηλό συντελεστή. Έχουν ονοματεπώνυμο ποιοι είναι αυτοί. Θα στηρίζουμε λοιπόν αυτούς; Την καταστροφή μας;

Για να μην έχουμε πλημμύρες στον Πύργο θέλει γενναία αντιπλημμυρικά. Πολύ γενναία αντιπλημμυρικά. Ο Πύργος, με βάση το σχέδιο "Δάδανος" κρίνεται ως η τρίτη επικίνδυνη περιοχή για πλημμύρες στη χώρα. Είμαστε στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα νερά εδώ θα έρθουν. Που θα πάνε; Στο βουνό; Γι αυτό και είχαμε λίμνες εδώ, δεν είναι τυχαίο. Μη παίζουν κάποιοι με τη νοημοσύνη μας λέγοντας ανοησίες τεραστίων διαστάσεων. 

Θέλει γενναία αντιπλημμυρικά, δεν φτάνει μόνο να ανοίξουμε τη γράνα. Αυτά τα έργα δεν έγιναν ποτέ. Εμείς βάλαμε στο "Φιλόδημος" 500.000 ευρώ για γενναίες μελέτες αντιπλημμυρικών. Να πιάνουμε τα νερά στις παρυφές της πόλης και να οδηγούνται προς την θάλασσα. Δεν γίνεται αλλιώς". 

Αύριο το 3ο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης...

Διαβάστε εδώ το Α' μέρος της συνέντευξης...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνέντευξη Τάκη Αντωνακόπουλου: "Δεν υπήρχε ποτέ μια ορατή διαδικασία σύγκρουσης για τα συμφέροντα της πόλης" [2ο μέρος]
Συνέντευξη Τάκη Αντωνακόπουλου: "Δεν υπήρχε ποτέ μια ορατή διαδικασία σύγκρουσης για τα συμφέροντα της πόλης" [2ο μέρος]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPqYQpgcZa8DOnUZVtwiCFN3xTrZkHvyuyPGHhj-piaH5t2UxWhP7BEpfN40LDgF7XnWuyq1fNdjcrVXpR0RGd7892d5godoLbhK3s3ehFaybXTQgcjKxrN6LO-ssEEEotNkRWyE2RVP0/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-01-21_203547_www.patrisnews.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPqYQpgcZa8DOnUZVtwiCFN3xTrZkHvyuyPGHhj-piaH5t2UxWhP7BEpfN40LDgF7XnWuyq1fNdjcrVXpR0RGd7892d5godoLbhK3s3ehFaybXTQgcjKxrN6LO-ssEEEotNkRWyE2RVP0/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-01-21_203547_www.patrisnews.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/2_21.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/2_21.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy